formulier afhandeling

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »
Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

01/04/2015 12:07:34
Quote Anchor link
Hallo,

Zelf krijg ik 2 dingen niet werkend.
Laat ik beginnen met de code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
if(isset($_POST['submit'])){
$amount =  $_POST['amount']; // Storing value amount
$orderid = $_POST['orderid'];  // Storing value orderid
}
//create empty error orderid
if (empty($_POST['orderid'])) {
    $emptyorderid = 'Vul het ordernummer in';
}

//create empty error amount
if (empty($_POST['amount'])) {
    $emptyamount = 'Vul het te betalen bedrag in';
}


?>


<html>
<body>
<form action="" method="post">
<input name="orderid"  placeholder="Voer bestelnummer in">
<input name="amount" placeholder="Voer het te betalen bedrag in">
<input type="submit" value="Proceed to payment">  
</form>


vraag 1:
Hoe kan ik php automatisch een euro symbool voor het bedrag laten plaatsen als het formulier gesubmit is?
Zelf had ik geprobeerd een variable hiervoor te maken die ik laat echoen voor de variable $amount
Het eurosymbool wil ik ook pas laten zien als er wel een bedrag is ingevuld anders niet.

Vraag 2:
Stel ik vul het ordernummer is maar geen bedrag en ik duw op submit, dan word de error amount getoont d.m.v. een echo variable emptyamount. Dat werkt prima, alleen verliest hij de waarde van het orderid uit de input.
Is er een mogelijkheid om deze vast te houden tot dat het formulier foutvrij is?
Moet ik dan werken met een input type button?

Mvg,

Yoeri
Gewijzigd op 01/04/2015 13:25:45 door Yoeri Achterbergen
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 12:06:57
 
Rick B

Rick B

01/04/2015 13:50:53
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
if(isset($_POST['send'])) {
    $amount =  trim($_POST['amount']); // Storing value amount
    $orderid = trim($_POST['orderid']);  // Storing value orderid

    if (empty($orderid) || empty($amount])) {
            echo 'Vul een ordernummer en bedrag in';
    }

else {
        $ammount = "&euro;".$ammount;
        // rest van je code
    }
}

?>


<html>
<body>
<form action="" method="post">
<input type="text" name="orderid" placeholder="Voer bestelnummer in" value="<?php if (isset($orderid)) echo $orderid; ?>">
<input type="text" name="amount" placeholder="Voer het te betalen bedrag in" value="<?php if (isset($ammount)) echo $ammount; ?>">
<input type="submit" name="send" value="Proceed to payment">  
</form>
Gewijzigd op 01/04/2015 14:09:27 door Rick B
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/04/2015 13:57:09
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php

// initialisatie!
$amount = '';
$orderid = '';
$emptyamount = '';
$emptyorderid = '';

if(isset($_POST['submit']))
{

    //create empty error orderid
    if (empty($_POST['orderid'])) {
            $emptyorderid = 'Vul het ordernummer in';
    }

    //create empty error amount
    if (empty($_POST['amount'])) {
            $emptyamount = 'Vul het te betalen bedrag in';
    }


    $amount = '€ ' . number_format($_POST['amount'], 2, ',', '.'); // Storing value amount
    $orderid = intval($_POST['orderid']);  // Storing value orderid
}

?>


<html>
<body>
<form action="" method="post">
<input name="orderid"  placeholder="Voer bestelnummer in" value="<?php echo $orderid; ?>">
<input name="amount" placeholder="Voer het te betalen bedrag in" value="<?php echo $amount; ?>">
<input type="submit" value="Proceed to payment">  
</form>


Toevoeging op 01/04/2015 14:05:06:

Weet je zeker dat je empty() wilt gebruiken voor amount? daarmee kan / mag het bedrag niet gelijk aan 0 zijn namelijk.
Gewijzigd op 01/04/2015 14:03:31 door Frank Nietbelangrijk
 
Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

01/04/2015 14:40:55
Quote Anchor link
Dank voor jullie reactie.
De controle op de variable amount heb ik veranderd in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if ($_POST['amount'] == ''){
    $emptyamount = 'Vul het te betalen bedrag in';
}

?>


Echter werkt het nog niet zoals ik het graag zou willen.
Als ik bij het bedrag niet invul geeft hij toch een euro symbool weer, dit mag alleen als er een bedrag is ingevuld.
Wat kan ik nu het beste doen om hierop een controle te maken?



