Enters vervangen door <br>?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »
Alex Zijlstra

Alex Zijlstra

15/09/2010 15:44:34
Quote Anchor link
Goedemiddag!

Ik ben voor mijn profielwerkstuk bezig met het maken van een eigen CMS. Één van de functies van dit CMS is het weergeven van artikelen die in de database staan. Echter, deze enters worden niet goed weergegeven op de website. Dat is eigenlijk logisch, want ik heb er geen <br> in staan.

Als het formulier wordt ingevuld met enters, dan wordt het wel zo opgeslagen in de database, dit heb ik al uitgevonden met de <pre> tag. Nu wil ik graag alle enters die dus in de database staan vervangen met een <br>. De meest logische manier lijkt me dit om op het Ascii nummer van de Enter te zoeken in de tekst, en deze via php te vervangen met <br>.

Ik kom echter niet uit de replace string van php die http://php.net/manual/en/function.str-replace.php gegeven staat. Mijn vraag
is dan ook of iemand mij kan helpen die string toe te passen op de volgende pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
require_once('includes/DbConnector.php');
// Create an object (instance) of the DbConnector
$connector = new DbConnector();

// Execute the query to retrieve articles
$result = $connector->query('SELECT ID,title,thearticle,datetime FROM cmsarticles ORDER BY ID DESC LIMIT 0,5');

while ($row = $connector->fetchArray($result)){
$datetime = $row['datetime'];
  $y=substr($datetime, 0, 4);
  $m=substr($datetime, 5, 2);
  $d=substr($datetime, 8, 2);
  $h=substr($datetime, 11,2);
  $i=substr($datetime, 14,2);
  
// Get an array containing the results.
// Loop for each item in that array

echo '<p><h1>';
echo $row['title'];
echo '</h1>';
echo '<b><h5>Geplaatst op: ';
echo $d;
echo '-';
echo $m;
echo '-';
echo $y;
echo ' om ';
echo $h;
echo ':';
echo $i;
echo '</h5></b><width="30" style:" font="Calibri">';
echo $row['thearticle'];
echo '</pre><br><a href="../../../viewArticle.php?id='.$row['ID'].'">';
echo 'Lees meer...';
echo '</a> </p>';

}


Alvast bedankt!
Gewijzigd op 15/09/2010 16:35:27 door Alex Zijlstra
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 07:58:08
 
Jeroen Jansen

Jeroen Jansen

15/09/2010 15:48:51
Quote Anchor link
kijk anders eens naar de functie nl2br
 

15/09/2010 16:18:07
Quote Anchor link
Zo ongelooflijk ingewikkeld is het toch niet?
Leer toch eens zoeken.
Zie strings.

Verder hoop ik echt dat je deze bagger niet gaat inleveren.
 
Niek s

niek s

15/09/2010 16:34:22
Quote Anchor link
LOL @
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
  $y=substr($datetime, 0, 4);
  $m=substr($datetime, 5, 2);
  $d=substr($datetime, 8, 2);
  $h=substr($datetime, 11,2);
  $i=substr($datetime, 14,2);


Alex, bij deze verwijs ik je hier naar toe. (aangenomen dat je MySQL gebruikt)

- Is "connector" niet een rare naam om je database class te noemen, als het meer doet als alleen connecten naar de database ?
- Om enters om te zetten in "html enters", nl2br
- code inspringen
 
Alex Zijlstra

Alex Zijlstra

15/09/2010 17:17:58
Quote Anchor link
@ Karl Karl, ik vind het fijn dat je zo vriendelijk hebt gereageerd! Ik denk wel dat je mijn vraag niet goed had begrepen.. Ik wilde weten hoe ik het moest toepassen, een link naar een lijst waarin de string staat die ik nodig heb is niet veel hulp. Als jij het trouwens bagger vind, zou ik graag de punten horen waarvan jij vind dat ik ze moet aanpassen! :)

@ Niek s
Bedankt! Ik zal binnenkort even kijken naar de link over de data. Het werkt nu in ieder geval, en dat is het belangrijkste, dat het handiger kan, daar kijk ik niet raar van op ;)

Ik heb de nl2br pagina bekeken, en is het juist dat ik &row['thearticle'] gewoon als string kan gebruiken? Wat moet ik vervolgens met het tweede deel over xhtml?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
string nl2br ( string $string [, bool $is_xhtml = true ] )


Alvast bedankt!
 
Niek s

niek s

15/09/2010 17:33:00
Quote Anchor link
Waarom wil je er een & voor zetten?

gewoon:

echo '<een tag><andere html>' . nl2br($row['article']) . '</andere html></een tag>';
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

15/09/2010 17:56:58
Quote Anchor link
Het lijkt me overigens dat je je <br> alvast in je database wil opslaan. Anders ga je elke keer dat je een pagina aanroept die klote \n vervangen. Intensief, zeker als je het ook meteen goed kan doen :)
 
Yea Rupie

Yea Rupie

15/09/2010 18:16:00
Quote Anchor link
Merijn Venema op 15/09/2010 17:56:58:
Het lijkt me overigens dat je je <br> alvast in je database wil opslaan. Anders ga je elke keer dat je een pagina aanroept die klote \n vervangen. Intensief, zeker als je het ook meteen goed kan doen :)


Het lijkt me niet?

Zet gewoon het originele bericht in de database, als je even snel in de database wil kijken zie je tenminste al die HTML er niet in.
 

