event.preventDefault() werkt vraagteken-url tegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »
Fabian W

Fabian W

18/04/2015 23:14:45
Quote Anchor link
Ik heb een simpel get form #df met 2 select boxen #dm en #dy en een submit input #ds.
Via de volgende code haal ik een php file op en laad deze in mijn div #content_box.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$(document).ready(function(){
    $('#df').submit(function(event){
        var month_ddchart = $('#dm').val();
        var year_ddchart = $('#dy').val();
        source_ddchart = '/data/ddc-'+month_ddchart+'-'+year_ddchart+'-body.php';
        $('#content_box').load(source_ddchart);
        event.preventDefault();
    });
});

Het probleem dat ik heb is dat het benodigde event.preventDefault() voorkomt dat de parameters in de url komen. Hoe kan ik dit oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 14:34:00
 
Wouter J

Wouter J

19/04/2015 00:36:01
Quote Anchor link
Waarom is event.preventDefault() nodig? Als je wel de default behaviour wil (het submitten van het form en daarbij het toevoegen van parameters aan de URL), dan moet je dit niet gaan voorkomen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/04/2015 00:55:17
Quote Anchor link
Fabian W op 18/04/2015 23:14:45:
Het probleem dat ik heb is dat het benodigde event.preventDefault() voorkomt dat de parameters in de url komen. Hoe kan ik dit oplossen?

Wijs eens in het bovenstaande code-fragment aan waar je query-parameters gebruikt, want ik zie ze niet.
 
Fabian W

Fabian W

19/04/2015 09:49:22
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
  
  <form method="get" class="load_ddchart" id="df" name="df">
      <select class="form_select" id="dm" name="dm"><option value="jan">Januari</option><option value="feb">Februari</option><option value="mrt">Maart</option><option value="apr">April</option><option value="mei">Mei</option><option value="juni">Juni</option><option value="juli">Juli</option><option value="aug">Augustus</option><option value="sept">September</option><option value="okt">Oktober</option><option value="nov">November</option><option value="dec">December</option></select>
      <select class="form_select" id="dy" name="dy"><option value="2015">2015</option><option value="2014">2014</option><option value="2013">2013</option><option value="2012">2012</option></select>
      <input class="go_button" id="ds" name="ds" type="submit" value="Go"/>
  </form>

Vanuit dit form maak ik dus een link als /data/ddc-feb-2015-body.php.
Als ik preventDefault() er uit sloop, krijg ik heel kort het gewenste file in de content_box te zien, waarna de default actie van de browser wordt uitgevoerd: redirecting naar het oorspronkelijke file (de index.php met lege content_box). De parameters (?dm=feb&dy=2015&ds=Go) blijven zo wel in de url staan, maar ik heb er niks aan.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/04/2015 10:59:00
Quote Anchor link
En wat wil je nu eindelijk bereiken?
- wel een redirect na afloop naar ... ?
- geen redirect, maar met inladen van URL ... ?
- iets anders?

Die event.preventDefault() heeft namelijk enkel effect op het verzenden van het formulier - dit wordt tegengehouden. Verder wordt er op geen enkele manier functionaliteit "beperkt" zoals jij het laat overkomen, de veroorzaker van het ongewenste gedrag zit dus waarschijnlijk ergens anders.

Volgens mij is er wel een soort van ongeschreven regel of goede gewoonte om die preventDefault() meteen aan het begin van de event-afhandeling te zetten, om duidelijk te maken dat het niet de bedoeling is dat de bijbehorende actie (het verzenden van het formulier zelf) ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd.
 
Fabian W

Fabian W

19/04/2015 12:28:14
Quote Anchor link
Wat ik dus wil bereiken is:
1. Het laden van een ander php file in een div d.m.v. een form
2. Het weergeven van de form variabelen in de url

Zonder preventDefault() bereik ik alleen goal 2
Met preventDefault() bereik ik alleen goal 1 (maakt niet uit waar ik preventDefault neerzet).
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/04/2015 13:33:34
Quote Anchor link
Fabian W op 19/04/2015 12:28:14:
2. Het weergeven van de form variabelen in de url

Ehhh... Je wilt dus de URL van de huidige pagina aanpassen zonder weg te navigeren van die pagina, en dan de daadwerkelijke informatie ophalen via AJAX?

