help blowfish

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3

Kenny iets

kenny iets

27/09/2014 19:37:19
Quote Anchor link
had dit dat was een script van iemand anders
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
require "config.php";
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
        if ($_POST['username'] == NULL) {
                $login_error =  "username is fout";
        }

        if ($_POST['password'] == NULL) {
                $login_error =  "password is fout";
        }

      
        $query = $mysqli->query("SELECT * FROM users WHERE username='".$mysqli->real_escape_string($_POST['username'])."' LIMIT 1");
        if ($query->num_rows == 1) {
                $row = $query->fetch_assoc();
                if (!password_verify($_POST['password'],$row['password'])) {
                        header('Refresh: 5; url=index.php');
                }

                $_SESSION['loggedin'] = TRUE;
                $_SESSION['username'] = $_POST['username'];
                $_SESSION['uid'] = $row['id'];
                Header("location: member.php");
        }
else {
                echo "user bestaat niet";
        }
}


?>

<html>
<head>
<title>Inloggen</title>
</head>
<body>
<form method="POST">
<?php if(isset($username) == TRUE){ echo $username; }else{echo "username";}?>: <input type="text" name="username"><br>
<?php if(isset($password) == TRUE){ echo $password; }else{echo "password";}?>: <input type="password" name="password"><br>
<input type="submit" value="<?php echo "login " ?>"><br>
</form>
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 17:29:45
 
Dos Moonen

Dos Moonen

27/09/2014 20:10:50
Quote Anchor link
Ik mis 2x exit;

Hier is een nettere versie, geen zin om foutafhandeling nog netter te maken dan dit.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
require "config.php";

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST" && isset($_POST['username'], $_POST['password'])) {
        $stmt = $mysqli->prepare('SELECT password FROM users WHERE username=? LIMIT 1');

        if ($stmt === FALSE) {
                exit('er is een interne fout opgetreden, probeer het later nog eens');
        }


        $stmt->bind_param('s', $_POST['username']);

        $stmt->execute();

        $stmt->bind_result($hash);

        $fetched = $stmt->fetch();

        if ($fetched === FALSE) {
                exit('er is een interne fout opgetreden, probeer het later nog eens');
        }


        if ($fetched) {
                if (password_verify($_POST['password'], $hash)) {
                        $_SESSION['loggedin'] = TRUE;
                        $_SESSION['username'] = $_POST['username'];
                        $_SESSION['uid'] = $row['id'];
                        header("location: member.php");
                        exit;
                }
else {
                        echo 'username/wachtwoord combinatie incorrect'; // liever opslaan en netjes in de html zetten?
                }
        }
else {
                echo "user bestaat niet"; // zie bovenstaand
        }
}


?>

<html>
<head>
<title>Inloggen</title>
</head>
<body>
<form method="POST">
username: <input type="text" name="username" value="<?php if(isset($username)) { echo $username; } ?>" /><br />
password: <input type="password" name="password" /><br />
<input type="submit" value="login"><br />
</form>
</body>
</html>
 
Kenny iets

kenny iets

27/09/2014 20:21:25
Quote Anchor link
thx man

Toevoeging op 27/09/2014 21:26:43:

is dit $fetched ook gelijk als je om uit de db te halen?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

27/09/2014 22:10:02
Quote Anchor link
$stmt->bind_result(...) (even veel variabele als geselecteerde kolommen (PS. star select zuigt omdat je niet weet hoeveel dat er zijn)) zorgt er voor dat telkens wanneer je $stmt->fetch() aan roept de volgende rij in de opgegeven variabelen gezet wordt.

De query selecteert alleen het password veld. $stmt->bind_result($hash) bind het veld wachtwoord aan de variabele $hash.
$stmt->fetch(); fetchet de volgende (de enige) rij waarna $hash bruikbaar is.

$hash wordt gebruikt op regel 24.

Voor de mogelijke return waarden van Mysqli::bind_result() zie http://php.net/manual/en/mysqli-stmt.fetch.php
 
Kenny iets

kenny iets

27/09/2014 22:40:13
Quote Anchor link
Dos Moonen op 27/09/2014 22:10:02:
$stmt->bind_result(...) (even veel variabele als geselecteerde kolommen (PS. star select zuigt omdat je niet weet hoeveel dat er zijn)) zorgt er voor dat telkens wanneer je $stmt->fetch() aan roept de volgende rij in de opgegeven variabelen gezet wordt.

De query selecteert alleen het password veld. $stmt->bind_result($hash) bind het veld wachtwoord aan de variabele $hash.
$stmt->fetch(); fetchet de volgende (de enige) rij waarna $hash bruikbaar is.

$hash wordt gebruikt op regel 24.

Voor de mogelijke return waarden van Mysqli::bind_result() zie http://php.net/manual/en/mysqli-stmt.fetch.php


en die S?

Toevoeging op 27/09/2014 22:46:44:

en als ik daar wat anders uit db wil halen moet ik dan een nieuwe query maken?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

27/09/2014 23:42:12
Quote Anchor link
https://www.youtube.com/watch?v=nLinqtCfhKY

De s geeft aan dat de parameter die je bind een string is.

Als je meer velden wilt selecteren zoals uid, die ik blijkbaar over het hoofd heb gezien. Moet je inderdaad de query aanpassen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

// nieuwe regel 5
$stmt = $mysqli->prepare('SELECT uid, password FROM users WHERE username=? LIMIT 1');

// nieuwe regel 15
       $stmt->bind_result($uid, $hash);

//nieuwe regel 27
                        $_SESSION['uid'] = $uid;
?>
Gewijzigd op 27/09/2014 23:43:06 door Dos Moonen
 
Kenny iets

kenny iets

27/09/2014 23:47:10
Quote Anchor link
Dos Moonen op 27/09/2014 23:42:12:
https://www.youtube.com/watch?v=nLinqtCfhKY

De s geeft aan dat de parameter die je bind een string is.

