Empty check

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Thierry  Vredeveld

Thierry Vredeveld

25/10/2010 20:16:26
Quote Anchor link
Hallo iedereen, ik ben net nieuw op het forum en begin net met php, dus hoop dat dit ik dit topic op de goeie plek post.

Ik ben bezig om een factuur systeem te maken, waarin je naam, bedrijfsnaam en adres kunt invullen, en hij deze waardes kopieert naar een pdf bestand.

Dat is mij al gelukt, echter is het ook mogelijk om werkzaamheden,kosten en aantal toe te voegen.

Nu wil ik dat, mijn script alleen de velden kopieer naar de pdf, waar ook daadwerkelijk iets ingevuld is. Zodat ik geen witregels in mijn pdf krijg.

Hoop dat ik het zo goed mogelijk heb omschreven en dat iemand mij even op weg kan helpen, alvast bedankt!

Groeten, Thierry
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 11:30:48
 
Pim -

Pim -

25/10/2010 20:20:59
Quote Anchor link
Kan je de code geven waarmee je de velden in de PDF zet?

Een leeg-check:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
function isEmpty($val)
{

    return $val === '';
}

?>

Niet empty() gebruiken, want 0 is dan ook leeg
 
Thierry  Vredeveld

Thierry Vredeveld

25/10/2010 20:24:11
Quote Anchor link
Dat kan ik wel :), ik heb alleen paar aanpassingen gedaan hoor.
Het script waar hij alles naar pdf kopieert, komt ergens anders vandaan.

Alvast bedankt!


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
<?php
require_once('tcpdf/config/lang/eng.php');
require_once('tcpdf/tcpdf.php');
// variables
$bedrijfsnaam = $_POST["bedrijfsnaam"];
$naam = $_POST["naam"];
$adres = $_POST["adres"];
$postcode = $_POST["postcode"];
$plaats = $_POST["plaats"];
$refNummer = $_POST["refNummer"];

//arrays
$product[0] = $_POST["product[0]"];
$product[1] = $_POST["product[1]"];
$product[2] = $_POST["product[2]"];
$product[3] = $_POST["product[3]"];
$product[4] = $_POST["product[4]"];
$product[5] = $_POST["product[5]"];
$product[6] = $_POST["product[6]"];
$product[7] = $_POST["product[7]"];
$product[8] = $_POST["product[8]"];
$product[9] = $_POST["product[9]"];
$product[10] = $_POST["product[10]"];
$product[11] = $_POST["product[11]"];
$product[12] = $_POST["product[12]"];
$product[13] = $_POST["product[13]"];
$product[14] = $_POST["product[14]"];
$product[15] = $_POST["product[15]"];
$product[16] = $_POST["product[16]"];
$product[17] = $_POST["product[17]"];
$product[18] = $_POST["product[18]"];
$product[19] = $_POST["product[19]"];
$product[20] = $_POST["product[20]"];
$product[21] = $_POST["product[21]"];
$product[22] = $_POST["product[22]"];
$product[23] = $_POST["product[23]"];
$product[24] = $_POST["product[24]"];
$product[25] = $_POST["product[25]"];
$product[26] = $_POST["product[26]"];
$product[27] = $_POST["product[27]"];
$product[28] = $_POST["product[28]"];
$product[29] = $_POST["product[29]"];

