Idee: Formulier controle

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »
Robert Deiman

Robert Deiman

05/12/2008 11:47:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een nieuwe manier van formulieren controleren, waarbij je in de name van het veld beperkingen kan stellen. Het is de bedoeling dat je niets meer aan de controle hoeft aan te passen, maar dat je door het maken van de form op de manier zoals nodig voor de controle al je formulier kan laten controleren.

Ik heb het al een beetje werkend, maar ben er net aan begonnen. Mijn vraag aan jullie: Zien jullie hier wat in, kunnen jullie er wat mee en misschien wel het belangrijkst, is het op deze manier mogelijk?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <meta http-equiv="content-language" content="nl-en" />
    <meta name="title" content="" />
    <title>Input Form</title>


</head>
<body>
    <form  action="" method="post">
        <input type="text" name="text[naam][2]" />
        <input type="text" name="text[straat][5]" />
        <input type="text" name="text[personal]" />
        
        <input type="submit" name="submit" />
    </form>

<?php    
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
    $errors = array();
    foreach($_POST['text'] as $input_naam => $value){
        if(is_array($value)){
            foreach($_POST['text'][$input_naam] as $length => $input){
                if(empty($input)){
                    $errors[$input_naam][] = 'empty';
                    }

                elseif(strlen($input) < $length){
                    $errors[$input_naam][] = 'short';
                    $errors[$input_naam][] = $length;
                    }
                }
            }
        }
    }

    
if(!empty($errors)){
    foreach($errors as $key => $value){
        if($errors[$key][0] == 'short'){
            echo $key.' moet uit minimaal '.$errors[$key][1].' tekens bestaan.<br />';
            }

        elseif($errors[$key][0] == 'empty'){
            echo 'U heeft geen waarde ingevuld bij '.$key;
            }
        }
    }

?>

</body>
</html>


Hetgeen wat er nu in de code slechts gebeurt is voor de genoemde velden (allemaal type text) controleren op de lengte, of ze wel ingevuld zijn (bij een opgegeven minimale lengte betekend dit voor de textvelden ook dat ze ingevuld MOETEN worden)
Bij het textveld waarbij geen lengte is ingevuld hoeft er ook niets ingevuld te worden.

Vast bedankt voor het meedenken.
Robert
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 02:35:43
 
PHP Newbie

PHP Newbie

05/12/2008 12:07:00
Quote Anchor link
Ik zie eigenlijk niets in deze manier, aangezien een bezoeker dus alleen maar de veldnaam hoeft aan te passen om de gegevens anders te laten valideren.

Ik kan die 2 gewoon naar een 5 veranderen en vise versa, dan is volgens php de controle goed, maar toch staan er niet de waarden in zoals bedoeld.
 
Aaa Trump

aaa Trump

05/12/2008 12:17:00
Quote Anchor link
Lijkt me ook niet echt veilig ha?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/12/2008 12:21:00
Quote Anchor link
Oké, ik wist niet dat ze ook zomaar de veldnamen konden aanpassen.. (voor een gemiddelde bezoeker is dat al niets natuurlijk) Dan is dit niet handig om te doen.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

05/12/2008 12:40:00
Quote Anchor link
Lijkt mij inderdaad niet veilig.
Juist omdat ik het formulier op mijn computer kan zetten met een action naar jouw pagina.

Wat je eventueel wel kunt doen is een array maken met daarin de eisen waaraan een bepaald veld moet voldoen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
$aPosts
= Array(
    'name' => Array(
        'type' => 'string',
        'minLength' => 4,
        'maxLength' => 12),
    'email' => Array(
        'type' => 'email'),
    'age' => Array(
        'type' => 'int',
        'minNumber' => 10,
        'maxNumber' => 100)
);


ForEach($_POST AS $sKey => $sValue)
{

    if(Array_Key_Exists($sKey, $aPosts))
    {

        Switch($aPosts[$sKey]['type'])
        {
            case
'string':
                // Check op de lengtes etc. etc.
            break;
            case
'int':
                // Nummer controleren
            break;
            case
'email':
                // Email check
            break;
        }
    }
}

?>


Nu ik het zo bekijk is dit zo geack nog niet (vind ik) :)

Ik ga er eens goed naar kijken :p

Robert_Deiman schreef op 05.12.2008 12:21:
Oké, ik wist niet dat ze ook zomaar de veldnamen konden aanpassen.. (voor een gemiddelde bezoeker is dat al niets natuurlijk) Dan is dit niet handig om te doen.
Ik ga naar jouw site. Ik vul het formulier in en krijg een foutmelding, huh :S Waarom te lang?
Ik kijk in de bron-code, aha, lengte in de naam van het veld.

