Eigen Inlog?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

The Force

The Force

16/08/2006 12:41:00
Quote Anchor link
Hey allemaal,

Ik ben nieuw hier en zit te twijfelen of ik een inlogscript van deze website ga gebruiken of een eigen.

Als ik een inlogscript maak met sessie's, MD5, antiflood en MySQL is dit dan veilig genoeg? Of is dit snel te kraken?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 08:03:20
 
Kalle P

Kalle P

16/08/2006 12:43:00
Quote Anchor link
Het klinkt oké, maar het ligt eraan hoe je het gaat programmeren of hoe het geprogrammeerd is.

edit:
Bekijk eens wat recente loginsystemen en het commentaar dat er bijstaat van mensen onderaan het geplaatste script. Daar kan je nog wat van opsteken. Succes.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kalle P
 
Niek s

niek s

16/08/2006 13:39:00
Quote Anchor link
is een sessie login systeem trouwens wel veilig? ik moet namelijk nu weer zelf een login systeem maken, maar het moet wel veilig zijn. In dit geval is een script van deze site geen oplossing... Hoe veilig zijn die sessies nou?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

16/08/2006 13:40:00
Quote Anchor link
Ik zou geen wachtwoorden in een sessie zetten ofzo, maar je kan het prima als identificatienr/code gebruiker om vervolgens in de database die code te vergelijken.
 
The Force

The Force

16/08/2006 15:13:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de reactie's! Het is natuurlijk zeer belangrijk hoe het geprogrammeerd is. Ik heb al heel veel gekeken op de bestaande inlogscripts hier. Denk dat ik het toch zelf ga programmeren.
 
Niek s

niek s

16/08/2006 16:07:00
Quote Anchor link
Arjan:
Ik zou geen wachtwoorden in een sessie zetten ofzo, maar je kan het prima als identificatienr/code gebruiker om vervolgens in de database die code te vergelijken.


nee dat doe ik ook niet, is ook niet nodig lijkt mij, maar waar dient die tutorial voor veilige sessies dan vor?
 
Eddy B

Eddy B

07/11/2011 22:00:45
Quote Anchor link
Mijn standaard manier voor inlog beveiliging is eigenlijk best simpel:

Als iemand inlogt en alles klopt zet ik een nieuwe row in de tabel tbl_secure met de inhoud: username/secure_code

Vervolgens creëer ik een cookie genaamd secure en met een unieke code van 18 karakters(dezelfde code die in de database staat) en een cookie met de username

Op elke pagina kijk je of er een cookie bestaat met die code en username, zo niet dan inlog-formulier laten weergeven.

Bij het inloggen verwijder je alle oude rows(voordat je een nieuwe toevoegt) met dat username(cookies verlopen natuurlijk) en hij het uitloggen ook.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/11/2011 22:07:19
Quote Anchor link
Eddy, je reageert op een topic uit 2006.... ahum
 
Eddy B

Eddy B

07/11/2011 22:17:15
Quote Anchor link
Haha, nu vraag ik me af.. hoe kom ik nou weer in dit topic? Maarja.. dat overkomt me wel vaker(;D).
 
Dirk Renes

Dirk Renes

08/11/2011 09:00:30
Quote Anchor link
MD5 is eiegenlijk niet echt veilig salt is beter.
 
Jelle -

Jelle -

08/11/2011 09:36:14
Quote Anchor link
Dirk Renes op 08/11/2011 09:00:30:
MD5 is eiegenlijk niet echt veilig salt is beter.


Ik neem aan dat je bedoelt dat md5(pass+salt) veiliger is dan md5(pass), maar zoiezo raad ik dat ook af, gewoon crypt gebruiken (phpass).

md5 is oud, achterhaald, heeft massale rainbow tables en het is gewoon een snel algoritme wat bruteforcen dus gewoon makkelijker maakt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/11/2011 10:06:33
Quote Anchor link
Tenzij je een salt gebruikt, dan heeft niemand wat aan een rainbow-table.
SHA1 raakt tegenwoordig steeds vaker in opmars...
 
Jelle -

Jelle -

08/11/2011 10:47:39
Quote Anchor link
- Aar - op 08/11/2011 10:06:33:
Tenzij je een salt gebruikt, dan heeft niemand wat aan een rainbow-table.
SHA1 raakt tegenwoordig steeds vaker in opmars...


Dat is waar, maar met de steeds sneller wordende hardware zal het nogsteeds wel mogelijk zijn om de salt te achterhalen, dan zou je al haast een aparte salt per gebruiker moeten gebruiken wat natuurlijk ook een mogelijkheid blijft.

Het is natuurlijk ook hoe moeilijk je het ze wilt maken en hoe ver je zelf wilt gaan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/11/2011 10:57:08
Quote Anchor link
Smur f op 08/11/2011 10:47:39:
Dat is waar, maar met de steeds sneller wordende hardware zal het nogsteeds wel mogelijk zijn om de salt te achterhalen, dan zou je al haast een aparte salt per gebruiker moeten gebruiken wat natuurlijk ook een mogelijkheid blijft.

Hoe zou je dan een salt kunnen achterhalen???
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

08/11/2011 11:27:46
Quote Anchor link
je hebt een verzameling met wachtwoorden en kijkt welke tekens er gelijk zijn bij alle
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/11/2011 11:33:32
Quote Anchor link
Dat gaat alleen op als de wachtwoorden niet zijn gecodeerd. Als er SHA1 overheen zit kan dat niet, dus vandaar mijn vraag...
 
