Datum wegschrijven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »
Willem L

Willem L

24/02/2012 19:51:54
Quote Anchor link
Heb wat moeite om data op juiste wijze weg te schrijven.

Zo wordt dit weggeschreven, waarbij de datum en wijze waarop het weggescchreven moet worden niet overeenkomen. Bij het echoën zie ik
INSERT INTO berichten (Datum, Bericht) VALUES DATE_FORMAT(23-02-2012, '%Y-%m-%d'), 'Dit betreft een test'

Zo moet dit worden
INSERT INTO berichten (Datum, Bericht) VALUES 2012-02-23, 'Dit betreft een test'

Ben er nu ff een middag mee bezig geweest en items opgezocht, maar helaas het lukt mij niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$sql = "INSERT INTO berichten";
    $sql .= " (Datum, Bericht)";
    $sql .= " VALUES";
    $sql .= " DATE_FORMAT(".$datum.", '%Y-%m-%d'), '".$bericht."'";
                    
$result = mysql_query( $sql );

[/CODE]
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 01:43:05
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

24/02/2012 21:33:37
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
date('Y-m-d')
?>
 
Frank WD

Frank WD

24/02/2012 21:39:25
Quote Anchor link
Mocht je de datum willen posten van het moment de bericht word gepost, dan zal je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
   NOW()
?>

moeten gebruiken in je query.

Hier mee krijg je de huidige datum in je database en zou je in de toekomst er ook meer mee kunnen. Hier heb je wel een database veld voor nodig met datetime als instelling.

Verder nog even een tip.
Gebruik wel een goede foutafhandeling en kijk ook nog even naar SQL-Injection.
Want daar is deze query niet tegen beveiligt.
Gewijzigd op 24/02/2012 21:42:22 door Frank WD
 
Willem L

Willem L

25/02/2012 12:25:06
Quote Anchor link
@Frank
Het is ook maar een voorbeeld.
@Nick
Bedankt met enige aanpassing werkt het.

Toevoeging op 25/02/2012 14:24:46:

Och, nee, ben te vroeg met juichen.

Ik wil dat de $datum weggeschreven wordt als 2012-03-03, alleen hoe koppel je dit aan dan elkaar?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$sql = "INSERT INTO berichten";
$sql .= " ( datum, bericht )";
$sql .= " VALUES";
$sql .= " ( DATE_FORMAT'".$datum.'%Y %m %d'",'".$bericht."'  );";
[/CODE]
 
Frank WD

Frank WD

25/02/2012 14:29:21
Quote Anchor link
@Willem,

Zoals ik al zij gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
query = ( "INSERT INTO
                                reactie
                                (
                                    date_post
                                )
                            VALUES
                            (
                            NOW()
                            )"
)
?>

Bij het weg schrijven van een datum.
Dan kun je bij de select query met de date_format alleen de datum er uit halen.
dit werkt vele malen makelijke en in toekomst kun je er meer mee bij eventueel uitbreiding
Gewijzigd op 25/02/2012 14:40:07 door Frank WD
 
Willem L

Willem L

25/02/2012 15:12:56
Quote Anchor link
@Frank

Begrijp het wel. Is wat makkelijk.
Alleen mensen plaatsen een bericht misschien wel een paar dagen later.
Terwijl het bericht de datum moet hebben van de gebeurtenis.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

25/02/2012 15:16:19
Quote Anchor link
Waar komt $datum vandaan?
 
Willem L

Willem L

25/02/2012 15:25:01
Quote Anchor link
Ik zet even de code erin
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
if ( isset ($_GET['p']) && $_GET['p'] == 'addberichtsql' ) { // schrijf bericht wel weg
    //===============nieuw bericht aanmaken
    $datum = trim($_POST['Datum']);
    $bericht = trim($_POST['Bericht']);
    
    $good = true;
    if ( empty($datum) ) {
        $good = false;
        echo 'U moet een datum invullen voor een bericht !'.PHP_EOL;
        echo '<br />'.PHP_EOL;
    }    
    
    if ( strlen(trim($_POST['Bericht'])) < 5 ) {
        $good = false;
        echo 'Uw onderwerp moet minstens vijf karakters bevatten'.PHP_EOL;
        echo '<br />'.PHP_EOL;
    }
    
    if ( empty($bericht) ) {
        $good = false;
        echo 'U moet een tekst invullen!'.PHP_EOL;
        echo '<br />'.PHP_EOL;
    }
        if ( $good == false ) {
            goback(); // Deze zorgt voor de regel waarbij de mensen via javascript 1 regel kunnen teruggaan.
            } else {
                if ($good == true ) {
                    if (isset ($_POST['datum'])) {
                        $datum = mysql_real_escape_string($_POST['datum']);
                    }
                    
                
    if (isset ($_POST['bericht'])) {
    $bericht = mysql_real_escape_string($_POST['bericht']);
                    }                        
    $sql = "INSERT INTO berichten";
    $sql .= " ( datum , bericht )";
    $sql .= " VALUES";
        $sql .= " ( date_format('%Y-%m-%d','".$datum."') ,'".$bericht."'  );";
                                        