Ik kopieer je hele form en plaats deze in een nieuwe html bestand die ik gewoon op mijn computer zet. Vervolgens zet ik in plaats van 5 daar gewoon 20 neer, zet de action goed, zodat hij wel naar jouw site gaat. En ik kan invullen :)

Zo kun je ook 'vaak' een ander geslacht invullen. Vaak kun je bij profielen site's alleen man of vrouw selecteren. Als je nou een html bestand aan maakt met een form erin en je maakt daar gewoon een input text-field van met dezelfde naam (sex of geslacht of weet ik veel wat) kun je alles invullen.

Daarom altijd server-side checken of het wel echt m of v is of 0 of 1 of wat dan ook.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis Mertens
 
PHP Newbie

PHP Newbie

05/12/2008 14:01:00
Quote Anchor link
Je kunt natuurlijk wel een array van eigenschappen maken. Aan de hand van die array genereer je het formulier en aan de hand van diezelfde array valideer je je formulier. Voorbeeldje:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
    $formulier
= array(
                    'action' = '#',
                    'method' = 'post',
                    'elementen' = array
                                    (
                                        array('naam', 'text', 20),
                                        array('email', 'text', null)
                                    )
                );

    
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
    {

        foreach($_POST as $key => $value)
        {

            if(strlen($value) > $formulier['elementen'][$key][2])
            {

                $errors[$key] = 'De string is te lang';
            }
        }
    }

    
    echo '<form method="'.$formuliee['method'].'" action="'.$formulier['action'].'">';
    
        foreach($formulier['elementen'] as $elementen)
        {

            if($element[0] == 'text' || $element[0] == 'password')
            {

                echo '<input type="'.$element[0].'" name="'.$element[1].'"'.(($element[2] != null) ? ' maxlength="'.$element[2].'"' : '').' />';
            }
        }

    
    echo '</form>';
        
?>


Heb het niet getest, maar het geeft wel een indruk van wat ik bedoel.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

09/12/2008 07:42:00
Quote Anchor link
Ik bedenk me net dat je het ook anders kan doen. Ik maak nu voor verzenden al die array aan, die kan je ook aanmaken na verzenden en in PHP. Dan komt het wel redelijk in de buurt van wat php_newbie aangeeft.

Dan is het natuurlijk wel veilig. Het idee was om gebruikers voor het formulier zo weinig mogelijk aanpassingen te laten doen. Het idee van newbie is wel een goede, dat is best verder uit te werken.
 
Barman V

Barman V

09/12/2008 08:13:00
Quote Anchor link
Ik heb hiervoor mijn eigen klasse geschreven, die ik voor elk project meeneem.

Dus met ->addTextfield(, ->addTextarea(, ->addButton(, enz enz bouw ik mijn formulier. In elke methode geef ik de eigenschappen aan van het inputveld. Een textfield kan verplicht zijn, maar ook kan ik meesturen of het een numeriek veld moet zijn, of bijv een emailadres, een decimaal of een postcode, enz.
Zo kan een button een imagebutton zijn, maar ook een submitbutton of een normale button.

Door middel van een handig geintegreerde validatiefunctie check ik in een keer al mijn formuliervelden (inclusief beveiliging).

Op deze manier maak ik met zeer weinig code een (complex) formulier.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

09/12/2008 09:28:00
Quote Anchor link
@Barman

Dat is dit principe ook he, ik heb nu het formulier er nog "hard" in staan, maar die gaat uiteindelijk wel worden gegenereerd. Ik had alleen de array (waarden) meegegeven in de name van het veld, maar dat is eigenlijk onzin. De naam van het veld is al uniek eigenlijk. Dus je kan controle heel simpel inbouwen. Had ik niet goed over nagedacht.
 
Hipska BE

Hipska BE

09/12/2008 11:56:00
Quote Anchor link
Dit is niet zo'n ideale manier voor controle met php, maar wel als je het zou toepassen in JS.

Een JS scriptje overloopt dan automatisch alle form velden en maakt zelf de nodige validators aan. Tijdens het typen zie jij dan ook of je een veld correct invult.

in PHP zou je het toch weer dubbel moeten beveiligen en voegt het niet veel extra toe.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

09/12/2008 12:16:00
Quote Anchor link
Yepz. Een JS scriptje eronder is mooi en handig. Maar sowieso server side controleren.

En dan vind ik mijn scriptje zo geack nog niet.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

09/12/2008 12:57:00
Quote Anchor link
@Hipska

Waarom is het niet handig in PHP? Je kan met een array (zoals newbie ook had gemaakt) heel eenvoudig een formulier maken. Koppel dit aan een database met verschillende typen (numeriek e.d.) en je php controle kan zo worden opgebouwd aan de hand van jou opgegeven waarden. Ideaal om te controleren lijkt mij.
 
