$xml = simplexml_load_file();

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »
Mark Hijp

Mark Hijp

18/09/2014 22:31:59
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met het uitlezen van een xml maar krijg het niet voor elkaar.
Het volgende heb ik:

$xml = simplexml_load_file($xmlUrl);

foreach($xml->children() as $child)

{
print_r ($child);
}

resultaat:
SimpleXMLElement Object ( [orderdate] => 2014-09-06 17:50:41

Nu wil ik graag de orderdate eruit halen
Wat doe ik fout wanneer ik ondestaand gebruik?

print_r ($child->orderdate);

Ik kan beter vragen wat moet ik wegschrijven.

Alvast bedankt!

Mark
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 05:32:13
 
Ivo P

Ivo P

18/09/2014 22:38:56
Quote Anchor link
wat voor foutmelding krijg je, danwel, waarom denk je dat je het verkeerde resultaat hebt?
 
Mark Hijp

Mark Hijp

18/09/2014 22:39:59
Quote Anchor link
Dit is wat ik krijg:

SimpleXMLElement Object ( ) SimpleXMLElement Object ( )
 
Ivo P

Ivo P

18/09/2014 22:41:26
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo (string)$child->orderdate; ?>


?
 
Mark Hijp

Mark Hijp

18/09/2014 22:50:48
Quote Anchor link
Dan krijg ik niets terug?
 
Ivo P

Ivo P

18/09/2014 22:59:34
Quote Anchor link
geef eens iets meer script.
 
Mark Hijp

Mark Hijp

18/09/2014 23:04:59
Quote Anchor link
$xml = simplexml_load_file($xmlUrl);



foreach($xml->children() as $child)

{
$reference_id = $child->orderid;
$program_name = $child->name;
$user_id = $child->subid;
$created = $child->orderdate;
}
 
Ivo P

Ivo P

18/09/2014 23:58:37
Quote Anchor link
en wat geeft var_dump($created);
de regel voor de }
?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/09/2014 00:07:54
Quote Anchor link
deel anders even de xml met ons. (Of een verkorte versie daarvan)
 
Mark Hijp

Mark Hijp

19/09/2014 21:10:44
Quote Anchor link
Dit is wat ik binnenkrijg van de xml:

SimpleXMLElement Object ( [orderdate] => 2014-09-06 17:50:41 [commission] => 2.00 [ordernumber] => 123456 [orderid] => 155165171414745 [orderamount] => 10.00 [status] => new
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/09/2014 23:33:58
Quote Anchor link
Sorry Mark. Ik bedoel echt het bestand. Dit is een voorbeeld van een XML bestand:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<weerbericht>
  <weerstation>
    <naam>Amundsen-scott</naam>
    <land>Antarctica</land>
  </weerstation>
  <datumTijd tijdzone="GMT+12">
    <datum>08-sep-2005</datum>
    <localeTijd>10:30 AM</localeTijd>
  </datumTijd>
  <temperatuur eenheid="C">-69</temperatuur>
  <luchtdruk eenheid="hPa">951</luchtdruk>
  <weerbeeld>geheel bewolkt</weerbeeld>
  <wind>
    <richting>N</richting>
    <snelheid eenheid="km/u">16</snelheid>
  </wind>
</weerbericht>
 
Mark Hijp

Mark Hijp

21/09/2014 08:25:53
Quote Anchor link
Ok nu begrijp ik het,zit ik hier toch goed bij beginnen met php.

<response>
<data>
<orders>
<item>
<orderdate> </orderdate>
<ordernumber> </ordernumber>
<status> </status>
</item>
</orders>
</data>
</response>
 
Ivo P

Ivo P

21/09/2014 10:43:15
Quote Anchor link
Wat geeft
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo '<pre>'.print_r($xml,1).'</pre>'; ?>
 
Mark Hijp

Mark Hijp

21/09/2014 12:53:47
Quote Anchor link
Dan krijg ik onderstaande:

SimpleXMLElement Object
(
[data] => SimpleXMLElement Object
(
[orders] => SimpleXMLElement Object
(
[item] => SimpleXMLElement Object
(
[orderdate] =>
[commission] =>
[ordernumber] =>
[orderamount] =>
[status] =>
[reason] => SimpleXMLElement Object
(
)

[referer] =>
[subid] => SimpleXMLElement Object
(
)

[linkinfo] =>
[publisher] => SimpleXMLElement Object
(
[name] => SimpleXMLElement Object
(
)

[id] =>
)

[merchant] => SimpleXMLElement Object
(
[name] =>
[id] =>
)
 
Ivo P

Ivo P

21/09/2014 13:36:51
Quote Anchor link
Het is handiger als je degelijke code tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
tags plaatst.
Dat leest wat fijner...


<?php echo $xml->data->orders->item->orderdate; ?>

staat je error reporting aan?

<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', true);
?>
 
Mark Hijp

Mark Hijp

21/09/2014 14:15:49
Quote Anchor link
Nu krijg ik inderdaad de datum te zien.

Moet ik nu zoals onderstaand invullen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
foreach($xml->children() as $child)
    
{

    
 $date = $child->data->orders->item->orderdate;
}

?>
Gewijzigd op 21/09/2014 14:16:31 door Mark Hijp
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/09/2014 00:27:12
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
foreach($xml->data->orders as $order)
{

    echo $order->item->orderdate.'<br>';
    echo $order->item->ordernumber.'<br>';
    echo $order->item->status.'<br><br>';
}

?>
 
Mark Hijp

Mark Hijp

22/09/2014 20:35:09
Quote Anchor link
He Frank,

Super bedankt!! Dit werkt.
Alleen wordt het nu twee maal in de database weggeschreven maar dat is een ander probleem die ik moet zien op te lossen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.