inloggen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »
Karim karim

karim karim

21/08/2010 19:44:33
Quote Anchor link
Hallo dag allemaal,

Ik heb twee vragen:

1) Hoe stel ik het beste in dat er een foutmelding komt als de combinatie gebruikersnaam/paswoord niet correct is ?

2) Als een gebruiker in een pagina (één van de velen) wil geraken waar hij eerst voor moet inloggen krijgt hij onmiddelijk een inlogformulier om in te vullen. Hoe stel je in dat hij na ingelogd te zijn onmiddelijk naar de gewenste pagina wordt doorgeschakeld ?

alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 11:08:25
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

21/08/2010 20:16:46
Quote Anchor link
hmm, dat hangt er volgens mij helemaal van af hoe je script in elkaar zit. Of je sessies gebruikt of cookies en wat voor beveiliging? En hoe je script is opgebouwd.
Gewijzigd op 21/08/2010 20:17:02 door Bas IJzelendoorn
 
Karim karim

karim karim

22/08/2010 00:39:11
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
<?php
session_start();
$Verkeerd="Uw gebruikersnaam en/of paswoord zijn verkeerd of niet ingevuld.";
if (isset($_POST['verzenden']))
{


$gebruikersnaam = $_POST["gebruikersnaam"];
$paswoord = $_POST["paswoord"];

// controleren of naam en paswoord in database voorkomen
// foutmelding als ie niet klopt
// als het klopt dan sessievariabelen aanmaken


$db=mysql_connect("localhost","afhaalpizz_root2","admin");

mysql_select_db("afhaalpizz_klanten",$db) or die ("Fout: openen database mislukt");
$sql = "SELECT * FROM gegevens WHERE Gebruikersnaam = \"" . $gebruikersnaam . "\" AND Paswoord = \"" . $paswoord . "\" ";
$result=mysql_query("$sql");

if(mysql_num_rows($result) ==1)
    {


while ($rij=mysql_fetch_assoc($result))
        {

if(($gebruikersnaam==$rij["Gebruikersnaam"]) AND ($paswoord==$rij["Paswoord"]))

            {

$_SESSION["gebruikersnaam"] = $gebruikersnaam;
$_SESSION["paswoord"] = $paswoord;
header("Location:ingelogd.php");

            }



else{echo $Verkeerd;}


 
            
        }
    }
}

?>

<html>
<head>
     <title>inloggen.php</title>
</head>
<body>
<table><tr><td>

<?php
include ("includes/hoofdmenu.php");
?>


</td><td>

<form action="inloggen.php" method="post">
<input type="button" value="Gebruikersnaam" style="width:150px" />
<input type="text" name="gebruikersnaam" /><br />
<input type="button" value="Paswoord" style="width:150px" />
<input type="password" name="paswoord" />
<br />
<input type="submit" name="verzenden" value="Inloggen" />

</form>

<br /><img src="afbeeldingen/aanmelden.jpg" style="width:150px" border="1" onclick="location='aanmelden.php';" />

</td></tr></table>

<center>
Welcome to inloggen.php.
</center>

</body>
</html>


Toevoeging op 22/08/2010 00:39:29:

dit was het inlogformulier

Toevoeging op 22/08/2010 00:41:45:

als ik ingelogd ben ga ik naar een apart bestand 'ingelogd.php'

nu wil ik automatisch doorgeschakeld worden naar het (één van de vele) gewenste bestand
Gewijzigd op 22/08/2010 17:17:29 door Bas IJzelendoorn
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/08/2010 12:34:23
Quote Anchor link
Er klopt niet veel van wat je gecodeerd hebt:
1. controles en validaties
2. op het gebruik van die() staat de doodstraf
3. je slaat geen privacy gevoelige info op in sessions / coookies
4. script logica klopt niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php
session_start();

if ($db=mysql_connect('*****','*****','*****')) {

    if (!mysql_select_db('afhaalpizz_klanten',$db))
       unset($db);
    }
}


if ($db) {
    $Verkeerd = 'Uw gebruikersnaam en/of paswoord zijn verkeerd of niet ingevuld.';
    $bError = false;
    
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        
        if (   isset($_POST['gebruikersnaam']) && trim($_POST['gebruikersnaam']) != ''
            && isset($_POST['passwoord']) && trim($_POST['paswoord']) != '')
        
            // wachtwoord sla je op met md5 of sha1 of andere manier van hash
            $sql = "SELECT *
                    FROM   gegevens
                    WHERE  gebruikersnaam = '"
.mysql_real_escape_string($_POST['gebruikersnaam']."'
                    AND    password = '"
.md5($_POST['paswoord'])."'";  
                    
