Kaart inkleuren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »
Jan DS

Jan DS

18/06/2010 18:57:37
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een online spel te maken, een van de duizende, maar heb een probleem: in het spel moet je op een europese kaart landen veroveren, wanneer je dit hebt gedaan moet dat land jouw kleur krijgen. Hoe kan ik dat best aan boord leggen? Welke techniek, programma moet ik gebruiken?
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 17:04:01
 
Crude Oil

Crude Oil

18/06/2010 19:06:58
Quote Anchor link
Ik denk dat je het beste de volgende kaarten kunt maken:
* Blanco kaart
* Kaarten met ingekleurde landen.

Je kunt kaarten bewerken met programma's als:
GIMP: Klik
Inkscape: Klik
Adobe Photoshop: Klik (trial)
 
Jan DS

Jan DS

18/06/2010 19:26:08
Quote Anchor link
Ja, maar ik kan toch niet voorspellen welke gebieden de spelers gaan innemen. Hoe kan ik dan een gekleurde kaard maken?
 
Crude Oil

Crude Oil

18/06/2010 19:29:52
Quote Anchor link
Jan DS op 18/06/2010 19:26:08:
Ja, maar ik kan toch niet voorspellen welke gebieden de spelers gaan innemen. Hoe kan ik dan een gekleurde kaard maken?


je moet dan verschillende kaarten maken
 
Jan DS

Jan DS

18/06/2010 19:48:12
Quote Anchor link
Voor alle mogelijke combinaties?
 
Crude Oil

Crude Oil

18/06/2010 19:53:02
Quote Anchor link
of php een afbeelding te laten creëren. Dan moet je van elk gebied een ingekleurde kaart hebben, en niet van elke mogelijke combinatie
 
Jan DS

Jan DS

18/06/2010 19:54:45
Quote Anchor link
Ok, en hoe moet ik daar aan beginnen? Op dat gebied ben ik echt niet thuis.
 
Crude Oil

Crude Oil

18/06/2010 19:57:25
Quote Anchor link
Ik ook niet zo, er lopen hier genoeg andere gebruikers rond die je misschien kunnen helpen
 
Jan DS

Jan DS

19/06/2010 19:55:26
Quote Anchor link
Hopelijk antwoorden die.
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

19/06/2010 19:58:59
Quote Anchor link
Ik kon alleen enkele betaalde oplossingen vinden, maar dat zal wel niet de oplossing zijn. Gewoon even goo(g)chelen.
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

19/06/2010 20:14:15
Quote Anchor link
Dan moet je maken:
- 1 blanco, alle landen gewoon wit
- van elk land een aparte kaart waarbij de achtergrond transparant is(alle andere landen verwijderen) en alleen het betreffende land staat ingekleurd.

Al deze afbeeldingen even groot, bij de kaarten van de landen het land op de juiste plaats. Vervolgens in PHP als eerste de blanco kaart nemen als onder grond en de landen naar keuze er over heen plakken zodat deze op het einde resultaat ingekleurd worden en de rest wit blijft. Dat is de opzet. Eigenlijk zo ongeveer dezelfde techniek gebruiken als bij een watermerk over afbeelding maken. En dat is ook waar je op moet googelen denk ik zo.
Gewijzigd op 19/06/2010 20:18:39 door Piet Verhagen
 
- -

- -

20/06/2010 01:57:52
Quote Anchor link
Dit is wat ik zou doen:

Een gifje maken waarin alle landen staan, ieder land moet een andere kleur hebben.
Schrijf per land de rgb code op die erbij horen.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$image
= imagecreatefromgif( 'landkaart.gif' );

// een array met alle landen met bijbehorende rgb
$landen = array( 'Belgie' => array( 'R' => '0', 'G' => '0', 'B' => '0' ), 'Nederland' => array( 'R' => '255', 'G' => '0', 'B' => '0' ), 'Luxemburg' => array( 'R' => '255', 'G' => '255', 'B' => '0' ) );

// een array met de landen die een user heeft 'veroverd', die zal je waarschijnlijk uit een database gaan halen
$landen_owned = array( 'Nederland' );

foreach( $landen as $land )
{

    $index = imagecolorclosest( $image, $land[ 'R' ], $land[ 'G' ], $land[ 'B' ] ); // Let op: R G B vervangen!

    if( in_array( $land, $landen_owned )
        imagecolorset( $image, $index, R, G, B ); //hier komt de rgb code van de speler
    else
        imagecolorset( $image, $index, 0, 0, 0 );
}

?>

Code is niet getest en zal misschien niet helemaal kloppen!
Gewijzigd op 20/06/2010 01:58:21 door - -
 
Jan DS

Jan DS

21/06/2010 19:53:08
Quote Anchor link
Alvast bedankt, hiermee raak ik wel een eind op weg.
 
Mark L

Mark L

21/06/2010 21:42:49
Quote Anchor link
Over een tijdje zul je hiervoor SVG kunnen gebruiken. Dit kan al toegepast worden, alleen werkt nog niet in elk browser (denk bv. aan Internet Explorer...)
Ik wacht met smart op HTML-5

Wie weet wat Internet Explorer 9 brengt. Het zal allicht beter zijn dan het voorgaande ;) Vooral nu ze verplicht de keuze moeten stellen voor andere browsers, waardoor ze dus gebruikers zullen missen als ze nu niet goed meedoen. Wie weet gaat IE zich aan de standaarden houden!


Ontopic:

Je zou ook PHP alle mogelijke combinaties kunnen laten maken, deze opslaan en dan die gebruiken. Dit kost in het vervolg minder server kracht.
 
Pim -

Pim -

21/06/2010 22:02:02
Quote Anchor link
@Mark, weet niet hoor. Je kan zeker een cache maken, maar alle mogelijke combinaties is echt veel... Stel 5 spelers en de 51 landen van Europa, dus 5^51 combinaties, dat is 4.4408921 × 10^35, met een aardige 5kb per kaart is dat 2.22044605 × 10^39 bytes, zeg maar 2.22044605 × 10^15 yottabytes, ik denk meer dan de hoevelheid informatie die er op de wereld bestaat ;)

Ook maar on topic:
Kijk een naar http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b8/Blank_Map_of_Europe_-w_boundaries.svg
Wat je beter kan doen is deze svg gebruiken en hem in php stoppen, en dan met een Content-Type en .htaccess de php-file als svg voordoen, zo hoef je geen enklele afbeelding te genereren.

Dat komt neer op:
Je pakt de xml van de svg (google eens op svg) en past deze met php (PHPDom, google) aan met de kleurtjes. De paden van de lijntjes zijn er al, je hoeft dan alleen de fill te verandren. Dus je doet een XPath (google) en verandert bij elk svg:path item het style attribuut. Alle landen zijn al aangegeven met landcode, moet lukken.

Alsnog een hoop werk, succes!

En trouwens de svg support:
http://en.wikipedia.org/wiki/Scalable_Vector_Graphics#Native_support
Dus geen IE support, en als je zoekt naar omwegen:
http://www.planetsvg.com/content/svg-solutions-internet-explorer
Gewijzigd op 21/06/2010 22:13:08 door Pim -
 
Mitchel V

Mitchel V

22/06/2010 09:14:24
Quote Anchor link
of je maakt met css een landkaart...

hokjes van 25px bij 25px
en daar overheen zit een div met de lege plattegrond..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.