Empty check

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »
Thierry  Vredeveld

Thierry Vredeveld

25/10/2010 20:16:26
Quote Anchor link
Hallo iedereen, ik ben net nieuw op het forum en begin net met php, dus hoop dat dit ik dit topic op de goeie plek post.

Ik ben bezig om een factuur systeem te maken, waarin je naam, bedrijfsnaam en adres kunt invullen, en hij deze waardes kopieert naar een pdf bestand.

Dat is mij al gelukt, echter is het ook mogelijk om werkzaamheden,kosten en aantal toe te voegen.

Nu wil ik dat, mijn script alleen de velden kopieer naar de pdf, waar ook daadwerkelijk iets ingevuld is. Zodat ik geen witregels in mijn pdf krijg.

Hoop dat ik het zo goed mogelijk heb omschreven en dat iemand mij even op weg kan helpen, alvast bedankt!

Groeten, Thierry
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 06:01:40
 
Pim -

Pim -

25/10/2010 20:20:59
Quote Anchor link
Kan je de code geven waarmee je de velden in de PDF zet?

Een leeg-check:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
function isEmpty($val)
{

    return $val === '';
}

?>

Niet empty() gebruiken, want 0 is dan ook leeg
 
Thierry  Vredeveld

Thierry Vredeveld

25/10/2010 20:24:11
Quote Anchor link
Dat kan ik wel :), ik heb alleen paar aanpassingen gedaan hoor.
Het script waar hij alles naar pdf kopieert, komt ergens anders vandaan.

Alvast bedankt!


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
<?php
require_once('tcpdf/config/lang/eng.php');
require_once('tcpdf/tcpdf.php');
// variables
$bedrijfsnaam = $_POST["bedrijfsnaam"];
$naam = $_POST["naam"];
$adres = $_POST["adres"];
$postcode = $_POST["postcode"];
$plaats = $_POST["plaats"];
$refNummer = $_POST["refNummer"];

//arrays
$product[0] = $_POST["product[0]"];
$product[1] = $_POST["product[1]"];
$product[2] = $_POST["product[2]"];
$product[3] = $_POST["product[3]"];
$product[4] = $_POST["product[4]"];
$product[5] = $_POST["product[5]"];
$product[6] = $_POST["product[6]"];
$product[7] = $_POST["product[7]"];
$product[8] = $_POST["product[8]"];
$product[9] = $_POST["product[9]"];
$product[10] = $_POST["product[10]"];
$product[11] = $_POST["product[11]"];
$product[12] = $_POST["product[12]"];
$product[13] = $_POST["product[13]"];
$product[14] = $_POST["product[14]"];
$product[15] = $_POST["product[15]"];
$product[16] = $_POST["product[16]"];
$product[17] = $_POST["product[17]"];
$product[18] = $_POST["product[18]"];
$product[19] = $_POST["product[19]"];
$product[20] = $_POST["product[20]"];
$product[21] = $_POST["product[21]"];
$product[22] = $_POST["product[22]"];
$product[23] = $_POST["product[23]"];
$product[24] = $_POST["product[24]"];
$product[25] = $_POST["product[25]"];
$product[26] = $_POST["product[26]"];
$product[27] = $_POST["product[27]"];
$product[28] = $_POST["product[28]"];
$product[29] = $_POST["product[29]"];

