Eigen Inlog?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

The Force

The Force

16/08/2006 12:41:00
Quote Anchor link
Hey allemaal,

Ik ben nieuw hier en zit te twijfelen of ik een inlogscript van deze website ga gebruiken of een eigen.

Als ik een inlogscript maak met sessie's, MD5, antiflood en MySQL is dit dan veilig genoeg? Of is dit snel te kraken?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 15:14:24
 
Kalle P

Kalle P

16/08/2006 12:43:00
Quote Anchor link
Het klinkt oké, maar het ligt eraan hoe je het gaat programmeren of hoe het geprogrammeerd is.

edit:
Bekijk eens wat recente loginsystemen en het commentaar dat er bijstaat van mensen onderaan het geplaatste script. Daar kan je nog wat van opsteken. Succes.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kalle P
 
Niek s

niek s

16/08/2006 13:39:00
Quote Anchor link
is een sessie login systeem trouwens wel veilig? ik moet namelijk nu weer zelf een login systeem maken, maar het moet wel veilig zijn. In dit geval is een script van deze site geen oplossing... Hoe veilig zijn die sessies nou?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

16/08/2006 13:40:00
Quote Anchor link
Ik zou geen wachtwoorden in een sessie zetten ofzo, maar je kan het prima als identificatienr/code gebruiker om vervolgens in de database die code te vergelijken.
 
The Force

The Force

16/08/2006 15:13:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de reactie's! Het is natuurlijk zeer belangrijk hoe het geprogrammeerd is. Ik heb al heel veel gekeken op de bestaande inlogscripts hier. Denk dat ik het toch zelf ga programmeren.
 
Niek s

niek s

16/08/2006 16:07:00
Quote Anchor link
Arjan:
Ik zou geen wachtwoorden in een sessie zetten ofzo, maar je kan het prima als identificatienr/code gebruiker om vervolgens in de database die code te vergelijken.


nee dat doe ik ook niet, is ook niet nodig lijkt mij, maar waar dient die tutorial voor veilige sessies dan vor?
 
Eddy B

Eddy B

07/11/2011 22:00:45
Quote Anchor link
Mijn standaard manier voor inlog beveiliging is eigenlijk best simpel:

Als iemand inlogt en alles klopt zet ik een nieuwe row in de tabel tbl_secure met de inhoud: username/secure_code

Vervolgens creëer ik een cookie genaamd secure en met een unieke code van 18 karakters(dezelfde code die in de database staat) en een cookie met de username

Op elke pagina kijk je of er een cookie bestaat met die code en username, zo niet dan inlog-formulier laten weergeven.

Bij het inloggen verwijder je alle oude rows(voordat je een nieuwe toevoegt) met dat username(cookies verlopen natuurlijk) en hij het uitloggen ook.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/11/2011 22:07:19
Quote Anchor link
Eddy, je reageert op een topic uit 2006.... ahum
 
Eddy B

Eddy B

07/11/2011 22:17:15
Quote Anchor link
Haha, nu vraag ik me af.. hoe kom ik nou weer in dit topic? Maarja.. dat overkomt me wel vaker(;D).
 
Dirk Renes

Dirk Renes

08/11/2011 09:00:30
Quote Anchor link
MD5 is eiegenlijk niet echt veilig salt is beter.
 
Jelle -

Jelle -

08/11/2011 09:36:14
Quote Anchor link
Dirk Renes op 08/11/2011 09:00:30:
MD5 is eiegenlijk niet echt veilig salt is beter.


Ik neem aan dat je bedoelt dat md5(pass+salt) veiliger is dan md5(pass), maar zoiezo raad ik dat ook af, gewoon crypt gebruiken (phpass).

md5 is oud, achterhaald, heeft massale rainbow tables en het is gewoon een snel algoritme wat bruteforcen dus gewoon makkelijker maakt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/11/2011 10:06:33
Quote Anchor link
Tenzij je een salt gebruikt, dan heeft niemand wat aan een rainbow-table.
SHA1 raakt tegenwoordig steeds vaker in opmars...
 
Jelle -

Jelle -

08/11/2011 10:47:39
Quote Anchor link
- Aar - op 08/11/2011 10:06:33:
Tenzij je een salt gebruikt, dan heeft niemand wat aan een rainbow-table.
SHA1 raakt tegenwoordig steeds vaker in opmars...


Dat is waar, maar met de steeds sneller wordende hardware zal het nogsteeds wel mogelijk zijn om de salt te achterhalen, dan zou je al haast een aparte salt per gebruiker moeten gebruiken wat natuurlijk ook een mogelijkheid blijft.

Het is natuurlijk ook hoe moeilijk je het ze wilt maken en hoe ver je zelf wilt gaan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/11/2011 10:57:08
Quote Anchor link
Smur f op 08/11/2011 10:47:39:
Dat is waar, maar met de steeds sneller wordende hardware zal het nogsteeds wel mogelijk zijn om de salt te achterhalen, dan zou je al haast een aparte salt per gebruiker moeten gebruiken wat natuurlijk ook een mogelijkheid blijft.

Hoe zou je dan een salt kunnen achterhalen???
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

08/11/2011 11:27:46
Quote Anchor link
je hebt een verzameling met wachtwoorden en kijkt welke tekens er gelijk zijn bij alle
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/11/2011 11:33:32
Quote Anchor link
Dat gaat alleen op als de wachtwoorden niet zijn gecodeerd. Als er SHA1 overheen zit kan dat niet, dus vandaar mijn vraag...
 