                    
            if (($result = mysql_query($sql)) === false) {
               // schrijf mysql_error() en $sql naar een error file
               $bError = true;
            }

            else {
               if (mysql_num_rows($result) == 1) { // als het aantal opgehaalde record > 1 is dan klopt er iets niet gebruikersnaam dient uniek te zijn!
                  $row = mysql_fetch_assoc($result];
                  $_SESSION['ingelogd'] = 1;
                  unset($row['paswoord']); // wactwoorden en pricicy gegevens sla je niet op in $_COOKIE / $_SESSION
                  $_SESSION['gid'] = $row;                              
               }

               else {
                  $bError = true;
               }
            }
        }

        else {
           $bError = true;
        }

        
        if ($bError) {
           echo $Verkeerd;
        }

        else {
            header('Location: ingeloged.php');
        }        
    }
}

else {
   // schrijf mysql_error() naar een error file
   echo 'Op dit moment is het niet mogelijk in te loggen';
}

?>



<?php
session_start();
if (isset($_SESSION['ingelogd']) === false) {
   header('Location: inloggen.php');
}

?>



<form action="inloggen.php" method="post">
   <input name="gebruikersnaam" type="text" />
   <input name="gebruikersnaam" type="password" />
   <input name="verzenden" type="submit" value="inloggen" />
</form>  
 
Karim karim

karim karim

22/08/2010 15:38:55
Quote Anchor link
Dit is voor te oefenen, geen commerciële website of iets dergelijks.
Ik leer stap voor stap. Het script dat je hebt gepost is te moeilijk voor me. Ik hou het bij het mijne tot het werkt en dan zie ik wel naar de andere zaken (privacy,die,logica,enz).

Ik ben momenteel bezig met twee dingen die niet willen lukken: direct doorschakelen naar de gewenste pagina na ingelogd te zijn en een foutmelding krijgen op dezelfde inlogpagina als de inloggegevens fout zijn.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/08/2010 15:42:12
Quote Anchor link
Direct doorsturen na succesvolle poging:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
header('Location: volgende_pagina.php');
?>

Wat betreft de foutmelding, die kun je gewoon vanuit hetzelfde script echoën...

Wellicht ook handig: PHP Beginnershandleiding
 
Karim karim

karim karim

22/08/2010 16:47:28
Quote Anchor link
deze header methode ken ik al

ik zal het anders uitleggen:

ik zit op de voorpagina van de website, ik wil naar het bestelformulier dus klik ik op 'bestellen' maar aangezien ik niet ingelogd ben wordt ik doorgestuurd naar het inlogformulier en na ingelogd te zijn moet ik onmiddelijk doorgeschakeld worden naar het bestelformulier.

mijn vraag:

hoe kan ik zo instellen dat de website mij onmiddelijk doorschakelt naar het bestelformulier na ingelogd te zijn enkel omdat ik voor dat ik ingelogd was heb geklikt op de link 'bestellen' ?

hoe kan ik zo instellen dat de website mij onmiddelijk doorschakelt naar het bloggedeelte na ingelogd te zijn enkel omdat ik voor dat ik ingelogd was heb geklikt op de link 'bloggen' ?

alvast bedankt
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/08/2010 16:52:49
Quote Anchor link
Dan zul je dus op een of andere manier moeten registreren vanaf welke pagina de bezoeker naar de login pagina verwezen is. Dat kan wellicht met de waarde in $_SERVER['HTTP_REFERER'], dus daar zou je eens naar kunnen kijken.
 
Karim karim

karim karim

22/08/2010 17:21:55
Quote Anchor link
In de inlogpagina (tussen php-tags):

$VorigePagina=$_SERVER['HTTP_REFERER'];
header('Location:'.$VorigePagina);

lukt niet.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/08/2010 17:33:23
Quote Anchor link
Echo de waarde van $_SERVER['HTTP_REFERER'] eerst eens en kijk of die waarde klopt...
 
Ferry d

ferry d

17/09/2010 19:58:25
Quote Anchor link
Ik heb even zijn code gekopieert en het aangepast om het mogelijk te maken. Hier is de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
<?php
// Oude locatie opvragen die is
//  opgestuurt door middel van
//  header("Location: inloggen.php?oudeLocatie=" . $_SERVER["REQUEST_URI"]);

$oudelocatie = $_REQUEST['oudeLocatie'];



session_start();
$Verkeerd = "Uw gebruikersnaam en/of paswoord zijn verkeerd of niet ingevuld.";
if (isset($_POST['verzenden']))
{
    $gebruikersnaam = $_POST["gebruikersnaam"];
    $paswoord = $_POST["paswoord"];

    /// controleren of naam en paswoord in database voorkomen
    /// foutmelding als ie niet klopt
    /// als het klopt dan sessievariabelen aanmaken


    $db = mysql_connect("localhost","afhaalpizz_root2","admin");

    
    // Veiligheids maatregel
    $gebruikersnaam = mysql_real_escape_string($gebruikersnaam);
    $paswoord       = mysql_real_escape_string($paswoord);
    // Deze maatregel heeft een verbinding met MYSQL nodig;
    
    
    
    mysql_select_db("afhaalpizz_klanten",$db) or die ("Fout: openen database mislukt");
    $sql = "SELECT * FROM `gegevens` WHERE Gebruikersnaam = \"" . $gebruikersnaam . "\" AND Paswoord = \"" . $paswoord . "\" ";
      // Tabel naam tussen `` gezet.
      