$aantal[0] = $_POST["aantal[0]"];
$aantal[1] = $_POST["aantal[1]"];
$aantal[2] = $_POST["aantal[2]"];
$aantal[3] = $_POST["aantal[3]"];
$aantal[4] = $_POST["aantal[4]"];
$aantal[5] = $_POST["aantal[5]"];
$aantal[6] = $_POST["aantal[6]"];
$aantal[7] = $_POST["aantal[7]"];
$aantal[8] = $_POST["aantal[8]"];
$aantal[9] = $_POST["aantal[9]"];
$aantal[10] = $_POST["aantal[10]"];
$aantal[11] = $_POST["aantal[11]"];
$aantal[12] = $_POST["aantal[12]"];
$aantal[13] = $_POST["aantal[13]"];
$aantal[14] = $_POST["aantal[14]"];
$aantal[15] = $_POST["aantal[15]"];
$aantal[16] = $_POST["aantal[16]"];
$aantal[17] = $_POST["aantal[17]"];
$aantal[18] = $_POST["aantal[18]"];
$aantal[19] = $_POST["aantal[19]"];
$aantal[20] = $_POST["aantal[20]"];
$aantal[21] = $_POST["aantal[21]"];
$aantal[22] = $_POST["aantal[22]"];
$aantal[23] = $_POST["aantal[23]"];
$aantal[24] = $_POST["aantal[24]"];
$aantal[25] = $_POST["aantal[25]"];
$aantal[26] = $_POST["aantal[26]"];
$aantal[27] = $_POST["aantal[27]"];
$aantal[28] = $_POST["aantal[28]"];
$aantal[29] = $_POST["aantal[29]"];

$prijs[0] = $_POST["prijs[0]"];
$prijs[1] = $_POST["prijs[1]"];
$prijs[2] = $_POST["prijs[2]"];
$prijs[3] = $_POST["prijs[3]"];
$prijs[4] = $_POST["prijs[4]"];
$prijs[5] = $_POST["prijs[5]"];
$prijs[6] = $_POST["prijs[6]"];
$prijs[7] = $_POST["prijs[7]"];
$prijs[8] = $_POST["prijs[8]"];
$prijs[9] = $_POST["prijs[9]"];
$prijs[10] = $_POST["prijs[10]"];
$prijs[11] = $_POST["prijs[11]"];
$prijs[12] = $_POST["prijs[12]"];
$prijs[13] = $_POST["prijs[13]"];
$prijs[14] = $_POST["prijs[14]"];
$prijs[15] = $_POST["prijs[15]"];
$prijs[16] = $_POST["prijs[16]"];
$prijs[17] = $_POST["prijs[17]"];
$prijs[18] = $_POST["prijs[18]"];
$prijs[19] = $_POST["prijs[19]"];
$prijs[20] = $_POST["prijs[20]"];
$prijs[21] = $_POST["prijs[21]"];
$prijs[22] = $_POST["prijs[22]"];
$prijs[23] = $_POST["prijs[23]"];
$prijs[24] = $_POST["prijs[24]"];
$prijs[25] = $_POST["prijs[25]"];
$prijs[26] = $_POST["prijs[26]"];
$prijs[27] = $_POST["prijs[27]"];
$prijs[28] = $_POST["prijs[28]"];
$prijs[29] = $_POST["prijs[29]"];


class MYPDF extends TCPDF {
    public function Header() {
        $this->setJPEGQuality(90);
        $this->Image('logo.png', 120, 10, 75, 0, 'PNG', 'adres van het logo(logo verplicht) zonder www&http');
 
    }

    public function Footer() {
        $this->SetY(-15);
        $this->SetFont(PDF_FONT_NAME_MAIN, 'I', 8);
        $this->Cell(0, 10, '©2010 innovative-webdesign.nl', 0, false, 'C');
    }

    public function CreateTextBox($textval, $x = 0, $y, $width = 0, $height = 10, $fontsize = 10, $fontstyle = '', $align = 'L') {
        $this->SetXY($x+20, $y); // 20 = margin left
        $this->SetFont(PDF_FONT_NAME_MAIN, $fontstyle, $fontsize);
        $this->Cell($width, $height, $textval, 0, false, $align);
    }
}


// create a PDF object
$pdf = new MYPDF(PDF_PAGE_ORIENTATION, PDF_UNIT, PDF_PAGE_FORMAT, true, 'UTF-8', false);
 
// set document (meta) information
$pdf->SetCreator(PDF_CREATOR);
$pdf->SetAuthor('Henk Schepers');
$pdf->SetTitle('Facturatiescript v0.22 pre pre-beta');
 
// add a page
$pdf->AddPage();
 