15/09/2010 19:08:12
Quote Anchor link
Alex Zijlstra op 15/09/2010 17:17:58:
@ Karl Karl, ik vind het fijn dat je zo vriendelijk hebt gereageerd! Ik denk wel dat je mijn vraag niet goed had begrepen.. Ik wilde weten hoe ik het moest toepassen, een link naar een lijst waarin de string staat die ik nodig heb is niet veel hulp. Als jij het trouwens bagger vind, zou ik graag de punten horen waarvan jij vind dat ik ze moet aanpassen! :)

Nee hoor, ik heb je vraag goed begrepen. Jij begrijpt mij niet, of wilt er niet de moeite voor doen. Zoals je zelf kan zien in je eerste post zit je een beetje raar te klooien met string replace. Als je gewoon de strings pagina had bekeken, dan had je zo nl2br kunnen vinden. Of je had natuurlijk wat zoekwerk kunnen verrichten, je bent heus niet de enige / eerste met dit probleem.
Verder is mijn hulp enorm. Je moet eens leren zelf dingen te verzinnen, dan kopiëren. Daar leer je namelijk niks van. Zeker met zulke enorm simpele dingen.

Zoals al eerder aangegeven suggereert de naam van je DB object dat je DB object vast niet correct in elkaar steekt. Dat ding maakt toch wel gebruik van PDO / mysqli?
Ook zoals eerder vermeld heb je gewoon datum / tijd functies als je gebruik maakt van databases. Daarvoor hoef je dus geen rare trucjes uit te halen.
Zeventien regels echo wijst er overduidelijk op dat je geen gebruik maakt van een template engine o.i.d. Dat betekend dus dat je voor jezelf meer werk verschaft want het onderhoud is ingewikkelder omdat je op meerdere plekken 'design' hebt. Ook is het nog eens onoverzichtelijk ('Waar komt die tag nou vandaan?').
Verder hoor je een p-tag niet te gebruiken om de andere tags te gebruiken. Ook dingen als <b> zijn ouderwets, gebruik CSS, ook al moet je dat eerst nog leren (zie font). Heb jij overigs de tag width uitgevonden?
Als je geen html / css kan, moet je ook geen php doen. Eerst html / css leren voordat je met php gaat beginnen (of je moet in dos willen werken ofzo).


Alex Zijlstra op 15/09/2010 17:17:58:
Ik heb de nl2br pagina bekeken, en is het juist dat ik &row['thearticle'] gewoon als string kan gebruiken? Wat moet ik vervolgens met het tweede deel over xhtml?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
string nl2br ( string $string [, bool $is_xhtml = true ] )


Alvast bedankt!

Wat belet jou om wat te testen? Je gaat toch niet die variabele by reference aanroepen? Die ampersand is toch een typo?
Voor je xhtml vraag, zie: nl2br.

Merijn Venema op 15/09/2010 17:56:58:
Het lijkt me overigens dat je je <br> alvast in je database wil opslaan. Anders ga je elke keer dat je een pagina aanroept die klote \n vervangen. Intensief, zeker als je het ook meteen goed kan doen :)


Nee, je wilt je data zo origineel mogelijk houden. Misschien wil je het later wel ophalen met javascript, of in flash ofzo, dan heb je niks meer aan die enters. Je doet dus gewoon die nl2br (en alle andere dingen als htmlentities) pas nadat je je data uit de database hebt gehaald.
Waar baseer jij op dat nl2br intensief is? Zo'n database verbinding, en objecten zijn veel intensiever.
 
Niek s

niek s

15/09/2010 21:22:08
Quote Anchor link
Nou ik denk dat inderdaad nl2br de meest intensieve functie is van PHP, hij moet namelijk wel alle(!) enters vervangen door html-versie d'r van: <br> of <br />!

</sarcasm>
 
Alex Zijlstra

Alex Zijlstra

22/09/2010 08:45:23
Quote Anchor link
Excuses voor het late antwoord. Ik wilde eerst even met de gegeven tips aan de slag, voordat ik zou antwoorden. Ik wil graag Niek S ontzettend bedankten, de nl2br-functie doet z'n werk uitstekend! Bedankt!

@ Karl Karl, Bedankt voor de tips, hier kan ik meer mee. Ik zal binnenkort even kijken naar het efficiënter maken van de Datum en tijd. Ik had de nl2br functie wel gevonden, maar dacht dat deze niet op mij van toepassing was. Ik zit nu in het 3e jaar van Informatica op het Voortgezet Onderwijs, ik verwacht dus ook neit dat mijn code foutloos is, maar ben al lang blij dat het werkt zoals het nu doet. :)

Alex :)
 
Milo S

Milo S

22/09/2010 09:07:19
Quote Anchor link
Datum kan je netter weergeven met de mysql functie date_format...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
$qry
= "SELECT
            veld1,
            veld2,
            veld3,
            DATE_FORMAT( datum, '%d-%m-%Y %H:%i' ) AS datum
        FROM
            tabel
        ORDER BY
            veld2 ASC"
;
            
if( $sql = mysql_query( $qry ) )
{

    # Alle data weergeven
    
    /*
    Hier moet je nog het volgende doen:
    1 - Kijken of er wel data is.
    2 - Data in while loop gooien
    3 - Data echoën
        Je datum kan je dan weergeven met: echo $rec['datum'];
    */

}
else
{
    # Fout in de query
}
?>


Wel, misschien kan je ook even kijken naar mysqli want mysql is al beetje verouderd. Kleine moeite om het in een keer goed te doen.
 
John Cena

John Cena

22/09/2010 10:51:20
Quote Anchor link
En, als je het valid wilt maken zul je sowieso nooit <br> maar eerder <br /> moeten gebruiken.

TipGebruik een.... jawel, validator!

Online validator
Firefox tool
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.