gemiddelde kleur

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »
Peter  paul

peter paul

07/10/2012 20:14:34
Quote Anchor link
Hallo,

Op het moment ben ik bezig met een scriptje dat de gemiddelde kleur van een bepaalde foto berekend. Ik heb twee manier bedacht om deze kleur te berekenen.

1. Ik ga een voor een alle pixels van het plaatje af. Ik neem van elke pixel de RGB waarde tel deze op en deel ze door het aantal pixels (linker kolom plaatje).
2. Ik verklein het plaatje naar 1X1 px. Vervolgens haal ik de RGB waarde op (rechter kolom plaatje).

De eerste manier lijkt goed te lukken maar duurt langer naar mate het plaatje groter wordt. De tweede manier lijkt helemaal niet goed te lukken. Ik lijk niet de gemiddelde kleur te krijgen. Als ik de voorbeelden langs elkaar leg lijkt het als of ik de kleur van de pixel (1,1) krijg.

Dit is de code die ik heb gebruikt doe ik iets fout, zie ik misschien iets over het hoofd, zo ja wat moet ik aanpassen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php

class average_color {

  public $r;
  public $g;
  public $b;

    function
__construct($img) {
        
        #image
        $image = imagecreatefromjpeg($img);    
        list($width, $height) = getimagesize($img);
           
           #new image
        $new_image = imagecreatetruecolor(1,1);
            imagecopyresized($new_image, $image, 0, 0, 0, 0, 1, 1, $width, $height);
        
            $rgb = imagecolorat($image, 0, 0);
        
            #average colors
              $this->r = ($rgb >> 16) & 0xFF;
        $this->g = ($rgb >> 8) & 0xFF;
        $this->b = $rgb & 0xFF;
    }
}
?>


Afbeelding
Gewijzigd op 07/10/2012 20:16:12 door Peter paul
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 10:01:52
 
Albert de Wit

Albert de Wit

07/10/2012 21:08:34
Quote Anchor link
leuk bedacht, echt waar.

als je een foto verkleint naar 1x1 pixel houd hij inderdaad de kleur van de pixel (x,y: 1,1). die is dus niet 'betrouwbaar'. je eerste methode hoort als het goed is wel te werken maar zoals je al eerder zei, gaat dat lang duren als je grote foto's hebt. toch schijnt 'ie prima te werken. ik zou niet weten wat er nog anders moet
 
Joey Drieling

Joey Drieling

08/10/2012 09:29:43
Quote Anchor link
ik denk als je eerst de foto vervaagt je al meer gemidekleuren hebt. En dan om de zoveel pixel de kleur bij houden.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

08/10/2012 11:17:13
Quote Anchor link
Ik weet niet wat je vraag precies is; ik zal er dan ook niet precies op antwoorden.

Maar ja, ik had ergens een mapje "gemiddelde_kleur" in mijn xampp subfolders. Misschien ben je er iets mee.

Mijn idee: je laat via Ajax de kleur berekenen (door php). Dan duurt het nog even lang, maar het gebeurt 1 voor 1 en je ziet het gebeuren.

Zie zelf eens wat je er van denkt.
Zorg gewoon dat je de <img>'s de juiste src geeft bij jou (001.jpg, 002.jpg, ... aanpassen naar bestaande images bij jou.)

Je merkt trouwens dat ik basically het zelfde doe: waarden optellen per r, g, of b -waarde en delen door het aantal pixels.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
<?php
// AJAX verzoek
if (isset($_GET['ajax'])) {
  if(!empty($_POST['src'])) {
    $img = imagecreatefromjpeg($_POST['src']);
    $average = average($img);
    echo $average;
  }

  exit();
}
function
average($img) {
    $w = imagesx($img);
    $h = imagesy($img);
    $r = $g = $b = 0;
    for($y = 0; $y < $h; $y++) {
        for($x = 0; $x < $w; $x++) {
            $rgb = imagecolorat($img, $x, $y);
            $r += $rgb >> 16;
            $g += $rgb >> 8 & 255;
            $b += $rgb & 255;
        }
    }