// create address box
$pdf->CreateTextBox($bedrijfsnaam, 0, 55, 80, 10, 10, 'B');
$pdf->CreateTextBox($naam, 0, 60, 80, 10, 10);
$pdf->CreateTextBox($adres, 0, 65, 80, 10, 10);
$pdf->CreateTextBox($postcode . $plaats, 0, 70, 80, 10, 10);
 
// invoice title / number
$pdf->CreateTextBox('Factuur #1337', 0, 90, 120, 20, 16);
 
// date, order ref
$pdf->CreateTextBox('Datum: '.date('Y-m-d'), 0, 100, 0, 10, 10, '', 'R');
$pdf->CreateTextBox('ref.: #2674', 0, 105, 0, 10, 10, '', 'R');

// list headers

$pdf->CreateTextBox('Aantal', 0, 120, 20, 10, 10, 'B', 'C');
$pdf->CreateTextBox('Product(en) en\of Services', 20, 120, 90, 10, 10, 'B');
$pdf->CreateTextBox('Prijs', 110, 120, 30, 10, 10, 'B', 'R');
$pdf->CreateTextBox('Bedrag', 140, 120, 30, 10, 10, 'B', 'R');
 
$pdf->Line(20, 129, 195, 129);
 
// some example data
$orders[] = array('quant' => 1, 'descr' => 'Facturatiesysteem', 'price' => 75);
$orders[] = array('quant' => 40, 'descr' => 'Uurloon', 'price' => 10.45);
$orders[] = array('quant' => 3, 'descr' => 'Garantie eventuele fouten\bugs 1jaar', 'price' => 9.95);
 
$currY = 128;
$total = 0;
foreach ($orders as $row) {
    $pdf->CreateTextBox($row['quant'], 0, $currY, 20, 10, 10, '', 'C');
    $pdf->CreateTextBox($row['descr'], 20, $currY, 90, 10, 10, '');
    $pdf->CreateTextBox('€'.$row['price'], 110, $currY, 30, 10, 10, '', 'R');
    $amount = $row['quant']*$row['price'];
    $pdf->CreateTextBox('€'.$amount, 140, $currY, 30, 10, 10, '', 'R');
    $currY = $currY+5;
    $total = $total+$amount;
}

$pdf->Line(20, $currY+4, 195, $currY+4);

// output the total row
$pdf->CreateTextBox('Totaal', 20, $currY+5, 135, 10, 10, 'B', 'R');
$pdf->CreateTextBox('€'.number_format($total, 2, '.', ''), 140, $currY+5, 30, 10, 10, 'B', 'R');
 
// some payment instructions or information
$pdf->setXY(20, $currY+30);
$pdf->SetFont(PDF_FONT_NAME_MAIN, '', 10);
$pdf->MultiCell(175, 10, '<em>Gelieve het bovengenoemde totaalbedrag binnen 10 dagen over te maken op rekening nummer 0000000
(Rabobank) t.n.v. innovative-webdesign, onder vermelding van het factuurnummer</em>. <br />'
, 0, 'L', 0, 1, '', '', true, null, true);
 
//Close and output PDF document
$pdf->Output('wip.pdf', 'F');
[
/code]
 
SilverWolf NL

SilverWolf NL

25/10/2010 21:46:59
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?PHP
$product
[0] = $_POST["product[0]"];
...

$product[29] = $_POST["product[29]"];

$aantal[0] = $_POST["aantal[0]"];
...

$aantal[29] = $_POST["aantal[29]"];

$prijs[0] = $_POST["prijs[0]"];
...

$prijs[29] = $_POST["prijs[29]"];
?>


Werkt dit niet gewoon?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?PHP
$product
=$_POST["product"];
$aantal=$_POST["aantal"];
$prijs=$_POST["prijs"];
?>
 
Thierry  Vredeveld

Thierry Vredeveld

25/10/2010 21:48:24
Quote Anchor link
Maar als ik hem dan $prijs en $product en $aantal dan door laat geven aan de pdf, geeft ie dat ook niet alle lege velden mee?
 
