Fatal error: Class 'mysqli' not found

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »
Danny van Kempen

Danny van Kempen

20/11/2014 21:21:18
Quote Anchor link
Wanneer ik de volgende methode uitvoer krijg ik de volgende foutmelding:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
namespace TEST
{
    class DB_Connectie
    {
        public function Connect()
        {

            $mysqli = new mysqli('localhost', 'gegevens', 'wachtwoord', 'gegevens');
            $mysqli->set_charset("utf8");
            if(mysqli_connect_errno())
            {

                trigger_error('Fout bij verbinding: '.$mysqli->error);
            }
        }
    }
}

?>


Fatal error: Class 'TEST\mysqli' not found op regel 8'

mysqli is wel geïnstalleerd. Dit heb ik ook gecontroleerd. Waar zit hier de fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 16:01:43
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/11/2014 21:37:35
Quote Anchor link
Omdat je Namespaces gebruikt zoekt php de class mysqli in je eigen namespace TEST.
Daar is de class echter niet te vinden. De class is in de global namespace te vinden.
en dat kun je aangeven door voor de classnaam een \ te schrijven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$mysqli
= new \mysqli('localhost', 'gegevens', 'wachtwoord', 'gegevens');
?>


Je krijgt dit met alle standaard PHP classes zoals bijvoorbeeld ook DateTime.
Gewijzigd op 20/11/2014 21:38:29 door Frank Nietbelangrijk
 
Danny van Kempen

Danny van Kempen

20/11/2014 22:09:49
Quote Anchor link
Ok het probleem met de namespace heb ik inmiddels opgelost. Nu zit ik met het volgende probleem.
Wanneer ik een connectie wil openen op de volgende manier krijg ik de volgende foutmelding:



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
namespace TEST
{
    class DB_Connectie
    {
        public function ConnectieOpenen()
        {
            $mysqli = new \mysqli('localhost', '**', '**', '**');
            $mysqli->set_charset("utf8");
            if(mysqli_connect_errno())
            {
                trigger_error('Fout bij verbinding: '.$mysqli->error);
            }
            return $mysqli;
        }
    }
}


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
namespace TEST
{
    include ('DB_Connectie.php');
    
    class DL_Account extends BL_Account
    {    
        public function SelectAllAccounts()
        {            
            $DB_Connectie = new DB_Connectie();
            $DB_Connectie->ConnectieOpenen();
            $result = mysqli_query($mysqli, "SelectAllAccounts") or die("Query fail: " . mysqli_error());                        
            return $result;    
        }
    }
}


Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, null given in ... on line 11

Warning: mysqli_error() expects exactly 1 parameter, 0 given in ... on line 11
Query fail:
Gewijzigd op 20/11/2014 22:16:50 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/11/2014 22:14:32
Quote Anchor link
Je kunt mysqli op twee manieren gebruiken:

1. object oriënted
2. procedureel

Jij gebruikt beiden door elkaar en dat gaat niet werken.

Regel 11 zal iets worden als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$mysqli
->query("SelectAllAccounts");
?>


(niet getest)
 
Danny van Kempen

Danny van Kempen

20/11/2014 22:24:26
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 20/11/2014 22:14:32:
Je kunt mysqli op twee manieren gebruiken:

1. object oriënted
2. procedureel

Jij gebruikt beiden door elkaar en dat gaat niet werken.

Regel 11 zal iets worden als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$mysqli
->query("SelectAllAccounts");
?>


(niet getest)


Hierop krijg ik nu de volgende foutmelding:
Fatal error: Call to a member function query() on a non-object in ... on line 11
 
Dos Moonen

Dos Moonen

20/11/2014 22:30:37
Quote Anchor link
Tuurlijk werkt dat wel. de procedurele MySQLi manier is een wrapper om de object oriënted manier.

Wat niet werkt is een variabele gedefineerd in een scope gebruiken in een hele andere scope.
http://php.net/manual/en/language.variables.scope.php

Hoe kom je dan aan je connectie? Geef de connectie mee als argument aan de selectAllAccounts() methode, of aan de constructor van de class.
 
Danny van Kempen

Danny van Kempen

20/11/2014 22:36:57
Quote Anchor link
Dos Moonen op 20/11/2014 22:30:37:
Tuurlijk werkt dat wel. de procedurele MySQLi manier is een wrapper om de object oriënted manier.

Wat niet werkt is een variabele gedefineerd in een scope gebruiken in een hele andere scope.
http://php.net/manual/en/language.variables.scope.php

Hoe kom je dan aan je connectie? Geef de connectie mee als argument aan de selectAllAccounts() methode, of aan de constructor van de class.


Oke ik zie het al inderdaad;) Het werkt
Gewijzigd op 20/11/2014 22:52:55 door Danny van Kempen
 
Dos Moonen

Dos Moonen

20/11/2014 22:44:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$mysqli
  = ...
$dl_account = ...

$dl_account->sellectAllAccounts($mysqli);

?>


Of

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$mysqli
= ...
$dl_account = new DL_Account($mysqli, ...);

$dl_account->sellectAllAccount();

?>


Of iets vergelijkbaars
 
Danny van Kempen

Danny van Kempen

20/11/2014 22:53:24
Quote Anchor link
Ok ja het werkt. Was iets te snel met reageren;) Toch heel erg bedankt
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/11/2014 08:56:56
Quote Anchor link
Dos Moonen op 20/11/2014 22:30:37:
Tuurlijk werkt dat wel. de procedurele MySQLi manier is een wrapper om de object oriënted manier.


Hmmm Dos oké ik had al eerder op dit board dezelfde opmerking gelezen. Blijkt dus dat het wel kan werken maar vindt je het netjes? Ik zou dan toch voor één van de twee kiezen.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

21/11/2014 09:32:20
Quote Anchor link
Netjes is inderdaad iets anders.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.