[DATEPICKER] datum onthouden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »
Jasper DS

Jasper DS

19/04/2012 19:12:17
Quote Anchor link
Hoi,

ik ben al een tijdje opzoek naar een manier om mijn datum "te kunnen vasthouden" in de tekstbox van mijn datepicker maar helaas heb ik nog geen oplossing gevonden. Iemand die mij kan helpen?

Dit werkte alvast niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<label>'.$form_datum.':*</label><input type="text" name="datum" id="datepicker" value="'.$_POST['datum'].'" />
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 14:19:59
 
Jeroen VD

Jeroen VD

19/04/2012 19:14:55
Quote Anchor link
gebruik een session ipv een post-variabele?
 
Jasper DS

Jasper DS

19/04/2012 19:22:09
Quote Anchor link
nee, de value word telkens leeg gemaakt dat is het niet
 
Chris -

Chris -

19/04/2012 19:30:13
Quote Anchor link
Even voor de zekerheid Jasper, je gebruikt die van KevinLuck.com?

Bij het aanroepen van je datepicker, doe je het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$('.date-picker').datePicker();
$('.date-picker').dpSetSelected('01/01/2010');


Op die manier kun je de datum dus plaatsen. Als de datum in een sessie staat bijvoorbeeld, kun je dit via een ajax call weer ophalen en weergeven.

http://www.kelvinluck.com/assets/jquery/datePicker/v2/demo/documentation.html
 
Jasper DS

Jasper DS

20/04/2012 16:29:06
Quote Anchor link
het gaat over deze datepicker.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

20/04/2012 17:07:28
Quote Anchor link
Denk dat dit is wat je zoekt
 
Jasper DS

Jasper DS

20/04/2012 17:51:26
Quote Anchor link
Ik maak gebruik van dit stukje code voor de datepicker in de <header>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<script type="text/javascript">
            $(function(){

                // Datepicker
                $('#datepicker').datepicker({
                    inline: true
                });
                
                $('#datepicker').datepicker('option', 'dateFormat', 'yy-mm-dd');
                
                // Datepicker
                $('#datepicker2').datepicker({
                    inline: true
                });
                
                $('#datepicker2').datepicker('option', 'dateFormat', 'yy-mm-dd');
                
            });
        </script>


dit is de code voor currentText
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
//getter
var currentText = $( ".selector" ).datepicker( "option", "currentText" );
//setter
$( ".selector" ).datepicker( "option", "currentText", "Now" );


Hoe kan ik nu aanduiden voor welke datepicker dat is?
 
Chris -

Chris -

20/04/2012 18:11:11
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$('#datepicker').datepicker({
    inline: true,
    currentText: "Now"
});


Herhalen voor dp2. Overigens, als je twee dezelfde data wilt weergeven is het misschien handiger om de datepicker te activeren dmv de classname ipv de ID. Werkt sneller en scheelt weer nutteloze kopieën. Overigens wel gewoon de #'s behouden zodat je die evt met JS weer kunt ophalen.

Of mis ik de clou?
 
Jasper DS

Jasper DS

20/04/2012 18:27:43
Quote Anchor link
dus op de plaats van NOW zet ik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $_POST['value']; ?>
? of hoe zet ik php in js?
 
Arjan -

Arjan -

20/04/2012 18:32:57
Quote Anchor link
Je kan toch de post variabele als value in je tekstbox plaatsen na een submit? Bij mijn weten selecteert de datepicker van jquery gewoon de ingevoerde datum. En currenttext weghalen uit je javascript. je kan dan bij het opvragen van de pagina als value van de tekstbox de datum van vandaag gebruiken.
Gewijzigd op 20/04/2012 18:34:41 door Arjan -
 
Jasper DS

Jasper DS

20/04/2012 18:35:35
Quote Anchor link
@arjan:

PHP Jasper op 19/04/2012 19:12:17:
Dit werkte alvast niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<label>'.$form_datum.':*</label><input type="text" name="datum" id="datepicker" value="'.$_POST['datum'].'" />


toch bedankt, ik wil trouwens niet de huidige datum, ik wil dat als er al een datum is ingevoerd deze datum behouden word.
Gewijzigd op 20/04/2012 18:35:57 door Jasper DS
 
Chris -

Chris -

20/04/2012 18:41:40
Quote Anchor link
Jasper, probeer het eens :)
 
Rick van Riel

Rick van Riel

20/04/2012 23:37:23
Quote Anchor link
Wil je de datum vasthouden nadat er een post is gestuurd of komt de datum van de datepicker niet in het input veld te steen?
 
Jasper DS

Jasper DS

20/04/2012 23:45:34
Quote Anchor link
ik wil de datum vasthouden nadat er is gepost.
 
Rick van Riel

Rick van Riel

20/04/2012 23:48:31
Quote Anchor link
Dan zou je dat op deze manier moeten kunnen doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<label>'.$form_datum.':*</label><input type="text" name="datum" id="datepicker" value="'.(isset($_POST['datum']))?$_POST['datum']:'';.'" />';
?>


En als je deze datum op wil slaan in een session kun je het volgende doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
session_start();

if($_SERVER['REQEUST_METHOD'] == 'post') {
     $_SESSION['datum'] = $_POST['datum'];
}

?>
Gewijzigd op 20/04/2012 23:52:03 door Rick van Riel
 
Jasper DS

Jasper DS

20/04/2012 23:55:22
Quote Anchor link
@rick, zoals ik al 2 keer zei: die oplossing werkt niet. De datepicker negeert de value in de textbox.
 
Arjan -

Arjan -

21/04/2012 00:06:15
Quote Anchor link
PHP Jasper op 20/04/2012 23:55:22:
@rick, zoals ik al 2 keer zei: die oplossing werkt niet. De datepicker negeert de value in de textbox.


Heb je dan wel de currenttext verwijderd uit de javascript code? Ik gebruik de datepicker van jquery ql geruime tijd en bij mij werkt het aanpassen van de value gewoon!
 
Jasper DS

Jasper DS

24/04/2012 17:22:27
Quote Anchor link
Arjan, ik heb het nogmaals geprobeerd en te vergeefs.. de value word niet ingevuld. . .

edit:

@Chris, als ik de curentText gebruik werkt heel de datepicker niet meer?
Gewijzigd op 24/04/2012 18:34:21 door Jasper DS
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.