gegevens uit tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/11/2014 16:44:20
Quote Anchor link
Ik weet hoe je in php met database connect, ik heb nu een in MySQL een user bestand.
Ik wil graag doormiddel van php van useer met id1 de name weergeven.

Hoe moet ik dit doen?

Groet niels
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 14:02:22
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 16:46:02
Quote Anchor link
Je bedoelt dat je een databasetabel met users hebt, waarvan je de naam van het ID-nummer 1 wilt weten?
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/11/2014 16:48:21
Quote Anchor link
Correct!
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2014 16:51:23
Quote Anchor link
Misschien www.phptuts.nl eens doorspitten?
 
Kevin J

Kevin J

27/11/2014 16:52:00
Quote Anchor link
Als je mysql gaat gebruiken kan je iets van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_query("SELECT naam FROM users WHERE id='1'");


Dit is de juiste code zo snel uit mijn hoofd
Maar het is misschien aan te raden tutorials te volgen
Gewijzigd op 27/11/2014 16:52:32 door Kevin J
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/11/2014 16:57:06
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$user_id
= 1;

$db = mysqli_connect('localhost', 'root', 'pass', 'database');


if (mysqli_connect_errno()) {
    echo 'Connectie mislukt: ' . mysqli_connect_error();
    exit();
}


$result = mysqli_query($db, "SELECT name FROM users WHERE id=" . $user_id);

if(!$result) {
    echo 'Query mislukt: ' . mysqli_error($db);
    exit();
}


if($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
    echo 'Username: ' . $row['name'];
}
else {
    echo 'User met id '  . $user_id . ' is niet gevonden.';
}


?>
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/11/2014 17:00:30
Quote Anchor link
Blijft wit...

Toevoeging op 27/11/2014 17:00:54:

Niels Rietveld op 27/11/2014 17:00:30:
Blijft wit... Kevin.
 
Kevin J

Kevin J

27/11/2014 17:05:39
Quote Anchor link
Niels Rietveld op 27/11/2014 17:00:30:
Blijft wit...

Toevoeging op 27/11/2014 17:00:54:

Niels Rietveld op 27/11/2014 17:00:30:
Blijft wit... Kevin.


Ik zal code beetje uitwerken dan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$host = "localhost";
$user = "login";
$wachtwoord = "welkom123";
$DBNaam = "TestDB";
mysql_connect("$host", "$user", "$wachtwoord") or die("De verbinding met de database kan niet worden gemaakt".mysql_error());
mysql_select_db($DBNaam) OR die("De database kan niet worden gevonden.");
$naam = mysql_query("SELECT naam FROM users WHERE id='1'");
echo $naam;


Pas bij de mysql_connect aan naar de juiste gegvens, en bij de query eventueel de nam 'users'
'Naam' is de row
'Users' staat voor de kolom
Gewijzigd op 27/11/2014 17:07:26 door Kevin J
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/11/2014 17:07:41
Quote Anchor link
Als nog wit Kevin....
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 17:12:52
Quote Anchor link
@Kevin, je vergeet je query te fetchen met mysql_fetch_assoc()

Anyway, zet bij het testen en ontwikkelen de PHP error_reporting en display_errors altijd aan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>
Gewijzigd op 27/11/2014 17:14:45 door - Ariën -
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/11/2014 17:15:04
Quote Anchor link
Die staan aan, enkel is alles wit oo kmet jou code erbij aar..
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 17:16:54
Quote Anchor link
Apart, dan zou ik maar eens step-by-step trial and error doen. Zet eens als eerste na
<?php een:
echo "Test1"; neer. En kijk om deze zichtbaar wordt. Als je steeds verder in de code duikt en meer van deze tijdelijke echo's plaatst moet duidelijk worden waar de fout zit.
Gewijzigd op 27/11/2014 17:18:11 door - Ariën -
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/11/2014 17:18:34
Quote Anchor link
moment

Toevoeging op 27/11/2014 17:19:48:

Nu geeft die "Test1" neer.

Toevoeging op 27/11/2014 17:21:02:

Kan niemand gewoon de juiste code geven of die van Kevin herschrijven?
Gewijzigd op 27/11/2014 17:19:10 door Niels Rietveld
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 17:22:20
Quote Anchor link
Die van Frank is een goede logische opzet. Borduur daar eens verder op voort...
Let wel dat je daar uitsluitend de PHP-MySQLi gebruikt i.p.v. die van PHP-MySQL.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2014 17:22:47
Quote Anchor link
Niels Rietveld op 27/11/2014 17:18:34:
Kan niemand gewoon de juiste code geven of die van Kevin herschrijven?


En wat doe jij dan zelf?
Gewijzigd op 27/11/2014 17:34:02 door - SanThe -
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/11/2014 17:28:50
Quote Anchor link
Frank, en aar bedankt!

Het werkt! [opgelost]
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 17:52:07
Quote Anchor link
Fijn dat het opgelost is!
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

27/11/2014 21:40:33
Quote Anchor link
- SanThe - op 27/11/2014 17:22:47:
Niels Rietveld op 27/11/2014 17:18:34:
Kan niemand gewoon de juiste code geven of die van Kevin herschrijven?


En wat doe jij dan zelf?

copy / paste .....
 
Koen Hollander

Koen Hollander

28/11/2014 11:06:15
Quote Anchor link
Als wij jou de code gaan voorkouwen dan komt er weinig van terecht. En dan stel je keer op keer vragen op phphulp.nl.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2014 11:37:27
Quote Anchor link
Een beetje een vooroordeel, Koen.

Maar het komt er op neer dat we graag mensen helpen, die zelf ook ook initiatief tonen door zelf wat te proberen. Het is dat we elkaar helpen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.