Eigen Inlog?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Jelle -

Jelle -

08/11/2011 13:13:58
Quote Anchor link
Ok, wat je dus met bruteforcen doet is, echt letterlijk alle mogelijkheden langs gaan.

Je krijgt dus echt een tabel met
a [hash]
b [hash]
c [hash]
....... (vele hashes verder)
bla_boon [hash]
bla_boom c6a5c55dda637108d317d11024b96436 <- bingo, deze hebben we ook in onze gehackte gegevens gevonden.

Iemand heeft in zijn database het volgende staan:
Gebruiker_1 c6a5c55dda637108d317d11024b96436 (bla_boom)
Gebruiker_2 bdfb4aa7cc60785d05f9792835818eb8 (bla_boek)

Als iemand dus met zijn rainbow tabel aan komt zetten zal hij zien, dat 'bla_boom' resulteerd in de hash: c6a5c55dda637108d317d11024b96436

Daar hoef je helemaal niet de prefix van te weten, dat is gewoon alle mogelijkheden af gaan, dus als je een tabel met md5 hashes van 8 tekens (alle tekens) komt aanzetten, zul je zien dat 'bla_boom' daar tussen staat en ook 'bla_boek'.

Dus als je die eenmaal gevonden hebt, kun je dus de resultaten gaan vergelijken en zie je dus dat er een prefix lijkt te zijn, als je nog een derde erbij pakt kun je natuurlijk een betere conclusie stellen.

En een rainbow table van 8 tekens voor md5() is redelijk reëel, naar mate het aantal tekens toe neemt stijgt de tijd die het kost natuurlijk ook exponentieël.

Ik hoop dat het nu duidelijk is
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 11:30:50
 
Eddy B

Eddy B

08/11/2011 13:18:14
Quote Anchor link
Volgens mij is het gebruikelijker om i.p.v. een tabel met hashes ook een aparte tabel te hebben met prefixes en seperators.

Dus:
tbl
table
row
record
db

Zijn bijvoorbeeld de prefixes. In de table seperators staan bijv. punten, kommas en streepjes. En in de table hash staan de hashes.

Bij elke hash gebruiken ze elke mogelijke combinatie van prefixen en seperators.

Klopt dit of vergis ik me?
 
Jelle -

Jelle -

08/11/2011 13:25:33
Quote Anchor link
Als ik een md5 hash zou willen achterhalen doormiddel van bruteforce zou ik me afvragen of dat wel handig is, je weet namelijk niet wat de prefix/salt is. Daar kom je pas achter als je dus meerdere resultaten gaat vergelijken (en ook dan kan het nog lastig zijn, ligt aan je manier van salten)

Ik neem aan dat je als salt toch wel iets als "3al3#$)9jl;'s!" gebruikt. En bovendien is het aantal sites dat nogsteeds alleen md5 gebruikt best groot.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/11/2011 13:42:15
Quote Anchor link
Smur f ik begrijp nu wat beter wat je bedoelt. Maar feitelijk is het dan toch zo, hoe langer de salt en hoe langer de pepper... hoe moeilijker te kraken?
 
Jelle -

Jelle -

08/11/2011 13:48:39
Quote Anchor link
In geval van bruteforce wel ja en vooral met de wetenschap dat het exponetieël toeneemt:

1 letter kleine letter = 26 mogelijkheden
2 letter kleine letters = 26*26 mogelijkheden

Als je dus ook nog alle rare tekens gaat include en cijfers, hoofdletters dan neemt de toename ook toe. Als je dan ook nog geen traag algeritme met meerdere passes gebruikt (bcrypt) dan kun je nagaan dat je bruteforcen vrijwel onmogelijk maakt voor nu, maar ook voor de komende ... jaar :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/11/2011 13:53:58
Quote Anchor link
Wat is eigenlijk een algoritme precies... en wat is bcrypt?
 
Jelle -

Jelle -

08/11/2011 14:29:18
Quote Anchor link
Hmm hoe kan ik dat het beste omschrijving, misschien een paar voorbeelden:

Stel je voor je hebt een grid van 10 bij 10. Hier staan een aantal obstakels in. Nu wil je dat een object of persoon van punt 1,2 naar 7,6 gaat bewegen. Dit moet je dus berekenen en dat doe je met behulp van een algoritme. (bijvoorbeeld A*)

Het is dus een soort functie of een set van instructies die iets doet. Het berekenen van een hash, gaat ook met behulp van een algoritme.

Het is een beetje lastig te omschrijven, het is in principe dus een aantal instructies om een bepaalde berekening te doen.

En bcrypt is eigenlijk dus een hashing algoritme.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

08/11/2011 15:45:27
Quote Anchor link
Smur f op 08/11/2011 13:48:39:
Als je dan ook nog geen traag algeritme met meerdere passes gebruikt (bcrypt) dan kun je nagaan dat je bruteforcen vrijwel onmogelijk maakt voor nu, maar ook voor de komende ... jaar :)

Dan zou ik toch echt wél een traag algoritme gebruiken samen met pbkdf2.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/11/2011 16:51:32
Quote Anchor link
Smur f op 08/11/2011 14:29:18:
Hmm hoe kan ik dat het beste omschrijving, misschien een paar voorbeelden:

Stel je voor je hebt een grid van 10 bij 10. Hier staan een aantal obstakels in. Nu wil je dat een object of persoon van punt 1,2 naar 7,6 gaat bewegen. Dit moet je dus berekenen en dat doe je met behulp van een algoritme. (bijvoorbeeld A*)

Het is dus een soort functie of een set van instructies die iets doet. Het berekenen van een hash, gaat ook met behulp van een algoritme.

Het is een beetje lastig te omschrijven, het is in principe dus een aantal instructies om een bepaalde berekening te doen.

En bcrypt is eigenlijk dus een hashing algoritme.

huh? :-/
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.