Eerste Poging ...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »
Alex L

Alex L

25/03/2011 01:14:38
Quote Anchor link
Ok, hieronder is mijn eerste poging.
Even wat informatie.

De $database connectie wordt in een andere file gemaakt.
De %s functie wordt ook daar aangeroepen, deze bevat mysql_real_escape_string functie.
De error functie bevat de die() functie nadat hij de error heeft weergegeven.
De code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

class Inloggen {
    global $database;
    
    function
check_inloggen () {
    $result=$db->get_row($db->prepare("SELECT gebruikersnaam,wachtwoord FROM logins WHERE gebruikersnaam=%s AND wachtwoord=%s",$gebruikersnaam,$wachtwoord)); // escape string zit in andere functie die hier wordt aangeroepen
    if(!$result)
        error("Onjuiste gebruikersnaam of wachtwoord.");
    }
    
    function
inloggen ($gebruikersnaam,$wachtwoord) {
    $inloggen = $this->check_inloggen ()
    
    if (!$inloggen)
        error("Onjuiste gebruikersnaam of wachtwoord.");
        
    session_regenerate_id (sha1($gebruikersnaam));
    $_SESSION['gebruikersnaam'];
    header (location : index.php);
    }
}

?>


Is het een begin of zit ik er compleet naast zover?
Gewijzigd op 25/03/2011 01:16:03 door Alex L
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 16:33:17
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/03/2011 08:57:16
Quote Anchor link
Quote:
De error functie bevat de die() functie nadat hij de error heeft weergegeven.

Dood aan die(), lang leven execptions ;-)
 
Mar cel

Mar cel

25/03/2011 09:50:02
Quote Anchor link
Je objectnaam klopt al niet. Een naam van een object moet altijd een zelfstandig naamwoord zijn (een user, een auto, een huis etc etc) een inloggen klopt dus niet. Je zou iets van een class User moeten hebben met de actie login. EEN user KAN namelijk inloggen.

Voor de rest is het nog te weinig om er wat van te zeggen.
 
Wouter J

Wouter J

25/03/2011 11:04:23
Quote Anchor link
@marcel, dit klopt niet helemaal. Ik meen dat Jelmer RRR eens heeft gezegd dat een user niet echt kan inloggen, daarvoor heb je strict genomen weer een andere class voor nodig, maar ik kan die quote even niet vinden.
De quote:
Jelmer rrrr:
Heel heel heel strict genomen zou je inloggen en gebruikers moeten scheiden. Je hebt gebruikers, en je hebt een set classen die inloggen mogelijk maken. Die classen regelen dan het opslaan van de combinatie gebruiker – wachtwoord, (of gebruiker + openid, daarom zijn ze losgetrokken van de User class, zodat je verschillende manieren van inloggen kan maken) en die classen regelen het onthouden van de identiteit van iemand na het inloggen.
Gewijzigd op 25/03/2011 15:59:41 door Wouter J
 
Mar cel

Mar cel

25/03/2011 11:17:42
Quote Anchor link
Ja zo kan je ook zien ja, dat is wel heel strict genomen en zeker een stap verder. Je zou dan iets van een LoginSession object kunnen maken.
Gewijzigd op 25/03/2011 11:17:53 door Mar cel
 
Alex L

Alex L

25/03/2011 20:02:46
Quote Anchor link
Volgende poging, deze keer met PDO erin.
Het is een begin dus advies is zeker welkom.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

class Gebruiker {
    global $database;
    
    function
Inloggen()
            
    {

    try {
        $query = "SELECT gebruikersnaam,wachtwoord WHERE gebruikersnaam='%::gebruikersnaam%' AND wachtwoord='%::wachtwoord%'";
        $stmt = $this->database->prepare($query);            
        $stmt->bindParam('::gebruikersnaam', $gebruikersnaam);  
        $stmt->bindParam('::wachtwoord', $wachtwoord);              
        $stmt->execute();        
        
        $result = $stmt->fetchAll();
        if(!$result)
            throw new Exception ('Onjuiste gebruikersnaam of wachtwoord');                
        
        session_regenerate_id (sha1($gebruikersnaam));
        $_SESSION['gebruikersnaam'];
        header (location : index.php);
    }

    catch(PDOException $e)
    {

    echo $e->getMessage(); }
}

?>
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

25/03/2011 20:39:41
Quote Anchor link
database transacties horen niet thuis in deze class

kill -9 global definities

en neem vooral ook eens een kijkje op:
http://php.net/manual/en/language.oop5.php

http://www.pfz.nl/wiki/object-oriented-programming/
http://www.pfz.nl/wiki/oop-toepassen/
 
Alex L

Alex L

25/03/2011 22:54:00
Quote Anchor link
Is global niet acceptabel in OOP? Of gewoon niet zo mooi maar toch gewoon bruikbaar?

