Captcha werkt niet meer??

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »
Mark van den Brink

Mark van den Brink

01/05/2015 17:57:46
Quote Anchor link
Beste Webmasters,

Ik gebruik al jaren dezelfde script voor mijn CAPTCHA en altijd al met succes eigenlijk nooit problemen tot van de week....Niks geupload, niks veranderd.... Wie kan mij helpen ik gebruik de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
<?php

// Start de Session die nodig is om de Captcha code te gebruiken.
session_start();

// Lijst met alle letters en cijfers die gebruikt worden om de Captcha aan te maken.
// Ik heb ervoor gekozen om een aantal letters en cijfers weg te laten aangezien deze veel op elkaar lijken (1, i).

$Characters = '23456789abcdefghjklmnpqrstuvwxyz';

// Aantal tekens dat gebruikt wordt om de Captcha aan te maken.
// Ik heb het aantal ingesteld op 5

$chars = 5;

// Stel hieronder de afmetingen voor de Captcha afbeelding in.
// Ik heb gekozen voor 150 pixels breed bij 50 pixels hoog.

$Width = 150;
$Height = 50;

// Maak de Captcha code aan. De code hieronder kiest willekeurig het aantal tekens uit dat is vastgelegd.
// In het geval van dit voorbeeld worden er 5 willekeurige tekens gekozen uit de lijst $Characters

$i = 0;
while ($i < $chars)
{

$randomnr .= substr($Characters, mt_rand(0, strlen($Characters)-1), 1);
$i++;
}


// Schrijf de aangemaakte Captcha code weg in een Session.
// Ik versleutel de code met een md5 hash zodat de code niet zomaar uit de Session te lezen is.

$_SESSION['randomnr2'] = md5($randomnr);

// Start met het aanmaken van de afbeelding.
$im = imagecreatetruecolor($Width, $Height);

// Bepaal de kleuren die je wilt gebruiken. Deze Captcha maakt gebruik van 3 kleuren.
// Kleur 1: $front is de Captcha Code waar het uitenidelijk om draait.
// Kleur 2: $shadow is de schaduw die ik achter de Captcha Code schrijf.
// Kleur 3: $background is de achtergrond kleur van de gehele Captcha afbeelding.

$front = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);
$shadow = imagecolorallocate($im, 128, 128, 255);
$background = imagecolorallocate($im, 6, 51, 125);

// Vul de aangemaakt afbeelding met de hierboven ingestelde achtergrond kleur.
imagefilledrectangle($im, 0, 0, $Width, $Height, $background);

// Stel het True Type Font in dat je wilt gaan gebruiken.
// Zorg ervoor dat je de juiste locatie van je .ttf bestand invult.
// Voor deze Captcha maak ik gebruik van Artbrush.ttf

$font = 'includes/ArtBrush.ttf';

// Stel de max. en min. hoek in waarmee je de Captcha weg wilt schrijven. Gebruik hiervoor een getal tussen de 0 en 15.
// Deze hoeken worden hierna willekeurig bepaalt aan de hand van de ingestelde max. en min. waarden.
// $angle1 is de hoek waarin de Schaduw van de Captcha code wordt weergegeven.
// $angle2 is de hoek waarin de Captcha code zelf wordt weergegeven.

$angle1 = rand(-12, 12);
$angle2 = rand(-12, 12);

// Schrijf de Schaduw van de Captcha op de afbeelding.
// Het eerste getal (hier 25) is de grootte van de tekens die weggeschreven worden.
// Het tweede getal (hier 20) is de afstand in pixels dat de tekens van de rechterkant af weggeschreven worden.
// Het derde getal (hier 28) is de afstand in pixels dat de tekens van de bovenkant af weggeschreven worden.

imagettftext($im, 25, $angle1, 20, 28, $shadow, $font, $randomnr);

// Schrijf de Captcha Code op de afbeelding.
// Het eerste getal (hier 20) is de grootte van de tekens die weggeschreven worden.
// Het tweede getal (hier 30) is de afstand in pixels dat de tekens van de rechterkant af weggeschreven worden.
// Het derde getal (hier 32) is de afstand in pixels dat de tekens van de bovenkant af weggeschreven worden.

