gemiddelde kleur

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »
Peter  paul

peter paul

07/10/2012 20:14:34
Quote Anchor link
Hallo,

Op het moment ben ik bezig met een scriptje dat de gemiddelde kleur van een bepaalde foto berekend. Ik heb twee manier bedacht om deze kleur te berekenen.

1. Ik ga een voor een alle pixels van het plaatje af. Ik neem van elke pixel de RGB waarde tel deze op en deel ze door het aantal pixels (linker kolom plaatje).
2. Ik verklein het plaatje naar 1X1 px. Vervolgens haal ik de RGB waarde op (rechter kolom plaatje).

De eerste manier lijkt goed te lukken maar duurt langer naar mate het plaatje groter wordt. De tweede manier lijkt helemaal niet goed te lukken. Ik lijk niet de gemiddelde kleur te krijgen. Als ik de voorbeelden langs elkaar leg lijkt het als of ik de kleur van de pixel (1,1) krijg.

Dit is de code die ik heb gebruikt doe ik iets fout, zie ik misschien iets over het hoofd, zo ja wat moet ik aanpassen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php

class average_color {

  public $r;
  public $g;
  public $b;

    function
__construct($img) {
        
        #image
        $image = imagecreatefromjpeg($img);    
        list($width, $height) = getimagesize($img);
           
           #new image
        $new_image = imagecreatetruecolor(1,1);
            imagecopyresized($new_image, $image, 0, 0, 0, 0, 1, 1, $width, $height);
        
            $rgb = imagecolorat($image, 0, 0);
        
            #average colors
              $this->r = ($rgb >> 16) & 0xFF;
        $this->g = ($rgb >> 8) & 0xFF;
        $this->b = $rgb & 0xFF;
    }
}
?>


Afbeelding
Gewijzigd op 07/10/2012 20:16:12 door Peter paul
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 13:39:46
 
Albert de Wit

Albert de Wit

07/10/2012 21:08:34
Quote Anchor link
leuk bedacht, echt waar.

als je een foto verkleint naar 1x1 pixel houd hij inderdaad de kleur van de pixel (x,y: 1,1). die is dus niet 'betrouwbaar'. je eerste methode hoort als het goed is wel te werken maar zoals je al eerder zei, gaat dat lang duren als je grote foto's hebt. toch schijnt 'ie prima te werken. ik zou niet weten wat er nog anders moet
 
Joey Drieling

Joey Drieling

08/10/2012 09:29:43
Quote Anchor link
ik denk als je eerst de foto vervaagt je al meer gemidekleuren hebt. En dan om de zoveel pixel de kleur bij houden.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

08/10/2012 11:17:13
Quote Anchor link
Ik weet niet wat je vraag precies is; ik zal er dan ook niet precies op antwoorden.

Maar ja, ik had ergens een mapje "gemiddelde_kleur" in mijn xampp subfolders. Misschien ben je er iets mee.

Mijn idee: je laat via Ajax de kleur berekenen (door php). Dan duurt het nog even lang, maar het gebeurt 1 voor 1 en je ziet het gebeuren.

Zie zelf eens wat je er van denkt.
Zorg gewoon dat je de <img>'s de juiste src geeft bij jou (001.jpg, 002.jpg, ... aanpassen naar bestaande images bij jou.)

Je merkt trouwens dat ik basically het zelfde doe: waarden optellen per r, g, of b -waarde en delen door het aantal pixels.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
<?php
// AJAX verzoek
if (isset($_GET['ajax'])) {
  if(!empty($_POST['src'])) {
    $img = imagecreatefromjpeg($_POST['src']);
    $average = average($img);
    echo $average;
  }

  exit();
}
function
average($img) {
    $w = imagesx($img);
    $h = imagesy($img);
    $r = $g = $b = 0;
    for($y = 0; $y < $h; $y++) {
        for($x = 0; $x < $w; $x++) {
            $rgb = imagecolorat($img, $x, $y);
            $r += $rgb >> 16;
            $g += $rgb >> 8 & 255;
            $b += $rgb & 255;
        }
    }

