Datum wegschrijven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »
Willem L

Willem L

24/02/2012 19:51:54
Quote Anchor link
Heb wat moeite om data op juiste wijze weg te schrijven.

Zo wordt dit weggeschreven, waarbij de datum en wijze waarop het weggescchreven moet worden niet overeenkomen. Bij het echoën zie ik
INSERT INTO berichten (Datum, Bericht) VALUES DATE_FORMAT(23-02-2012, '%Y-%m-%d'), 'Dit betreft een test'

Zo moet dit worden
INSERT INTO berichten (Datum, Bericht) VALUES 2012-02-23, 'Dit betreft een test'

Ben er nu ff een middag mee bezig geweest en items opgezocht, maar helaas het lukt mij niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$sql = "INSERT INTO berichten";
    $sql .= " (Datum, Bericht)";
    $sql .= " VALUES";
    $sql .= " DATE_FORMAT(".$datum.", '%Y-%m-%d'), '".$bericht."'";
                    
$result = mysql_query( $sql );

[/CODE]
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 21:51:40
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

24/02/2012 21:33:37
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
date('Y-m-d')
?>
 
Frank WD

Frank WD

24/02/2012 21:39:25
Quote Anchor link
Mocht je de datum willen posten van het moment de bericht word gepost, dan zal je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
   NOW()
?>

moeten gebruiken in je query.

Hier mee krijg je de huidige datum in je database en zou je in de toekomst er ook meer mee kunnen. Hier heb je wel een database veld voor nodig met datetime als instelling.

Verder nog even een tip.
Gebruik wel een goede foutafhandeling en kijk ook nog even naar SQL-Injection.
Want daar is deze query niet tegen beveiligt.
Gewijzigd op 24/02/2012 21:42:22 door Frank WD
 
Willem L

Willem L

25/02/2012 12:25:06
Quote Anchor link
@Frank
Het is ook maar een voorbeeld.
@Nick
Bedankt met enige aanpassing werkt het.

Toevoeging op 25/02/2012 14:24:46:

Och, nee, ben te vroeg met juichen.

Ik wil dat de $datum weggeschreven wordt als 2012-03-03, alleen hoe koppel je dit aan dan elkaar?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$sql = "INSERT INTO berichten";
$sql .= " ( datum, bericht )";
$sql .= " VALUES";
$sql .= " ( DATE_FORMAT'".$datum.'%Y %m %d'",'".$bericht."'  );";
[/CODE]
 
Frank WD

Frank WD

25/02/2012 14:29:21
Quote Anchor link
@Willem,

Zoals ik al zij gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
query = ( "INSERT INTO
                                reactie
                                (
                                    date_post
                                )
                            VALUES
                            (
                            NOW()
                            )"
)
?>

Bij het weg schrijven van een datum.
Dan kun je bij de select query met de date_format alleen de datum er uit halen.
dit werkt vele malen makelijke en in toekomst kun je er meer mee bij eventueel uitbreiding
Gewijzigd op 25/02/2012 14:40:07 door Frank WD
 
Willem L

Willem L

25/02/2012 15:12:56
Quote Anchor link
@Frank

Begrijp het wel. Is wat makkelijk.
Alleen mensen plaatsen een bericht misschien wel een paar dagen later.
Terwijl het bericht de datum moet hebben van de gebeurtenis.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

25/02/2012 15:16:19
Quote Anchor link
Waar komt $datum vandaan?
 
Willem L

Willem L

25/02/2012 15:25:01
Quote Anchor link
Ik zet even de code erin
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
if ( isset ($_GET['p']) && $_GET['p'] == 'addberichtsql' ) { // schrijf bericht wel weg
    //===============nieuw bericht aanmaken
    $datum = trim($_POST['Datum']);
    $bericht = trim($_POST['Bericht']);
    
    $good = true;
    if ( empty($datum) ) {
        $good = false;
        echo 'U moet een datum invullen voor een bericht !'.PHP_EOL;
        echo '<br />'.PHP_EOL;
    }    
    
    if ( strlen(trim($_POST['Bericht'])) < 5 ) {
        $good = false;
        echo 'Uw onderwerp moet minstens vijf karakters bevatten'.PHP_EOL;
        echo '<br />'.PHP_EOL;
    }
    
    if ( empty($bericht) ) {
        $good = false;
        echo 'U moet een tekst invullen!'.PHP_EOL;
        echo '<br />'.PHP_EOL;
    }
        if ( $good == false ) {
            goback(); // Deze zorgt voor de regel waarbij de mensen via javascript 1 regel kunnen teruggaan.
            } else {
                if ($good == true ) {
                    if (isset ($_POST['datum'])) {
                        $datum = mysql_real_escape_string($_POST['datum']);
                    }
                    
                
    if (isset ($_POST['bericht'])) {
    $bericht = mysql_real_escape_string($_POST['bericht']);
                    }                        
    $sql = "INSERT INTO berichten";
    $sql .= " ( datum , bericht )";
    $sql .= " VALUES";
        $sql .= " ( date_format('%Y-%m-%d','".$datum."') ,'".$bericht."'  );";
                                        
