Explode, maar hoe?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

14/10/2010 18:06:06
Quote Anchor link
Ik heb de volgende string:

getal,getal,getal,getal,getal,getal,stukje-tekst

Nou moet ik dat stukje tekst hebben. Hoe moet ik dat doen? Ik weet mvb explode...
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 15:23:37
 
- SanThe -

- SanThe -

14/10/2010 18:07:41
Quote Anchor link
Klopt.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

14/10/2010 18:13:21
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$stukjeTekst
= end(explode(",", "getal,getal,getal,getal,getal,getal,stukje-tekst");
echo $stukjeTekst;
// output: stukje-tekst
?>
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

14/10/2010 18:15:24
Quote Anchor link
Paradox, dat had ik wel door, maar maar nu veranderen die getallen... en nu?

Ik heb dit al geprobeert:

explode([0-9999].','.[0-9999], $string);

maar dat werkt dus kennenlijk niet...
 
- Raoul -

- Raoul -

14/10/2010 18:15:31
Quote Anchor link
Kijk eens op php.net ;)
Daar staan genoeg voorbeelden??
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

14/10/2010 18:17:01
Quote Anchor link
Dalando, doet dat er iets toe hoeveel getallen of welke getallen er voor de tekststring staan?
Neen toch?
Gewijzigd op 14/10/2010 18:17:40 door Wouter De Schuyter
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

14/10/2010 18:18:17
Quote Anchor link
Ja, maar niet met mogelijke getallen...

Toevoeging op 14/10/2010 18:23:32:

Paradox Nvt op 14/10/2010 18:17:01:
Dalando, doet dat er iets toe hoeveel getallen of welke getallen er voor de tekststring staan?
Neen toch?


Hoe bedoel je?
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

14/10/2010 18:23:58
Quote Anchor link
Snap totaal niet wat je bedoeld dan..
Staat de tekst altijd als laatste?
Indien ja, en indien alles ook met een komma gescheiden is maakt het niet uit welke en hoeveel getallen ervoor staan en zal mijn stukje code werken.
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

14/10/2010 18:51:09
Quote Anchor link
Even opnieuw:

Dit is mijn string:

getal,getal,getal,getal,getal,getal,stukje-tekst

Die getal getal getal getal getal getal getal stukje tekst enz zijn bijv

0,1,1,5000,0,128,appelmoes

maar die 0, 1, 1, 5000, 0, 128 & appelmoes zijn misschien nu wel:

0,5,268,5000,0,128,peer

en telkens moet er dus appelmoes of peer uit komen... mbv explode..
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

14/10/2010 18:52:15
Quote Anchor link
dat zou toch met dat stukje van paradox moeten kunnen
 
- SanThe -

- SanThe -

14/10/2010 19:05:03
Quote Anchor link
Lees de reply's nou eens door. Je hebt je antwoord allang binnen.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

14/10/2010 19:08:08
Quote Anchor link
Inderdaad, mijn stukje code gaat nog steeds werken.
Bewijst dan maar dat je m'n code zelf niet getest had.
 
Niek s

niek s

14/10/2010 20:47:47
Quote Anchor link
code van Paradox werkt alleen niet als je tekst niet het laatste moment is.

Dalando leer asjeblieft eens PHP.. Dat je uberhaupt gaat proberen een character class te gebruiken in een explode, dan snap je echt niet waar je mee bezig bent...
Gewijzigd op 14/10/2010 20:48:37 door niek s
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

14/10/2010 20:50:57
Quote Anchor link
Niek s op 14/10/2010 20:47:47:
code van Paradox werkt alleen niet als je tekst niet het laatste moment is.

Dalando leer asjeblieft eens PHP.. Dat je uberhaupt gaat proberen een character class te gebruiken in een explode, dan snap je echt niet waar je mee bezig bent...


Als je tekst wel als laatste in de array (die explode returnt) staat..

Inderdaad, ik erger me vaak aan jouw soort vragen op dit forum btw.
Gewijzigd op 14/10/2010 20:51:18 door Wouter De Schuyter
 
Mar cel

Mar cel

14/10/2010 23:50:31
Quote Anchor link
Laat die jongen lekker knutselen met PHP, als je er aan ergert dan antwoord je toch lekker niet? ;)

@Delando:
De manier van paradox is al goed. Je wilt eigenlijk telkens het stukje na de laatste , opvragen als ik het goed begrijp? Dat kan idd door de functie explode() te gebruiken. Je krijgt dan een array terug, gebruik nu de end() functie om de laatste rij uit je array te selecteren en klaar ben je.

Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$string
= 'blaat,1233121,dsadasd,213131132,peer';
$explode = explode(',', $string);
$last = end($explode);

echo $last; //uitkomst: peer
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.