$aantal[0] = $_POST["aantal[0]"];
$aantal[1] = $_POST["aantal[1]"];
$aantal[2] = $_POST["aantal[2]"];
$aantal[3] = $_POST["aantal[3]"];
$aantal[4] = $_POST["aantal[4]"];
$aantal[5] = $_POST["aantal[5]"];
$aantal[6] = $_POST["aantal[6]"];
$aantal[7] = $_POST["aantal[7]"];
$aantal[8] = $_POST["aantal[8]"];
$aantal[9] = $_POST["aantal[9]"];
$aantal[10] = $_POST["aantal[10]"];
$aantal[11] = $_POST["aantal[11]"];
$aantal[12] = $_POST["aantal[12]"];
$aantal[13] = $_POST["aantal[13]"];
$aantal[14] = $_POST["aantal[14]"];
$aantal[15] = $_POST["aantal[15]"];
$aantal[16] = $_POST["aantal[16]"];
$aantal[17] = $_POST["aantal[17]"];
$aantal[18] = $_POST["aantal[18]"];
$aantal[19] = $_POST["aantal[19]"];
$aantal[20] = $_POST["aantal[20]"];
$aantal[21] = $_POST["aantal[21]"];
$aantal[22] = $_POST["aantal[22]"];
$aantal[23] = $_POST["aantal[23]"];
$aantal[24] = $_POST["aantal[24]"];
$aantal[25] = $_POST["aantal[25]"];
$aantal[26] = $_POST["aantal[26]"];
$aantal[27] = $_POST["aantal[27]"];
$aantal[28] = $_POST["aantal[28]"];
$aantal[29] = $_POST["aantal[29]"];

$prijs[0] = $_POST["prijs[0]"];
$prijs[1] = $_POST["prijs[1]"];
$prijs[2] = $_POST["prijs[2]"];
$prijs[3] = $_POST["prijs[3]"];
$prijs[4] = $_POST["prijs[4]"];
$prijs[5] = $_POST["prijs[5]"];
$prijs[6] = $_POST["prijs[6]"];
$prijs[7] = $_POST["prijs[7]"];
$prijs[8] = $_POST["prijs[8]"];
$prijs[9] = $_POST["prijs[9]"];
$prijs[10] = $_POST["prijs[10]"];
$prijs[11] = $_POST["prijs[11]"];
$prijs[12] = $_POST["prijs[12]"];
$prijs[13] = $_POST["prijs[13]"];
$prijs[14] = $_POST["prijs[14]"];
$prijs[15] = $_POST["prijs[15]"];
$prijs[16] = $_POST["prijs[16]"];
$prijs[17] = $_POST["prijs[17]"];
$prijs[18] = $_POST["prijs[18]"];
$prijs[19] = $_POST["prijs[19]"];
$prijs[20] = $_POST["prijs[20]"];
$prijs[21] = $_POST["prijs[21]"];
$prijs[22] = $_POST["prijs[22]"];
$prijs[23] = $_POST["prijs[23]"];
$prijs[24] = $_POST["prijs[24]"];
$prijs[25] = $_POST["prijs[25]"];
$prijs[26] = $_POST["prijs[26]"];
$prijs[27] = $_POST["prijs[27]"];
$prijs[28] = $_POST["prijs[28]"];
$prijs[29] = $_POST["prijs[29]"];


class MYPDF extends TCPDF {
    public function Header() {
        $this->setJPEGQuality(90);
        $this->Image('logo.png', 120, 10, 75, 0, 'PNG', 'adres van het logo(logo verplicht) zonder www&http');
 
    }

    public function Footer() {
        $this->SetY(-15);
        $this->SetFont(PDF_FONT_NAME_MAIN, 'I', 8);
        $this->Cell(0, 10, '©2010 innovative-webdesign.nl', 0, false, 'C');
    }

    public function CreateTextBox($textval, $x = 0, $y, $width = 0, $height = 10, $fontsize = 10, $fontstyle = '', $align = 'L') {
        $this->SetXY($x+20, $y); // 20 = margin left
        $this->SetFont(PDF_FONT_NAME_MAIN, $fontstyle, $fontsize);
        $this->Cell($width, $height, $textval, 0, false, $align);
    }
}


// create a PDF object
$pdf = new MYPDF(PDF_PAGE_ORIENTATION, PDF_UNIT, PDF_PAGE_FORMAT, true, 'UTF-8', false);
 
// set document (meta) information
$pdf->SetCreator(PDF_CREATOR);
$pdf->SetAuthor('Henk Schepers');
$pdf->SetTitle('Facturatiescript v0.22 pre pre-beta');
 
// add a page
$pdf->AddPage();
 
