Datetimes vergelijken wilt mij niet lukken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »
Furio Scripting

Furio Scripting

15/04/2014 13:33:57
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Ik zit al uren te klooien met datetimes maar ik kom er maar niet uit, ik hoop dat iemand mij wilt helpen.

Het volgende wil ik realiseren, een gebruiker verstuurt een e-mail, ik sla nu de verzend datum op als een datetime in het volgende formaat: 2014-04-14 22:44:47. Nu wil ik een aantal check op deze datum uitvoeren zodat bij een volgende verzending er gekeken wordt of er binnen 1 maand al een email verzonden is, zo ja weergeef error.

Daarnaast heb je bepaalde acties naast het emailadres op basis van jouw verzend datum. Na 1 maand moet er namelijk een icoontje komen met opnieuw versturen erbij.

Het doel is dus controleren of er al een maand is verstreken maar het lukt mij van geen kanten:
Het volgende had ik bedacht:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php

function vergelijkDatum($datetime)
        {


              $start = new DateTime($datetime);
              $end = new DateTime(getHuidigeDateTime());
              $diff = $start->diff($end);
          
              if ($diff->m >= 1)
              {

                    // langer dan een maand..
                    return 1;
              }

              else
              {
                  return 0;
              }
        }

// Check of uitnodiging binnen 1 maand al is verzonden
                    
                        $q = "SELECT * FROM emails WHERE klant_id = ".getKlantIdFromKlanten()." AND domein_id = ".getCurrentDomeinId()." AND email = '".$email."'";
                        $result = $database->query($q);
                        
                         while ($rows = mysqli_fetch_assoc($result))
                         {

                                if($limietBereikt !== 1 && vergelijkDatum($rows['laatst_verzonden'] == 0))
                                {

                              
                                    $errors[] .= $email." is al uitgenodigd binnen 1 maand";
                                  
                                }
                        
                         }



?>
Gewijzigd op 15/04/2014 13:45:20 door Furio Scripting
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 04:55:30
 
Ivo P

Ivo P

15/04/2014 13:42:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT datumversturen, (datumversturen < NOW() - INTERVAL 1 MONTH) AS meerdanmaand
FROM emails
WHERE klant_id = 123;


meerdanmaand is dan 0 of 1, al naar gelang...
 
Furio Scripting

Furio Scripting

15/04/2014 13:44:31
Quote Anchor link
Ivo P op 15/04/2014 13:42:13:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT datumversturen, (datumversturen < NOW() - INTERVAL 1 MONTH) AS meerdanmaand
FROM emails
WHERE klant_id = 123;


meerdanmaand is dan 0 of 1, al naar gelang...


Dus ik moet helemaal niet via Php dit vergelijken maar beter via mysql zelf?
 
Michael -

Michael -

15/04/2014 13:46:20
Quote Anchor link
>>> Dus ik moet helemaal niet via Php dit vergelijken maar beter via mysql zelf?

MySQL is inderdaad beter. Anders ga je eerst alles ophalen. En dan met PHP nog eens vergelijkingen uitvoeren. MySQL de vergelijking laten doen en dan ophalen wat je nodig hebt is logischer.
 
Furio Scripting

Furio Scripting

15/04/2014 13:48:05
Quote Anchor link
Michael - op 15/04/2014 13:46:20:
>>> Dus ik moet helemaal niet via Php dit vergelijken maar beter via mysql zelf?

MySQL is inderdaad beter. Anders ga je eerst alles ophalen. En dan met PHP nog eens vergelijkingen uitvoeren. MySQL de vergelijking laten doen en dan ophalen wat je nodig hebt is logischer.


Oke top, ga ik dit is proberen!
 
Ivo P

Ivo P

15/04/2014 13:54:13
Quote Anchor link
mijn query haalt nog steeds alles op, maar dan met een 0 of 1 erbij.

Mogelijk ben je nog beter af als je die vergelijking naar het WHERE-stuk verplaatst
 
Michael -

Michael -

15/04/2014 13:59:47
Quote Anchor link
>>> mijn query haalt nog steeds alles op, maar dan met een 0 of 1 erbij.
Als je op mijn reactie doelt; ja, maar wel gereed voor gebruik zonder dat PHP nog vergelijkingen moet doen. Dus sowieso efficiënter.
 
Furio Scripting

Furio Scripting

15/04/2014 14:39:59
Quote Anchor link
Furio Scripting op 15/04/2014 13:44:31:
Ivo P op 15/04/2014 13:42:13:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT datumversturen, (datumversturen < NOW() - INTERVAL 1 MONTH) AS meerdanmaand
FROM emails
WHERE klant_id = 123;


meerdanmaand is dan 0 of 1, al naar gelang...


Beste Ivo,

Ik heb geprobeerd dit rechtstreeks in mijn query te stoppen maar het is nooit true.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

 // Check of uitnodiging binnen 1 maand al is verzonden
                    
                        $q = "SELECT * FROM emails WHERE klant_id = ".getKlantIdFromKlanten()." AND domein_id = ".getCurrentDomeinId()." AND email = '".check_input($email)."' AND (laatst_verzonden < NOW() - INTERVAL 1 MONTH)";
                        $result = $database->query($q);
                        
                         while ($rows = mysqli_fetch_assoc($result))
                         {

                                    echo 'hier kom ik!';
                                    $errors[] .= $email." is al uitgenodigd binnen 1 maand";

                         }

?>

Dus ik moet helemaal niet via Php dit vergelijken maar beter via mysql zelf?




Toevoeging op 15/04/2014 14:41:48:

Excuses als ik de - interval een + maak werkt die prima!
 
Ivo P

Ivo P

15/04/2014 14:45:44
Quote Anchor link
dus als laatst_verzonden kleiner is dan NU + 1 maand?

Dus als iets over 1 week verzonden "is", dan is het juist?

Wat sla jij op in laatst_verzonden? De datum van verzenden, of de datum van verzenden + 1 maand?
 
Furio Scripting

Furio Scripting

15/04/2014 19:25:53
Quote Anchor link
Ivo P op 15/04/2014 14:45:44:
dus als laatst_verzonden kleiner is dan NU + 1 maand?

Dus als iets over 1 week verzonden "is", dan is het juist?

Wat sla jij op in laatst_verzonden? De datum van verzenden, of de datum van verzenden + 1 maand?


Het werkt nu naar behoren, bedankt! Ik sla de datum van verzonden op zonder toevoegingen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.