Toevoeging op 01/04/2015 16:22:27:

Opgelost

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
//initialisatie
$eurosymbol = '€ ';

if ($_POST['amount'] == ''){
    $emptyamount = 'Vul het te betalen bedrag in';
    $eurosymbol = '';
}


$amount = $eurosymbol.number_format($_POST['amount'], 2, ',', '.');
?>
Gewijzigd op 01/04/2015 14:41:11 door Yoeri Achterbergen
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/04/2015 18:05:46
Quote Anchor link
Ik hoop dat je voor regel 5 nog wel even controleert of het formulier verzonden is? Ik begrijp nu tevens dat je het euro symbool enkel wilt tonen indien er nog geen bedrag is ingevuld? Al overwogen om dan met een placeholder te werken?

Ik hou zelf meestal gewoon een decimaal aan in een invoerveld. Ook zou ik dan van rechts naar links zoeken naar een punt of een komma. Indien een komma dan str_replace naar een punt. Alle overige karakters die geen cijfers zijn moeten er dan vervolgens uit. Leuke uitdaging :-)

Dit zijn dan dus geldige invoer mogelijkheden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
12
12.
12,
12.0
12,0
12.05
12,05
euro 12.05


uiteindelijk moet er een van deze uitkomen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
12.0
12.05


Het mooiste is om met javascript direct aan de gebruiker te tonen wat het uiteindelijke bedrag wordt.
Dan kan deze het namelijk nog direct veranderen als het niet goed gaat.
Gewijzigd op 01/04/2015 18:07:49 door Frank Nietbelangrijk
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

01/04/2015 18:19:46
Quote Anchor link
Waarom maak je een variabele $amount aan op regel 10, terwijl $_POST['amount'] misschien niet eens bestaat / goede waarde heeft? Ik zou dat dan in een else doen (na controle of $_POST['amount'] wel een geldige waarde heeft).

Verder zou ik de € niet in een variabele stoppen, maar bij de echo (hard coded) tonen.
Gewijzigd op 01/04/2015 18:21:25 door Obelix Idefix
 
Eddy E

Eddy E

02/04/2015 16:57:46
Quote Anchor link
Precies: je kan niet "€ 5.00" gebruiken om mee te rekenen.
Gewoon 5 of 5.00 wel. Dus dat 'euroteken' niet erbij opslaan. Dat kan je ook niet optellen en/of gebruiken om BTW te berekenen (bijvoorbeeld).

Met de functie money_format() (zie http://php.net/manual/en/function.money-format.php) is dit erg makkelijk.
Je vraagt een INT of DECIMAL (0,27374 is ook geldig!) en gebruikt een ROUND() om dit naar 2 decimalen op te slaan.
Euroteken komt pas bij de presentatie, via MONEY_FORMAT().
 
Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

08/04/2015 19:37:26
Quote Anchor link
Beste,

dank voor jullie reacties. Ik heb 2 outputs gemaakt, een variabel is voor te rekenen en de ander is voor te showen.
Nu loop ik nog tegen een ding aan en dat is zodra er gepost word word krijgt de pagina een refresh.
Als ik dus nu een functie (jquery) aan de button koppel, dan word deze uitgevoerd maar direct weer weggehaald omdat de pagina opnieuw word getoont.
Kan ik ook submitten zonder refresh?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/04/2015 19:57:33
Quote Anchor link
Jazeker, jQuery heeft hier een handige functie voor:
event.preventDefault();
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.