Pim -

Pim -

25/10/2010 22:02:10
Quote Anchor link
Doet hij nu ook hoor.
En als je van de names van de velden 'orders[n][price]', 'orders[n][quant]' en 'orders[n][descr]', met n als 'hoeveelste', heb je meteen de array in elkaar zoals je die later ook gebruikt.

Welk van de drie wil je op leegheid testen?
Stel dat dat aantal/quant is, gebruik dan het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$orders
= array_filter($orders,
     function(
$item) {
        return (ctype_digit($item['quant']) && $item['quant'] !== 0);
    }
);

?>

Deze haalt alle items weg die geen getal zijn of 0
Gewijzigd op 25/10/2010 22:02:49 door Pim -
 
Thierry  Vredeveld

Thierry Vredeveld

26/10/2010 17:39:49
Quote Anchor link
Ik moet ze allemaal op leeg checken :)

ik snap die functie die je gemaakt hebt wel redelijk, alleen snap ik deze zin niet helemaal:
En als je van de names van de velden 'orders[n][price]', 'orders[n][quant]' en 'orders[n][descr]', met n als 'hoeveelste', heb je meteen de array in elkaar zoals je die later ook gebruikt.

sorry :p
Gewijzigd op 26/10/2010 17:40:01 door Thierry Vredeveld
 
Arjan -

Arjan -

26/10/2010 17:45:59
Quote Anchor link
Als je een formulier hebt kan je het volgende doen:

<input type="text" name="product[]" value="" />
<input type="text" name="product[]" value="" />
<input type="text" name="product[]" value="" />
<input type="text" name="product[]" value="" />
<input type="text" name="product[]" value="" />
<input type="text" name="product[]" value="" />

Je ziet bij de naam "product[]" staan. Hiermee geef je aan dat je na je request een array terug wilt krijgen met daarin, in dit geval, 6 keys (van 0 t/m 5) met elk hun eigen waarde.

Dus als je dan dit doet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {

echo '<pre>';
print_r($_POST['product']);
echo '</pre>';

}

?>


zal je zien dat je een array geprint krijgt met de ingevoerde waarden.

Omdat in dit geval $_POST['product'] een array is, kan je met een foreach door de array wandelen en controleren of de waarden zijn ingevuld, dus zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
foreach($_POST['product'] AS $key => $value) {

if(trim($value) != '')
echo $key.' is niet ingevuld';

}

?>


(wel even controleren of $_POST['product'] wel echt een array is en of die wel één of meerdere waarden bevatten (want een foreach gaat in de fout als ie niet kan loopen))
Gewijzigd op 26/10/2010 17:50:33 door Arjan -
 
Pim -

Pim -

26/10/2010 17:48:09
Quote Anchor link
Dus als je van het eerste item van het prijs veld de naam 'orders[0][price]' maakt, bij de hoeveelheid 'orders[0][quant]' en bij de beschrijving 'orders[0][descr]'. Voor het tweede item vervang je de 0 voor een 1, voor het derde item de 0 voor een 2 enz.

Als ze alle niet leeg mogen zijn, wordt de filter zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$orders
= array_filter($_POST['orders'],
     function(
$item) {
        return (
        ctype_digit($item['quant']) &&
        $item['quant'] !== '0' &&

        $item['price'] !== '' &&

        $item['descr'] !== ''
    );
    }
);

?>

Array filter heelt dus de items weg, waarbij de functie true geeft. Die functie (een Closure in dit geval) controleert dus of de hoeveelheid een nummer is en niet nul en of de prijs en beschrijving velden niet leeg zijn.
 
Thierry  Vredeveld

Thierry Vredeveld

26/10/2010 17:50:21
Quote Anchor link
Ja zo word het al stuk duidelijker :D

Kan het nu niet toepassen, maar ga het zometeen sowieso proberen, bedankt alvast!
 
Arjan -

Arjan -

26/10/2010 17:53:14
Quote Anchor link
En toch is dit erg omslachtig. Je wilt gewoon rechtstreeks een array terug krijgen uit je request lijkt mij. Je moet nu alle getallen handmatig invoeren.

