inloggen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »
Karim karim

karim karim

21/08/2010 19:44:33
Quote Anchor link
Hallo dag allemaal,

Ik heb twee vragen:

1) Hoe stel ik het beste in dat er een foutmelding komt als de combinatie gebruikersnaam/paswoord niet correct is ?

2) Als een gebruiker in een pagina (één van de velen) wil geraken waar hij eerst voor moet inloggen krijgt hij onmiddelijk een inlogformulier om in te vullen. Hoe stel je in dat hij na ingelogd te zijn onmiddelijk naar de gewenste pagina wordt doorgeschakeld ?

alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 00:04:31
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

21/08/2010 20:16:46
Quote Anchor link
hmm, dat hangt er volgens mij helemaal van af hoe je script in elkaar zit. Of je sessies gebruikt of cookies en wat voor beveiliging? En hoe je script is opgebouwd.
Gewijzigd op 21/08/2010 20:17:02 door Bas IJzelendoorn
 
Karim karim

karim karim

22/08/2010 00:39:11
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
<?php
session_start();
$Verkeerd="Uw gebruikersnaam en/of paswoord zijn verkeerd of niet ingevuld.";
if (isset($_POST['verzenden']))
{


$gebruikersnaam = $_POST["gebruikersnaam"];
$paswoord = $_POST["paswoord"];

// controleren of naam en paswoord in database voorkomen
// foutmelding als ie niet klopt
// als het klopt dan sessievariabelen aanmaken


$db=mysql_connect("localhost","afhaalpizz_root2","admin");

mysql_select_db("afhaalpizz_klanten",$db) or die ("Fout: openen database mislukt");
$sql = "SELECT * FROM gegevens WHERE Gebruikersnaam = \"" . $gebruikersnaam . "\" AND Paswoord = \"" . $paswoord . "\" ";
$result=mysql_query("$sql");

if(mysql_num_rows($result) ==1)
    {


while ($rij=mysql_fetch_assoc($result))
        {

if(($gebruikersnaam==$rij["Gebruikersnaam"]) AND ($paswoord==$rij["Paswoord"]))

            {

$_SESSION["gebruikersnaam"] = $gebruikersnaam;
$_SESSION["paswoord"] = $paswoord;
header("Location:ingelogd.php");

            }



else{echo $Verkeerd;}


 
            
        }
    }
}

?>

<html>
<head>
     <title>inloggen.php</title>
</head>
<body>
<table><tr><td>

<?php
include ("includes/hoofdmenu.php");
?>


</td><td>

<form action="inloggen.php" method="post">
<input type="button" value="Gebruikersnaam" style="width:150px" />
<input type="text" name="gebruikersnaam" /><br />
<input type="button" value="Paswoord" style="width:150px" />
<input type="password" name="paswoord" />
<br />
<input type="submit" name="verzenden" value="Inloggen" />

</form>

<br /><img src="afbeeldingen/aanmelden.jpg" style="width:150px" border="1" onclick="location='aanmelden.php';" />

</td></tr></table>

<center>
Welcome to inloggen.php.
</center>

</body>
</html>


Toevoeging op 22/08/2010 00:39:29:

dit was het inlogformulier

Toevoeging op 22/08/2010 00:41:45:

als ik ingelogd ben ga ik naar een apart bestand 'ingelogd.php'

nu wil ik automatisch doorgeschakeld worden naar het (één van de vele) gewenste bestand
Gewijzigd op 22/08/2010 17:17:29 door Bas IJzelendoorn
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/08/2010 12:34:23
Quote Anchor link
Er klopt niet veel van wat je gecodeerd hebt:
1. controles en validaties
2. op het gebruik van die() staat de doodstraf
3. je slaat geen privacy gevoelige info op in sessions / coookies
4. script logica klopt niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php
session_start();

if ($db=mysql_connect('*****','*****','*****')) {

    if (!mysql_select_db('afhaalpizz_klanten',$db))
       unset($db);
    }
}


if ($db) {
    $Verkeerd = 'Uw gebruikersnaam en/of paswoord zijn verkeerd of niet ingevuld.';
    $bError = false;
    
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        
        if (   isset($_POST['gebruikersnaam']) && trim($_POST['gebruikersnaam']) != ''
            && isset($_POST['passwoord']) && trim($_POST['paswoord']) != '')
        
            // wachtwoord sla je op met md5 of sha1 of andere manier van hash
            $sql = "SELECT *
                    FROM   gegevens
                    WHERE  gebruikersnaam = '"
.mysql_real_escape_string($_POST['gebruikersnaam']."'
                    AND    password = '"
.md5($_POST['paswoord'])."'";  
                    
