hover tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

26/05/2014 11:29:22
Quote Anchor link
Hi,

Via tr:hover kan ik een rij een achtergrond kleur geven. Kan zoiets ook voor kolommen?
Dus wel niet via java enkel css

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 13:20:47
 
Frank Conijn

Frank Conijn

28/05/2014 11:12:06
Quote Anchor link
Met alleen CSS zal dat niet gaan, Jan. Dit zou moeten werken maar doet het niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
    <meta charset="utf-8">
    <title>Demo col:hover</title>
<style>
table {
    border-collapse: collapse;
}
td {
    border: 1px solid black;
}
td:hover {
    cursor: pointer;
}
col#col0 {
    background: yellow;
}
col#col0:hover {
    background: red;
}
</style>
</head>
<body>
<table>
    <colgroup>
        <col id="col0">
        <col id="col1">
        <col id="col2">
    </colgroup>
    <tr>
        <td>ISBN</td>
        <td>Title</td>
        <td>Price</td>
    </tr>
    <tr>
        <td>3476896</td>
        <td>My first HTML</td>
        <td>$53</td>
    </tr>
    <tr>
        <td>5869207</td>
        <td>My first CSS</td>
        <td>$49</td>
    </tr>
</table>
</body>
</html>


De eerste kolom is wel geel, maar wordt niet rood bij hover. Met een eenvoudig javascriptje is het echter wel mogelijk. Laat maar weten als je daarin toch geïnteresseerd bent.
 
Michael -

Michael -

28/05/2014 11:19:37
Quote Anchor link
Row highlighting zou prima kunnen met CSS, maar Column highlighting, wat jij wil, is wat lastiger. Met een klein beetje javascript lukt dit wel. Artikel.
 
Jan R

Jan R

28/05/2014 13:15:51
Quote Anchor link
Daar vreesde ik alweer voor.
Toch allemaal bedankt
 
Michael -

Michael -

28/05/2014 13:25:49
Quote Anchor link
Waarom vreesde je daarvoor? Waarom zou je geen javascript willen gebruiken? Het is tegenwoordig heel gewoon en veel makkelijker. Er zijn nog maar weinig websites zonder javascript.
 
Jan R

Jan R

28/05/2014 13:45:40
Quote Anchor link
Ik vreesde dat het niet mogelijk was zonder CSS.
ik heb nu al een werkende demo voor mij, via jouw link(bedankt). Nog eventjes en een productie :)

Er is veel mogelijk in css. veel meer dan ik ken.
Ik had bijvoorbeeld nog nooit van col in table gehoord. dus wel weer iets wijzer

Jan
 
Michael -

Michael -

28/05/2014 14:02:52
Quote Anchor link
Er zijn heel veel leuke dingen mogelijk in CSS3, maar vaak is het net zo handig met bijv jQuery.
Zo leer je altijd weer wat bij :-) Succes
 
- SanThe -

- SanThe -

28/05/2014 14:38:59
Quote Anchor link
De style hoort uiteraard in het css bestand.
Dit zijn twee mogelijkheden. Met titel of zonder titel.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
$gegevens
= array(    array('ISBN','Title','Price'),
                    array('3476896','My first HTML','$53'),
                    array('5869207','My first CSS','$49')
                );


?>


<style>
div.alles
{
    overflow:    hidden;
}
div.titel
{
    float:        left;
    color:        red;
    width:        100px;
    margin:        1px;
}
div.veld
{
    margin:        1px;
}
div.hover
{
    float:        left;
    width:        100px;
    margin:        1px;
    background:    #F0F0F0;
}
div.hover:hover
{
    background:    yellow;
}
</style>

<?php
echo '<div class="alles">';
    for($x=0;$x<count($gegevens[0]);$x++)
    {

        echo '<div class="hover">';
            for($y=0;$y<count($gegevens);$y++)
            {

                $class = ($y==0) ? 'titel veld' : 'veld';
                echo '<div class="'.$class.'">'.$gegevens[$y][$x].'</div>';
            }

        echo '</div>';
    }

echo '</div>';
echo '<br/><br/><br/><br/>';
echo '<div class="alles">';
    echo '<div class="titel">'.implode('</div><div class="titel">', $gegevens[0]).'</div>';
    echo '<div class="clear"></div>';
    for($x=0;$x<count($gegevens[0]);$x++)
    {

        echo '<div class="hover">';
            for($y=1;$y<count($gegevens);$y++)
            {

                echo '<div class="veld">'.$gegevens[$y][$x].'</div>';
            }

        echo '</div>';
    }

echo '</div>';
?>
 
Frank Conijn

Frank Conijn

28/05/2014 14:57:32
Quote Anchor link
Michael - op 28/05/2014 11:19:37:
Met een klein beetje javascript lukt dit wel. Artikel.

jQuery is natuurlijk niet 'een klein beetje javascript'. Dat is heel veel javascript. Dit is een klein beetje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
    <meta charset="utf-8">
    <title>Demo col:onmousover</title>
<style>
table {
    border-collapse: collapse;
}
td {
    border: 1px solid black;
}
td:hover {
    cursor: pointer;
}
</style>
</head>
<body>
<table id="table1">
    <colgroup>
        <col>
        <col>
        <col>
    </colgroup>
    <tr>
        <td>ISBN</td>
        <td>Title</td>
        <td>Price</td>
    </tr>
    <tr>
        <td>3476896</td>
        <td>My first HTML</td>
        <td>$53</td>
    </tr>
    <tr>
        <td>5869207</td>
        <td>My first CSS</td>
        <td>$49</td>
    </tr>
</table>
<script>
var cols = document.getElementById('table1').getElementsByTagName('col');
var TRs = document.getElementById('table1').getElementsByTagName('tr');
for (var j=0; j<TRs.length; j++) {
    var eachTR = TRs[j];
    var TDs = eachTR.getElementsByTagName('td');
    for (var k=0; k<TDs.length; k++) {
        TDs[k].nr = k;
        TDs[k].onmouseover = function() {
            this.parentNode.style.background = 'red'; // optioneel
            this.style.background = 'maroon';         // optioneel
            this.style.color = 'white';               // optioneel
            var colNr = this.nr;
            cols[colNr].style.background = 'red';
        }
        TDs[k].onmouseout = function() {
            this.parentNode.style.background = '';    // optioneel
            this.style.background = '';               // optioneel
            this.style.color = '';                    // optioneel
            var colNr = this.nr;
            cols[colNr].style.background = '';
        }
    }
}
</script>
</body>
</html>

Edit: opties toegevoegd die 2D-effect geven, zoals het jQuery-script dat ook geeft.
Gewijzigd op 28/05/2014 19:29:55 door Frank Conijn
 
Jan R

Jan R

29/05/2014 07:41:59
Quote Anchor link
@sanThe: Hier verlies ik de tr highlichting. Is wel een goeie aanpak
@Frank Conijn. Is ongeveer hetzelfde als deze van Michael. Ik heb het voorbeeld daar gebruik. Wel met jq 2

Allemaal bedankt voor het bekijken en helpen

Jan
 
Frank Conijn

Frank Conijn

29/05/2014 12:50:17
Quote Anchor link
Beste Jan,

Het enige overgebleven principiële renderingsverschil tussen het jQuery- en het elementaire Javascript is dat in in het eerste het tabelhoofd dezelfde kleur blijft houden bij de onmouses. Dat is echter met kleine toevoeging aan het CSS-blokje ook in het tweede te realiseren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
tr:first-child td {
    background: yellow !important;
    color: black !important;
}
Gewijzigd op 29/05/2014 13:00:06 door Frank Conijn
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.