    $result = mysql_query( $sql );
    //echo $datum;
                    
    if ( $result ) {                    
            echo 'Het bericht is opgenomen in onze database'.PHP_EOL;
            echo '<br /><hr />'.PHP_EOL;
            echo '<a href="'.berichten.'?p=addberichtform" title="Voeg nog
                  een bericht toe" class="formleft">Voeg nog een bericht                toe</a>'.PHP_EOL;
        echo '<br />'.PHP_EOL;
    echo '<a href="'.berichten.'" title="Terug naar overzicht berichten" class="formleft">Terug naar berichten overzicht</a>'.PHP_EOL;    
    }
} else {
                        
echo 'Sorry, onverwachte fout met de database bij opnemen van een bericht.'.PHP_EOL;
                        }
}
[/CODE]
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

25/02/2012 15:31:32
Quote Anchor link
Waarom doe je
$datum = trim($_POST['Datum']);
en later if (isset ($_POST['datum'])) ?

$bericht en $_POST['bericht'] gebruik je ook door elkaar.

Gebruik de invoer zoals je die krijgt (in dit geval dus de $_POST gegevens) en beveilig pas bij invoer in de database.

empty is in dit geval geen goede manier om iets te controleren, gebruik idd isset.

Ik zie in bovenstaande nog steeds niet waar datum vandaan komt. Uit een formulier, maar hoe wordt het daar ingevoerd? Via een datumprikker, als invoer? Waar is de controle of er wel een datum is ingevoerd (en niet bv 30-2-2012)?
 
- SanThe -

- SanThe -

25/02/2012 15:44:32
Quote Anchor link
Lees de handleiding van DATE_FORMAT eens goed door. Je gebruikt het verkeerd.
 
Frank WD

Frank WD

25/02/2012 15:47:34
Quote Anchor link
@Willem,

Dat heb je er natuurlijk in je openings topic niet over gehad.
Daarom verwees ik ook door na de NOW() optie.
 
Willem L

Willem L

25/02/2012 15:49:36
Quote Anchor link
Datum komt vanaf een formulier via een invoervak in nederlandse datumnotatie.
Controle datum moet ik nog wel aanbrengen, maar ik probeer eerst of ik iets
op de weg kan schrijven.

@Frank
Sorry voor dat.

@SanThe
Ben al heel de morgen mee bezig, maar zie het ff niet
Gewijzigd op 25/02/2012 15:52:22 door Willem L
 
- SanThe -

- SanThe -

25/02/2012 16:01:41
Quote Anchor link
- SanThe - op 25/02/2012 15:44:32:
Lees de handleiding van DATE_FORMAT eens goed door. Je gebruikt het verkeerd.


Correctie: Ik denk dat DATE_FORMAT de verkeerde functie is voor wat jij wilt doen. Kijk eens naar STR_TO_DATE.
Gewijzigd op 25/02/2012 16:34:00 door - SanThe -
 
Willem L

Willem L

26/02/2012 09:31:30
Quote Anchor link
Ik heb aardig wat engelengeduld, maar op de één of andere reden lukt het mij niet om de juiste notatie in de db te krijgen.
Dit zowel met date_format als met str_to_date.
date_format('%Y %m %d','".$datum."'
Zie wel een datum staan, niet in de juiste notatie als hierboven, maar ook %Y %m %d als ik de sql echoëd
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

26/02/2012 09:56:57
Quote Anchor link
Hoe ziet je query er nu uit dan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$datum
= '22-03-2012';
$test = "INSERT into test SET datum = STR_TO_DATE('".$datum."','%d-%m-%Y')";
echo $test;
 ?>

Als ik de echo van $test direct in php-admin uitvoer, krijg ik netjes de datum opgeslagen in de tabel.
 
Willem L

Willem L

26/02/2012 11:23:19
Quote Anchor link
Ik krijg bij jou INSERT inderdaad de juiste datum en krijg als result netjes een 1 terug.
Pas ik mijn SQL aan dan staat bij de SQL het zelfde, krijg alleen geen 1 terug


Ik moet jullie een pluim geven voor jullie geduld en uitleg

Werkt nu wel, vergeten haakjes te zetten.
Bij deze hartelijk dank, weer wat bijgeleerd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
//$sql = "INSERT into berichten SET datum = STR_TO_DATE('".$datum."','%d-%m-%Y')";
//echo $test; //werkend

                  
$sql = "INSERT INTO berichten";
$sql .= "  datum, bericht "
$sql .= " VALUES";
$sql .= "  STR_TO_DATE('".$datum."','%Y-%m-%d'), '".$bericht."'";
                                        
$result = mysql_query( $sql ); // geen 1 terug
[/CODE]
Gewijzigd op 26/02/2012 11:39:13 door Willem L
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.