    $pxls = $w * $h;
    $r = dechex(round($r / $pxls));
    $g = dechex(round($g / $pxls));
    $b = dechex(round($b / $pxls));
    if(strlen($r) < 2) {
        $r = 0 . $r;
    }

    if(strlen($g) < 2) {
        $g = 0 . $g;
    }

    if(strlen($b) < 2) {
        $b = 0 . $b;
    }

    return "#" . $r . $g . $b;
}


echo '
<html>
  <head>
  </head>
  <body>
    <div id="results">
      Gemiddelde kleur van foto\'s berekenen.  Asynchroon, 1 per 1.
      <input type="button" class="go" value="GO!"/>
    </div>
    <div class="photo"><img src="001.jpg"/></div>
    <div class="photo"><img src="002.jpg"/></div>
    <div class="photo"><img src="003.jpg"/></div>
    <div class="photo"><img src="004.jpg"/></div>
    <div class="photo"><img src="005.jpg"/></div>
    <div class="photo"><img src="006.jpg"/></div>
    <div class="photo"><img src="007.jpg"/></div>
    <div class="photo"><img src="008.jpg"/></div>
    <div class="photo"><img src="009.jpg"/></div>
    <div class="photo"><img src="010.jpg"/></div>

    <script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.2/jquery.min.js"></script>
    <script>
      var i=0;
      function probe_photo() {
        var src = $($(".photo img")[i]).attr("src");
        $.ajax({
          url: "?ajax=1",
          type: "POST",
          data: "src=" + escape(src),
          success: function(html) {
            $($(".photo")[i]).css("background", html);
            $($(".photo")[i]).append(html);
            i++;
            if (i < $(".photo img").length) {
              setTimeout("probe_photo();", 200);
            }
          }
        });
      }
      $(document).ready(function() {
        $(".go").click(function() {
          probe_photo();
        });
      });
    </script>
  </body>
</html>'
;
?>
Gewijzigd op 08/10/2012 11:18:29 door Kris Peeters
 
Peter  paul

peter paul

08/10/2012 12:31:20
Quote Anchor link
Aller eerst bedankt voor de reacties.

Ik ben zelf ook nog even verder gegaan met dit probleempje en ik heb het weten op te lossen. Door imagecopyresized() te vervangen voor imagecopyresampled () werkt alles perfect. Ook zag ik in mijn vereenvoudigde script nog een klein foutje, ik verwijs bij imagecolorat() naar $image dit moet uiteraard $new_image zijn. Dit had ik in mijn eigen script uiteraard wel goed.

Bedankt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/10/2012 12:36:29
Quote Anchor link
Kun je nog een screenshot tonen van het uiteindelijke resultaat met een paar andere plaatjes? Ik weet niet waar je het voor gaat gebruiken, maar (mocht je dit nog niet doen) je kunt die gemiddelde kleur ook eenmalig berekenen op het moment dat een foto wordt geupload. Dus niet telkens wanneer de foto getoond moet worden het script uitvoeren, maar slechts 1 keer als de foto wordt geupload. De gemiddelde kleur waarde sla je dan bij die foto op in de database.
 
Chris PHP

Chris PHP

08/10/2012 12:43:13
Quote Anchor link
@Kris,

Kun je niet beter php escapen voor dat HTML gedeelte? Waarom je server daarmee belasten?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

08/10/2012 12:59:16
Quote Anchor link
Ja, inderdaad
 
Peter  paul

peter paul

08/10/2012 13:20:23
Quote Anchor link
Afbeelding

Hier de screenshot waar je om vroeg. Je ziet het misschien niet maar de bovenste kleuren van de linker en rechter kolom zijn niet exact het zelfde. Maar dit verschil is zo minimaal dat ik het goed vind.

En ik was inderdaad van plan de kleuren op te slaan in mijn DB.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

08/10/2012 14:03:15
Quote Anchor link
Ik was daar ooit aan begonnen met het idee om een mozaïek te maken van images

(dit soort http://www.topito.com/wp-content/uploads/2012/03/Mosaique009.jpg )

Jij ook?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/10/2012 14:17:15
Quote Anchor link
Peter paul op 08/10/2012 13:20:23:
Afbeelding
Hier de screenshot waar je om vroeg. Je ziet het misschien niet maar de bovenste kleuren van de linker en rechter kolom zijn niet exact het zelfde. Maar dit verschil is zo minimaal dat ik het goed vind.

Welke bovenste kleuren bedoel je? Ik meet exact dezelfde waardes (de achtergrond kleur). Kun je de complete code nog eens plaatsen? Misschien leuk voor anderen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.