// create address box
$pdf->CreateTextBox($bedrijfsnaam, 0, 55, 80, 10, 10, 'B');
$pdf->CreateTextBox($naam, 0, 60, 80, 10, 10);
$pdf->CreateTextBox($adres, 0, 65, 80, 10, 10);
$pdf->CreateTextBox($postcode . $plaats, 0, 70, 80, 10, 10);
 
// invoice title / number
$pdf->CreateTextBox('Factuur #1337', 0, 90, 120, 20, 16);
 
// date, order ref
$pdf->CreateTextBox('Datum: '.date('Y-m-d'), 0, 100, 0, 10, 10, '', 'R');
$pdf->CreateTextBox('ref.: #2674', 0, 105, 0, 10, 10, '', 'R');

// list headers

$pdf->CreateTextBox('Aantal', 0, 120, 20, 10, 10, 'B', 'C');
$pdf->CreateTextBox('Product(en) en\of Services', 20, 120, 90, 10, 10, 'B');
$pdf->CreateTextBox('Prijs', 110, 120, 30, 10, 10, 'B', 'R');
$pdf->CreateTextBox('Bedrag', 140, 120, 30, 10, 10, 'B', 'R');
 
$pdf->Line(20, 129, 195, 129);
 
// some example data
$orders[] = array('quant' => 1, 'descr' => 'Facturatiesysteem', 'price' => 75);
$orders[] = array('quant' => 40, 'descr' => 'Uurloon', 'price' => 10.45);
$orders[] = array('quant' => 3, 'descr' => 'Garantie eventuele fouten\bugs 1jaar', 'price' => 9.95);
 
$currY = 128;
$total = 0;
foreach ($orders as $row) {
    $pdf->CreateTextBox($row['quant'], 0, $currY, 20, 10, 10, '', 'C');
    $pdf->CreateTextBox($row['descr'], 20, $currY, 90, 10, 10, '');
    $pdf->CreateTextBox('€'.$row['price'], 110, $currY, 30, 10, 10, '', 'R');
    $amount = $row['quant']*$row['price'];
    $pdf->CreateTextBox('€'.$amount, 140, $currY, 30, 10, 10, '', 'R');
    $currY = $currY+5;
    $total = $total+$amount;
}

$pdf->Line(20, $currY+4, 195, $currY+4);

// output the total row
$pdf->CreateTextBox('Totaal', 20, $currY+5, 135, 10, 10, 'B', 'R');
$pdf->CreateTextBox('€'.number_format($total, 2, '.', ''), 140, $currY+5, 30, 10, 10, 'B', 'R');
 
// some payment instructions or information
$pdf->setXY(20, $currY+30);
$pdf->SetFont(PDF_FONT_NAME_MAIN, '', 10);
$pdf->MultiCell(175, 10, '<em>Gelieve het bovengenoemde totaalbedrag binnen 10 dagen over te maken op rekening nummer 0000000
(Rabobank) t.n.v. innovative-webdesign, onder vermelding van het factuurnummer</em>. <br />'
, 0, 'L', 0, 1, '', '', true, null, true);
 
//Close and output PDF document
$pdf->Output('wip.pdf', 'F');
[
/code]
 
SilverWolf NL

SilverWolf NL

25/10/2010 21:46:59
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?PHP
$product
[0] = $_POST["product[0]"];
...

$product[29] = $_POST["product[29]"];

$aantal[0] = $_POST["aantal[0]"];
...

$aantal[29] = $_POST["aantal[29]"];

$prijs[0] = $_POST["prijs[0]"];
...

$prijs[29] = $_POST["prijs[29]"];
?>


Werkt dit niet gewoon?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?PHP
$product
=$_POST["product"];
$aantal=$_POST["aantal"];
$prijs=$_POST["prijs"];
?>
 
Thierry  Vredeveld

Thierry Vredeveld

25/10/2010 21:48:24
Quote Anchor link
Maar als ik hem dan $prijs en $product en $aantal dan door laat geven aan de pdf, geeft ie dat ook niet alle lege velden mee?
 