Je kan toch veel beter zoiets doen:

<input type="text" name="product[]" value="" />
<input type="text" name="price[]" value="" />
<input type="text" name="descr[]" value="" />

<input type="text" name="product[]" value="" />
<input type="text" name="price[]" value="" />
<input type="text" name="descr[]" value="" />

<input type="text" name="product[]" value="" />
<input type="text" name="price[]" value="" />
<input type="text" name="descr[]" value="" />

<input type="text" name="product[]" value="" />
<input type="text" name="price[]" value="" />
<input type="text" name="descr[]" value="" />

Zo krijg je dus bij elkaar horende keys in zowel product, price en descr en zit je niet te kloten met alle getallen handmatig invoeren.

Edit: Eigenlijk dus hetgeen wat SilverWolf NL al aan het begin aangaf. Het gaat er om dat je die onhandige $product[0] = $_POST['product[0]']; kwijt bent, want dat is zeer omslachtig. Daarna kan je heel simpel alles doen met de arrays wat je wilt.
Gewijzigd op 26/10/2010 17:58:59 door Arjan -
 
Pim -

Pim -

26/10/2010 18:21:51
Quote Anchor link
Ja dit is idd wel wat makkelijker, hoewel de velden waarschijnlijk toch dynamisch gemaakt worden.

Dan wordt de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$count
= (isset($_POST['descr']) && is_array($_POST['descr'])) ? count($_POST['descr']) : 0;
$orders = array();
for($i = 0; $i < $count; ++$i) {
    if (ctype_digit($_POST['quant'][$i]) &&
        $_POST['quant'][$i] !== '0' &&
        $_POST['price'][$i] !== '' &&
        $_POST['descr'][$i] !== ''
    )
        $orders[] = array(
            'quant' => $_POST['quant'][$i],
            'price' => $_POST['price'][$i],
            'descr' => $_POST['descr'][$i],
        );
}


print_r($orders);
?>

Fouten worden zo genegeerd. Als ze ze bij wil houden, moet je de if splitsen en een array met de fouten vullen.
Gewijzigd op 26/10/2010 18:23:44 door Pim -
 
Thierry  Vredeveld

Thierry Vredeveld

26/10/2010 21:02:20
Quote Anchor link
Ok dit is nu mijn code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
<?php
require_once('tcpdf/config/lang/eng.php');
require_once('tcpdf/tcpdf.php');
// variables
$bedrijfsnaam = $_POST["bedrijfsnaam"];
$naam = $_POST["naam"];
$adres = $_POST["adres"];
$postcode = $_POST["postcode"];
$plaats = $_POST["plaats"];
$refNummer = $_POST["refNummer"];
$descr = $_POST["descr"];
$quant = $_POST["quant"];
$price = $_POST["price"];


class MYPDF extends TCPDF {
    public function Header() {
        $this->setJPEGQuality(90);
        $this->Image('logo.png', 120, 10, 75, 0, 'PNG', 'adres van het logo(logo verplicht) zonder www&http');
 
    }

    public function Footer() {
        $this->SetY(-15);
        $this->SetFont(PDF_FONT_NAME_MAIN, 'I', 8);
        $this->Cell(0, 10, '©2010 innovative-webdesign.nl', 0, false, 'C');
    }

    public function CreateTextBox($textval, $x = 0, $y, $width = 0, $height = 10, $fontsize = 10, $fontstyle = '', $align = 'L') {
        $this->SetXY($x+20, $y); // 20 = margin left
        $this->SetFont(PDF_FONT_NAME_MAIN, $fontstyle, $fontsize);
        $this->Cell($width, $height, $textval, 0, false, $align);
    }
}


// create a PDF object
$pdf = new MYPDF(PDF_PAGE_ORIENTATION, PDF_UNIT, PDF_PAGE_FORMAT, true, 'UTF-8', false);
 