imagettftext($im, 20, $angle2, 30, 32, $front, $font, $randomnr);

// Voorkom dat de afbeelding ge-cached wordt door headers te versturen.
header("Expires: Wed, 1 Jan 1997 00:00:00 GMT");
header("Last-Modified: " . gmdate("D, d M Y H:i:s") . " GMT");
header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate");
header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false);
header("Pragma: no-cache");

// Verzend de aangemaakte afbeelding naar de browser.
header ("Content-type: image/gif");
imagegif($im);
imagedestroy($im);
?>



Opgeroepen d.m.v.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<label for='AntiSpam'><img src='captcha.php' /></label>



Kan iemand mij helpen of heeft iemand een idee hoe het in ene kan veranderen??
Gewijzigd op 01/05/2015 17:58:24 door Mark van den Brink
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 07:24:13
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/05/2015 19:19:15
Quote Anchor link
Wat gaat er precies mis.
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

01/05/2015 19:31:22
Quote Anchor link
De aangemaakte afbeelding word niet meer weergegeven sinds begin van deze week. Terwijl er deze week geen aanpassingen zijn gedaan aan de bestanden...
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/05/2015 20:04:51
Quote Anchor link
Mogelijk is er iets mis met je GD library of de paden naar je fonts?

Haal je Content-Type header weg zodat je eventuele foutmeldingen kunt zien.

Zet ook het melden en weergeven van fouten aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 'stdout');
?>

Voeg de hierboven beschreven wijzigingen door in captcha.php en roep vervolgens dit bestand rechtstreeks aan.

Welke foutmelding(en) krijg je dan?
 
- SanThe -

- SanThe -

01/05/2015 20:59:17
Quote Anchor link
Ik heb bovenstaand script overgenomen en ook hier geen plaatje.
Precies gedaan wat Thomas zei en dit is de output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
GIF87a?2?2|???Df??????tv?4V???????\z?t??F????\f???L^???4Z?????????B????Tf????|????????,R?Tr?|??dr?>????4N?,J?????Tj?DZ???????DV????Ln?t~????t???????????????? 6|???|z????lz?dj?L^??????lr???????????DZ??????????<??O???,5xK? ?? "g!?zT??G ?B???E*#SD?9?YcQ?p????+.?nl??&?<???@? 5@2????B??1????\<??K??? R?H?>??k?p? W?R??q??-?0 ?? ??qS?E |?D?2i?xa???2r?R???-aL?? d??e??7??_??OJl?D?K????S ??;? ?o?soL?0<??s?X?3 <?????vP%U?@??B??(1?96?H Rq?7d??8???q}N%?5?F?YK?D ??? ?9?C?S?F??7??E$??!D????s? ?YP$??xD????"?[B??` y??? *?k?????6t?)????Z?[? @4 F0?6c8!?????0?? ???(a??? ?G ax ??U-!pT ?J*?8y@???I?b?N????- <?N?8??T@?\?Y?Sh???p???sP!?0l?xLK??3*X 'N(0p? ?JE,B??=? ?9???P?B ??S?C?%1Q??H`AV !8????@g?P@??+lay??z?7?a a Ery-* ???s6???!???Y$??5d+}k????@MQAw?qA(??7????&?? PE1???@?A?q??Pm?7J??"g&??sG??J?##A#?N?X?(???.?@a|??0Z?@??)?)????? 58??2'h?? ??5?4`?y????G?DHK?????5 @)D?&?acax?/8??"?Kd??M???0l+,,-lA????TxB?1M??????Od??x08u??g???|5?? +uQ?]?X?-?J?y?`c??Bx?p c8???_?B?Fd????p?k???"?'??S?mc??By/?]????d ?a ??(1?`??b??-???????=?o!r?Nps????? {??Y?w;<????^m?pq?#%?^??X?:d??? f?V?*?X?6?X?JO0??+1??+|???#,o~#T?+???J?_??J?H)s?5?????G0? %??|??~'??9?H??B?,?C?Y??;?\&4l?<?6s90 ??? ??:s??6?=WX?h??s?^??<??i???c;
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/05/2015 21:53:29
Quote Anchor link
Je probeert text te concateneren aan een variabele die nog niet bestaat (regel 24).

