exec() wordt vroegtijdig afgekapt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »
Matthijs zn Achternaam

Matthijs zn Achternaam

28/11/2015 00:03:44
Quote Anchor link
Hoi! In een PHP-scriptje maak ik gebruik van de exec() functie om een .exe te runnen. Ik heb alleen het probleem dat wanneer ik dit scriptje uitvoer, de .exe vroegtijdig afgekapt lijkt te worden. De time limits van zowel mijn server (IIS) en PHP zijn allebei ruim voldoende.

Afbeelding

Via het CMD venster kan ik hem wel volledig laten uitvoeren, zoals je in het bovenstaande plaatje ziet. Tussen de eerste string "www....cles" en de "message sent" zit ongeveer 1 seconde tijd, die PHP niet meepakt. Het result is ook een raar getal (geheugenadres?), terwijl deze normaal 0 of 1 is.

Mijn PHP code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
    
    $result
= 1;
    if(isset($_GET)) {
        //$address = $_GET["address"];
        //unset($_GET["address"]);

        
        $directory = 'C:\inetpub\wwwroot\msmqfak\MQSend.exe';
        $command = escapeshellcmd($directory .' '. $_GET["to"] .' "'. $_GET["title"] .'" '. $_GET["body"]);
        
        $answer = exec($command, $output, $result);
    }

    
    echo '<b>Command: </b>'.$directory .' '. $_GET["to"] .' "'. $_GET["title"] .'" '. $_GET["body"].'<br />'; // Negeer deze even ;)
    echo '<b>Output: </b><br />';
    print_r($output);
    echo '<br />';
    echo '<b>Result: </b>'.$result.'<br />';
    echo '<b>Answer: </b>'.$answer;
    
?>


Hebben jullie een idee? Ik heb op verschillende websites meerdere mogelijkheden langs zien komen, maar daarmee heb ik het niet op kunnen lossen.

Nadere info:
Ik heb laatst als projectje een W2008 R2 server opgezet waar een website (met IIS) op draait. Op deze en een andere server in het active directory domain draait de Microsoft Message Queue. De .exe die ik aanroep genereert een SOAP bericht die hem naar het juiste adres doorstuurt.
Gewijzigd op 28/11/2015 00:05:55 door Matthijs zn Achternaam
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 17:51:28
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

28/11/2015 00:12:17
Quote Anchor link
Klinkt vooral alsof je je commando niet mag uitvoeren vanuit PHP, wat een afwijkende returnvalue kan opleveren. Helaas zijn returnvalues niet gestandaardiseerd, dus je kan er ook niet echt op zoeken.
 
Matthijs zn Achternaam

Matthijs zn Achternaam

28/11/2015 00:14:42
Quote Anchor link
Het .exe programma gaat gelukkig zelf na of er genoeg permissies zijn om het bericht te verzenden. Deze heb ik er eerder uitgewerkt, dus als het goed is zou dit geen probleem meer moeten zijn.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

28/11/2015 00:22:24
Quote Anchor link
Maar is dat ook zo vanuit je webserver gebruiker? Dat is het belangrijkste.
 
Matthijs zn Achternaam

Matthijs zn Achternaam

28/11/2015 00:26:56
Quote Anchor link
Wanneer ik het uitvoer via de browser (webserver gebruiker) en ik heb niet genoeg permissies geeft de output iets zoals "insufficient permissions to send message" weer. Inmiddels heb ik die veranderd en zegt hij dat niet meer, dus ik hoop dat dat wel het geval is.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

28/11/2015 00:44:11
Quote Anchor link
Ik kan ook niet zeggen dat ik ervaring heb met IIS icm PHP, maar het voelt toch aan alsof het een probleem is met permissies, ik zou even moeten nazoeken hoe commando's onder Windows gedraaid worden binnen exec(), maar onder Linux wordt er eerst een shell omheen gestart, waar je uiteraard ook rechten voor moet hebben.

Toevoeging op 28/11/2015 00:44:40:

Je zou ook een poging kunnen doen mbv popen(), misschien kun je daar wat duidelijkere output van krijgen.
 
Matthijs zn Achternaam

Matthijs zn Achternaam

28/11/2015 01:33:06
Quote Anchor link
Ik zal morgen meer onderzoek gaan doen naar de permissies en popen, bedankt voor je reacties!
 
Matthijs zn Achternaam

Matthijs zn Achternaam

01/12/2015 01:21:12
Quote Anchor link
Na wat meer onderzoek en tekort aan documentatie vanaf de kant van Microsoft heb ik besloten om het anders aan te pakken. De IIS webserver maakt gebruik van een IUSR account. Deze heeft __ergens__ te weinig permissies (zoals je zei). Gezien mijn tekort aan ervaring met Active Directory, de diepte die dit onderwerp in korte tijd induikt en mijn tekort aan tijd doe ik het anders.

Ik ga nu gebruik maken van de Microsoft TaskScheduler, die kan de berichten vanuit een map pollen en versturen als normale gebruiker.

Bedankt voor de hulp!
Gewijzigd op 01/12/2015 01:21:50 door Matthijs zn Achternaam
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.