Fatal error: Class 'mysqli' not found

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Danny van Kempen

Danny van Kempen

20/11/2014 21:21:18
Quote Anchor link
Wanneer ik de volgende methode uitvoer krijg ik de volgende foutmelding:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
namespace TEST
{
    class DB_Connectie
    {
        public function Connect()
        {

            $mysqli = new mysqli('localhost', 'gegevens', 'wachtwoord', 'gegevens');
            $mysqli->set_charset("utf8");
            if(mysqli_connect_errno())
            {

                trigger_error('Fout bij verbinding: '.$mysqli->error);
            }
        }
    }
}

?>


Fatal error: Class 'TEST\mysqli' not found op regel 8'

mysqli is wel geïnstalleerd. Dit heb ik ook gecontroleerd. Waar zit hier de fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 03:19:24
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/11/2014 21:37:35
Quote Anchor link
Omdat je Namespaces gebruikt zoekt php de class mysqli in je eigen namespace TEST.
Daar is de class echter niet te vinden. De class is in de global namespace te vinden.
en dat kun je aangeven door voor de classnaam een \ te schrijven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$mysqli
= new \mysqli('localhost', 'gegevens', 'wachtwoord', 'gegevens');
?>


Je krijgt dit met alle standaard PHP classes zoals bijvoorbeeld ook DateTime.
Gewijzigd op 20/11/2014 21:38:29 door Frank Nietbelangrijk
 
Danny van Kempen

Danny van Kempen

20/11/2014 22:09:49
Quote Anchor link
Ok het probleem met de namespace heb ik inmiddels opgelost. Nu zit ik met het volgende probleem.
Wanneer ik een connectie wil openen op de volgende manier krijg ik de volgende foutmelding:



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
namespace TEST
{
    class DB_Connectie
    {
        public function ConnectieOpenen()
        {
            $mysqli = new \mysqli('localhost', '**', '**', '**');
            $mysqli->set_charset("utf8");
            if(mysqli_connect_errno())
            {
                trigger_error('Fout bij verbinding: '.$mysqli->error);
            }
            return $mysqli;
        }
    }
}


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
namespace TEST
{
    include ('DB_Connectie.php');
    
    class DL_Account extends BL_Account
    {    
        public function SelectAllAccounts()
        {            
            $DB_Connectie = new DB_Connectie();
            $DB_Connectie->ConnectieOpenen();
            $result = mysqli_query($mysqli, "SelectAllAccounts") or die("Query fail: " . mysqli_error());                        
            return $result;    
        }
    }
}


Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, null given in ... on line 11

Warning: mysqli_error() expects exactly 1 parameter, 0 given in ... on line 11
Query fail:
Gewijzigd op 20/11/2014 22:16:50 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/11/2014 22:14:32
Quote Anchor link
Je kunt mysqli op twee manieren gebruiken:

1. object oriënted
2. procedureel

Jij gebruikt beiden door elkaar en dat gaat niet werken.

Regel 11 zal iets worden als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$mysqli
->query("SelectAllAccounts");
?>


(niet getest)
 
Danny van Kempen

Danny van Kempen

20/11/2014 22:24:26
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 20/11/2014 22:14:32:
Je kunt mysqli op twee manieren gebruiken:

1. object oriënted
2. procedureel

Jij gebruikt beiden door elkaar en dat gaat niet werken.

Regel 11 zal iets worden als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$mysqli
->query("SelectAllAccounts");
?>


(niet getest)


Hierop krijg ik nu de volgende foutmelding:
Fatal error: Call to a member function query() on a non-object in ... on line 11
 
Dos Moonen

Dos Moonen

20/11/2014 22:30:37
Quote Anchor link
Tuurlijk werkt dat wel. de procedurele MySQLi manier is een wrapper om de object oriënted manier.

Wat niet werkt is een variabele gedefineerd in een scope gebruiken in een hele andere scope.
http://php.net/manual/en/language.variables.scope.php

Hoe kom je dan aan je connectie? Geef de connectie mee als argument aan de selectAllAccounts() methode, of aan de constructor van de class.
 
Danny van Kempen

Danny van Kempen

20/11/2014 22:36:57
Quote Anchor link
Dos Moonen op 20/11/2014 22:30:37:
Tuurlijk werkt dat wel. de procedurele MySQLi manier is een wrapper om de object oriënted manier.

Wat niet werkt is een variabele gedefineerd in een scope gebruiken in een hele andere scope.
http://php.net/manual/en/language.variables.scope.php

Hoe kom je dan aan je connectie? Geef de connectie mee als argument aan de selectAllAccounts() methode, of aan de constructor van de class.


Oke ik zie het al inderdaad;) Het werkt
Gewijzigd op 20/11/2014 22:52:55 door Danny van Kempen
 
Dos Moonen

Dos Moonen

20/11/2014 22:44:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$mysqli
  = ...
$dl_account = ...

$dl_account->sellectAllAccounts($mysqli);

?>


Of

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$mysqli
= ...
$dl_account = new DL_Account($mysqli, ...);

$dl_account->sellectAllAccount();

?>


Of iets vergelijkbaars
 
Danny van Kempen

Danny van Kempen

20/11/2014 22:53:24
Quote Anchor link
Ok ja het werkt. Was iets te snel met reageren;) Toch heel erg bedankt
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/11/2014 08:56:56
Quote Anchor link
Dos Moonen op 20/11/2014 22:30:37:
Tuurlijk werkt dat wel. de procedurele MySQLi manier is een wrapper om de object oriënted manier.


Hmmm Dos oké ik had al eerder op dit board dezelfde opmerking gelezen. Blijkt dus dat het wel kan werken maar vindt je het netjes? Ik zou dan toch voor één van de twee kiezen.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

21/11/2014 09:32:20
Quote Anchor link
Netjes is inderdaad iets anders.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.