Pim -

Pim -

25/10/2010 22:02:10
Quote Anchor link
Doet hij nu ook hoor.
En als je van de names van de velden 'orders[n][price]', 'orders[n][quant]' en 'orders[n][descr]', met n als 'hoeveelste', heb je meteen de array in elkaar zoals je die later ook gebruikt.

Welk van de drie wil je op leegheid testen?
Stel dat dat aantal/quant is, gebruik dan het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$orders
= array_filter($orders,
     function(
$item) {
        return (ctype_digit($item['quant']) && $item['quant'] !== 0);
    }
);

?>

Deze haalt alle items weg die geen getal zijn of 0
Gewijzigd op 25/10/2010 22:02:49 door Pim -
 
Thierry  Vredeveld

Thierry Vredeveld

26/10/2010 17:39:49
Quote Anchor link
Ik moet ze allemaal op leeg checken :)

ik snap die functie die je gemaakt hebt wel redelijk, alleen snap ik deze zin niet helemaal:
En als je van de names van de velden 'orders[n][price]', 'orders[n][quant]' en 'orders[n][descr]', met n als 'hoeveelste', heb je meteen de array in elkaar zoals je die later ook gebruikt.

sorry :p
Gewijzigd op 26/10/2010 17:40:01 door Thierry Vredeveld
 
Arjan -

Arjan -

26/10/2010 17:45:59
Quote Anchor link
Als je een formulier hebt kan je het volgende doen:

<input type="text" name="product[]" value="" />
<input type="text" name="product[]" value="" />
<input type="text" name="product[]" value="" />
<input type="text" name="product[]" value="" />
<input type="text" name="product[]" value="" />
<input type="text" name="product[]" value="" />

Je ziet bij de naam "product[]" staan. Hiermee geef je aan dat je na je request een array terug wilt krijgen met daarin, in dit geval, 6 keys (van 0 t/m 5) met elk hun eigen waarde.

Dus als je dan dit doet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {

echo '<pre>';
print_r($_POST['product']);
echo '</pre>';

}

?>


zal je zien dat je een array geprint krijgt met de ingevoerde waarden.

Omdat in dit geval $_POST['product'] een array is, kan je met een foreach door de array wandelen en controleren of de waarden zijn ingevuld, dus zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
foreach($_POST['product'] AS $key => $value) {

if(trim($value) != '')
echo $key.' is niet ingevuld';

}

?>


(wel even controleren of $_POST['product'] wel echt een array is en of die wel één of meerdere waarden bevatten (want een foreach gaat in de fout als ie niet kan loopen))
Gewijzigd op 26/10/2010 17:50:33 door Arjan -
 
Pim -

Pim -

26/10/2010 17:48:09
Quote Anchor link
Dus als je van het eerste item van het prijs veld de naam 'orders[0][price]' maakt, bij de hoeveelheid 'orders[0][quant]' en bij de beschrijving 'orders[0][descr]'. Voor het tweede item vervang je de 0 voor een 1, voor het derde item de 0 voor een 2 enz.

Als ze alle niet leeg mogen zijn, wordt de filter zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$orders
= array_filter($_POST['orders'],
     function(
$item) {
        return (
        ctype_digit($item['quant']) &&
        $item['quant'] !== '0' &&

        $item['price'] !== '' &&

        $item['descr'] !== ''
    );
    }
);

?>

Array filter heelt dus de items weg, waarbij de functie true geeft. Die functie (een Closure in dit geval) controleert dus of de hoeveelheid een nummer is en niet nul en of de prijs en beschrijving velden niet leeg zijn.
 
Thierry  Vredeveld

Thierry Vredeveld

26/10/2010 17:50:21
Quote Anchor link
Ja zo word het al stuk duidelijker :D

Kan het nu niet toepassen, maar ga het zometeen sowieso proberen, bedankt alvast!
 
Arjan -

Arjan -

26/10/2010 17:53:14
Quote Anchor link
En toch is dit erg omslachtig. Je wilt gewoon rechtstreeks een array terug krijgen uit je request lijkt mij. Je moet nu alle getallen handmatig invoeren.

