Echo username probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »
Max -

Max -

23/11/2012 12:16:54
Quote Anchor link
Hoi!

Ik heb een tutorial gevolgd over het bouwen van een inlogsysteem van Nettuts.

http://net.tutsplus.com/articles/news/how-to-build-a-login-system-for-a-simple-website/

Deze zit momenteel geimplementeerd in mijn project. Nu ondervind ik een probleem.

Ik probeer de username te echo'en, maar die krijg ik op geen enkele manier werkend.

mijn code:
membership.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

require 'Mysql.php';

class Membership {
    
    function
validate_user($username, $password) {
        $mysql = New Mysql();
                $ensure_credentials = $mysql->verify_Username_and_Pass($username, $password);
        
        if($ensure_credentials) {
            $_SESSION['status'] = 'authorized';
            header("location: index.php");
        }

                else return "Please enter a correct username and password";
                
                if($mysql) {
                        $_SESSION['status'] = 'authorized';
                        header("location: index.php");
                }

                else return "Please enter a correct username and password";
                }
    
    function
log_User_Out() {
        if(isset($_SESSION['status'])) {
            unset($_SESSION['status']);
            
            if(isset($_COOKIE[session_name()]))
                setcookie(session_name(), '', time() - 1000);
                session_destroy();
        }
    }
    function
confirm_Member() {
        session_start();
        if($_SESSION['status'] !='authorized') header("location: login.php");
    }
    
}
?>


Mysql.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php

require_once 'includes/constants.php';

class Mysql {
    private $conn;
    
    function
__construct() {
        $this->conn = new mysqli(DB_SERVER, DB_USER, DB_PASSWORD, DB_NAME) or
                      die('There was a problem connecting to the database.');
    }
    
    function
verify_Username_and_Pass($username, $password) {
                
        $query = "SELECT *
                FROM users
                WHERE username = ? AND password = ?
                LIMIT 1"
;
                
        if($stmt = $this->conn->prepare($query)) {
            $stmt->bind_param('ss', $username, $password);
            $stmt->execute();
            
            if($stmt->fetch()) {
                $stmt->close();
                return true;
            }
        }
        
    }
}

?>


Verder worden er in de constants.php alleen de database gegevens gedefinieerd.


Momenteel probeer ik op deze manier mijn username te laten zien:

echo $_SESSION['username'];

Helaas werkt het niet ^^

Iemand een idee hoe ik deze werkend kan krijgen?
Gewijzigd op 23/11/2012 12:22:52 door Max -
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 21:17:33
 
- Marco -

- Marco -

23/11/2012 12:21:10
Quote Anchor link
ff heel letterlijk hoe ik het op mijn site echo :)



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$sql
= "SELECT * FROM users WHERE email LIKE '$test'";
$result = mysql_query($sql, $connection)
        or die ("niet gelukt om de query:
        $sql uit te voeren op $connection"
);

                while($row = mysql_fetch_array($result))
                {

                    echo '<b>Name: </b>'.$row['voornaam'].'
                }
                ?>
 
Max -

Max -

23/11/2012 12:56:01
Quote Anchor link
- Marco - op 23/11/2012 12:21:10:
ff heel letterlijk hoe ik het op mijn site echo :)



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$sql
= "SELECT * FROM users WHERE email LIKE '$test'";
$result = mysql_query($sql, $connection)
        or die ("niet gelukt om de query:
        $sql uit te voeren op $connection"
);

                while($row = mysql_fetch_array($result))
                {

                    echo '<b>Name: </b>'.$row['voornaam'].'
                }
                ?>


Bedankt voor je snelle reactie :)

Ik ben nog een beetje nieuw met PHP, wat zou de code voor mij moeten zijn?

zoiets?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php $sql = "SELECT * FROM users";
                    $result = mysql_query($sql, $conn)
                            or die ("niet gelukt om de query:
                            $sql uit te voeren op $conn"
);

                                    while($row = mysql_fetch_array($result))
                                    {

                                        echo $row['username'];
                                    }

                                    ?>
 
Koen Hollander

Koen Hollander

23/11/2012 17:53:57
Quote Anchor link
Nee, deze code zal wel een paar foutmeldingen opleveren. Ik zal hem voor je verbeteren

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
//Zorg er wel voor dat de SQL verbinding actief is.
$sql = "SELECT * FROM users";
                    $result = mysql_query($sql)
                            or die ('niet gelukt om de query: '. $sql .' uit te voeren');

                                    while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                                    {

                                        echo $row['username'];
                                    }

                                    ?>

In regel 6 moet je vooral opletten dat je de variabel buiten je quotes doet!
 
