Kaart inkleuren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »
Jan DS

Jan DS

18/06/2010 18:57:37
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een online spel te maken, een van de duizende, maar heb een probleem: in het spel moet je op een europese kaart landen veroveren, wanneer je dit hebt gedaan moet dat land jouw kleur krijgen. Hoe kan ik dat best aan boord leggen? Welke techniek, programma moet ik gebruiken?
 
PHP hulp

PHP hulp

01/05/2024 06:10:35
 
Crude Oil

Crude Oil

18/06/2010 19:06:58
Quote Anchor link
Ik denk dat je het beste de volgende kaarten kunt maken:
* Blanco kaart
* Kaarten met ingekleurde landen.

Je kunt kaarten bewerken met programma's als:
GIMP: Klik
Inkscape: Klik
Adobe Photoshop: Klik (trial)
 
Jan DS

Jan DS

18/06/2010 19:26:08
Quote Anchor link
Ja, maar ik kan toch niet voorspellen welke gebieden de spelers gaan innemen. Hoe kan ik dan een gekleurde kaard maken?
 
Crude Oil

Crude Oil

18/06/2010 19:29:52
Quote Anchor link
Jan DS op 18/06/2010 19:26:08:
Ja, maar ik kan toch niet voorspellen welke gebieden de spelers gaan innemen. Hoe kan ik dan een gekleurde kaard maken?


je moet dan verschillende kaarten maken
 
Jan DS

Jan DS

18/06/2010 19:48:12
Quote Anchor link
Voor alle mogelijke combinaties?
 
Crude Oil

Crude Oil

18/06/2010 19:53:02
Quote Anchor link
of php een afbeelding te laten creëren. Dan moet je van elk gebied een ingekleurde kaart hebben, en niet van elke mogelijke combinatie
 
Jan DS

Jan DS

18/06/2010 19:54:45
Quote Anchor link
Ok, en hoe moet ik daar aan beginnen? Op dat gebied ben ik echt niet thuis.
 
Crude Oil

Crude Oil

18/06/2010 19:57:25
Quote Anchor link
Ik ook niet zo, er lopen hier genoeg andere gebruikers rond die je misschien kunnen helpen
 
Jan DS

Jan DS

19/06/2010 19:55:26
Quote Anchor link
Hopelijk antwoorden die.
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

19/06/2010 19:58:59
Quote Anchor link
Ik kon alleen enkele betaalde oplossingen vinden, maar dat zal wel niet de oplossing zijn. Gewoon even goo(g)chelen.
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

19/06/2010 20:14:15
Quote Anchor link
Dan moet je maken:
- 1 blanco, alle landen gewoon wit
- van elk land een aparte kaart waarbij de achtergrond transparant is(alle andere landen verwijderen) en alleen het betreffende land staat ingekleurd.

Al deze afbeeldingen even groot, bij de kaarten van de landen het land op de juiste plaats. Vervolgens in PHP als eerste de blanco kaart nemen als onder grond en de landen naar keuze er over heen plakken zodat deze op het einde resultaat ingekleurd worden en de rest wit blijft. Dat is de opzet. Eigenlijk zo ongeveer dezelfde techniek gebruiken als bij een watermerk over afbeelding maken. En dat is ook waar je op moet googelen denk ik zo.
Gewijzigd op 19/06/2010 20:18:39 door Piet Verhagen
 
- -

- -

20/06/2010 01:57:52
Quote Anchor link
Dit is wat ik zou doen:

Een gifje maken waarin alle landen staan, ieder land moet een andere kleur hebben.
Schrijf per land de rgb code op die erbij horen.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$image
= imagecreatefromgif( 'landkaart.gif' );

// een array met alle landen met bijbehorende rgb
$landen = array( 'Belgie' => array( 'R' => '0', 'G' => '0', 'B' => '0' ), 'Nederland' => array( 'R' => '255', 'G' => '0', 'B' => '0' ), 'Luxemburg' => array( 'R' => '255', 'G' => '255', 'B' => '0' ) );

// een array met de landen die een user heeft 'veroverd', die zal je waarschijnlijk uit een database gaan halen
$landen_owned = array( 'Nederland' );

foreach( $landen as $land )
{

    $index = imagecolorclosest( $image, $land[ 'R' ], $land[ 'G' ], $land[ 'B' ] ); // Let op: R G B vervangen!

    if( in_array( $land, $landen_owned )
        imagecolorset( $image, $index, R, G, B ); //hier komt de rgb code van de speler
    else
        imagecolorset( $image, $index, 0, 0, 0 );
}

?>

Code is niet getest en zal misschien niet helemaal kloppen!
Gewijzigd op 20/06/2010 01:58:21 door - -
 
Jan DS

Jan DS

21/06/2010 19:53:08
Quote Anchor link
Alvast bedankt, hiermee raak ik wel een eind op weg.
 
Mark L

Mark L

21/06/2010 21:42:49
Quote Anchor link
Over een tijdje zul je hiervoor SVG kunnen gebruiken. Dit kan al toegepast worden, alleen werkt nog niet in elk browser (denk bv. aan Internet Explorer...)
Ik wacht met smart op HTML-5

Wie weet wat Internet Explorer 9 brengt. Het zal allicht beter zijn dan het voorgaande ;) Vooral nu ze verplicht de keuze moeten stellen voor andere browsers, waardoor ze dus gebruikers zullen missen als ze nu niet goed meedoen. Wie weet gaat IE zich aan de standaarden houden!


Ontopic:

Je zou ook PHP alle mogelijke combinaties kunnen laten maken, deze opslaan en dan die gebruiken. Dit kost in het vervolg minder server kracht.
 
Pim -

Pim -

21/06/2010 22:02:02
Quote Anchor link
@Mark, weet niet hoor. Je kan zeker een cache maken, maar alle mogelijke combinaties is echt veel... Stel 5 spelers en de 51 landen van Europa, dus 5^51 combinaties, dat is 4.4408921 × 10^35, met een aardige 5kb per kaart is dat 2.22044605 × 10^39 bytes, zeg maar 2.22044605 × 10^15 yottabytes, ik denk meer dan de hoevelheid informatie die er op de wereld bestaat ;)

Ook maar on topic:
Kijk een naar http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b8/Blank_Map_of_Europe_-w_boundaries.svg
Wat je beter kan doen is deze svg gebruiken en hem in php stoppen, en dan met een Content-Type en .htaccess de php-file als svg voordoen, zo hoef je geen enklele afbeelding te genereren.

Dat komt neer op:
Je pakt de xml van de svg (google eens op svg) en past deze met php (PHPDom, google) aan met de kleurtjes. De paden van de lijntjes zijn er al, je hoeft dan alleen de fill te verandren. Dus je doet een XPath (google) en verandert bij elk svg:path item het style attribuut. Alle landen zijn al aangegeven met landcode, moet lukken.

Alsnog een hoop werk, succes!

En trouwens de svg support:
http://en.wikipedia.org/wiki/Scalable_Vector_Graphics#Native_support
Dus geen IE support, en als je zoekt naar omwegen:
http://www.planetsvg.com/content/svg-solutions-internet-explorer
Gewijzigd op 21/06/2010 22:13:08 door Pim -
 
Mitchel V

Mitchel V

22/06/2010 09:14:24
Quote Anchor link
of je maakt met css een landkaart...

hokjes van 25px bij 25px
en daar overheen zit een div met de lege plattegrond..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.