Je kan toch veel beter zoiets doen:

<input type="text" name="product[]" value="" />
<input type="text" name="price[]" value="" />
<input type="text" name="descr[]" value="" />

<input type="text" name="product[]" value="" />
<input type="text" name="price[]" value="" />
<input type="text" name="descr[]" value="" />

<input type="text" name="product[]" value="" />
<input type="text" name="price[]" value="" />
<input type="text" name="descr[]" value="" />

<input type="text" name="product[]" value="" />
<input type="text" name="price[]" value="" />
<input type="text" name="descr[]" value="" />

Zo krijg je dus bij elkaar horende keys in zowel product, price en descr en zit je niet te kloten met alle getallen handmatig invoeren.

Edit: Eigenlijk dus hetgeen wat SilverWolf NL al aan het begin aangaf. Het gaat er om dat je die onhandige $product[0] = $_POST['product[0]']; kwijt bent, want dat is zeer omslachtig. Daarna kan je heel simpel alles doen met de arrays wat je wilt.
Gewijzigd op 26/10/2010 17:58:59 door Arjan -
 
Pim -

Pim -

26/10/2010 18:21:51
Quote Anchor link
Ja dit is idd wel wat makkelijker, hoewel de velden waarschijnlijk toch dynamisch gemaakt worden.

Dan wordt de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$count
= (isset($_POST['descr']) && is_array($_POST['descr'])) ? count($_POST['descr']) : 0;
$orders = array();
for($i = 0; $i < $count; ++$i) {
    if (ctype_digit($_POST['quant'][$i]) &&
        $_POST['quant'][$i] !== '0' &&
        $_POST['price'][$i] !== '' &&
        $_POST['descr'][$i] !== ''
    )
        $orders[] = array(
            'quant' => $_POST['quant'][$i],
            'price' => $_POST['price'][$i],
            'descr' => $_POST['descr'][$i],
        );
}


print_r($orders);
?>

Fouten worden zo genegeerd. Als ze ze bij wil houden, moet je de if splitsen en een array met de fouten vullen.
Gewijzigd op 26/10/2010 18:23:44 door Pim -
 
Thierry  Vredeveld

Thierry Vredeveld

26/10/2010 21:02:20
Quote Anchor link
Ok dit is nu mijn code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
<?php
require_once('tcpdf/config/lang/eng.php');
require_once('tcpdf/tcpdf.php');
// variables
$bedrijfsnaam = $_POST["bedrijfsnaam"];
$naam = $_POST["naam"];
$adres = $_POST["adres"];
$postcode = $_POST["postcode"];
$plaats = $_POST["plaats"];
$refNummer = $_POST["refNummer"];
$descr = $_POST["descr"];
$quant = $_POST["quant"];
$price = $_POST["price"];


class MYPDF extends TCPDF {
    public function Header() {
        $this->setJPEGQuality(90);
        $this->Image('logo.png', 120, 10, 75, 0, 'PNG', 'adres van het logo(logo verplicht) zonder www&http');
 
    }

    public function Footer() {
        $this->SetY(-15);
        $this->SetFont(PDF_FONT_NAME_MAIN, 'I', 8);
        $this->Cell(0, 10, '©2010 innovative-webdesign.nl', 0, false, 'C');
    }

    public function CreateTextBox($textval, $x = 0, $y, $width = 0, $height = 10, $fontsize = 10, $fontstyle = '', $align = 'L') {
        $this->SetXY($x+20, $y); // 20 = margin left
        $this->SetFont(PDF_FONT_NAME_MAIN, $fontstyle, $fontsize);
        $this->Cell($width, $height, $textval, 0, false, $align);
    }
}


// create a PDF object
$pdf = new MYPDF(PDF_PAGE_ORIENTATION, PDF_UNIT, PDF_PAGE_FORMAT, true, 'UTF-8', false);
 
