Feedback (graag wel serieus)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

22/03/2011 15:16:06
Quote Anchor link
Goede middag programmeurs

Ik ben nog maar net een weekje bezig met OOP en PDO

en wil graag wat feedback van jullie hebben of ik op de juiste weg ben.


Commentaar zo als:
-Beveiligingen
-Structuur van de code

zijn erg welkom

Ik heb mijn script online in werking staan.

graag als het kan ook sql inject proberen om het beter te kunnen beveilingen.


De sessie id die word mee gegeven in de getName($id) zal uiteindelijk nog 2 variables mee krijgen.

dus hij controlleerd nu op het moment alleen de user id's wat uiteindelijk meer zal worden

maar om dit verder uit te bouwen wil ik dus eerst weten of ik zo goed bezig bent.


Voorbeeld + Code



Al vast heel erg bedankt

m.v.g Rob
Gewijzigd op 22/03/2011 15:16:40 door Robert dat ben ik
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 03:59:53
 
Wouter J

Wouter J

22/03/2011 16:17:45
Quote Anchor link
[USER CLASS]
- Foutafhandeling moet je niet doen met een echo van de fout, maar met het returnen van false. Tegelijkertijd maak je een nieuwe exception aan en die kan je dan in de producele code opvangen door middel van een try catch systeem. Zie exceptions
- Ik zou niet bij getName weer opnieuw id en username uit de database halen en de sessions aanmaken. Dit laat je over aan de login methode. De getName method hoeft eigenlijk alleen maar de private var username te returnen. Deze kun je bijv. laten opslaan in login methode.
- mysql_real_escape_string is niet de juiste voor pdo, zie ook eerste puntje bij producele code.

[PRODUCELE CODE]
- Wat betekend:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if( !preg_match( '/[a-z0-9_]{0,}$/i', $password ) ) { $error++; } //password sql inject protect
?>

Want doordat je gebruikt maakt van prepared statements kan er geen SQL injection gedaan worden. En als je SQL injection tegen wilt gaan moet je werken met mysql_real_escape_string of voor PDO pdo.quote.
- De header functie in index.php gaat een foutmelding opleveren, omdat je deze uitvoert terwijl er al output naar de browser is geweest.

[HTML CODE]
- Je hebt geen doctype, head en html tag. Daardoor gaat hij niet goed werken.
 
Chris -

Chris -

22/03/2011 16:40:58
Quote Anchor link
Een wachtwoord alleen bepaalde tekens toe laten, is het slechtste wat je kan doen. Een wachtwoord zet je gecodeerd (MD*, SHA*) in de database en die bestaan ten alle tijden uit cijfers en letters. Onzin dus.

En een echo in een class? Nee, dat heeft weinig nut. Je geeft het terug als een resultaat (array bijvoorbeeld) en die roep je vervolgens aan...
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

22/03/2011 16:51:28
Quote Anchor link
Wouter J op 22/03/2011 16:17:45:
[USER CLASS]
- Foutafhandeling moet je niet doen met een echo van de fout, maar met het returnen van false. Tegelijkertijd maak je een nieuwe exception aan en die kan je dan in de producele code opvangen door middel van een try catch systeem. Zie exceptions
- Ik zou niet bij getName weer opnieuw id en username uit de database halen en de sessions aanmaken. Dit laat je over aan de login methode. De getName method hoeft eigenlijk alleen maar de private var username te returnen. Deze kun je bijv. laten opslaan in login methode.
- mysql_real_escape_string is niet de juiste voor pdo, zie ook eerste puntje bij producele code.

[PRODUCELE CODE]
- Wat betekend:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if( !preg_match( '/[a-z0-9_]{0,}$/i', $password ) ) { $error++; } //password sql inject protect
?>

Want doordat je gebruikt maakt van prepared statements kan er geen SQL injection gedaan worden. En als je SQL injection tegen wilt gaan moet je werken met mysql_real_escape_string of voor PDO pdo.quote.
- De header functie in index.php gaat een foutmelding opleveren, omdat je deze uitvoert terwijl er al output naar de browser is geweest.

[HTML CODE]
- Je hebt geen doctype, head en html tag. Daardoor gaat hij niet goed werken.



Bedankt voor je informatie Wouter
hier kan ik iets mee om het te verbeteren met error handelingen.
maar dit:
- De header functie in index.php gaat een foutmelding opleveren, omdat je deze uitvoert terwijl er al output naar de browser is geweest.

wat bedoel je hier mee?

Toevoeging op 22/03/2011 16:52:30:

Chris Horeweg op 22/03/2011 16:40:58:
Een wachtwoord alleen bepaalde tekens toe laten, is het slechtste wat je kan doen. Een wachtwoord zet je gecodeerd (MD*, SHA*) in de database en die bestaan ten alle tijden uit cijfers en letters. Onzin dus.

En een echo in een class? Nee, dat heeft weinig nut. Je geeft het terug als een resultaat (array bijvoorbeeld) en die roep je vervolgens aan...




@Chris:
Het wachtwoord word met MD5 opgeslagen.
het bepalen van tekens is niet handig dat weet ik maar het is even om te testen local.
 
Wouter J

Wouter J

22/03/2011 16:58:13
Quote Anchor link
MaDHouSe xxxx op 22/03/2011 16:51:28:
wat bedoel je hier mee?

Zie http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/header-probleem/77018/ en mijn uitleg in dat topic.
 
Pim -

Pim -

22/03/2011 17:33:05
Quote Anchor link
Je User klasse doet te veel.
Het is de drager van de gegevens van een gebruiker.
Het regelt het inloggen.
Het regelt het registeren.
Het regelt de authenticatie (het ingelogd zijn).
Het regelt de autorisatie (wat mag je wel en wat niet).
Je communiceert met de sessie.

Dit hoort (zo veel mogelijk) door verschillende objecten te worden afgehandeld.
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

22/03/2011 17:46:36
Quote Anchor link
Wouter J op 22/03/2011 16:58:13:
MaDHouSe xxxx op 22/03/2011 16:51:28:
wat bedoel je hier mee?

Zie http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/header-probleem/77018/ en mijn uitleg in dat topic.


het eenigste wat in die global_header.php staat is dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
session_start();

include_once "include/db_config.php";
include_once "include/class/users.class.php";

$user = new User($db);
if(isset($_SESSION['id']) && isset($_SESSION['name']))
{

    echo "<a href='index.php'>Start</a> | <a href='logout.php'>Logout</a> | <a href='code.php'>Bekijk Code</a><br> ";
}

else
{
    echo "<a href='index.php'>Start</a> | <a href='register.php'>Register</a> ";
}

?>


het is niet meer dan bestanden te include bij de pagina waar de class gebruikt word.


De headers zijn

HTTP/1.1 200 OK
Date: Tue, 22 Mar 2011 20:33:55 GMT
Server: Apache/2.2.3 (CentOS)
X-Powered-By: PHP/5.1.6
Set-Cookie: PHPSESSID=q5o38276ueovs1180dith1fc45; path=/
Expires: Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT
Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0
Pragma: no-cache
Content-Length: 1046
Connection: close
Content-Type: text/html; charset=UTF-8



dit is toch goed?
Gewijzigd op 22/03/2011 20:36:17 door Robert dat ben ik
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.