                    
            if (($result = mysql_query($sql)) === false) {
               // schrijf mysql_error() en $sql naar een error file
               $bError = true;
            }

            else {
               if (mysql_num_rows($result) == 1) { // als het aantal opgehaalde record > 1 is dan klopt er iets niet gebruikersnaam dient uniek te zijn!
                  $row = mysql_fetch_assoc($result];
                  $_SESSION['ingelogd'] = 1;
                  unset($row['paswoord']); // wactwoorden en pricicy gegevens sla je niet op in $_COOKIE / $_SESSION
                  $_SESSION['gid'] = $row;                              
               }

               else {
                  $bError = true;
               }
            }
        }

        else {
           $bError = true;
        }

        
        if ($bError) {
           echo $Verkeerd;
        }

        else {
            header('Location: ingeloged.php');
        }        
    }
}

else {
   // schrijf mysql_error() naar een error file
   echo 'Op dit moment is het niet mogelijk in te loggen';
}

?>



<?php
session_start();
if (isset($_SESSION['ingelogd']) === false) {
   header('Location: inloggen.php');
}

?>



<form action="inloggen.php" method="post">
   <input name="gebruikersnaam" type="text" />
   <input name="gebruikersnaam" type="password" />
   <input name="verzenden" type="submit" value="inloggen" />
</form>  
 
Karim karim

karim karim

22/08/2010 15:38:55
Quote Anchor link
Dit is voor te oefenen, geen commerciële website of iets dergelijks.
Ik leer stap voor stap. Het script dat je hebt gepost is te moeilijk voor me. Ik hou het bij het mijne tot het werkt en dan zie ik wel naar de andere zaken (privacy,die,logica,enz).

Ik ben momenteel bezig met twee dingen die niet willen lukken: direct doorschakelen naar de gewenste pagina na ingelogd te zijn en een foutmelding krijgen op dezelfde inlogpagina als de inloggegevens fout zijn.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/08/2010 15:42:12
Quote Anchor link
Direct doorsturen na succesvolle poging:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
header('Location: volgende_pagina.php');
?>

Wat betreft de foutmelding, die kun je gewoon vanuit hetzelfde script echoën...

Wellicht ook handig: PHP Beginnershandleiding
 
Karim karim

karim karim

22/08/2010 16:47:28
Quote Anchor link
deze header methode ken ik al

ik zal het anders uitleggen:

ik zit op de voorpagina van de website, ik wil naar het bestelformulier dus klik ik op 'bestellen' maar aangezien ik niet ingelogd ben wordt ik doorgestuurd naar het inlogformulier en na ingelogd te zijn moet ik onmiddelijk doorgeschakeld worden naar het bestelformulier.

mijn vraag:

hoe kan ik zo instellen dat de website mij onmiddelijk doorschakelt naar het bestelformulier na ingelogd te zijn enkel omdat ik voor dat ik ingelogd was heb geklikt op de link 'bestellen' ?

hoe kan ik zo instellen dat de website mij onmiddelijk doorschakelt naar het bloggedeelte na ingelogd te zijn enkel omdat ik voor dat ik ingelogd was heb geklikt op de link 'bloggen' ?

alvast bedankt
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/08/2010 16:52:49
Quote Anchor link
Dan zul je dus op een of andere manier moeten registreren vanaf welke pagina de bezoeker naar de login pagina verwezen is. Dat kan wellicht met de waarde in $_SERVER['HTTP_REFERER'], dus daar zou je eens naar kunnen kijken.
 
Karim karim

karim karim

22/08/2010 17:21:55
Quote Anchor link
In de inlogpagina (tussen php-tags):

$VorigePagina=$_SERVER['HTTP_REFERER'];
header('Location:'.$VorigePagina);

lukt niet.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/08/2010 17:33:23
Quote Anchor link
Echo de waarde van $_SERVER['HTTP_REFERER'] eerst eens en kijk of die waarde klopt...
 
Ferry d

ferry d

17/09/2010 19:58:25
Quote Anchor link
Ik heb even zijn code gekopieert en het aangepast om het mogelijk te maken. Hier is de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
<?php
// Oude locatie opvragen die is
//  opgestuurt door middel van
//  header("Location: inloggen.php?oudeLocatie=" . $_SERVER["REQUEST_URI"]);

$oudelocatie = $_REQUEST['oudeLocatie'];



session_start();
$Verkeerd = "Uw gebruikersnaam en/of paswoord zijn verkeerd of niet ingevuld.";
if (isset($_POST['verzenden']))
{
    $gebruikersnaam = $_POST["gebruikersnaam"];
    $paswoord = $_POST["paswoord"];

    /// controleren of naam en paswoord in database voorkomen
    /// foutmelding als ie niet klopt
    /// als het klopt dan sessievariabelen aanmaken


    $db = mysql_connect("localhost","afhaalpizz_root2","admin");

    
    // Veiligheids maatregel
    $gebruikersnaam = mysql_real_escape_string($gebruikersnaam);
    $paswoord       = mysql_real_escape_string($paswoord);
    // Deze maatregel heeft een verbinding met MYSQL nodig;
    
    
    
    mysql_select_db("afhaalpizz_klanten",$db) or die ("Fout: openen database mislukt");
    $sql = "SELECT * FROM `gegevens` WHERE Gebruikersnaam = \"" . $gebruikersnaam . "\" AND Paswoord = \"" . $paswoord . "\" ";
      // Tabel naam tussen `` gezet.
      