Als je meer velden wilt selecteren zoals uid, die ik blijkbaar over het hoofd heb gezien. Moet je inderdaad de query aanpassen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

// nieuwe regel 5
$stmt = $mysqli->prepare('SELECT uid, password FROM users WHERE username=? LIMIT 1');

// nieuwe regel 15
       $stmt->bind_result($uid, $hash);

//nieuwe regel 27
                        $_SESSION['uid'] = $uid;
?>


kan der ook gwn * staan?

Toevoeging op 27/09/2014 23:50:55:

Kenny iets op 27/09/2014 23:47:10:
Dos Moonen op 27/09/2014 23:42:12:
https://www.youtube.com/watch?v=nLinqtCfhKY

De s geeft aan dat de parameter die je bind een string is.

Als je meer velden wilt selecteren zoals uid, die ik blijkbaar over het hoofd heb gezien. Moet je inderdaad de query aanpassen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

// nieuwe regel 5
$stmt = $mysqli->prepare('SELECT uid, password FROM users WHERE username=? LIMIT 1');

// nieuwe regel 15
       $stmt->bind_result($uid, $hash);

//nieuwe regel 27
                        $_SESSION['uid'] = $uid;
?>


kan der ook gwn * staan?
nee dus
Warning: mysqli_stmt::bind_result(): Number of bind variables doesn't match number of fields in prepared statement in



Toevoeging op 27/09/2014 23:54:13:

heb nu dit
ik heb hem echt verkloot xd
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
<?php
require "config.php";
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST" && isset($_POST['username'], $_POST['password'])) {
        $stmt = $mysqli->prepare('SELECT * FROM user WHERE username=? LIMIT 1');


        if ($stmt === FALSE) {
                exit('er is een interne fout opgetreden, probeer het later nog eens');
        }


        $stmt->bind_param('s', $_POST['username']);

        $stmt->execute();

        $stmt->bind_result($username, $password, $id, $hash);

        $fetched = $stmt->fetch();

        if ($fetched === FALSE){
                exit('er is een interne fout opgetreden, probeer het later nog eens');
        }


        if ($fetched) {
                if (password_verify($_POST['password'], $hash)) {
                        $_SESSION['loggedin'] = "pizza";
                        $_SESSION['username'] = $_POST['username'];
                        echo $id;
                      
                        echo "hallo";
                        exit;
                }
else {
                        echo 'username/wachtwoord combinatie incorrect'; // liever opslaan en netjes in de html zetten?
                }
        }
else {
                echo "user bestaat niet"; // zie bovenstaand
        }
}


?>

<html>
<head>
    <title>titel?</title>
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="index.css" />
</head>
<body>
    <div id="header">
        <div id="links">
            <img src="http://www.catalogs.com/info/bestof/wp-content/uploads/2011/09/62.jpg" width="172" height="100" align="center" />
        </div>
        
        <div id="midden">
            
        </div>
        
        <div id="rechts">
            <form action="index.php" method="POST">
                <?php echo $langusername; ?>:<br />              
                <input type="text" placeholder="gebruikersnaam" name="username" /><br />
                    Wachtwoord:<br />
                    
                    <input type="password" name="password" placeholder="wachtwoord" /><br />
                    
                    <input type="submit"id="login" value="login">
                    <input type='hidden' name='hidden' value=1>
                    
                    
                    
            
            </form>
        </div>
    </div>
    <div class="clear"></div><!-- clear -->


    

 


    <div id="footer"  >
        pizza met pereroni
    </div>
</body>
</html>
 
Dos Moonen

Dos Moonen

28/09/2014 12:31:54
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/help-blowfish/95944/3/#689833:
star select zuigt omdat je niet weet hoeveel [velden] er zijn


Een sterretje selecteert alle velden uit de tabel.
Als dat 42 velden zijn moet je ook 42 variabele in bind_result() stoppen...
Wanneer je een veld toevoegt of weghaalt uit de tabel moet je ook de code weer aanpassen.

Een sterretje heeft de volgende 'voordelen':
- de query is iets kleiner
en de volgende nadelen
- je moet véél meer typen doordat elk veld door een variabele gerepresenteerd moet worden in bind_result()
- ook al voeg je een veld toe / verwijder/verplaats je een veld dat helemaal niets met je login script te maken heeft dan moet je nog steeds je login script aanpassen. (en mogelijk andere scripts waar je het zelfde doet

Alleen de juiste velden selecteren heeft de volgende voordelen:
- blijft werken als je velden toevoegt/verwijderd/verplaats die niets met inloggen te maken hebben
- je haal alleen op wat je nodig hebt
- minder typen
- je haalt meer informatie op uit de database dan nodig
en het volgende 'nadeel'
- de query is iets langer doordat deze specifieker is

Dus JA, het kan. Maar je bent dom bezig als je het doet.

Waarom wil je trouwens de username uit de database halen? Je hebt die al.
Het enige wat je nodig hebt in de bcrypt hash (ik ging er vanuit dat je deze opslaat in een veld genaamd 'password') en de primary key (waarschijnlijk een veld genaamd 'id') is ook wel fijn.
De select query en bind_result() moeten de zelfde volgorde gebruiken. Doe je dat niet dan komt de data niet in de juiste variabele te staan, PHP kan je gedachten namelijk niet lezen. Als het dat kon zouden we niet hoeven te programmeren, alleen denken aan wat we willen.
 

Pagina: « vorige 1 2 3



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.