help blowfish

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3

Kenny iets

kenny iets

27/09/2014 19:37:19
Quote Anchor link
had dit dat was een script van iemand anders
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
require "config.php";
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
        if ($_POST['username'] == NULL) {
                $login_error =  "username is fout";
        }

        if ($_POST['password'] == NULL) {
                $login_error =  "password is fout";
        }

      
        $query = $mysqli->query("SELECT * FROM users WHERE username='".$mysqli->real_escape_string($_POST['username'])."' LIMIT 1");
        if ($query->num_rows == 1) {
                $row = $query->fetch_assoc();
                if (!password_verify($_POST['password'],$row['password'])) {
                        header('Refresh: 5; url=index.php');
                }

                $_SESSION['loggedin'] = TRUE;
                $_SESSION['username'] = $_POST['username'];
                $_SESSION['uid'] = $row['id'];
                Header("location: member.php");
        }
else {
                echo "user bestaat niet";
        }
}


?>

<html>
<head>
<title>Inloggen</title>
</head>
<body>
<form method="POST">
<?php if(isset($username) == TRUE){ echo $username; }else{echo "username";}?>: <input type="text" name="username"><br>
<?php if(isset($password) == TRUE){ echo $password; }else{echo "password";}?>: <input type="password" name="password"><br>
<input type="submit" value="<?php echo "login " ?>"><br>
</form>
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 14:15:18
 
Dos Moonen

Dos Moonen

27/09/2014 20:10:50
Quote Anchor link
Ik mis 2x exit;

Hier is een nettere versie, geen zin om foutafhandeling nog netter te maken dan dit.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
require "config.php";

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST" && isset($_POST['username'], $_POST['password'])) {
        $stmt = $mysqli->prepare('SELECT password FROM users WHERE username=? LIMIT 1');

        if ($stmt === FALSE) {
                exit('er is een interne fout opgetreden, probeer het later nog eens');
        }


        $stmt->bind_param('s', $_POST['username']);

        $stmt->execute();

        $stmt->bind_result($hash);

        $fetched = $stmt->fetch();

        if ($fetched === FALSE) {
                exit('er is een interne fout opgetreden, probeer het later nog eens');
        }


        if ($fetched) {
                if (password_verify($_POST['password'], $hash)) {
                        $_SESSION['loggedin'] = TRUE;
                        $_SESSION['username'] = $_POST['username'];
                        $_SESSION['uid'] = $row['id'];
                        header("location: member.php");
                        exit;
                }
else {
                        echo 'username/wachtwoord combinatie incorrect'; // liever opslaan en netjes in de html zetten?
                }
        }
else {
                echo "user bestaat niet"; // zie bovenstaand
        }
}


?>

<html>
<head>
<title>Inloggen</title>
</head>
<body>
<form method="POST">
username: <input type="text" name="username" value="<?php if(isset($username)) { echo $username; } ?>" /><br />
password: <input type="password" name="password" /><br />
<input type="submit" value="login"><br />
</form>
</body>
</html>
 
Kenny iets

kenny iets

27/09/2014 20:21:25
Quote Anchor link
thx man

Toevoeging op 27/09/2014 21:26:43:

is dit $fetched ook gelijk als je om uit de db te halen?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

27/09/2014 22:10:02
Quote Anchor link
$stmt->bind_result(...) (even veel variabele als geselecteerde kolommen (PS. star select zuigt omdat je niet weet hoeveel dat er zijn)) zorgt er voor dat telkens wanneer je $stmt->fetch() aan roept de volgende rij in de opgegeven variabelen gezet wordt.

De query selecteert alleen het password veld. $stmt->bind_result($hash) bind het veld wachtwoord aan de variabele $hash.
$stmt->fetch(); fetchet de volgende (de enige) rij waarna $hash bruikbaar is.

$hash wordt gebruikt op regel 24.

Voor de mogelijke return waarden van Mysqli::bind_result() zie http://php.net/manual/en/mysqli-stmt.fetch.php
 
Kenny iets

kenny iets

27/09/2014 22:40:13
Quote Anchor link
Dos Moonen op 27/09/2014 22:10:02:
$stmt->bind_result(...) (even veel variabele als geselecteerde kolommen (PS. star select zuigt omdat je niet weet hoeveel dat er zijn)) zorgt er voor dat telkens wanneer je $stmt->fetch() aan roept de volgende rij in de opgegeven variabelen gezet wordt.

De query selecteert alleen het password veld. $stmt->bind_result($hash) bind het veld wachtwoord aan de variabele $hash.
$stmt->fetch(); fetchet de volgende (de enige) rij waarna $hash bruikbaar is.

$hash wordt gebruikt op regel 24.

Voor de mogelijke return waarden van Mysqli::bind_result() zie http://php.net/manual/en/mysqli-stmt.fetch.php


en die S?

Toevoeging op 27/09/2014 22:46:44:

en als ik daar wat anders uit db wil halen moet ik dan een nieuwe query maken?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

27/09/2014 23:42:12
Quote Anchor link
https://www.youtube.com/watch?v=nLinqtCfhKY

De s geeft aan dat de parameter die je bind een string is.

Als je meer velden wilt selecteren zoals uid, die ik blijkbaar over het hoofd heb gezien. Moet je inderdaad de query aanpassen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

// nieuwe regel 5
$stmt = $mysqli->prepare('SELECT uid, password FROM users WHERE username=? LIMIT 1');

// nieuwe regel 15
       $stmt->bind_result($uid, $hash);

//nieuwe regel 27
                        $_SESSION['uid'] = $uid;
?>
Gewijzigd op 27/09/2014 23:43:06 door Dos Moonen
 
Kenny iets

kenny iets

27/09/2014 23:47:10
Quote Anchor link
Dos Moonen op 27/09/2014 23:42:12:
https://www.youtube.com/watch?v=nLinqtCfhKY

De s geeft aan dat de parameter die je bind een string is.