      
      
    $result = mysql_query($sql); // $sql uit de "" gehaald.
    if(mysql_num_rows($result) == 1)
     {
    // Aangezien je alleen resultaten kan hebben
         //  Waar de gebruikersnaam en wachtwoord klopt,
         //  hoef je het dus niet dubbel te controleren.

         
         $_SESSION["gebruikersnaam"] = $gebruikersnaam;
         $_SESSION["paswoord"] = $paswoord;
         
         
         
         
         // We willen de oude loctie in een url gebruiken:
         //  Voorkom slechte URL's

         $oudelocatie = urlencode($oudelocatie);
         
         
         
         header("Location: ingelogd.php?oudeLocatie=" . $oudelocatie);
         // Geef de oude loctie door aan ingelogd.php;
         exit();  
         // Na een header('location: '); een exit(); gebruiken om het script te stoppen
    }
    else
     {    // Er is niks gevonden waar de ingevoerde gebruikersnaam
         //  en wachtwoord mee overeen komen:
         //  Gebruiker bestaat niet.

         echo $Verkeerd;
     }

     mysql_close($db); // Sluit de verbinding met mysql.
}


?>

<html>
<head>
         <title>inloggen.php</title>
</head>
<body>
         <table>
         <tr>
         <td>
<?php
include ("includes/hoofdmenu.php");
?>


</td><td>

<form action="inloggen.php" method="post"><p><!-- <p> toegevoegt om goede HTML te maken -->
<input type="button" value="Gebruikersnaam" style="width: 150px;" />
<input type="text" name="gebruikersnaam" /><br />
<input type="button" value="Paswoord" style="width: 150px;" />
<input type="password" name="paswoord" />
<br />
<!-- Geef de oude locatie door aan het volgende document. -->
<input type="hidden" name="oudeLocatie" value="<?PHP echo $oudelocatie; ?>"/>


<input type="submit" name="verzenden" value="Inloggen" />

</p></form>

<p><!-- <p> toegevoegt om goede HTML te maken -->
<br/><img src="afbeeldingen/aanmelden.jpg" style="width: 150px;" border="1" onclick="location = 'aanmelden.php';" />
</p>

</td></tr></table>

<center>
<p>Welcome to inloggen.php.</p><!-- <p> toegevoegt om goede HTML te maken -->
</center>

</body>
</html>


Als iemand naar inloggen.php moet worden gestuurt moet je dit gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?PHP header("Location: inloggen.php?oudeLocatie=" . $_SERVER["REQUEST_URI"]); ?>


Ik ben zelf een PHP-exper dus ik heb het gebrobeer makkelijk begrijpbare code te maken, het is dus NIET 100% hack-proef!

Bij ingelocht.php moet je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo('<a href="' . $_REQUEST['oudeLocatie'] . '">' . "Link text" . '</a>'); ?>
zetten als je een link naar de oude pagina wilt.
Gewijzigd op 17/09/2010 20:03:17 door ferry d
 
- Mark -

- Mark -

17/09/2010 20:25:30
Quote Anchor link
Quote:
Ik ben zelf een PHP-exper


LOL je hebt er anders best nog wel wat foutjes in zitten.

- Je echoed content boven je html gedeelte.
- "$gebruikersnaam = $_POST["gebruikersnaam"];" is nergens voor nodig.
- Het wachtwoord in een sessie opslaan? Helemaal nergens voor nodig.
- Het wachtwoord word zonder te coderen opgeslagen.
- Je hebt nul comma nul fout afhandeling.
- mysql_close() is nergens voor nodig.
- die() is ook niet echt mooi.
- backtics uit je sql slopen.
- als je enkele quotes had gebruikt had je je dubble quotes niet hoeven te escapen in je sql.

Het enige plus punt is meer en beter commentaar in je script. Al is het al bijna een maand te laat ben ik bang.
 
Mar cel

Mar cel

18/09/2010 00:05:35
Quote Anchor link
Verder zal naar mijn inziens $_SERVER['http_referer'] niet werken omdat je van het inlog formulier komt, er zit dus nog een pagina tussen. (geblokkeerde pagina/inlogpagina/verwerk) Wat mij beter lijkt is om bij de melding dat iemand ingelogd moet zijn, een sessie aanmaken met de URL oid als waarde. Later na het inloggen check je of die sessie aanwezig is, stuur je door en verwijder je evt nog die sessie.

Weet dat het al beetje laat is maar misschien handig voor de andere gebruikers.
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

18/09/2010 00:10:15
Quote Anchor link
Zonder de laatste 5 posts gelezen te hebben...

Wat ik altijd deed (deed!!), was:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if ( inlogtroep ) {
  if ( foute inlog ) {
    header('Location: login.php?msg=Verkeerde shit ingevuld, trol!');
    exit;
  }
  ..
goeie inlog dus doe je ding
  header('Location: intranet.php?msg=Goedzo, je hebt je wachtwoord onthouden.');
  exit;
}
...
formulier hier ...
?>


Toevoeging op 18/09/2010 00:11:06:

HTTP_REFERER hoeft trouwens nooit te bestaan. Ga daar dus niet van uit! En in Safari kan je m spoofen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.