GeoLocation

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »
Donny Wie weet

Donny Wie weet

11/06/2013 01:54:05
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik had weleens eerder gevraagd over GeoLocation hoe dat precies werkt. Toch ben ik benieuwd of dit niet anders kan dmv een PHP $_GET request. Ik wil het in een Sessie zetten.
Groet Donny
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 17:04:03
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

11/06/2013 07:53:01
Quote Anchor link
Het kan op grofweg twee manieren: passief met een IP-adres via IP-geolocatie en actief met de GeoLocation API van HTML5. Via een IP-adres merkt de bezoeker er niets van (passief) en via de HTML5-API moet de gebruiker toestemming verlenen voor het doorgeven van zijn locatie (actief).
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

11/06/2013 11:55:18
Quote Anchor link
Wat nou als ik de geolocation van HTML5 wil gebruiken? Kan ik dan die JavaScript variabele linken aan een PHP variabele op een eenvoudige manier?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2013 11:59:13
Quote Anchor link
Je kan dat dan via AJAX doorsluisen naar PHP. Via GET of POST bijvoorbeeld.
Je kan ook van de WebStorage van HTML5 gebruik maken:
http://www.w3schools.com/html/html5_webstorage.asp
Gewijzigd op 11/06/2013 12:02:05 door - Ariën -
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

11/06/2013 12:06:40
Quote Anchor link
Ik zou het inderdaad, zoals Aar, terugkoppelen met Ajax.

Het kan echter ook anders, bijvoorbeeld door de gevonden coördinaten toe te voegen aan een single-pixel GIF of door ze in een verborgen formulierveld te plaatsen (bij zoekopdrachten, nieuwbriefaanmeldingen, inlogsystemen, enzovoort, en vooral natuurlijk bij alles waarbij locatie-informatie van pas kan komen).
 
Joey Drieling

Joey Drieling

11/06/2013 16:54:27
Quote Anchor link
Of als je al over adres gegevens van een gebruiker hebt locatie op haalen via de Google map-api.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

11/06/2013 17:22:37
Quote Anchor link
Werkt de GEOlocation met GPS telefoons?
 
Joey Drieling

Joey Drieling

11/06/2013 17:34:54
Quote Anchor link
Jha althans bij mijn galaxy s3 wel.

Maar mensen accepteren niet zo snel ik trouwens ook niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2013 18:10:33
Quote Anchor link
Ja... geolocation werkt wel, maar is niet altijd accuraat merk ik?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

11/06/2013 18:16:45
Quote Anchor link
- Aar - op 11/06/2013 18:10:33:
Ja... geolocation werkt wel, maar is niet altijd accuraat merk ik?

Klopt, dat hangt vooral af van de bekende locatie van WiFi-hotspots. Het kan er enkele meters tot enkele tientallen meters naast zitten. Vandaar dat je geolocatie van Google Maps ook uitdrukkelijk niet mag gebruiken voor navigatie: voordat je het weet, ligt je auto in de plomp.


Toevoeging op 12/06/2013 10:42:53:

Als kleine “proof of concept” van geolocatie met HTML5 heb ik even een Ajax-applet in elkaar gestoken.

Webpagina in HTML5
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
  <meta charset="UTF-8">
  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
  <title>Geolocatie met HTML5 en Ajax</title>
  <meta name="author" content="Ward van der Put">
</head>
<body>

  <script>
    // Voor versies van Microsoft Internet Explorer die XMLHttpRequest
    // niet ondersteunen, kunnen we een ActiveX-object gebruiken.
    if (typeof XMLHttpRequest == 'undefined') XMLHttpRequest = function() {
      try {return new ActiveXObject('Msxml2.XMLHTTP.6.0')} catch(e) {}
      try {return new ActiveXObject('Msxml2.XMLHTTP.3.0')} catch(e) {}
      try {return new ActiveXObject('Msxml2.XMLHTTP')} catch(e) {}
      try {return new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP')} catch(e) {}
    };