Normaal PHP leren ging me zo goed af maar dit is toch ff een flinke tegenvaller kwa leersnelheid.

naja goed, volgende poging, zit er nu dichterbij of verder af? Trouwens let niet op de simpele en lage sessie veiligheid, is maar om te oefenen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php

class Inloggen {

public $gebruikersnaam;
public $wachtwoord;

    global $database;
    
    function
controleren()
    {

    try {
        $query = "SELECT gebruikersnaam,wachtwoord WHERE gebruikersnaam='%::gebruikersnaam%' AND wachtwoord='%::wachtwoord%'";
        $stmt = $this->database->prepare($query);            
        $stmt->bindParam('::gebruikersnaam', $gebruikersnaam);  
        $stmt->bindParam('::wachtwoord', $wachtwoord);              
        $stmt->execute();        
        
        $result = $stmt->fetchAll();
        if(!$result)
            throw new Exception ('Onjuiste gebruikersnaam of wachtwoord');                
    }

    catch(PDOException $e)
    {

    echo $e->getMessage();
    }
    
    
    function
inloggen() {

         this->controleren();
        session_regenerate_id (sha1($gebruikersnaam));
        $_SESSION['gebruikersnaam'];
        header (location : index.php);
    }

    
    function
sessie_controleren {
    
        if (isset($_SESSION['gebruikersnaam'])
        $this->gebruikersnaam = $_SESSION['gebruikersnaam'];
        $check = $this->controleren();
        if ($check)
            return TRUE;
        }
}

?>
Gewijzigd op 25/03/2011 22:54:15 door Alex L
 
Wouter J

Wouter J

25/03/2011 22:59:11
Quote Anchor link
Je moet geen try catch systeem maken in je class, maar erbuiten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
class User()
{

  private $db;

  public function __construct(PDO $pdo)
  {

    $this->db = $pdo;
  }


  public function getName(id)
  {

    $query = "
      SELECT
         nickname
      FROM
         users
      WHERE
         id = :id
    "
;
    $stmt = $this->db->prepare($query);
    $stmt->bindParam(':id', $id, PDO::INT);
    $result = $stmt->execute();

    if(!$result)
    {

      throw new PDOException('De query is niet gelukt.');
    }
  }
}


try
{
  $pdo = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=website', 'gebruiker', 'wachtwoord');
  $pdo->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);

  $user = new User($pdo);

  $wouter = $user->getName(5);
  $alex = $user->getName(7);
}

catch(PDOException $p)
{

  echo '[PDO] Er is een fout opgetreden op lijn '.$e->getLine().':';
  echo "<br />\n".$e->getMessage();
}

?>


Verder hoor je ook niks te echoën vanuit een methode, dit moet je returnen. Dit mag niet vanuit de constructor.


---Edit---
Deze code is wel heel brak die je nu hebt:
- Wachtwoord en Gebruikersnaam moet je private of protected maken, niet public. Zie mijn uitleg daarover hier.
- Elke functie heeft ook een public/private/protected
- echo niks vanuit een class
- Header(location : index.php), location : index.php is een string zet dit tussen quotes.
- Je vergeet de methode controleren af te sluiten
- Je vergeet de methode sessie_controleren af te sluiten
- Gebruik goede namen, class inloggen methode inloggen?
Gewijzigd op 25/03/2011 23:04:35 door Wouter J
 

25/03/2011 23:23:43
Quote Anchor link
Wouter J op 25/03/2011 22:59:11:
Je moet geen try catch systeem maken in je class, maar erbuiten:
(...)


Dit is niet per definitie zo. Exceptions kan je rethrowen, of gewoon weten dat iets niet goed ging.
Maar goed hier is het inderdaad niet de bedoeling. Hier is het volgens mij eigenlijk niet eens de bedoeling dat user die query doet...
 
Alex L

Alex L

25/03/2011 23:43:12
Quote Anchor link
Ik heb zover ik kon het aangepast maar kom niet verder, tips zijn welkom. Ondertussen ga ik de theorie maar weer lezen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php

class Inloggen {

private $gebruikersnaam;
private $wachtwoord;

    private $database;
    
    public function getName(gebruikersnaam,wachtwoord)
    {

        $query = "SELECT gebruikersnaam,wachtwoord WHERE gebruikersnaam=':gebruikersnaam' AND wachtwoord=':wachtwoord'";
        $stmt = $this->database->prepare($query);            
        $stmt->bindParam(':gebruikersnaam', $gebruikersnaam);  
        $stmt->bindParam(':wachtwoord', $wachtwoord);              
        $result = $stmt->execute();        
        
        if(!$result)
            throw new Exception ('Onjuiste gebruikersnaam of wachtwoord');  
    }
            
    
    
    private function setSession() {

         this->getName();
        session_regenerate_id (sha1($gebruikersnaam));
        $_SESSION['gebruikersnaam'] = $gebruikersnaam;
        header ("location : index.php");
        }
    }


    
    public function getSession {
    
        if (isset($_SESSION['gebruikersnaam'])
        $this->gebruikersnaam = $_SESSION['gebruikersnaam'];
        $result = $this->getName();
        if ($result)
            return TRUE;
        }
    }
}

?>


Toevoeging op 26/03/2011 19:05:44:

Na verschillende tutorials nog een paar keer gelezen te hebben kom ik nog niet verder.

Waar zet je de fout afhandeling neer? In het procedure gedeelte met echo's of hoe? En stel je voor dat de gebruikersnaam en wachtwoord correct zijn, moet ik de sessie aanmaak dan in een object of in de procedure gedeelte zetten?

Heb rondgekeken op dit forum maar er is geen touw aan te knopen, ieder script is compleet anders ingedeelt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.