hover tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

26/05/2014 11:29:22
Quote Anchor link
Hi,

Via tr:hover kan ik een rij een achtergrond kleur geven. Kan zoiets ook voor kolommen?
Dus wel niet via java enkel css

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 22:39:03
 
Frank Conijn

Frank Conijn

28/05/2014 11:12:06
Quote Anchor link
Met alleen CSS zal dat niet gaan, Jan. Dit zou moeten werken maar doet het niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
    <meta charset="utf-8">
    <title>Demo col:hover</title>
<style>
table {
    border-collapse: collapse;
}
td {
    border: 1px solid black;
}
td:hover {
    cursor: pointer;
}
col#col0 {
    background: yellow;
}
col#col0:hover {
    background: red;
}
</style>
</head>
<body>
<table>
    <colgroup>
        <col id="col0">
        <col id="col1">
        <col id="col2">
    </colgroup>
    <tr>
        <td>ISBN</td>
        <td>Title</td>
        <td>Price</td>
    </tr>
    <tr>
        <td>3476896</td>
        <td>My first HTML</td>
        <td>$53</td>
    </tr>
    <tr>
        <td>5869207</td>
        <td>My first CSS</td>
        <td>$49</td>
    </tr>
</table>
</body>
</html>


De eerste kolom is wel geel, maar wordt niet rood bij hover. Met een eenvoudig javascriptje is het echter wel mogelijk. Laat maar weten als je daarin toch geïnteresseerd bent.
 
Michael -

Michael -

28/05/2014 11:19:37
Quote Anchor link
Row highlighting zou prima kunnen met CSS, maar Column highlighting, wat jij wil, is wat lastiger. Met een klein beetje javascript lukt dit wel. Artikel.
 
Jan R

Jan R

28/05/2014 13:15:51
Quote Anchor link
Daar vreesde ik alweer voor.
Toch allemaal bedankt
 
Michael -

Michael -

28/05/2014 13:25:49
Quote Anchor link
Waarom vreesde je daarvoor? Waarom zou je geen javascript willen gebruiken? Het is tegenwoordig heel gewoon en veel makkelijker. Er zijn nog maar weinig websites zonder javascript.
 
Jan R

Jan R

28/05/2014 13:45:40
Quote Anchor link
Ik vreesde dat het niet mogelijk was zonder CSS.
ik heb nu al een werkende demo voor mij, via jouw link(bedankt). Nog eventjes en een productie :)

Er is veel mogelijk in css. veel meer dan ik ken.
Ik had bijvoorbeeld nog nooit van col in table gehoord. dus wel weer iets wijzer

Jan
 
Michael -

Michael -

28/05/2014 14:02:52
Quote Anchor link
Er zijn heel veel leuke dingen mogelijk in CSS3, maar vaak is het net zo handig met bijv jQuery.
Zo leer je altijd weer wat bij :-) Succes
 
- SanThe -

- SanThe -

28/05/2014 14:38:59
Quote Anchor link
De style hoort uiteraard in het css bestand.
Dit zijn twee mogelijkheden. Met titel of zonder titel.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
$gegevens
= array(    array('ISBN','Title','Price'),
                    array('3476896','My first HTML','$53'),
                    array('5869207','My first CSS','$49')
                );


?>


<style>
div.alles
{
    overflow:    hidden;
}
div.titel
{
    float:        left;
    color:        red;
    width:        100px;
    margin:        1px;
}
div.veld
{
    margin:        1px;
}
div.hover
{
    float:        left;
    width:        100px;
    margin:        1px;
    background:    #F0F0F0;
}
div.hover:hover
{
    background:    yellow;
}
</style>

<?php
echo '<div class="alles">';
    for($x=0;$x<count($gegevens[0]);$x++)
    {

        echo '<div class="hover">';
            for($y=0;$y<count($gegevens);$y++)
            {

                $class = ($y==0) ? 'titel veld' : 'veld';
                echo '<div class="'.$class.'">'.$gegevens[$y][$x].'</div>';
            }

        echo '</div>';
    }

echo '</div>';
echo '<br/><br/><br/><br/>';
echo '<div class="alles">';
    echo '<div class="titel">'.implode('</div><div class="titel">', $gegevens[0]).'</div>';
    echo '<div class="clear"></div>';
    for($x=0;$x<count($gegevens[0]);$x++)
    {

        echo '<div class="hover">';
            for($y=1;$y<count($gegevens);$y++)
            {

                echo '<div class="veld">'.$gegevens[$y][$x].'</div>';
            }

        echo '</div>';
    }

echo '</div>';
?>
 
Frank Conijn

Frank Conijn

28/05/2014 14:57:32
Quote Anchor link
Michael - op 28/05/2014 11:19:37:
Met een klein beetje javascript lukt dit wel. Artikel.

jQuery is natuurlijk niet 'een klein beetje javascript'. Dat is heel veel javascript. Dit is een klein beetje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
    <meta charset="utf-8">
    <title>Demo col:onmousover</title>
<style>
table {
    border-collapse: collapse;
}
td {
    border: 1px solid black;
}
td:hover {
    cursor: pointer;
}
</style>
</head>
<body>
<table id="table1">
    <colgroup>
        <col>
        <col>
        <col>
    </colgroup>
    <tr>
        <td>ISBN</td>
        <td>Title</td>
        <td>Price</td>
    </tr>
    <tr>
        <td>3476896</td>
        <td>My first HTML</td>
        <td>$53</td>
    </tr>
    <tr>
        <td>5869207</td>
        <td>My first CSS</td>
        <td>$49</td>
    </tr>
</table>
<script>
var cols = document.getElementById('table1').getElementsByTagName('col');
var TRs = document.getElementById('table1').getElementsByTagName('tr');
for (var j=0; j<TRs.length; j++) {
    var eachTR = TRs[j];
    var TDs = eachTR.getElementsByTagName('td');
    for (var k=0; k<TDs.length; k++) {
        TDs[k].nr = k;
        TDs[k].onmouseover = function() {
            this.parentNode.style.background = 'red'; // optioneel
            this.style.background = 'maroon';         // optioneel
            this.style.color = 'white';               // optioneel
            var colNr = this.nr;
            cols[colNr].style.background = 'red';
        }
        TDs[k].onmouseout = function() {
            this.parentNode.style.background = '';    // optioneel
            this.style.background = '';               // optioneel
            this.style.color = '';                    // optioneel
            var colNr = this.nr;
            cols[colNr].style.background = '';
        }
    }
}
</script>
</body>
</html>

Edit: opties toegevoegd die 2D-effect geven, zoals het jQuery-script dat ook geeft.
Gewijzigd op 28/05/2014 19:29:55 door Frank Conijn
 
Jan R

Jan R

29/05/2014 07:41:59
Quote Anchor link
@sanThe: Hier verlies ik de tr highlichting. Is wel een goeie aanpak
@Frank Conijn. Is ongeveer hetzelfde als deze van Michael. Ik heb het voorbeeld daar gebruik. Wel met jq 2

Allemaal bedankt voor het bekijken en helpen

Jan
 
Frank Conijn

Frank Conijn

29/05/2014 12:50:17
Quote Anchor link
Beste Jan,

Het enige overgebleven principiële renderingsverschil tussen het jQuery- en het elementaire Javascript is dat in in het eerste het tabelhoofd dezelfde kleur blijft houden bij de onmouses. Dat is echter met kleine toevoeging aan het CSS-blokje ook in het tweede te realiseren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
tr:first-child td {
    background: yellow !important;
    color: black !important;
}
Gewijzigd op 29/05/2014 13:00:06 door Frank Conijn
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.