Jacco Laan

jacco Laan

23/11/2012 19:57:31
Quote Anchor link
Kan het niet beter op deze manier?
query's kunnen gelogd worden door derden heb ik gehoord,
dus je moet je foutmelding alleen op je testserver
afwerken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$sql
= "SELECT
        username
        From
        users
        Where
        login = '"
. mysql_real_escape_string($_SESSION['login'] . "'";
         $rResult = mysql_query($sql);
        if (false === $rResult) {
        define('ENABLE_DEBUG', true); // zet op false wanneer online

        if (defined('ENABLE_DEBUG') and ENABLE_DEBUG) {
            echo 'Er ging iets fout met de query (1) op de pagina inloggen.php:' . mysql_error($connection) . '(' . $sSQL . ')';
             }
else {
            echo 'Er is een fout opgetreden probeer het later opnieuw';
             }
             }
else {
        // Controleren hoeveel resultaten er zijn
        if (1 == mysql_num_rows($rResult)) {
            // Er is één resultaat gevonden, dus gegevens fetchen
            $row = mysql_fetch_array($rResult);
            echo $row['username'];
?>
Gewijzigd op 23/11/2012 20:02:35 door jacco Laan
 
Reshad F

Reshad F

23/11/2012 21:12:19
Quote Anchor link
Laat ik ten eerste beginnen met het feit dat alle bovenstaande code fout is..

eerst een paar dingen op een rijtje zetten. je weet dat je nu met classes aan het werk bent? wat je dus meestal doet met OOP ( Object Orienterend Programmeren )

een van de dingen die er met OOP gelden is dat een classe niets mag echoen dus het is niet meer dan logisch dat je dat niet in bovenstaande bestanden die je hebt ingevoegd terugziet. ik zou beginnen met een login systeem met gewone PHP. dus niet OO.. pas als je dat onder de knie hebt zou ik OO gaan doen.
 
Max -

Max -

26/11/2012 09:18:28
Quote Anchor link
Koen Hollander op 23/11/2012 17:53:57:
Nee, deze code zal wel een paar foutmeldingen opleveren. Ik zal hem voor je verbeteren

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
//Zorg er wel voor dat de SQL verbinding actief is.
$sql = "SELECT * FROM users";
                    $result = mysql_query($sql)
                            or die ('niet gelukt om de query: '. $sql .' uit te voeren');

                                    while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                                    {

                                        echo $row['username'];
                                    }

                                    ?>

In regel 6 moet je vooral opletten dat je de variabel buiten je quotes doet!


Helaas geeft deze code ook een foutmelding bij mij
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2012 10:34:01
Quote Anchor link
Anon Anoniem op 26/11/2012 09:18:28:
Helaas geeft deze code ook een foutmelding bij mij


Welke?
 
Max -

Max -

26/11/2012 10:44:14
Quote Anchor link
- SanThe - op 26/11/2012 10:34:01:
Anon Anoniem op 26/11/2012 09:18:28:
Helaas geeft deze code ook een foutmelding bij mij


Welke?


De code van Koen Hollander, niet gelukt om de query: SELECT * FROM users uit te voeren
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2012 11:55:02
Quote Anchor link
En wat is nou de 'echte' mysql_error(), want dit zegt niets.
 
Max -

Max -

26/11/2012 13:29:35
Quote Anchor link
- SanThe - op 26/11/2012 11:55:02:
En wat is nou de 'echte' mysql_error(), want dit zegt niets.


Krijg geen 'echte' error, ook niet met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', '1');?>


aan.
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2012 13:38:33
Quote Anchor link
Anon Anoniem op 26/11/2012 13:29:35:
Krijg geen 'echte' error, ook niet met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', '1');?>


aan.


Dat is voor PHP.

De mysql error krijg je door:
echo mysql_error();
 
Max -

Max -

26/11/2012 16:08:37
Quote Anchor link
Ik ben nog een beetje nieuw met PHP & MySQL.
Ik kreeg in eerste instantie een connectie error, dit veranderde toen ik dit als code had:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php echo
require 'classes/Mysql.php';
mysqli_connect(DB_SERVER, DB_USER, DB_PASSWORD, DB_NAME);
$sql = "SELECT * FROM users";
                    $result = mysql_query($sql)
                            or die (mysql_error());

                                    while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                                    {

                                        echo $row['username'];
                                    }

                                    ?>


Ik krijg nu:

Fatal error: Cannot redeclare class Mysql in --/--/classes/Mysql.php on line 5

Toevoeging op 26/11/2012 16:15:02:

En met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php mysql_connect('localhost', 'root','test','membership');
$sql = "SELECT * FROM users";
                    $result = mysql_query($sql)
                            or die (mysql_error());

                                    while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                                    {

                                        echo $row['username'];
                                    }

                                    ?>


Krijg ik "No database selected"

Toevoeging op 27/11/2012 10:04:41:

Bump
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.