Barman V

Barman V

10/12/2008 07:57:00
Quote Anchor link
Hipska schreef op 09.12.2008 11:56:
Dit is niet zo'n ideale manier voor controle met php, maar wel als je het zou toepassen in JS.

Een JS scriptje overloopt dan automatisch alle form velden en maakt zelf de nodige validators aan. Tijdens het typen zie jij dan ook of je een veld correct invult.

in PHP zou je het toch weer dubbel moeten beveiligen en voegt het niet veel extra toe.
Grappig dat je altijd nog rekening moet houden met de mensen die javascript (soms) uit hebben staan. Misschien dat je het alleen bedoeld in deze situatie, maar serverside controleren is eigenlijk altijd een must.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/12/2008 08:11:00
Quote Anchor link
Een zend login-formulier, inclusief validatie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
class LoginForm extends Zend_Form
{
    public function __construct($options = null)
    {

        $this->addElementPrefixPath('MyValid', 'controllers/helpers/', Zend_Form_Element::VALIDATE);
        parent::__construct($options);
        $this    ->setName('login');

        $gebruikersnaam = new Zend_Form_Element_Text('gebruikersnaam');
        $gebruikersnaam    ->setLabel('Gebruikersnaam')
                        ->
setRequired(true)
                        ->
addFilter('StringTrim')
                        ->
addValidator('NotEmpty', true, array('messages' =>     array(
                                                                                    'isEmpty' => 'Geef een gebruiksnaam op',
                                                                                )));

 
        $wachtwoord = new Zend_Form_Element_Password('wachtwoord');
        $wachtwoord    ->setLabel('Wachtwoord')
                    ->
setRequired(true)
                    ->
addFilter('StringTrim')
                    ->
addValidator('NotEmpty', true, array('messages' =>    array(
                                                                                'isEmpty' => 'Geef een wachtwoord op',
                                                                            )));

 
        $submit = new Zend_Form_Element_Submit('submit');
        $submit    ->setLabel('Login');
        
        $this    ->addElements(array($gebruikersnaam, $wachtwoord, $submit));
    }
}

?>


Aan te roepen door:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
        $form
= new LoginForm();
        $this->view->form = $form;
        
        if ($this->_request->isPost())
        {

            $formData = $this->_request->getPost();
            
            if(!$form->isValid($formData))
            {

                $form->populate($formData);
            }

            else
            {
?>


Misschien kun je daar wat mee. Dan moet je wel met classes gaan werken en kom je er niet meer met een array I guess..
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

10/12/2008 08:30:00
Quote Anchor link
Mooi voorbeeld, alleen jammer van het Engels en Nederlands door elkaar.
 
Marien xD

Marien xD

10/12/2008 10:16:00
Quote Anchor link
Of gebruik gewoon FormHandler. Ik heb het 1 keer gebruikt en wil niet anders meer. Gewoon object georienteerd een formulier definieren en niets meer.

Kijk eens op www.formhandler.net :)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

10/12/2008 10:29:00
Quote Anchor link
Uiteindelijk is het mijn bedoeling om met 'n eigen script (daar leer ik weer van he!) vanuit een database ('t cms werkt op een centrale database) formulieren laat genereren. Klanten kunnen zo eenvoudig zelf hun contactformulier en dergelijke aanmaken. Wij maken hem nu zelf elke keer aan, en als er velden toegevoegd moeten worden doen wij dat ook. (op zich niet erg, maar het is zo weinig werk vaak dat er niets voor wordt gerekend) Daarom was ik met een dergelijk systeem bezig.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/12/2008 12:44:00
Quote Anchor link
Dennis Mertens schreef op 10.12.2008 08:30:
Mooi voorbeeld, alleen jammer van het Engels en Nederlands door elkaar.


De classes en functies zijn engels, aangezien het Zend framework gewoon engels is, maar ik wil mijn nederlandse bezoeker natuurlijk wel de woorden "gebruikersnaam" en "wachtwoord" laten zien en niet "Username" en "password".
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

10/12/2008 13:00:00
Quote Anchor link
Dat snap ik maar ik zie ook variabele in het Nederlands.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/12/2008 16:53:00
Quote Anchor link
Dennis Mertens schreef op 10.12.2008 13:00:
Dat snap ik maar ik zie ook variabele in het Nederlands.


Het is natuurlijk niet echt handig om het formulier element gebruikersnaam in de variabele $username te zetten he...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.