// set document (meta) information
$pdf->SetCreator(PDF_CREATOR);
$pdf->SetAuthor('Henk Schepers');
$pdf->SetTitle('Facturatiescript v0.22 pre pre-beta');
 
// add a page
$pdf->AddPage();
 
// create address box
$pdf->CreateTextBox($bedrijfsnaam, 0, 55, 80, 10, 10, 'B');
$pdf->CreateTextBox($naam, 0, 60, 80, 10, 10);
$pdf->CreateTextBox($adres, 0, 65, 80, 10, 10);
$pdf->CreateTextBox($postcode . $plaats, 0, 70, 80, 10, 10);
 
// invoice title / number
$pdf->CreateTextBox('Factuur #1337', 0, 90, 120, 20, 16);
 
// date, order ref
$pdf->CreateTextBox('Datum: '.date('Y-m-d'), 0, 100, 0, 10, 10, '', 'R');
$pdf->CreateTextBox('ref.: #2674', 0, 105, 0, 10, 10, '', 'R');

// list headers
$pdf->CreateTextBox('Aantal', 0, 120, 20, 10, 10, 'B', 'C');
$pdf->CreateTextBox('Product(en) en\of Services', 20, 120, 90, 10, 10, 'B');
$pdf->CreateTextBox('Prijs', 110, 120, 30, 10, 10, 'B', 'R');
$pdf->CreateTextBox('Bedrag', 140, 120, 30, 10, 10, 'B', 'R');
 
$pdf->Line(20, 129, 195, 129);
 
// some example data
$count = (isset($_POST['descr']) && is_array($_POST['descr'])) ? count($_POST['descr']) : 0;
$orders = array();
for($i = 0; $i < $count; ++$i)
{

    if (ctype_digit($_POST['quant'][$i]) &&
        $_POST['quant'][$i] !== '0' &&
        $_POST['price'][$i] !== '' &&
        $_POST['descr'][$i] !== ''
    )
        $orders[] = array(
            'quant' => $_POST['quant'][$i],
            'price' => $_POST['price'][$i],
            'descr' => $_POST['descr'][$i],
        );
}


print_r($orders);
 
$currY = 128;
$total = 0;
foreach ($orders as $row) {
    $pdf->CreateTextBox($row['quant'], 0, $currY, 20, 10, 10, '', 'C');
    $pdf->CreateTextBox($row['descr'], 20, $currY, 90, 10, 10, '');
    $pdf->CreateTextBox('€'.$row['price'], 110, $currY, 30, 10, 10, '', 'R');
    $amount = $row['quant']*$row['price'];
    $pdf->CreateTextBox('€'.$amount, 140, $currY, 30, 10, 10, '', 'R');
    $currY = $currY+5;
    $total = $total+$amount;
}

$pdf->Line(20, $currY+4, 195, $currY+4);

// output the total row
$pdf->CreateTextBox('Totaal', 20, $currY+5, 135, 10, 10, 'B', 'R');
$pdf->CreateTextBox('€'.number_format($total, 2, '.', ''), 140, $currY+5, 30, 10, 10, 'B', 'R');
 
// some payment instructions or information
$pdf->setXY(20, $currY+30);
$pdf->SetFont(PDF_FONT_NAME_MAIN, '', 10);
$pdf->MultiCell(175, 10, '<em>Gelieve het bovengenoemde totaalbedrag binnen 10 dagen over te maken op rekening nummer 0000000
(Rabobank) t.n.v. innovative-webdesign, onder vermelding van het factuurnummer</em>. <br />'
, 0, 'L', 0, 1, '', '', true, null, true);
 
//Close and output PDF document
$pdf->Output('wip.pdf', 'F');
[
/code]

Maar ik krijg niks te zien in mijn pdf, heb ik iets fout?
Gewijzigd op 26/10/2010 23:39:12 door Thierry Vredeveld
 

06/11/2010 16:27:44
Quote Anchor link
Heeft iemand hier nog een toevoeging aan? Ik ben samen met Thierry aan dit script bezig, alleen het posten van die producten werkt nog niet..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.