Fout in de script ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 volgende »

Nick Roozenburg

Nick Roozenburg

04/05/2009 10:01:00
Quote Anchor link
Hallo,

Er schijnt in een fout in mijn script te zijn, want als ik iets wil uploaden op mijn ftpserver website, dan geeft hij de volgende foutmelding:


Warning: Wrong parameter count for move_uploaded_file() in E:\FTPSERVER\index.php on line 11
There was an error uploading the file, please try again!


Er is iets dus mis op lijn 11 van mijn script.

Zo ziet lijn 11 eruit van mijn script:

if(move_uploaded_file($_FILES['uploadedfile']['tmp_name'])) {

Wat is er precies fout aan ?

Alvast bedankt voor de moeite.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 09:44:28
 
Hipska BE

Hipska BE

04/05/2009 10:04:00
Quote Anchor link
Heb je de foutmelding gelezen?

Er staat: verkeerd aantal parameters meegegeven aan de functie.
Betekent: je bent nog iets vergeten toe toe voegen.

oplossing: move_uploaded_file(); opzoeken in de handleiding van php.
 
Nick Roozenburg

Nick Roozenburg

11/05/2009 12:23:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik naar het probleem gekeken en proberen op te lossen. maar het is me niet gelukt.

Wat mis ik dan precies op lijn 11 ?
Kan iemand mij dat aangeven ?

Alvast bedankt voor de moeite
 
- SanThe -

- SanThe -

11/05/2009 12:44:00
Quote Anchor link
Heb je de link wel bekeken?
move_uploaded_file(...van..., ...naar...) dus 2 parameters
 
Afra ca

Afra ca

11/05/2009 12:47:00
Quote Anchor link
Ik zie in je lijn 11 die je gepost hebt geen scheiding tussen de parameters. Als je het voorbeeld in de php manual leest voor de functie move uploaded file, zie je dat er een scheiding in de parameters moet worden aangebracht door middel van een komma ( , )

edit: nvm, agree met san the
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Afra ca
 
Nick Roozenburg

Nick Roozenburg

11/05/2009 13:17:00
Quote Anchor link
De parameterfoutmelding krijg ik niet meer te zien, maar ik krijg nu wel de volgende foutmelding te zien:

Fatal error: Function name must be a string in E:\FTPSERVER\index.php on line 11

Weet iemand hoe dit op te lossen ?
 
- SanThe -

- SanThe -

11/05/2009 13:23:00
Quote Anchor link
Ik pak mijn glazen bol en ik kijk op regel 11. Nee, helaas, ik zie geen regel 11. Misschien moet je 'm dan toch even posten.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

11/05/2009 13:23:00
Quote Anchor link
Nick je bent erg karig met je informatie. Wat heb je voor script nu?
En zoals SanThe al aangeeft moeten er meer argumenten komen dus move_uploaded_file($_FILES['uploadedfile']['tmp_name'] is sowieso fout daarin mist de regel waarheen het gemoved moet worden.
 
Nick Roozenburg

Nick Roozenburg

11/05/2009 14:12:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ook, sorry voor de karige informatie.
Dit staat er op regel 11:

(move_uploaded_file($_FILES['uploadedfile']('$tmp_name', '$uploads_dir/$name') )) {
 
Jacco Engel

Jacco Engel

11/05/2009 14:22:00
Quote Anchor link
(move_uploaded_file($_FILES['uploadedfile']['tmp_name'], $uploads_dir.'/'.$name )) {


doe ff een wilde gok
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 

11/05/2009 14:24:00
Quote Anchor link
"Fout in de script?" zegt al weer genoeg..
 
Afra ca

Afra ca

11/05/2009 15:07:00
Quote Anchor link
Chris Kortaan schreef op 11.05.2009 14:24:
"Fout in de script?" zegt al weer genoeg..


be nice en post alleen als je kan helpen. Z'n nederlands wordt nog wel een keer door iemand opgemerkt......
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Afra ca
 
Nick Roozenburg

Nick Roozenburg

11/05/2009 16:44:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik krijg nu geen foutmelding meer te zien(bedankt voor dat, overigens!), maar ik kan nog steeds niks uploaden naar mijn ftp server. En er is niks mis met mijn Nederlands, iedereen kan een foutje maken, een betere topic titel had natuurlijk kunnen zijn "Er is iets fouts aan mijn script" , maar fouten maken is iets menselijks, toch?
 
- SanThe -

- SanThe -

11/05/2009 16:46:00
Quote Anchor link
Zet dit bovenin je script.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

// rest
?>
 
Jacco Engel

Jacco Engel

11/05/2009 16:47:00
Quote Anchor link
Heb je wel de goede rechten ingesteld op de map waar je naartoe wil uploaden ? (0777)
 
Nick Roozenburg

Nick Roozenburg

12/05/2009 09:23:00
Quote Anchor link
Hallo(alweer),

Ik krijg nu de volgende foutmelding:
Parse error: parse error in E:\FTPSERVER\index.php on line 17

Weet iemand waar dit aan ligt ?

if
(move_uploaded_file($_FILES['uploadedfile']['tmp_name'], $uploads_dir.'/'.$name)) {
echo " The file ". basename( $_FILES['uploadedfile']['name']).
" has been uploaded"

}
else{
echo "There was an error uploading the file, please try again!"
}

Hier zal waarschijnlijk ook een aantal fouten in zitten, tenminste toen ik de tip van SanThe volgde kreeg ik een aantal foutmeldingen, maar dat kwam doordat de comment teken achter de regels stonden.

PS:
Oh en de reden waarom ik steeds vragen heb , is dat ik eigenlijk geen kei ben in scripten/programmeren. Maar dit is cruciaal voor onze ftpserver bij mij op stage.
 
- SanThe -

- SanThe -

12/05/2009 09:32:00
Quote Anchor link
Nick Roozenburg schreef op 12.05.2009 09:23:
Parse error: parse error in E:\FTPSERVER\index.php on line 17

En regel 17 is....?
Nick Roozenburg schreef op 12.05.2009 09:23:
... Maar dit is cruciaal voor onze ftpserver bij mij op stage.

Dit heeft niets met FTP te maken.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

12/05/2009 09:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
else{
echo "There was an error uploading the file, please try again!"
}
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
else{
echo "There was an error uploading the file, please try again!";
}

?>


Boven = fout
onder = goed

Zoek de verschillen :)
 
Nick Roozenburg

Nick Roozenburg

12/05/2009 09:35:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 12.05.2009 09:32:
Nick Roozenburg schreef op 12.05.2009 09:23:
Parse error: parse error in E:\FTPSERVER\index.php on line 17

En regel 17 is....?
Nick Roozenburg schreef op 12.05.2009 09:23:
... Maar dit is cruciaal voor onze ftpserver bij mij op stage.

Dit heeft niets met FTP te maken.


Regel 17 is de bovenste regel(if).
 

12/05/2009 09:41:00
Quote Anchor link
; vergeten op regel 17 :)
 
- SanThe -

- SanThe -

12/05/2009 09:44:00
Quote Anchor link
Nick Roozenburg schreef op 12.05.2009 09:35:
Regel 17 is de bovenste regel(if).

Dan mis je vast een puntkomma op regel 16
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.