Echo username probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »
Max -

Max -

23/11/2012 12:16:54
Quote Anchor link
Hoi!

Ik heb een tutorial gevolgd over het bouwen van een inlogsysteem van Nettuts.

http://net.tutsplus.com/articles/news/how-to-build-a-login-system-for-a-simple-website/

Deze zit momenteel geimplementeerd in mijn project. Nu ondervind ik een probleem.

Ik probeer de username te echo'en, maar die krijg ik op geen enkele manier werkend.

mijn code:
membership.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

require 'Mysql.php';

class Membership {
    
    function
validate_user($username, $password) {
        $mysql = New Mysql();
                $ensure_credentials = $mysql->verify_Username_and_Pass($username, $password);
        
        if($ensure_credentials) {
            $_SESSION['status'] = 'authorized';
            header("location: index.php");
        }

                else return "Please enter a correct username and password";
                
                if($mysql) {
                        $_SESSION['status'] = 'authorized';
                        header("location: index.php");
                }

                else return "Please enter a correct username and password";
                }
    
    function
log_User_Out() {
        if(isset($_SESSION['status'])) {
            unset($_SESSION['status']);
            
            if(isset($_COOKIE[session_name()]))
                setcookie(session_name(), '', time() - 1000);
                session_destroy();
        }
    }
    function
confirm_Member() {
        session_start();
        if($_SESSION['status'] !='authorized') header("location: login.php");
    }
    
}
?>


Mysql.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php

require_once 'includes/constants.php';

class Mysql {
    private $conn;
    
    function
__construct() {
        $this->conn = new mysqli(DB_SERVER, DB_USER, DB_PASSWORD, DB_NAME) or
                      die('There was a problem connecting to the database.');
    }
    
    function
verify_Username_and_Pass($username, $password) {
                
        $query = "SELECT *
                FROM users
                WHERE username = ? AND password = ?
                LIMIT 1"
;
                
        if($stmt = $this->conn->prepare($query)) {
            $stmt->bind_param('ss', $username, $password);
            $stmt->execute();
            
            if($stmt->fetch()) {
                $stmt->close();
                return true;
            }
        }
        
    }
}

?>


Verder worden er in de constants.php alleen de database gegevens gedefinieerd.


Momenteel probeer ik op deze manier mijn username te laten zien:

echo $_SESSION['username'];

Helaas werkt het niet ^^

Iemand een idee hoe ik deze werkend kan krijgen?
Gewijzigd op 23/11/2012 12:22:52 door Max -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 17:13:04
 
- Marco -

- Marco -

23/11/2012 12:21:10
Quote Anchor link
ff heel letterlijk hoe ik het op mijn site echo :)



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$sql
= "SELECT * FROM users WHERE email LIKE '$test'";
$result = mysql_query($sql, $connection)
        or die ("niet gelukt om de query:
        $sql uit te voeren op $connection"
);

                while($row = mysql_fetch_array($result))
                {

                    echo '<b>Name: </b>'.$row['voornaam'].'
                }
                ?>
 
Max -

Max -

23/11/2012 12:56:01
Quote Anchor link
- Marco - op 23/11/2012 12:21:10:
ff heel letterlijk hoe ik het op mijn site echo :)



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$sql
= "SELECT * FROM users WHERE email LIKE '$test'";
$result = mysql_query($sql, $connection)
        or die ("niet gelukt om de query:
        $sql uit te voeren op $connection"
);

                while($row = mysql_fetch_array($result))
                {

                    echo '<b>Name: </b>'.$row['voornaam'].'
                }
                ?>


Bedankt voor je snelle reactie :)

Ik ben nog een beetje nieuw met PHP, wat zou de code voor mij moeten zijn?

zoiets?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php $sql = "SELECT * FROM users";
                    $result = mysql_query($sql, $conn)
                            or die ("niet gelukt om de query:
                            $sql uit te voeren op $conn"
);

                                    while($row = mysql_fetch_array($result))
                                    {

                                        echo $row['username'];
                                    }

                                    ?>
 
Koen Hollander

Koen Hollander

23/11/2012 17:53:57
Quote Anchor link
Nee, deze code zal wel een paar foutmeldingen opleveren. Ik zal hem voor je verbeteren

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
//Zorg er wel voor dat de SQL verbinding actief is.
$sql = "SELECT * FROM users";
                    $result = mysql_query($sql)
                            or die ('niet gelukt om de query: '. $sql .' uit te voeren');

                                    while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                                    {

                                        echo $row['username'];
                                    }

                                    ?>

In regel 6 moet je vooral opletten dat je de variabel buiten je quotes doet!
 