Waarom gooi je niet gewoon de AJAX-call er tussenuit, dit klinkt namelijk ontiegelijk omslachtig. Is dit om niet "extra" content te laden (een extra page refresh), om hoeveel data gaat het helemaal?

Dus in plaats van:
- submit form, vang submit af
- bak URL mbv form data, haal pagina op mbv AJAX
- pas URL handmatig aan, alsof het form gesubmit was

gewoon:
- submit het formulier....

Alternatief #2:
Mogelijk wil je zoiets.

Alternatief #3:
URL rewriting.

EDIT: jQuery en AJAX zijn hulpmiddelen, geen doelen. Je hoeft het niet per se te gebruiken in dit geval, dus ik snap niet dat je zoveel moeite doet om het moeilijker te maken op deze manier.
Gewijzigd op 19/04/2015 13:37:21 door Thomas van den Heuvel
 
Fabian W

Fabian W

19/04/2015 14:26:09
Quote Anchor link
Thanks! Duidelijk antwoord.

Kan je dit bereiken door url rewriting?
Indien ja, dan is dat veruit de beste oplossing, want dan kan ik de url meteen omschrijven tot iets van site.com/ddchart/feb/2015 wat natuurlijk super mooi is, maar ja ik weet niet of dat haalbaar is.

Anders is de eerste optie denk ik het best. Ik dacht dat dit probleem kleiner zou zijn met Ajax, maar een andere manier van data ophalen kan ik ook doen. De data die opgehaald wordt is niet zo enorm groot. Vooral tabel data. Dit kan in het uiterste geval tot 100 png en 100 jpg afbeeldingen bevatten. Dat beinvloedt de snelheid het meest denk ik.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/04/2015 15:05:16
Quote Anchor link
Fabian W op 19/04/2015 14:26:09:
Kan je dit bereiken door url rewriting?
Indien ja, dan is dat veruit de beste oplossing, want dan kan ik de url meteen omschrijven tot iets van site.com/ddchart/feb/2015 wat natuurlijk super mooi is, maar ja ik weet niet of dat haalbaar is.


Dit lijkt mij vrij eenvoudig, herschrijf alles van de vorm /ddchart/*/* (naar bijvoorbeeld script.php?argument1=waarde1&argument2=waarde2) waarbij de eerste * overeensteemt met een maand (je zou er nog voor kunnen kiezen om hier een maandnummer met een "leading zero" van te maken, en de tweede * met een jaartal.

Of je draait het om, dan stemt de alfabetische sortering overeen met de numerieke (2014/12 komt voor 2015/01 komt voor 2015/02 etc).

En met een enkel argument zou je een soort van jaaroverzicht kunnen teruggeven.
 
Fabian W

Fabian W

19/04/2015 20:12:34
Quote Anchor link
Goeie tips. Sinds mijn .htaccess file nog leeg is, zal ik mij in de komende tijd wel gaan verdiepen in hoe dat allemaal werkt.

Trouwens een oplossing zonder Ajax load is niet veel anders:
Nog steeds geen variabelen in de url en een naar effect van onderstaande manier is dat het object een verkeerde grootte heeft.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
document.getElementById("content_box").innerHTML='<object type="text/html" data='+source_ddchart+' ></object>';
Gewijzigd op 19/04/2015 20:34:25 door Fabian W
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/04/2015 21:32:51
Quote Anchor link
En als je je .htaccess schoon wilt houden zou je ook kunnen overwegen om alle verzoeken naar niet-bestaande scripts door te sturen naar index.php waar je verder bepaalt hoe deze afgehandeld dienen te worden.

Of je regelt alle routing van je site op deze manier.
Gewijzigd op 19/04/2015 21:33:36 door Thomas van den Heuvel
 
Fabian W

Fabian W

20/04/2015 11:45:56
Quote Anchor link
Nee ik vind het prima dat .htaccess gebruikt wordt. Ik heb er alleen nog nooit mee gewerkt. Dus ik heb geen idee hoe je de browserurl moet omschrijven als een bepaalde inhoud geladen is.
 
Fabian W

Fabian W

24/04/2015 23:54:46
Quote Anchor link
Fixed it!!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($_GET['ds'] == "Go")  {
include 'data/ddc-'.$_GET['dm'].'-'.$_GET['dy'].'-body.php';
}

?>


Niks moeilijk doen met javascript of ajax. Gewoon met php doet die het wel!
Gewijzigd op 24/04/2015 23:57:17 door Fabian W
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.