Datetimes vergelijken wilt mij niet lukken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »
Furio Scripting

Furio Scripting

15/04/2014 13:33:57
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Ik zit al uren te klooien met datetimes maar ik kom er maar niet uit, ik hoop dat iemand mij wilt helpen.

Het volgende wil ik realiseren, een gebruiker verstuurt een e-mail, ik sla nu de verzend datum op als een datetime in het volgende formaat: 2014-04-14 22:44:47. Nu wil ik een aantal check op deze datum uitvoeren zodat bij een volgende verzending er gekeken wordt of er binnen 1 maand al een email verzonden is, zo ja weergeef error.

Daarnaast heb je bepaalde acties naast het emailadres op basis van jouw verzend datum. Na 1 maand moet er namelijk een icoontje komen met opnieuw versturen erbij.

Het doel is dus controleren of er al een maand is verstreken maar het lukt mij van geen kanten:
Het volgende had ik bedacht:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php

function vergelijkDatum($datetime)
        {


              $start = new DateTime($datetime);
              $end = new DateTime(getHuidigeDateTime());
              $diff = $start->diff($end);
          
              if ($diff->m >= 1)
              {

                    // langer dan een maand..
                    return 1;
              }

              else
              {
                  return 0;
              }
        }

// Check of uitnodiging binnen 1 maand al is verzonden
                    
                        $q = "SELECT * FROM emails WHERE klant_id = ".getKlantIdFromKlanten()." AND domein_id = ".getCurrentDomeinId()." AND email = '".$email."'";
                        $result = $database->query($q);
                        
                         while ($rows = mysqli_fetch_assoc($result))
                         {

                                if($limietBereikt !== 1 && vergelijkDatum($rows['laatst_verzonden'] == 0))
                                {

                              
                                    $errors[] .= $email." is al uitgenodigd binnen 1 maand";
                                  
                                }
                        
                         }



?>
Gewijzigd op 15/04/2014 13:45:20 door Furio Scripting
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 07:11:42
 
Ivo P

Ivo P

15/04/2014 13:42:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT datumversturen, (datumversturen < NOW() - INTERVAL 1 MONTH) AS meerdanmaand
FROM emails
WHERE klant_id = 123;


meerdanmaand is dan 0 of 1, al naar gelang...
 
Furio Scripting

Furio Scripting

15/04/2014 13:44:31
Quote Anchor link
Ivo P op 15/04/2014 13:42:13:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT datumversturen, (datumversturen < NOW() - INTERVAL 1 MONTH) AS meerdanmaand
FROM emails
WHERE klant_id = 123;


meerdanmaand is dan 0 of 1, al naar gelang...


Dus ik moet helemaal niet via Php dit vergelijken maar beter via mysql zelf?
 
Michael -

Michael -

15/04/2014 13:46:20
Quote Anchor link
>>> Dus ik moet helemaal niet via Php dit vergelijken maar beter via mysql zelf?

MySQL is inderdaad beter. Anders ga je eerst alles ophalen. En dan met PHP nog eens vergelijkingen uitvoeren. MySQL de vergelijking laten doen en dan ophalen wat je nodig hebt is logischer.
 
Furio Scripting

Furio Scripting

15/04/2014 13:48:05
Quote Anchor link
Michael - op 15/04/2014 13:46:20:
>>> Dus ik moet helemaal niet via Php dit vergelijken maar beter via mysql zelf?

MySQL is inderdaad beter. Anders ga je eerst alles ophalen. En dan met PHP nog eens vergelijkingen uitvoeren. MySQL de vergelijking laten doen en dan ophalen wat je nodig hebt is logischer.


Oke top, ga ik dit is proberen!
 
Ivo P

Ivo P

15/04/2014 13:54:13
Quote Anchor link
mijn query haalt nog steeds alles op, maar dan met een 0 of 1 erbij.

Mogelijk ben je nog beter af als je die vergelijking naar het WHERE-stuk verplaatst
 
Michael -

Michael -

15/04/2014 13:59:47
Quote Anchor link
>>> mijn query haalt nog steeds alles op, maar dan met een 0 of 1 erbij.
Als je op mijn reactie doelt; ja, maar wel gereed voor gebruik zonder dat PHP nog vergelijkingen moet doen. Dus sowieso efficiënter.
 
Furio Scripting

Furio Scripting

15/04/2014 14:39:59
Quote Anchor link
Furio Scripting op 15/04/2014 13:44:31:
Ivo P op 15/04/2014 13:42:13:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT datumversturen, (datumversturen < NOW() - INTERVAL 1 MONTH) AS meerdanmaand
FROM emails
WHERE klant_id = 123;


meerdanmaand is dan 0 of 1, al naar gelang...


Beste Ivo,

Ik heb geprobeerd dit rechtstreeks in mijn query te stoppen maar het is nooit true.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

 // Check of uitnodiging binnen 1 maand al is verzonden
                    
                        $q = "SELECT * FROM emails WHERE klant_id = ".getKlantIdFromKlanten()." AND domein_id = ".getCurrentDomeinId()." AND email = '".check_input($email)."' AND (laatst_verzonden < NOW() - INTERVAL 1 MONTH)";
                        $result = $database->query($q);
                        
                         while ($rows = mysqli_fetch_assoc($result))
                         {

                                    echo 'hier kom ik!';
                                    $errors[] .= $email." is al uitgenodigd binnen 1 maand";

                         }

?>

Dus ik moet helemaal niet via Php dit vergelijken maar beter via mysql zelf?




Toevoeging op 15/04/2014 14:41:48:

Excuses als ik de - interval een + maak werkt die prima!
 
Ivo P

Ivo P

15/04/2014 14:45:44
Quote Anchor link
dus als laatst_verzonden kleiner is dan NU + 1 maand?

Dus als iets over 1 week verzonden "is", dan is het juist?

Wat sla jij op in laatst_verzonden? De datum van verzenden, of de datum van verzenden + 1 maand?
 
Furio Scripting

Furio Scripting

15/04/2014 19:25:53
Quote Anchor link
Ivo P op 15/04/2014 14:45:44:
dus als laatst_verzonden kleiner is dan NU + 1 maand?

Dus als iets over 1 week verzonden "is", dan is het juist?

Wat sla jij op in laatst_verzonden? De datum van verzenden, of de datum van verzenden + 1 maand?


Het werkt nu naar behoren, bedankt! Ik sla de datum van verzonden op zonder toevoegingen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.