Ininitialiseer deze tussen regel 21 en 22 op de lege string:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$randomnr
= '';
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

01/05/2015 22:06:21
Quote Anchor link
@Thomas: Dat had ik reeds al gedaan.
 
Aad B

Aad B

01/05/2015 23:12:20
Quote Anchor link
Is je font nog wel beschikbaar?
$font = 'includes/ArtBrush.ttf';

Toevoeging op 01/05/2015 23:22:10:

Het script werkt (direct aangeroepen) prima. Wel even een ander bij mij beschikbaar font gebruikt:
'/usr/share/fonts/truetype/freefont/FreeSerif.ttf';
PHP hier is 5.4.39 en Apache 2.0
Wel zoals eerder opgemerkt door Thomas een notice: Undefined variable: randomnr in /var/www/test/httpdocs/testgif.php on line 24.
Mogelijk breekt dat af bij jou hoster die misschien (sinds kort) deze notice niet (meer) accepteert. Dus ook even doen wat Thomas aangeeft.
Gewijzigd op 01/05/2015 23:31:22 door Aad B
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

02/05/2015 04:23:05
Quote Anchor link
Heb alles nagekeken wat jullie vertelden en uiteindelijk was het toch:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$randomnr
= '';
?>


Op zich wel apart dat hij na een jaar dat hij zonder problemen gewerkt heeft nu op zo'n punt vastloopt?

Mag ik jullie allemaal bedanken voor de hulp! Hij is weer gefixt!
 
Aad B

Aad B

02/05/2015 13:51:19
Quote Anchor link
==>> Op zich wel apart dat hij na een jaar dat hij zonder problemen gewerkt heeft nu op zo'n punt vastloopt?
Komt waarschijnlijk omdat je hoster een update heeft uitgevoerd en waarbij de vroegere notice nu een error is en je script stopt. Het is handig om de versies bij je hoster in de gaten te houden om bijvoorbeeld bij dit soort acties te achterhalen wat er gebeurt is. Helaas zijn er veel hosters die zonder enige aankondiging systeemchanges doorvoeren.
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

02/05/2015 15:52:48
Quote Anchor link
Dit is inderdaad vreemd maar dit is niet het enige waar ik zojuist tegenaan ben gelopen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
    $path = "images/winkel/".$HTTP_POST_FILES['afbeelding']['name'][0];
    $afbeelding= "".$HTTP_POST_FILES['afbeelding']['name'][0];

if($afbeelding == "") {
        }else{
copy($HTTP_POST_FILES['afbeelding']['tmp_name'][0], $path);

$filesize1=$HTTP_POST_FILES['afbeelding']['size'][0];

if($filesize1==0) {
$userErrors[] = "Kon afbeelding niet uploaden!<br>";
}


Dit werkt ook niet meer als ik deze code verwijder kan ik rustig mijn artikel toevoegen via PHP en MYSQL maar emt dit stukje code breekt hij me code af.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/05/2015 16:08:26
Quote Anchor link
HTTP_POST_VARS is vanaf PHP versie 4.1.0 al deprecated (staat op de lijst om uitgefaseerd te worden; wordt niet meer officieel ondersteund).

Tijd voor een code revisie.

Ook zou je kunnen nakijken / navragen (bij je host) of je PHP versie recent is veranderd. En tis niet erg gebruiksvriendelijk dat dit zonder enige aankondiging gebeurt inderdaad.
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

02/05/2015 16:11:58
Quote Anchor link
Oke begrijp ik, meteen aan de slag maar. Ik ga inderdaad met mijn hostingsbedrijf bellen want dit is zoals je zegt niet gebruiksvriendelijk.

Bedankt voor je hulp!
 

02/05/2015 23:46:19
Quote Anchor link
Gebruiksvriendelijk? Jij als programmeur moet het bijhouden en geen oude shit gebruiken. Refactoren dus
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/05/2015 23:51:00
Quote Anchor link
Zelfs al was de code up-to-date is er nog steeds geen enkele garantie dat alles werkt / blijft werken op het moment dat je host out-of-the-blue besluit webservers te upgraden. Je argument gaat dus niet helemaal op.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.