      
      
    $result = mysql_query($sql); // $sql uit de "" gehaald.
    if(mysql_num_rows($result) == 1)
     {
    // Aangezien je alleen resultaten kan hebben
         //  Waar de gebruikersnaam en wachtwoord klopt,
         //  hoef je het dus niet dubbel te controleren.

         
         $_SESSION["gebruikersnaam"] = $gebruikersnaam;
         $_SESSION["paswoord"] = $paswoord;
         
         
         
         
         // We willen de oude loctie in een url gebruiken:
         //  Voorkom slechte URL's

         $oudelocatie = urlencode($oudelocatie);
         
         
         
         header("Location: ingelogd.php?oudeLocatie=" . $oudelocatie);
         // Geef de oude loctie door aan ingelogd.php;
         exit();  
         // Na een header('location: '); een exit(); gebruiken om het script te stoppen
    }
    else
     {    // Er is niks gevonden waar de ingevoerde gebruikersnaam
         //  en wachtwoord mee overeen komen:
         //  Gebruiker bestaat niet.

         echo $Verkeerd;
     }

     mysql_close($db); // Sluit de verbinding met mysql.
}


?>

<html>
<head>
         <title>inloggen.php</title>
</head>
<body>
         <table>
         <tr>
         <td>
<?php
include ("includes/hoofdmenu.php");
?>


</td><td>

<form action="inloggen.php" method="post"><p><!-- <p> toegevoegt om goede HTML te maken -->
<input type="button" value="Gebruikersnaam" style="width: 150px;" />
<input type="text" name="gebruikersnaam" /><br />
<input type="button" value="Paswoord" style="width: 150px;" />
<input type="password" name="paswoord" />
<br />
<!-- Geef de oude locatie door aan het volgende document. -->
<input type="hidden" name="oudeLocatie" value="<?PHP echo $oudelocatie; ?>"/>


<input type="submit" name="verzenden" value="Inloggen" />

</p></form>

<p><!-- <p> toegevoegt om goede HTML te maken -->
<br/><img src="afbeeldingen/aanmelden.jpg" style="width: 150px;" border="1" onclick="location = 'aanmelden.php';" />
</p>

</td></tr></table>

<center>
<p>Welcome to inloggen.php.</p><!-- <p> toegevoegt om goede HTML te maken -->
</center>

</body>
</html>


Als iemand naar inloggen.php moet worden gestuurt moet je dit gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?PHP header("Location: inloggen.php?oudeLocatie=" . $_SERVER["REQUEST_URI"]); ?>


Ik ben zelf een PHP-exper dus ik heb het gebrobeer makkelijk begrijpbare code te maken, het is dus NIET 100% hack-proef!

Bij ingelocht.php moet je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo('<a href="' . $_REQUEST['oudeLocatie'] . '">' . "Link text" . '</a>'); ?>
zetten als je een link naar de oude pagina wilt.
Gewijzigd op 17/09/2010 20:03:17 door ferry d
 
- Mark -

- Mark -

17/09/2010 20:25:30
Quote Anchor link
Quote:
Ik ben zelf een PHP-exper


LOL je hebt er anders best nog wel wat foutjes in zitten.

- Je echoed content boven je html gedeelte.
- "$gebruikersnaam = $_POST["gebruikersnaam"];" is nergens voor nodig.
- Het wachtwoord in een sessie opslaan? Helemaal nergens voor nodig.
- Het wachtwoord word zonder te coderen opgeslagen.
- Je hebt nul comma nul fout afhandeling.
- mysql_close() is nergens voor nodig.
- die() is ook niet echt mooi.
- backtics uit je sql slopen.
- als je enkele quotes had gebruikt had je je dubble quotes niet hoeven te escapen in je sql.

Het enige plus punt is meer en beter commentaar in je script. Al is het al bijna een maand te laat ben ik bang.
 
Mar cel

Mar cel

18/09/2010 00:05:35
Quote Anchor link
Verder zal naar mijn inziens $_SERVER['http_referer'] niet werken omdat je van het inlog formulier komt, er zit dus nog een pagina tussen. (geblokkeerde pagina/inlogpagina/verwerk) Wat mij beter lijkt is om bij de melding dat iemand ingelogd moet zijn, een sessie aanmaken met de URL oid als waarde. Later na het inloggen check je of die sessie aanwezig is, stuur je door en verwijder je evt nog die sessie.

Weet dat het al beetje laat is maar misschien handig voor de andere gebruikers.
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

18/09/2010 00:10:15
Quote Anchor link
Zonder de laatste 5 posts gelezen te hebben...

Wat ik altijd deed (deed!!), was:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if ( inlogtroep ) {
  if ( foute inlog ) {
    header('Location: login.php?msg=Verkeerde shit ingevuld, trol!');
    exit;
  }
  ..
goeie inlog dus doe je ding
  header('Location: intranet.php?msg=Goedzo, je hebt je wachtwoord onthouden.');
  exit;
}
...
formulier hier ...
?>


Toevoeging op 18/09/2010 00:11:06:

HTTP_REFERER hoeft trouwens nooit te bestaan. Ga daar dus niet van uit! En in Safari kan je m spoofen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.