Codes laten controleren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »
Ruben Portier

Ruben Portier

14/04/2011 16:44:43
Quote Anchor link
Beste

Onlangs ben ik super goed geholpen hier op het forum met een probleem die ik had met OOP. Daarbij kreeg ik zelfs de tip om i.p.v. de MySQLi class de PDO class te gebruiken. Mijn script werkt nu bijna helemaal. Het is een script die wielerwedstrijden (de naam er van) en de afgelegde afstand uit de database haald. Het is niet echt nuttig, maar ik maak het vooral om OOP te leren.

Ik wil even weten wat jullie er van vinden, en misschien kunnen jullie nog foutjes vinden?

Alvast heel erg bedankt!

CLASS_LIB.PHP

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php

/* --------------------------------------------------------------------- */
/* CLASS: cycle                                                          */
/* Returns all races and distances and adds new races to the database    */
/* --------------------------------------------------------------------- */


class cycle
{
    var
$database1; // Holds the database connection
    var $races; // Holds the races in an array
    var $distances; // Holds the distances in an array
    
    function __construct()
    {

        // Connect to database
        $this->database1 = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=oop-scripts', 'root', 'Ati12ev');
    }

    
    // Returns all races from the database into an array
    function getRaces()
    {

        $this->races = $this->database1->query("SELECT race_name FROM races");
        return $this->races->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
    }

    
    // Returns all distances from the database into an array
    function getDistances()
    {

        $this->distances = $this->database1->query("SELECT distance FROM races");
        return $this->distances->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
    }

    
    // Adds a new race to the database
    function newRace()
    {
    }
}

?>


INDEX.PHP

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
include_once("lib/cycle_racing/class_lib.php");
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
        <title>OOP Scripts</title>
    </head>

    <body>
        <table width="250px" cellpadding="0" cellspacing="0" border="0">
            <th>Race name</th><th>Distance</th>
            <?php
            $cycle
= new cycle;
            
            $races = $cycle->getRaces();
            $distances = $cycle->getDistances();
            
            $i = 0;
            
            foreach($races as $race)
            {

                echo '<tr><td>'.$race['race_name'].'</td><td>'.$distances[$i]['distance'].'</td></tr>';
                $i++;
            }

            ?>

        </table>
    </body>
</html>
Gewijzigd op 14/04/2011 16:53:34 door Ruben Portier
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 04:07:45
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

14/04/2011 16:49:11
Quote Anchor link
Je hoeft geen 'var' te gebruiken bij het initialiseren van class constanten.

Voor de rest is dit te weinig om op te reageren. Dit is niet zozeer OO als meer een classe. OOP wordt pas interessant als je meerdere classes hebt.

Wat betreft de interne code; is het niet beetje zonde om 2 queries te doen uit dezelfde tabel? Waarom niet gewoon "SELECT race_name, distances FROM races"
Gewijzigd op 14/04/2011 16:49:30 door Gerben Jacobs
 
Ruben Portier

Ruben Portier

14/04/2011 16:53:07
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie Gerben!
Deze OOP is inderdaard een beetje weinig om het echt een OO script te kunnen noemen. Maar ik ben nog maar aan het leren. Het lijkt me dus best om klein te beginnen.

Ik zal allereerst inderdaad die query even aanpassen. Volgens jouw mag die var $database1 weg? En dan die $races en $distances mogen ook weg, en dan moet ik daar iets anders van maken. $result ofzo? Bedankt in ieder geval!

Zeer erg bedankt!

EDIT:

Ik heb mijn code aangepast en hij werkt nu nog altijd zeer goed! Ik heb de functie getRaces en getDistances samen moeten hangen omdat dit toch 2x hetzelfde was. Dit is dan ook niet echt een handig iets om OOP voor te gebruiken. Misschien dat jullie nog ideeën hebben waarmee ik goed OOP kan oefenen? Bijvoorbeeld een loginsysteempje? Maar dat lijkt mij al meteen wat moeilijker.