// set document (meta) information
$pdf->SetCreator(PDF_CREATOR);
$pdf->SetAuthor('Henk Schepers');
$pdf->SetTitle('Facturatiescript v0.22 pre pre-beta');
 
// add a page
$pdf->AddPage();
 
// create address box
$pdf->CreateTextBox($bedrijfsnaam, 0, 55, 80, 10, 10, 'B');
$pdf->CreateTextBox($naam, 0, 60, 80, 10, 10);
$pdf->CreateTextBox($adres, 0, 65, 80, 10, 10);
$pdf->CreateTextBox($postcode . $plaats, 0, 70, 80, 10, 10);
 
// invoice title / number
$pdf->CreateTextBox('Factuur #1337', 0, 90, 120, 20, 16);
 
// date, order ref
$pdf->CreateTextBox('Datum: '.date('Y-m-d'), 0, 100, 0, 10, 10, '', 'R');
$pdf->CreateTextBox('ref.: #2674', 0, 105, 0, 10, 10, '', 'R');

// list headers
$pdf->CreateTextBox('Aantal', 0, 120, 20, 10, 10, 'B', 'C');
$pdf->CreateTextBox('Product(en) en\of Services', 20, 120, 90, 10, 10, 'B');
$pdf->CreateTextBox('Prijs', 110, 120, 30, 10, 10, 'B', 'R');
$pdf->CreateTextBox('Bedrag', 140, 120, 30, 10, 10, 'B', 'R');
 
$pdf->Line(20, 129, 195, 129);
 
// some example data
$count = (isset($_POST['descr']) && is_array($_POST['descr'])) ? count($_POST['descr']) : 0;
$orders = array();
for($i = 0; $i < $count; ++$i)
{

    if (ctype_digit($_POST['quant'][$i]) &&
        $_POST['quant'][$i] !== '0' &&
        $_POST['price'][$i] !== '' &&
        $_POST['descr'][$i] !== ''
    )
        $orders[] = array(
            'quant' => $_POST['quant'][$i],
            'price' => $_POST['price'][$i],
            'descr' => $_POST['descr'][$i],
        );
}


print_r($orders);
 
$currY = 128;
$total = 0;
foreach ($orders as $row) {
    $pdf->CreateTextBox($row['quant'], 0, $currY, 20, 10, 10, '', 'C');
    $pdf->CreateTextBox($row['descr'], 20, $currY, 90, 10, 10, '');
    $pdf->CreateTextBox('€'.$row['price'], 110, $currY, 30, 10, 10, '', 'R');
    $amount = $row['quant']*$row['price'];
    $pdf->CreateTextBox('€'.$amount, 140, $currY, 30, 10, 10, '', 'R');
    $currY = $currY+5;
    $total = $total+$amount;
}

$pdf->Line(20, $currY+4, 195, $currY+4);

// output the total row
$pdf->CreateTextBox('Totaal', 20, $currY+5, 135, 10, 10, 'B', 'R');
$pdf->CreateTextBox('€'.number_format($total, 2, '.', ''), 140, $currY+5, 30, 10, 10, 'B', 'R');
 
// some payment instructions or information
$pdf->setXY(20, $currY+30);
$pdf->SetFont(PDF_FONT_NAME_MAIN, '', 10);
$pdf->MultiCell(175, 10, '<em>Gelieve het bovengenoemde totaalbedrag binnen 10 dagen over te maken op rekening nummer 0000000
(Rabobank) t.n.v. innovative-webdesign, onder vermelding van het factuurnummer</em>. <br />'
, 0, 'L', 0, 1, '', '', true, null, true);
 
//Close and output PDF document
$pdf->Output('wip.pdf', 'F');
[
/code]

Maar ik krijg niks te zien in mijn pdf, heb ik iets fout?
Gewijzigd op 26/10/2010 23:39:12 door Thierry Vredeveld
 

06/11/2010 16:27:44
Quote Anchor link
Heeft iemand hier nog een toevoeging aan? Ik ben samen met Thierry aan dit script bezig, alleen het posten van die producten werkt nog niet..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.