Jelle -

Jelle -

08/11/2011 11:33:39
Quote Anchor link
Als je een salt+pass combinatie gebruikt die bij bruteforcen het eerst voorkomende hash genereerd (ook wel, een kortere combinatie die dezelfde hash genereerd komt niet voor) en je ziet dit bijvoorbeeld twee maal gebeuren, zou je een vergelijking kunnen zien en dus de salt kunnen achterhalen (hoe meer je er achterhaalt hoe makkelijker dat wordt natuurlijk).

Als jij dus altijd pass+salt doet, dan zul je dus een rainbow table kunnen maken met die salt.

Maar hoe langer je salt is, hoe groter de kans is op een colission dus hoe lastiger het wordt om het orgineel te achterhalen. Dit komt omdat er oneindig invoer mogelijkheden zijn en een beperkt aantal uitvoer mogelijkheden.

Met een salt ga je dus zorgen dat ze meer invoer mogelijkheden moeten proberen voordat ze het kunnen achterhalen en zorg je dat de kans dat, ALS ze een gelijke hash hebben gevonden en de invoer verschillend is, hoger wordt.

Het punt is dus, mogen ze dus de moeite nemen om een rainbow table te maken voor je hashes van gesalte wachtwoorden, ze dus bij de kortste wachtwoorden mogelijk al de salt kunnen achterhalen. Als dit zou gebeuren wordt het proces van de andere achterhalen gigantisch verkort, aangezien je het aantal mogelijkheden gigantisch gaat verlagen.

Dus in principe is het zo dat je eigenlijk verschillende salts wilt gebruiken, die lang zijn, het is namelijk niet zo erg dat ze een invoer vinden die dezelfde hash genereerd aangezien ze daar niets mee kunnen.

Het voordeel van crypt() (met behulp van bcrypt) is dus dat het genereren van rainbow tables dus gigantisch veel trager is aangezien bcrypt een algoritme is die traag is. Voor jou maakt een extra 10 ms niet uit, voor een bruteforcer wel :)

tl;dr:
hashes zijn handig als je ze goed toe past (het proces van het genereren van de juiste hash traag maken)

Edit: excuses voor de wall of text :P
Gewijzigd op 08/11/2011 11:34:01 door Jelle -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/11/2011 11:55:21
Quote Anchor link
Wooow... dankje voor je uitleg, maar ik snap de 1e alinea nog steeds niet. Stel we hebben 2 wachtwoorden: boom en boek. Ik salt ze tot bla_boom en bla_boek en gooi er een MD5 overheen. Dan krijg je toch 2 totaal verschillende strings van 32 tekens:

c6a5c55dda637108d317d11024b96436 en bdfb4aa7cc60785d05f9792835818eb8

Daar kun je toch nooit een salt uithalen???

Nog een simpel voorbeeld: je MD5't de letter a, dan krijg je:
0cc175b9c0f1b6a831c399e269772661

en nu aa, dan krijg je:
4124bc0a9335c27f086f24ba207a4912

Daar zitten toch totaal geen overeenkomsten in?
 
Jelle -

Jelle -

08/11/2011 12:06:38
Quote Anchor link
Het punt is, dat je dus met bruteforcen gewoon alle mogelijkheden af gaat en wanneer je bij 'bla_boom' komt, zie je dat de hashes overeen komen. Hetzelfde bij 'bla_boek'
Je weet nu van 2 gebruikers het "wachtwoord":
bla_boom
bla_boek

Hmm, beide bla_ ervoor, zou dit de salt zijn? Grote kans van wel. Dus in plaats dat wij nu gaan bruteforcen met alle mogelijkheden beperken we dit dus tot "bla_" + alle mogelijkheden daar achter en ben je dus het effect van de salt zo ongeveer kwijt.

Als we nu een langere salt gebruiken, is er dus een grotere kans dat er een invoer is VOOR het echte wachtwoord die dezelfde hash genereerd.

Als voorbeeld hier van gebruiken we even een hash van 6 tegen maximaal (md5 heeft er 32)

Stel je voor we hebben asdfasdfasdfasdf_blaat, die geeft (bv) 123456 als hash.

We zien dus, het aantal tekens van het gehaste wachtwoord meer is dan de hash zelf is. Dus er is een grote kans dat als we gaan bruteforcen, we meerdere keren dezelfde hash krijgen met verschillende invoer. Dat maakt het achterhalen al weer een stukje lastiger.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/11/2011 12:15:27
Quote Anchor link
Sorry, ik snap echt niet hoe je dit bedoelt. Laten we ons even focussen op de 1e 2 alinea's.

Jij zegt "Het punt is, dat je dus met bruteforcen gewoon alle mogelijkheden af gaat en wanneer je bij 'bla_boom' komt, zie je dat de hashes overeen komen."

Ja, dat klopt... maar dit is toch helemaal niet reëel? Ten eerste begint het er al mee dat iemand niet weet op welke manier een wachtwoord is gecodeerd. Dan moet ie vervolgens denken... iemand zal vast als wachtwoord "boom" hebben, en dan ga je vervolgens "boom" bruteforcen met allerlei prefixes. En dan moet tussen die prefixes toevallig ook nog eens "bla_" staan. En in werkelijkheid gebruik je natuurlijk een of andere rare salt zoals "dfkj34s". Nou, ik denk niet dat iemand dat tussen z'n prefixes heeft staan. Gooi er dan ook nog een pepper bij... en dan ga je het toch nooit kunnen kraken :-s
 
Eddy B

Eddy B

08/11/2011 12:55:37
Quote Anchor link
Blijkt het bumpen toch nog eens goed te zijn.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.