Als je meer velden wilt selecteren zoals uid, die ik blijkbaar over het hoofd heb gezien. Moet je inderdaad de query aanpassen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

// nieuwe regel 5
$stmt = $mysqli->prepare('SELECT uid, password FROM users WHERE username=? LIMIT 1');

// nieuwe regel 15
       $stmt->bind_result($uid, $hash);

//nieuwe regel 27
                        $_SESSION['uid'] = $uid;
?>


kan der ook gwn * staan?

Toevoeging op 27/09/2014 23:50:55:

Kenny iets op 27/09/2014 23:47:10:
Dos Moonen op 27/09/2014 23:42:12:
https://www.youtube.com/watch?v=nLinqtCfhKY

De s geeft aan dat de parameter die je bind een string is.

Als je meer velden wilt selecteren zoals uid, die ik blijkbaar over het hoofd heb gezien. Moet je inderdaad de query aanpassen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

// nieuwe regel 5
$stmt = $mysqli->prepare('SELECT uid, password FROM users WHERE username=? LIMIT 1');

// nieuwe regel 15
       $stmt->bind_result($uid, $hash);

//nieuwe regel 27
                        $_SESSION['uid'] = $uid;
?>


kan der ook gwn * staan?
nee dus
Warning: mysqli_stmt::bind_result(): Number of bind variables doesn't match number of fields in prepared statement in



Toevoeging op 27/09/2014 23:54:13:

heb nu dit
ik heb hem echt verkloot xd
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
<?php
require "config.php";
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST" && isset($_POST['username'], $_POST['password'])) {
        $stmt = $mysqli->prepare('SELECT * FROM user WHERE username=? LIMIT 1');


        if ($stmt === FALSE) {
                exit('er is een interne fout opgetreden, probeer het later nog eens');
        }


        $stmt->bind_param('s', $_POST['username']);

        $stmt->execute();

        $stmt->bind_result($username, $password, $id, $hash);

        $fetched = $stmt->fetch();

        if ($fetched === FALSE){
                exit('er is een interne fout opgetreden, probeer het later nog eens');
        }


        if ($fetched) {
                if (password_verify($_POST['password'], $hash)) {
                        $_SESSION['loggedin'] = "pizza";
                        $_SESSION['username'] = $_POST['username'];
                        echo $id;
                      
                        echo "hallo";
                        exit;
                }
else {
                        echo 'username/wachtwoord combinatie incorrect'; // liever opslaan en netjes in de html zetten?
                }
        }
else {
                echo "user bestaat niet"; // zie bovenstaand
        }
}


?>

<html>
<head>
    <title>titel?</title>
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="index.css" />
</head>
<body>
    <div id="header">
        <div id="links">
            <img src="http://www.catalogs.com/info/bestof/wp-content/uploads/2011/09/62.jpg" width="172" height="100" align="center" />
        </div>
        
        <div id="midden">
            
        </div>
        
        <div id="rechts">
            <form action="index.php" method="POST">
                <?php echo $langusername; ?>:<br />              
                <input type="text" placeholder="gebruikersnaam" name="username" /><br />
                    Wachtwoord:<br />
                    
                    <input type="password" name="password" placeholder="wachtwoord" /><br />
                    
                    <input type="submit"id="login" value="login">
                    <input type='hidden' name='hidden' value=1>
                    
                    
                    
            
            </form>
        </div>
    </div>
    <div class="clear"></div><!-- clear -->


    

 


    <div id="footer"  >
        pizza met pereroni
    </div>
</body>
</html>
 
Dos Moonen

Dos Moonen

28/09/2014 12:31:54
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/help-blowfish/95944/3/#689833:
star select zuigt omdat je niet weet hoeveel [velden] er zijn


Een sterretje selecteert alle velden uit de tabel.
Als dat 42 velden zijn moet je ook 42 variabele in bind_result() stoppen...
Wanneer je een veld toevoegt of weghaalt uit de tabel moet je ook de code weer aanpassen.

Een sterretje heeft de volgende 'voordelen':
- de query is iets kleiner
en de volgende nadelen
- je moet véél meer typen doordat elk veld door een variabele gerepresenteerd moet worden in bind_result()
- ook al voeg je een veld toe / verwijder/verplaats je een veld dat helemaal niets met je login script te maken heeft dan moet je nog steeds je login script aanpassen. (en mogelijk andere scripts waar je het zelfde doet

Alleen de juiste velden selecteren heeft de volgende voordelen:
- blijft werken als je velden toevoegt/verwijderd/verplaats die niets met inloggen te maken hebben
- je haal alleen op wat je nodig hebt
- minder typen
- je haalt meer informatie op uit de database dan nodig
en het volgende 'nadeel'
- de query is iets langer doordat deze specifieker is

Dus JA, het kan. Maar je bent dom bezig als je het doet.

Waarom wil je trouwens de username uit de database halen? Je hebt die al.
Het enige wat je nodig hebt in de bcrypt hash (ik ging er vanuit dat je deze opslaat in een veld genaamd 'password') en de primary key (waarschijnlijk een veld genaamd 'id') is ook wel fijn.
De select query en bind_result() moeten de zelfde volgorde gebruiken. Doe je dat niet dan komt de data niet in de juiste variabele te staan, PHP kan je gedachten namelijk niet lezen. Als het dat kon zouden we niet hoeven te programmeren, alleen denken aan wat we willen.
 

Pagina: « vorige 1 2 3



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.