    // Opties voor geolocatie met getCurrentPosition().
    var options = {
      enableHighAccuracy: true,
      timeout: 5000,
      maximumAge: 0
    };

    function success(position)
    {
      // URL samenstellen met de twee GET-variabelen
      // latitude (breedtegraad) en longitude (lengtegraad)
      // in decimale graden.
      var url = "http://localhost/geolocatie.php"
        + "?latitude=" + position.coords.latitude
        + "&longitude=" + position.coords.longitude;

      // Nauwkeurigheid in meters (m)
      url += "&accuracy=" + position.coords.accuracy;

      // Hoogte in meters (m) en nauwkeurigheid van de hoogte
      if (position.coords.altitude) {
        url += "&altitude=" + position.coords.altitude;
        if (position.coords.altitudeAccuracy) {
          url += "&altitudeAccuracy=" + position.coords.altitudeAccuracy;
        }
      }

      // Richting in graden, waarbij 0 ? heading < 360
      if (position.coords.heading) {
        url += "&heading=" + position.coords.heading;
      }

      // Snelheid in meters per seconde (m/s)
      if (position.coords.speed) {
        url += "&speed=" + position.coords.speed;
      }

      // URL verzenden in een Ajax-verzoek
      verzoek = new XMLHttpRequest();
      verzoek.open("GET", url, true);
      verzoek.send(null);
    }

    // Functie voor foutafhandeling
    function error(err) {
      console.warn('Fout ' + err.code + ': ' + err.message);  
    };

    if (navigator.geolocation) {
      navigator.geolocation.getCurrentPosition(success, error, options);
    }
  </script>

</body>
</html>


Afhandeling in PHP
De callback wordt hier in een sessie geladen, maar je kunt hiervoor in de plaats een database gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
// Caching op de client of een proxyserver voorkomen
header('Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate');
header('Cache-Control: post-check=0, pre-check=0', false);
header('Pragma: no-cache');
header('Last-Modified: ' . gmdate('D, d M Y H:i:s') . ' GMT');

// Breedtegraad en lengtegraad verwerken
if (isset($_GET['latitude'], $_GET['longitude'])) {
    session_start();
    $_SESSION['latitude']  = strip_tags($_GET['latitude']);
    $_SESSION['longitude'] = strip_tags($_GET['longitude']);
    if (isset($_GET['accuracy'])) {
        $_SESSION['accuracy'] = strip_tags($_GET['accuracy']);
    }
}


// Deze PHP-applet hoeft geen content terug te sturen
header('HTTP/1.1 204 No Content', true, 204);
?>


Testen
De geografische coördinaten moeten na het voorgaande zijn terug te vinden in de sessie.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// Sessie hervatten
session_start();

// Inhoud van de superglobal array $_SESSION tonen
echo '<pre>';
print_r($_SESSION);
?>
Gewijzigd op 12/06/2013 10:53:54 door Ward van der Put
 
Chris PHP

Chris PHP

12/06/2013 10:49:01
Quote Anchor link
@Ward,

Er staat in je HTML5 voorbeeld een php openings teken. Dit gooit de hele markering om ;-)
Gewijzigd op 12/06/2013 10:49:41 door Chris PHP
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/06/2013 10:54:41
Quote Anchor link
Chris NVT op 12/06/2013 10:49:01:
@Ward,

Er staat in je HTML5 voorbeeld een php openings teken. Dit gooit de hele markering om ;-)
Dat was voor de syntax highlighting, maar toch maar even aangepast.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/06/2013 12:40:39
Quote Anchor link
Maar nou wil ik bijvoorbeeld afstanden berekenen tussen 2 long en lats, hoe bereken ik die? Is er daarvoor een formule?
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

12/06/2013 12:47:37
Quote Anchor link
Volgensmij zou je de Distance Matrix API kunnen gebruiken: https://developers.google.com/maps/documentation/webservices/?hl=nl
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/06/2013 12:48:35
Quote Anchor link
Donny Wie weet op 12/06/2013 12:40:39:
Maar nou wil ik bijvoorbeeld afstanden berekenen tussen 2 long en lats, hoe bereken ik die? Is er daarvoor een formule?