Jelle -

Jelle -

08/11/2011 11:33:39
Quote Anchor link
Als je een salt+pass combinatie gebruikt die bij bruteforcen het eerst voorkomende hash genereerd (ook wel, een kortere combinatie die dezelfde hash genereerd komt niet voor) en je ziet dit bijvoorbeeld twee maal gebeuren, zou je een vergelijking kunnen zien en dus de salt kunnen achterhalen (hoe meer je er achterhaalt hoe makkelijker dat wordt natuurlijk).

Als jij dus altijd pass+salt doet, dan zul je dus een rainbow table kunnen maken met die salt.

Maar hoe langer je salt is, hoe groter de kans is op een colission dus hoe lastiger het wordt om het orgineel te achterhalen. Dit komt omdat er oneindig invoer mogelijkheden zijn en een beperkt aantal uitvoer mogelijkheden.

Met een salt ga je dus zorgen dat ze meer invoer mogelijkheden moeten proberen voordat ze het kunnen achterhalen en zorg je dat de kans dat, ALS ze een gelijke hash hebben gevonden en de invoer verschillend is, hoger wordt.

Het punt is dus, mogen ze dus de moeite nemen om een rainbow table te maken voor je hashes van gesalte wachtwoorden, ze dus bij de kortste wachtwoorden mogelijk al de salt kunnen achterhalen. Als dit zou gebeuren wordt het proces van de andere achterhalen gigantisch verkort, aangezien je het aantal mogelijkheden gigantisch gaat verlagen.

Dus in principe is het zo dat je eigenlijk verschillende salts wilt gebruiken, die lang zijn, het is namelijk niet zo erg dat ze een invoer vinden die dezelfde hash genereerd aangezien ze daar niets mee kunnen.

Het voordeel van crypt() (met behulp van bcrypt) is dus dat het genereren van rainbow tables dus gigantisch veel trager is aangezien bcrypt een algoritme is die traag is. Voor jou maakt een extra 10 ms niet uit, voor een bruteforcer wel :)

tl;dr:
hashes zijn handig als je ze goed toe past (het proces van het genereren van de juiste hash traag maken)

Edit: excuses voor de wall of text :P
Gewijzigd op 08/11/2011 11:34:01 door Jelle -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/11/2011 11:55:21
Quote Anchor link
Wooow... dankje voor je uitleg, maar ik snap de 1e alinea nog steeds niet. Stel we hebben 2 wachtwoorden: boom en boek. Ik salt ze tot bla_boom en bla_boek en gooi er een MD5 overheen. Dan krijg je toch 2 totaal verschillende strings van 32 tekens:

c6a5c55dda637108d317d11024b96436 en bdfb4aa7cc60785d05f9792835818eb8

Daar kun je toch nooit een salt uithalen???

Nog een simpel voorbeeld: je MD5't de letter a, dan krijg je:
0cc175b9c0f1b6a831c399e269772661

en nu aa, dan krijg je:
4124bc0a9335c27f086f24ba207a4912

Daar zitten toch totaal geen overeenkomsten in?
 
Jelle -

Jelle -

08/11/2011 12:06:38
Quote Anchor link
Het punt is, dat je dus met bruteforcen gewoon alle mogelijkheden af gaat en wanneer je bij 'bla_boom' komt, zie je dat de hashes overeen komen. Hetzelfde bij 'bla_boek'
Je weet nu van 2 gebruikers het "wachtwoord":
bla_boom
bla_boek

Hmm, beide bla_ ervoor, zou dit de salt zijn? Grote kans van wel. Dus in plaats dat wij nu gaan bruteforcen met alle mogelijkheden beperken we dit dus tot "bla_" + alle mogelijkheden daar achter en ben je dus het effect van de salt zo ongeveer kwijt.

Als we nu een langere salt gebruiken, is er dus een grotere kans dat er een invoer is VOOR het echte wachtwoord die dezelfde hash genereerd.

Als voorbeeld hier van gebruiken we even een hash van 6 tegen maximaal (md5 heeft er 32)

Stel je voor we hebben asdfasdfasdfasdf_blaat, die geeft (bv) 123456 als hash.

We zien dus, het aantal tekens van het gehaste wachtwoord meer is dan de hash zelf is. Dus er is een grote kans dat als we gaan bruteforcen, we meerdere keren dezelfde hash krijgen met verschillende invoer. Dat maakt het achterhalen al weer een stukje lastiger.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/11/2011 12:15:27
Quote Anchor link
Sorry, ik snap echt niet hoe je dit bedoelt. Laten we ons even focussen op de 1e 2 alinea's.

Jij zegt "Het punt is, dat je dus met bruteforcen gewoon alle mogelijkheden af gaat en wanneer je bij 'bla_boom' komt, zie je dat de hashes overeen komen."

Ja, dat klopt... maar dit is toch helemaal niet reëel? Ten eerste begint het er al mee dat iemand niet weet op welke manier een wachtwoord is gecodeerd. Dan moet ie vervolgens denken... iemand zal vast als wachtwoord "boom" hebben, en dan ga je vervolgens "boom" bruteforcen met allerlei prefixes. En dan moet tussen die prefixes toevallig ook nog eens "bla_" staan. En in werkelijkheid gebruik je natuurlijk een of andere rare salt zoals "dfkj34s". Nou, ik denk niet dat iemand dat tussen z'n prefixes heeft staan. Gooi er dan ook nog een pepper bij... en dan ga je het toch nooit kunnen kraken :-s
 
Eddy B

Eddy B

08/11/2011 12:55:37
Quote Anchor link
Blijkt het bumpen toch nog eens goed te zijn.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.