    $pxls = $w * $h;
    $r = dechex(round($r / $pxls));
    $g = dechex(round($g / $pxls));
    $b = dechex(round($b / $pxls));
    if(strlen($r) < 2) {
        $r = 0 . $r;
    }

    if(strlen($g) < 2) {
        $g = 0 . $g;
    }

    if(strlen($b) < 2) {
        $b = 0 . $b;
    }

    return "#" . $r . $g . $b;
}


echo '
<html>
  <head>
  </head>
  <body>
    <div id="results">
      Gemiddelde kleur van foto\'s berekenen.  Asynchroon, 1 per 1.
      <input type="button" class="go" value="GO!"/>
    </div>
    <div class="photo"><img src="001.jpg"/></div>
    <div class="photo"><img src="002.jpg"/></div>
    <div class="photo"><img src="003.jpg"/></div>
    <div class="photo"><img src="004.jpg"/></div>
    <div class="photo"><img src="005.jpg"/></div>
    <div class="photo"><img src="006.jpg"/></div>
    <div class="photo"><img src="007.jpg"/></div>
    <div class="photo"><img src="008.jpg"/></div>
    <div class="photo"><img src="009.jpg"/></div>
    <div class="photo"><img src="010.jpg"/></div>

    <script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.2/jquery.min.js"></script>
    <script>
      var i=0;
      function probe_photo() {
        var src = $($(".photo img")[i]).attr("src");
        $.ajax({
          url: "?ajax=1",
          type: "POST",
          data: "src=" + escape(src),
          success: function(html) {
            $($(".photo")[i]).css("background", html);
            $($(".photo")[i]).append(html);
            i++;
            if (i < $(".photo img").length) {
              setTimeout("probe_photo();", 200);
            }
          }
        });
      }
      $(document).ready(function() {
        $(".go").click(function() {
          probe_photo();
        });
      });
    </script>
  </body>
</html>'
;
?>
Gewijzigd op 08/10/2012 11:18:29 door Kris Peeters
 
Peter  paul

peter paul

08/10/2012 12:31:20
Quote Anchor link
Aller eerst bedankt voor de reacties.

Ik ben zelf ook nog even verder gegaan met dit probleempje en ik heb het weten op te lossen. Door imagecopyresized() te vervangen voor imagecopyresampled () werkt alles perfect. Ook zag ik in mijn vereenvoudigde script nog een klein foutje, ik verwijs bij imagecolorat() naar $image dit moet uiteraard $new_image zijn. Dit had ik in mijn eigen script uiteraard wel goed.

Bedankt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/10/2012 12:36:29
Quote Anchor link
Kun je nog een screenshot tonen van het uiteindelijke resultaat met een paar andere plaatjes? Ik weet niet waar je het voor gaat gebruiken, maar (mocht je dit nog niet doen) je kunt die gemiddelde kleur ook eenmalig berekenen op het moment dat een foto wordt geupload. Dus niet telkens wanneer de foto getoond moet worden het script uitvoeren, maar slechts 1 keer als de foto wordt geupload. De gemiddelde kleur waarde sla je dan bij die foto op in de database.
 
Chris PHP

Chris PHP

08/10/2012 12:43:13
Quote Anchor link
@Kris,

Kun je niet beter php escapen voor dat HTML gedeelte? Waarom je server daarmee belasten?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

08/10/2012 12:59:16
Quote Anchor link
Ja, inderdaad
 
Peter  paul

peter paul

08/10/2012 13:20:23
Quote Anchor link
Afbeelding

Hier de screenshot waar je om vroeg. Je ziet het misschien niet maar de bovenste kleuren van de linker en rechter kolom zijn niet exact het zelfde. Maar dit verschil is zo minimaal dat ik het goed vind.

En ik was inderdaad van plan de kleuren op te slaan in mijn DB.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

08/10/2012 14:03:15
Quote Anchor link
Ik was daar ooit aan begonnen met het idee om een mozaïek te maken van images

(dit soort http://www.topito.com/wp-content/uploads/2012/03/Mosaique009.jpg )

Jij ook?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/10/2012 14:17:15
Quote Anchor link
Peter paul op 08/10/2012 13:20:23:
Afbeelding
Hier de screenshot waar je om vroeg. Je ziet het misschien niet maar de bovenste kleuren van de linker en rechter kolom zijn niet exact het zelfde. Maar dit verschil is zo minimaal dat ik het goed vind.

Welke bovenste kleuren bedoel je? Ik meet exact dezelfde waardes (de achtergrond kleur). Kun je de complete code nog eens plaatsen? Misschien leuk voor anderen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.