CSV Import quotation marks

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »
Luc de Wit

Luc de Wit

10/01/2014 16:17:40
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Ik heb een CSV bestand dat ik wil importeren in een MySQL database. De rijen zien er als volgt uit:

9147,"27GA","small_airport","Wilson International Airport",33.6584014892578,-85.0099029541016,1050,"NA","US","US-GA","Carrollton","no","27GA",,"27GA",,,

Ik krijg hem echter niet goed geïmporteerd. Ik heb meerdere manieren geprobeerd. Ik kom het dichste bij wanneer ik voor het volgende kies:

Kolommen gescheiden door: ,
Kolommen omsloten met : (niks)
Kolommen omgezet met wisselteken: \
Regels beëindigd door: auto

Het probleem is nu echter dat ik om alle waardes quotation marks (") krijg, behalve om de cijfers.

Wat doe ik fout?

Alvast bedankt,
Luc
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 17:05:04
 
Willem vp

Willem vp

10/01/2014 16:45:01
Quote Anchor link
Waarom zou je iets fout doen? Je geeft bij het parsen aan dat de kolommen omsloten zijn met niets, dus dat houdt in dat de quotes onderdeel worden van de uitgelezen waarde. De getallen zijn geen strings, dus staan er geen quotes omheen.

Als je de quotes niet wilt hebben, zul je ze moeten verwijderen. Dat zou als volgt kunnen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$str
= '"woord"';
$str = preg_replace('/^"|"$/', '', $str);
?>

Als je fgetcsv gebruikt, krijg je alle waardes terug in een array. In dat geval zou zoiets moeten werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$fd
= fopen("file.csv","r");
$values = fgetcsv($fd);
$values = preg_replace('/^"|"$/', '', $values);
?>

Of zelfs
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$values
= preg_replace('/^"|"$/', '', fgetcsv($fd));
>
Gewijzigd op 10/01/2014 16:45:25 door Willem vp
 
Luc de Wit

Luc de Wit

10/01/2014 16:57:24
Quote Anchor link
Was het vergeten te vermelden, maar het importeren doe ik binnen phpmyadmin. Is het makkelijker/beter om dit met behulp van een php script te doen?
 
Erwin H

Erwin H

10/01/2014 17:02:01
Quote Anchor link
Lijst van ourAirports toevallig?

Die lijst is opgemaakt volgens standaard csv regels en moet je via de methode van willem direct kunnen inlezen, zonder zelf te gaan lopen exploden etc. Zelfs de preg_replace is niet nodig, er blijft niets vreemds over. Let alleen wel op met de rare tekens. In die lijst staan behoorlijk wat vliegvelden met namen waarin niet Latijnse accenten zitten en als je dat niet goed inleest krijg je een enorme berg aan vraagtekens in je database.

import direct in mysql:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
LOAD DATA INFILE "blabla.csv"
INTO TABLE blabla
CHARACTER SET utf8
COLUMNS TERMINATED BY ','
ENCLOSED BY '"'
LINES TERMINATED BY '\n';


edit:
check tevens voor je begint de coordinaten. Er zitten bergen foute coordinaten tussen, met waardes ver boven de 180 c.q. 90 graden.
Gewijzigd op 10/01/2014 17:13:31 door Erwin H
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

10/01/2014 17:04:57
Quote Anchor link
Is LOAD DATA INFILE geen optie?

Toevoeging op 10/01/2014 17:05:24:

Lol

PS. Het moet wel OPTIONALLY ENCLOSED BY zijn
Gewijzigd op 10/01/2014 17:13:17 door Ger van Steenderen
 
Willem vp

Willem vp

10/01/2014 17:12:20
Quote Anchor link
Wellicht moet je de ENCLOSED BY nog veranderen in OPTIONALLY ENCLOSED BY
 
Erwin H

Erwin H

10/01/2014 17:14:25
Quote Anchor link
Nee, hoeft niet, gaat direct goed. Velden waar geen " omheen staan worden automatisch ingelezen alszijnde getal.
Misschien toch niet. Ik merk dat ik mijn query gebruikte voor het inlezen van een bestand dat ik eerst zelf heb gemaakt met alle velden omsloten met ". Dan gaat het uiteraard altijd goed....
Gewijzigd op 10/01/2014 17:17:23 door Erwin H
 
Luc de Wit

Luc de Wit

10/01/2014 17:24:20
Quote Anchor link
@ Erwin: Klopt helemaal. Ik heb je code overgenomen en aangepast naar de juiste tabel en het bestand. Ik krijg echter een "#1045 Acces denied using password YES" binnen phpmyadmin. Lijkt mij vreemd aangezien ik de sql code uitvoer met de account in phpmyadmin waarmee de database aan is gemaakt. Hoe dan ook, ik zal eens googelen naar die foutmelding.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

10/01/2014 17:35:20
Quote Anchor link
Let wel dat je het volledige pad opgeeft.
 