    $result = mysql_query( $sql );
    //echo $datum;
                    
    if ( $result ) {                    
            echo 'Het bericht is opgenomen in onze database'.PHP_EOL;
            echo '<br /><hr />'.PHP_EOL;
            echo '<a href="'.berichten.'?p=addberichtform" title="Voeg nog
                  een bericht toe" class="formleft">Voeg nog een bericht                toe</a>'.PHP_EOL;
        echo '<br />'.PHP_EOL;
    echo '<a href="'.berichten.'" title="Terug naar overzicht berichten" class="formleft">Terug naar berichten overzicht</a>'.PHP_EOL;    
    }
} else {
                        
echo 'Sorry, onverwachte fout met de database bij opnemen van een bericht.'.PHP_EOL;
                        }
}
[/CODE]
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

25/02/2012 15:31:32
Quote Anchor link
Waarom doe je
$datum = trim($_POST['Datum']);
en later if (isset ($_POST['datum'])) ?

$bericht en $_POST['bericht'] gebruik je ook door elkaar.

Gebruik de invoer zoals je die krijgt (in dit geval dus de $_POST gegevens) en beveilig pas bij invoer in de database.

empty is in dit geval geen goede manier om iets te controleren, gebruik idd isset.

Ik zie in bovenstaande nog steeds niet waar datum vandaan komt. Uit een formulier, maar hoe wordt het daar ingevoerd? Via een datumprikker, als invoer? Waar is de controle of er wel een datum is ingevoerd (en niet bv 30-2-2012)?
 
- SanThe -

- SanThe -

25/02/2012 15:44:32
Quote Anchor link
Lees de handleiding van DATE_FORMAT eens goed door. Je gebruikt het verkeerd.
 
Frank WD

Frank WD

25/02/2012 15:47:34
Quote Anchor link
@Willem,

Dat heb je er natuurlijk in je openings topic niet over gehad.
Daarom verwees ik ook door na de NOW() optie.
 
Willem L

Willem L

25/02/2012 15:49:36
Quote Anchor link
Datum komt vanaf een formulier via een invoervak in nederlandse datumnotatie.
Controle datum moet ik nog wel aanbrengen, maar ik probeer eerst of ik iets
op de weg kan schrijven.

@Frank
Sorry voor dat.

@SanThe
Ben al heel de morgen mee bezig, maar zie het ff niet
Gewijzigd op 25/02/2012 15:52:22 door Willem L
 
- SanThe -

- SanThe -

25/02/2012 16:01:41
Quote Anchor link
- SanThe - op 25/02/2012 15:44:32:
Lees de handleiding van DATE_FORMAT eens goed door. Je gebruikt het verkeerd.


Correctie: Ik denk dat DATE_FORMAT de verkeerde functie is voor wat jij wilt doen. Kijk eens naar STR_TO_DATE.
Gewijzigd op 25/02/2012 16:34:00 door - SanThe -
 
Willem L

Willem L

26/02/2012 09:31:30
Quote Anchor link
Ik heb aardig wat engelengeduld, maar op de één of andere reden lukt het mij niet om de juiste notatie in de db te krijgen.
Dit zowel met date_format als met str_to_date.
date_format('%Y %m %d','".$datum."'
Zie wel een datum staan, niet in de juiste notatie als hierboven, maar ook %Y %m %d als ik de sql echoëd
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

26/02/2012 09:56:57
Quote Anchor link
Hoe ziet je query er nu uit dan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$datum
= '22-03-2012';
$test = "INSERT into test SET datum = STR_TO_DATE('".$datum."','%d-%m-%Y')";
echo $test;
 ?>

Als ik de echo van $test direct in php-admin uitvoer, krijg ik netjes de datum opgeslagen in de tabel.
 
Willem L

Willem L

26/02/2012 11:23:19
Quote Anchor link
Ik krijg bij jou INSERT inderdaad de juiste datum en krijg als result netjes een 1 terug.
Pas ik mijn SQL aan dan staat bij de SQL het zelfde, krijg alleen geen 1 terug


Ik moet jullie een pluim geven voor jullie geduld en uitleg

Werkt nu wel, vergeten haakjes te zetten.
Bij deze hartelijk dank, weer wat bijgeleerd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
//$sql = "INSERT into berichten SET datum = STR_TO_DATE('".$datum."','%d-%m-%Y')";
//echo $test; //werkend

                  
$sql = "INSERT INTO berichten";
$sql .= "  datum, bericht "
$sql .= " VALUES";
$sql .= "  STR_TO_DATE('".$datum."','%Y-%m-%d'), '".$bericht."'";
                                        
$result = mysql_query( $sql ); // geen 1 terug
[/CODE]
Gewijzigd op 26/02/2012 11:39:13 door Willem L
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.