Jacco Laan

jacco Laan

23/11/2012 19:57:31
Quote Anchor link
Kan het niet beter op deze manier?
query's kunnen gelogd worden door derden heb ik gehoord,
dus je moet je foutmelding alleen op je testserver
afwerken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$sql
= "SELECT
        username
        From
        users
        Where
        login = '"
. mysql_real_escape_string($_SESSION['login'] . "'";
         $rResult = mysql_query($sql);
        if (false === $rResult) {
        define('ENABLE_DEBUG', true); // zet op false wanneer online

        if (defined('ENABLE_DEBUG') and ENABLE_DEBUG) {
            echo 'Er ging iets fout met de query (1) op de pagina inloggen.php:' . mysql_error($connection) . '(' . $sSQL . ')';
             }
else {
            echo 'Er is een fout opgetreden probeer het later opnieuw';
             }
             }
else {
        // Controleren hoeveel resultaten er zijn
        if (1 == mysql_num_rows($rResult)) {
            // Er is één resultaat gevonden, dus gegevens fetchen
            $row = mysql_fetch_array($rResult);
            echo $row['username'];
?>
Gewijzigd op 23/11/2012 20:02:35 door jacco Laan
 
Reshad F

Reshad F

23/11/2012 21:12:19
Quote Anchor link
Laat ik ten eerste beginnen met het feit dat alle bovenstaande code fout is..

eerst een paar dingen op een rijtje zetten. je weet dat je nu met classes aan het werk bent? wat je dus meestal doet met OOP ( Object Orienterend Programmeren )

een van de dingen die er met OOP gelden is dat een classe niets mag echoen dus het is niet meer dan logisch dat je dat niet in bovenstaande bestanden die je hebt ingevoegd terugziet. ik zou beginnen met een login systeem met gewone PHP. dus niet OO.. pas als je dat onder de knie hebt zou ik OO gaan doen.
 
Max -

Max -

26/11/2012 09:18:28
Quote Anchor link
Koen Hollander op 23/11/2012 17:53:57:
Nee, deze code zal wel een paar foutmeldingen opleveren. Ik zal hem voor je verbeteren

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
//Zorg er wel voor dat de SQL verbinding actief is.
$sql = "SELECT * FROM users";
                    $result = mysql_query($sql)
                            or die ('niet gelukt om de query: '. $sql .' uit te voeren');

                                    while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                                    {

                                        echo $row['username'];
                                    }

                                    ?>

In regel 6 moet je vooral opletten dat je de variabel buiten je quotes doet!


Helaas geeft deze code ook een foutmelding bij mij
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2012 10:34:01
Quote Anchor link
Anon Anoniem op 26/11/2012 09:18:28:
Helaas geeft deze code ook een foutmelding bij mij


Welke?
 
Max -

Max -

26/11/2012 10:44:14
Quote Anchor link
- SanThe - op 26/11/2012 10:34:01:
Anon Anoniem op 26/11/2012 09:18:28:
Helaas geeft deze code ook een foutmelding bij mij


Welke?


De code van Koen Hollander, niet gelukt om de query: SELECT * FROM users uit te voeren
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2012 11:55:02
Quote Anchor link
En wat is nou de 'echte' mysql_error(), want dit zegt niets.
 
Max -

Max -

26/11/2012 13:29:35
Quote Anchor link
- SanThe - op 26/11/2012 11:55:02:
En wat is nou de 'echte' mysql_error(), want dit zegt niets.


Krijg geen 'echte' error, ook niet met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', '1');?>


aan.
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2012 13:38:33
Quote Anchor link
Anon Anoniem op 26/11/2012 13:29:35:
Krijg geen 'echte' error, ook niet met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', '1');?>


aan.


Dat is voor PHP.

De mysql error krijg je door:
echo mysql_error();
 
Max -

Max -

26/11/2012 16:08:37
Quote Anchor link
Ik ben nog een beetje nieuw met PHP & MySQL.
Ik kreeg in eerste instantie een connectie error, dit veranderde toen ik dit als code had:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php echo
require 'classes/Mysql.php';
mysqli_connect(DB_SERVER, DB_USER, DB_PASSWORD, DB_NAME);
$sql = "SELECT * FROM users";
                    $result = mysql_query($sql)
                            or die (mysql_error());

                                    while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                                    {

                                        echo $row['username'];
                                    }

                                    ?>


Ik krijg nu:

Fatal error: Cannot redeclare class Mysql in --/--/classes/Mysql.php on line 5

Toevoeging op 26/11/2012 16:15:02:

En met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php mysql_connect('localhost', 'root','test','membership');
$sql = "SELECT * FROM users";
                    $result = mysql_query($sql)
                            or die (mysql_error());

                                    while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                                    {

                                        echo $row['username'];
                                    }

                                    ?>


Krijg ik "No database selected"

Toevoeging op 27/11/2012 10:04:41:

Bump
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.