Ivo P

Ivo P

10/01/2014 17:36:55
Quote Anchor link
LOAD DATA INFILE vereist een apart recht, dat kennelijk jij niet hebt onder die gebruikersnaam.
 
Luc de Wit

Luc de Wit

10/01/2014 17:38:12
Quote Anchor link
@ Ger: Heb ik, gecontroleerd en klopt.

@Ivo: Dat vind ik dus vreemd, aangezien ik met dit account de database aan heb gemaakt.
 
Ivo P

Ivo P

10/01/2014 17:40:54
Quote Anchor link
waarom?

create is weer een ander recht.
Dat je dat recht hebt, wil niet zeggen dat je alle andere rechten ook moet hebben.

Daarbij schijnt op shared hosts die hele optie wel eens geblokkeerd te zijn. Mogelijk omdat je daarmee ook vanuit andere accounts zou kunnen lezen, maar dat weet ik niet zeker.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

10/01/2014 17:41:35
Quote Anchor link
Doe dan eens
LOAD DATA LOCAL INFILE

Dan omzeil je iig de privileges
 
Luc de Wit

Luc de Wit

10/01/2014 17:45:54
Quote Anchor link
Geprobeerd, krijg ik echter de volgende fout:
#1148 - The used command is not allowed with this MySQL version
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

10/01/2014 18:01:01
Quote Anchor link
Dan zal het inderdaad geblokkeerd zijn door je hosting provider, helaas.
 
Ivo P

Ivo P

10/01/2014 18:04:51
Quote Anchor link
dan maar terug naar phpmyadmin...
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

10/01/2014 18:08:32
Quote Anchor link
Nog erger ........
 
Luc de Wit

Luc de Wit

10/01/2014 23:31:31
Quote Anchor link
Ik maak waarschijnlijk een (domme) fout. Maar ik snap niet wat er fout gaat. Hoe dan ook, ik heb een oplossing gevonden, namelijk de volgende:
CSV omzetten naar excel bestand, en met deze (http://tools.perceptus.ca/text-wiz.php?ops=7) handige tool omgezet in SQL. Het is wat omslachtig, maar het werkt. In ieder geval bedankt voor jullie hulp!
 
Ivo P

Ivo P

10/01/2014 23:57:02
Quote Anchor link
Maar even naar het begin: de vraag begint met de opmerking dat je de waarden wél ingelezen krijgt, maar dat daar tegen de bedoeling in quotes bij ingelezen worden.

Na wat omzwervingen loop je dan ineens aan tegen een rechten probleem met LOAD DATA INFILE.

Maar in je openingsvraag luktje het inlezen al, maar je had alleen de optie 'Kolommen omsloten met : (niks)' moeten aanpassen naar 'Kolommen omsloten met : " '
Wat min of meer ook in de query's genoemd wordt. (enclosed by '"' )

Daarnaast heb je dat antwoord ook vanmiddag al op Pfz.nl gehad

?
 
Luc de Wit

Luc de Wit

11/01/2014 00:01:04
Quote Anchor link
Dat heb ik allemaal al geprobeerd, maar keer op keer ging het fout. Heb het echt talloze keren geprobeerd. Tabel al aanmaken en waarden inlezen, eerste rij van tabel als kolomnamen etc. Met enclosed by " kreeg ik het probleem dat wanneer rijen lege kolommen hadden in het bestand, dus ",,,," werden deze 4 komma's als waarde in een kolom gezet, met als gevolg dat de laatste kolommen allemaal NULL waren. Omdat dit me op geen enkele manier lukte ben ik naar andere mogelijkheden op zoek gegaan, en het advies om LOAD DATA INFILE te proberen uitgevoerd maar dat lukte dus ook niet. Hoe dan ook, wat wil je hiermee zeggen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.