Ja, dat kan met de ‘haversine’-formule. Een hinderlijke beperking is echter dat deze rekent met de gemiddelde straal van de aarde en de aarde geen perfecte bol is. Afhankelijk van de coördinaten kun je er dus enkele meters tot vele tientallen meters naast zitten.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/06/2013 12:49:06
Quote Anchor link
Ik wil het het liefste zelf berekenen. Ik wil bijvoorbeeld een radius aan kunnen geven van 5 km.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/06/2013 13:02:28
Quote Anchor link
Donny Wie weet op 12/06/2013 12:49:06:
Ik wil het het liefste zelf berekenen. Ik wil bijvoorbeeld een radius aan kunnen geven van 5 km.

Voila, naar recept 131 uit het PHP Kookboek. Eet smakelijk :)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php
function getAfstandInMeters($lengtegraad1, $breedtegraad1, $lengtegraad2, $breedtegraad2)
{

    // Gemiddelde straal (r) van de aarde in meters
    $r = 6367000;
    // Hoogste nauwkeurigheid voor de functie pi() en de constante M_PI
    ini_set('precision', 49);
    // Graden omzetten in radialen
    $lengtegraad1  = ($lengtegraad1  * M_PI) / 180;
    $breedtegraad1 = ($breedtegraad1 * M_PI) / 180;
    $lengtegraad2  = ($lengtegraad2  * M_PI) / 180;
    $breedtegraad2 = ($breedtegraad2 * M_PI) / 180;
    
    /**
     * Haversine-formule
     *
     * dlat = lat2 - lat1
     * dlon = lon2 - lon1
     * a = sin^2(dlat/2) + cos(lat1) * cos(lat2) * sin^2(dlon/2)
     * c = 2 * arcsin(min(1, sqrt(a)))
     * d = r * c
     *
     * @link http://en.wikipedia.org/wiki/Haversine_formula
     * @link http://www.movable-type.co.uk/scripts/gis-faq-5.1.html
     */

    $dlat = $lengtegraad2 - $lengtegraad1;
    $dlon = $breedtegraad2 - $breedtegraad1;
    $a = pow(sin($dlat/2), 2) + cos($lengtegraad1) * cos($lengtegraad2) * pow(sin($dlon/2), 2);
    $c = 2 * asin(min(1, sqrt($a)));
    $d = $r * $c;
    $d = (int) round($d, 0);
    return $d;
}


/**
 * Afstand in kilometers berekenen tussen de Martinitoren in Groningen
 * (breedtegraad 53.218777, lengtegraad 6.566921) en het Vrijthof in
 * Maastricht (breedtegraad 50.848434, lengtegraad 5.688955).
 */

$puntABreedtegraad = 53.218777;
$puntALengtegraad  =  6.566921;
$puntBBreedtegraad = 50.848434;
$puntBLengtegraad  =  5.688955;
$afstandInKilometers = getAfstandInMeters($puntALengtegraad, $puntABreedtegraad, $puntBLengtegraad, $puntBBreedtegraad);
$afstandInKilometers = $afstandInKilometers / 1000;
$afstandInKilometers = round($afstandInKilometers, 1);
echo $afstandInKilometers, ' km';
?>
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

22/08/2013 19:03:44
Quote Anchor link
Ik herinnerde mezelf dat hier al eens iets over GeoLocation gezegd was... Echter werkt dit voorbeeld niet. ZOu iemand mij meer uitleg erover kunnen geven?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2013 22:15:52
Quote Anchor link
Kan je wat duidelijker zijn dan: "Werkt niet"?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.