fetch checkbox variable uit db

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »
Dieter Martens

Dieter Martens

20/12/2014 15:12:03
Quote Anchor link
Dag allemaal,
Ik ben aan mijn eindwerk aan het werken voor school. Maar ik zit even vast... ik heb een checkbox loop geschreven waar je dingen kan checken, als je submit dan stuur je de variabelen naar een ander script en daar ontvang ik ze en wil ik die variabelen uit de database halen, alleen die.
Dit is mijn eerste script waar je kan checken:
<html>
<head>
<title>Retrieve data from database </title>
</head>
<body>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
        include 'connect.php';
        
    while($row = mysql_fetch_array($dbrrs)) {
        echo "<form method=post action=code.php><input type=checkbox name=inrr[] value=$row[ww]|> &nbsp" . $row['ww'] . "<br>";
    }

    // Close the database connection
    mysql_close();
    
    echo "<input type=submit name=sub value=Volgende>";
    
        // Check for checked options
        if(isset($_POST['sub'])){
            //to run PHP script on submit
            if(!empty($_POST['inrr'])){
                // Loop to store and display values of individual checked checkbox.
                foreach($_POST['inrr'] as $selected){
                    echo $selected.",&nbsp";
                }
            }
        }

        ?>


</form>
</body>
</html>
en hier ontvang je de data en wil ik dus de variabelen in de sql zetten voor alleen deze te ontvangen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?
    include 'connect.php';
// strip en get ww
    if(!empty($_POST['inrr'])){
                // Loop to store and display values of individual checked checkbox.
                foreach($_POST['inrr'] as $selected){
                    $test = $selected;
                    $bn = $test;
                    print_r(explode('|', $bn, 2));
                    //strip van de laatste 3 letters (OR)
                    /*$bn = substr($bn,0,strlen($e)-3);
                    echo $bn;
                    //fetch van db gecheckte ww
                    $dbww = "SELECT * FROM ww WHERE $bn ";
                    $dbwws = mysql_query($dbww);
                    while($row = mysql_fetch_array($dbwws)) {
                        //echo $row['ww'] . " mysql";
                        }*/

                        mysql_close();
                }
            }

    

?>

Het probleem is dus dat ik niet weet hoe ik deze variabelen in een kerrie krijg voor de database
Alvast bedankt, ik hoop dat er me iemand kan helpen
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 00:58:47
 
Unthinking majority

unthinking majority

07/01/2015 23:19:42
Quote Anchor link
Dat is afhankelijk van OOP of procedural.
in ieder geval moet er een variabele toegekend worden aan MySQli
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$this
->variabele = new mysqli("host", "username", "password", "databasenaam");
?>

Bij het uitvoeren van een query
kan er dan bijvoorbeeld gedaan worden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$this
->variabele->query("use `php`");
?>


zo doe ik het in ieder geval.
en daarbij hoort natuurlijk ook de nodige error handling.
Gewijzigd op 07/01/2015 23:26:24 door unthinking majority
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/01/2015 00:10:22
Quote Anchor link
Niet zo handig om je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method=post action=code.php>

in een while loop te zetten. één keer lijkt mij genoeg.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
value=$row[ww]|>

zou dat niet beter kunnen? Omdat je met de HTML attributen constant double qoutes (") gebruikt kun je beter je tekst tussen singel qoutes (') zetten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    while($row = mysql_fetch_array($dbrrs)) {
        echo '<input type="checkbox" name="inrr[]" value="' . $row['ww'] . '" /> &nbsp;' . $row['ww'] . '<br>';
    }

?>

Achter &nbsp hoort een ;

Waarom gebruik je de ene keer isset() en de andere keer empty() ?

De voorkeur is wat mij betreft isset() omdat een variabele die de waarde 0 heeft door empty als waar beoordeelt zal worden terwijl een variabele met de waarde 0 niet leeg is. Mijn advies dus om empty niet te gebruiken.


Dan even iets meer on topic:

Checkboxen wijken helaas iets van andere formulier velden af. Namelijk worden alle formuliervelden altijd teruggevonden in de $_POST array maar bij een checkbox vindt je deze alleen terug wanneer deze aangevinkt is. Is de checkbox niet aangevinkt krijg je dus niets! terug. Probeer maar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

echo '<pre>';
print_r($_POST);
echo '</pre>';

?>

<form action="" method="post">
    <input type="checkbox" name="test[]" />
    <input type="checkbox" name="test[]" />
    <input type="checkbox" name="test[]" />
    <input type="checkbox" name="test[]" />
    <input type="checkbox" name="test[]" />
    <input type="submit" value="Verzenden" />
</form>


Dit betekend tevens ook dat wanneer je een array test in de array $_POST wilt hebben je de waarde tussen de [ en ] niet leeg kunt laten omdat je dan nooit meer weet welke er aangevinkt was en welke niet.
Probeer het volgende maar eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

echo '<pre>';
print_r($_POST);
echo '</pre>';

?>

<form action="" method="post">
    <input type="checkbox" name="test[0]" />
    <input type="checkbox" name="test[1]" />
    <input type="checkbox" name="test[2]" />
    <input type="checkbox" name="test[3]" />
    <input type="checkbox" name="test[4]" />
    <input type="submit" value="Verzenden" />
</form>


Tot slot mag het ook met een associatieve array:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

echo '<pre>';
print_r($_POST);
echo '</pre>';

?>

<form action="" method="post">
    <input type="checkbox" name="test[auto]" />
    <input type="checkbox" name="test[motor]" />
    <input type="checkbox" name="test[fiets]" />
    <input type="checkbox" name="test[brommer]" />
    <input type="checkbox" name="test[bus]" />
    <input type="submit" value="Verzenden" />
</form>


Toevoeging op 08/01/2015 00:55:39:

Tot slot nog een voorbeeldje Hoe je makkelijk een array krijgt met de aangevinkte checkboxes:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

echo '<pre>';
print_r($_POST);
echo '</pre>';

$vervoer = array('auto', 'motor', 'fiets', 'brommer', 'bus');
$checkboxes = array();

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    if(isset($_POST['vervoer']))
    {

        $checkboxes = array_keys($_POST['vervoer']);

        echo 'Aangevinkte checkboxes: <ul>';
        foreach ($checkboxes as $checkbox)
        {

            echo '<li>' . $checkbox . '</li>';
        }

        echo '</ul>';
    }
}


?>

<form action="" method="post">
    <?php
        foreach($vervoer as $voertuig) {
            $checked = '';
            
            if(in_array($voertuig, $checkboxes))
                    $checked = ' checked';
            
            echo '<input type="checkbox" name="vervoer['.$voertuig.']"'.$checked.' />';
        }

    ?>

    <input type="submit" value="Verzenden" />
</form>
Gewijzigd op 08/01/2015 01:00:59 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.