Explode, maar hoe?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

14/10/2010 18:06:06
Quote Anchor link
Ik heb de volgende string:

getal,getal,getal,getal,getal,getal,stukje-tekst

Nou moet ik dat stukje tekst hebben. Hoe moet ik dat doen? Ik weet mvb explode...
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 09:12:29
 
- SanThe -

- SanThe -

14/10/2010 18:07:41
Quote Anchor link
Klopt.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

14/10/2010 18:13:21
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$stukjeTekst
= end(explode(",", "getal,getal,getal,getal,getal,getal,stukje-tekst");
echo $stukjeTekst;
// output: stukje-tekst
?>
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

14/10/2010 18:15:24
Quote Anchor link
Paradox, dat had ik wel door, maar maar nu veranderen die getallen... en nu?

Ik heb dit al geprobeert:

explode([0-9999].','.[0-9999], $string);

maar dat werkt dus kennenlijk niet...
 
- Raoul -

- Raoul -

14/10/2010 18:15:31
Quote Anchor link
Kijk eens op php.net ;)
Daar staan genoeg voorbeelden??
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

14/10/2010 18:17:01
Quote Anchor link
Dalando, doet dat er iets toe hoeveel getallen of welke getallen er voor de tekststring staan?
Neen toch?
Gewijzigd op 14/10/2010 18:17:40 door Wouter De Schuyter
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

14/10/2010 18:18:17
Quote Anchor link
Ja, maar niet met mogelijke getallen...

Toevoeging op 14/10/2010 18:23:32:

Paradox Nvt op 14/10/2010 18:17:01:
Dalando, doet dat er iets toe hoeveel getallen of welke getallen er voor de tekststring staan?
Neen toch?


Hoe bedoel je?
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

14/10/2010 18:23:58
Quote Anchor link
Snap totaal niet wat je bedoeld dan..
Staat de tekst altijd als laatste?
Indien ja, en indien alles ook met een komma gescheiden is maakt het niet uit welke en hoeveel getallen ervoor staan en zal mijn stukje code werken.
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

14/10/2010 18:51:09
Quote Anchor link
Even opnieuw:

Dit is mijn string:

getal,getal,getal,getal,getal,getal,stukje-tekst

Die getal getal getal getal getal getal getal stukje tekst enz zijn bijv

0,1,1,5000,0,128,appelmoes

maar die 0, 1, 1, 5000, 0, 128 & appelmoes zijn misschien nu wel:

0,5,268,5000,0,128,peer

en telkens moet er dus appelmoes of peer uit komen... mbv explode..
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

14/10/2010 18:52:15
Quote Anchor link
dat zou toch met dat stukje van paradox moeten kunnen
 
- SanThe -

- SanThe -

14/10/2010 19:05:03
Quote Anchor link
Lees de reply's nou eens door. Je hebt je antwoord allang binnen.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

14/10/2010 19:08:08
Quote Anchor link
Inderdaad, mijn stukje code gaat nog steeds werken.
Bewijst dan maar dat je m'n code zelf niet getest had.
 
Niek s

niek s

14/10/2010 20:47:47
Quote Anchor link
code van Paradox werkt alleen niet als je tekst niet het laatste moment is.

Dalando leer asjeblieft eens PHP.. Dat je uberhaupt gaat proberen een character class te gebruiken in een explode, dan snap je echt niet waar je mee bezig bent...
Gewijzigd op 14/10/2010 20:48:37 door niek s
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

14/10/2010 20:50:57
Quote Anchor link
Niek s op 14/10/2010 20:47:47:
code van Paradox werkt alleen niet als je tekst niet het laatste moment is.

Dalando leer asjeblieft eens PHP.. Dat je uberhaupt gaat proberen een character class te gebruiken in een explode, dan snap je echt niet waar je mee bezig bent...


Als je tekst wel als laatste in de array (die explode returnt) staat..

Inderdaad, ik erger me vaak aan jouw soort vragen op dit forum btw.
Gewijzigd op 14/10/2010 20:51:18 door Wouter De Schuyter
 
Mar cel

Mar cel

14/10/2010 23:50:31
Quote Anchor link
Laat die jongen lekker knutselen met PHP, als je er aan ergert dan antwoord je toch lekker niet? ;)

@Delando:
De manier van paradox is al goed. Je wilt eigenlijk telkens het stukje na de laatste , opvragen als ik het goed begrijp? Dat kan idd door de functie explode() te gebruiken. Je krijgt dan een array terug, gebruik nu de end() functie om de laatste rij uit je array te selecteren en klaar ben je.

Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$string
= 'blaat,1233121,dsadasd,213131132,peer';
$explode = explode(',', $string);
$last = end($explode);

echo $last; //uitkomst: peer
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.