Dank op voorhand!
Gewijzigd op 14/04/2011 17:19:59 door Ruben Portier
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

14/04/2011 17:32:19
Quote Anchor link
Met var bedoel ik alleen het woordje 'var'. PHP is niet javascript ;P

Een goed voorbeeld is een blog systeem. Alles wat een losstaand iets zou kunnen zijn, wordt dan een class.
 
Ruben Portier

Ruben Portier

14/04/2011 17:38:37
Quote Anchor link
Ow, dus die $database1 moet wel blijven staan? Maar zonder iets er voor? En wat heeft dat dan precies van effect? Dat hij die blijft onthouden neem ik aan?

Zonder die var krijg ik in DreamWeaver een fout. Dat kan niet volgens mij? Of bedoel je gewoon toch die $database1 weg doen?

Dit is wat ik nu heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php

/* --------------------------------------------------------------------- */
/* CLASS: cycle                                                          */
/* Returns all races and distances and adds new races to the database    */
/* --------------------------------------------------------------------- */


class cycle
{
    var
$races_and_distances; // Holds the races and the distances in an array
    
    function __construct()
    {

        // Connect to database
        $this->database1 = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=oop-scripts', 'root', 'Ati12ev');
        $this->races_and_distances = $this->database1->query("SELECT race_name, distance FROM races");
    }

    
    // Returns all races and distances from the database into an array
    function getRacesAndDistances()
    {

        return $this->races_and_distances->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
    }

    
    // Adds a new race to the database
    function newRace()
    {
    }
}

?>
Gewijzigd op 14/04/2011 17:39:47 door Ruben Portier
 
Wouter J

Wouter J

14/04/2011 17:45:17
Quote Anchor link
Dit is geen OOP. OOP is vooral een denkwijze. De schrijfwijze die jij gebruikt en die ook gebruikt wordt bij OOP is in classes, maar een classes hoeft geen OOP te zijn. OOP is denken in objecten.
Als we bijv. naar een HTML tabel kijken. Dan hebben we 3 objecten: Cell, Row, Table. Deze 3 objecten hebben zijn allemaal een eigen class:
Cell
Row
Table

Al deze dingen hebben hun eigen eigenschappen. Een Cell heeft content in de cel. Een Row heeft cellen in 1 rij en een Table heeft weer rijen als eigenschap. Deze eigenschappen zijn properties (variabelen). Omdat we niet willen dat deze eigenschap zomaar worden gewijzigd zetten we deze properties op private.
Cell
- content
Row
- cells
Table
- rows

Nu gaan we nog een stapje verder. Want we kunnen die eigenschappen aanpassen. We kunnen content aan een cell toevoegen, of cellen aan een Row of rijen aan een Table. Deze aanpassingen heten methodes (functies). Deze functies moeten we gewoon kunnen aanroepen, dus noemen we ze public. We krijgen dan:
Cell
- content
+ setContent()
Row
- cells
+ setCells()
Table
- rows
+ setRows()

Ook kunnen deze dingen zichzelf opschrijven. Je kan een losse cell of een losse rij hebben. Dus zijn dat ook methodes:
Cell
- content
+ setContent()
+ getCell()
Row
- cells
+ setCells()
+ getRow()
Table
- rows
+ setRows()
+ getTable()

Dit is nu onze basis. Vanaf hier kunnen we de code gaan schrijven. Na het lezen van dit hoop ik dat je snapt hoe deze wedstrijden in OOP moet aanpakken. Misschien is het handig om deze stappen te volgen en jou resultaten in dit topic te zetten, zodat we je weer tips kunnen geven.

Van de rest nog wat andere punten:
- In plaats van var moet je protected, private of public gebruiken. Dit moet ook voor de functies. Als je uitleg hierover wilt moet je mijn uitleg hier eens bekijken.
- Je PDO connectie moet je uit de class halen, zo kan je hem vaker in projecten gebruiken. Je zet de PDO connectie dan in de var database en dan kan je die gebruiken. Je kan ook dwingen om alleen PDO te mogen invoeren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
public function __construct(PDO $db) # Mag alleen van de PDO class
public function __construct(Database $db) # Mag alleen van de Database class
?>
 
Ruben Portier

Ruben Portier

14/04/2011 17:55:21
Quote Anchor link
Oke, heel erg bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.