Kan dit korter?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »

Jerry php

Jerry php

13/10/2011 19:23:03
Quote Anchor link
En dan gaat het voornamelijk over de if'jes.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

$vnaam = $_POST['voornaam'];
$anaam = $_POST['achternaam'];
$dag = $_POST['dag'];
$maand = $_POST['maand'];
$jaar = $_POST['jaar'];
$voetbal = $_POST['voetbal'];
$username =  $_POST['username'];
$trainer = $_POST['trainer'];
$club = $_POST['club'];

if(empty($vnaam))
{

    echo "U heeft geen voornaam ingevoerd, probeer het nog eens.<br />";    
    echo "<a href='index.php'><input type='submit' value='Opnieuw' /></a>";    
}


elseif(empty($anaam))
{

    echo "U heeft geen achternaam ingevoerd, probeer het nog eens.<br />";    
    echo "<a href='index.php'><input type='submit' value='Opnieuw' /></a>";
}


elseif(empty($username))
{

    echo "U heeft geen gebruikersnaam ingevoerd, probeer het nog eens.<br />";    
    echo "<a href='index.php'><input type='submit' value='Opnieuw' /></a>";
}


elseif(empty($trainer))
{

    echo "U heeft geen trainer ingevoerd, probeer het nog eens.<br />";    
    echo "<a href='index.php'><input type='submit' value='Opnieuw' /></a>";
}


else
{

    if($club == "kies")
    {

        echo "U heeft geen geldige club ingevoerd, probeer het nog eens.<br />";    
        echo "<a href='index.php'><input type='submit' value='Opnieuw' /></a>";
    }


    else
    {
        echo "<fieldset style='width: 300px;'><legend>Controleer uw gegevens: </legend>";
        echo "Voornaam: " . $vnaam . "<br />";
        echo "Achternaam: " . $anaam . "<br />";
        echo "Geboortedatum: " . $dag . "-" . $maand . "-" . $jaar . "<br />";
        echo "Voetbal je? - ";    
        
        if($voetbal == "ja")
            {

                echo "Ja ik voetbal <br /><br />";
            }

            
        else
            {
                echo "Nee ik voetbal niet <br /><br />";    
            }

                
        echo "Gebruikersnaam: " . $username . "<br />";
        echo "Naam van de trainer: " . $trainer . "<br />";
        echo "Uw club: " . "<b>". $club ."</b><br />";
        echo "<input type='submit' name='submit' value='Bevestigen' />";
        echo "<a href='index.php'><input type='submit' value='Opnieuw' /></a>";
        echo "</fieldset>";
    }
}
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 14:48:53
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 19:38:44
Quote Anchor link
Ja, je kan de if-elseif-elseif-elseif-else sowieso vervangen door een switch(). En lijn 4 t/m 12 is onzin, waarom zou je alle waardes dubbel opslaan?

Onnodig geheugenverbruik van de server.

Lijn 55 t/m 63 kan met de shorthandmethode.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo (($voetbal=="ja")? "Ja, ik voetbal" : "Nee, ik voetbal niet!");
?>

Je kan beter die string met "ja" laten vervallen. Met booleans werken in PHP (true/false) is een stuk makkelijker.
Gewijzigd op 13/10/2011 19:45:45 door - Ariën -
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 19:45:26
Quote Anchor link
wat betekend dit dan exact?

(($voetbal)? "Ja, ik voetbal" : "Nee, ik voetbal niet!")
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 19:46:14
Quote Anchor link
((voorwaarde)? true: false )

Wat het verder doet, hetzelfde als lijn 55 t.m 63, maar dan veel korter.
Gewijzigd op 13/10/2011 19:47:29 door - Ariën -
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 19:47:25
Quote Anchor link
Dus wat bedoel je met die voorwaarde en die true en false?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 19:50:55
Quote Anchor link
een if-statement begint toch met een voorwaarde, die true of false wordt?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$iets
= "gaan"; // waarde toekennen aan $iets (definiëren genoemd)
if($iets=="gaan") { // voorwaarde
 echo "Het is 'gaan'"; // true / waar
} else { // anders..
echo "Nope, we mogen niet gaan"; // false / onwaar
}
?>


Mag jij raden of dit true of false wordt.
Gewijzigd op 13/10/2011 19:52:22 door - Ariën -
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 19:52:03
Quote Anchor link
En als het nu een if is met al die elseif enzo?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 19:53:58
Quote Anchor link
Dan is de shorthand niet functioneel. Die werkt alleen voor if-else.

Voor een elseif is de switch() handiger.
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 19:54:36
Quote Anchor link
oke. dankje!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 19:56:46
Quote Anchor link
Nog een opmerking. empty is geen goede controle, gebruik liever een vergelijking met een lege string i.c.m. met trim(). Empty() geeft ook false als je bijv. 0 of null gebruikt als waarde.
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 20:01:02
Quote Anchor link
Hoe zou die hier moeten dan?

if(trim($vnaam))
{
echo "U heeft geen voornaam ingevoerd, probeer het nog eens.<br />";
echo "<a href='index.php'><input type='submit' value='Opnieuw' /></a>";
}
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 20:07:38
Quote Anchor link
if(trim($_POST['vnaam']==""))

probeer dit eens, en vergeet $vnaam.
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 20:08:34
Quote Anchor link
Dus dan gaat het zeg maar vergelijken of die vnaam geen value heeft
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 20:13:27
Quote Anchor link
je weet wat trim() doet?
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 20:13:39
Quote Anchor link
Ik heb even gekeken naar die switch, maar hoe zou ik dat ooit moeten doen met mijn ifjes?

Toevoeging op 13/10/2011 20:14:14:

niet precies, maar ben het al aant zoeken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 20:16:55
Quote Anchor link
Kijk eens naar php.net/switch, en probeer eens wat.
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 20:18:21
Quote Anchor link
Ja ik ben aan het kijken, maar ik heb allemaal andere variabelen enzo.. dus ik snap het niet? Kan je een voorbeeld van mijn php geven?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 20:19:10
Quote Anchor link
Probeer eerst zelf eens wat.
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 20:20:01
Quote Anchor link
Ja maar kijk, over staat dit:

switch ($i)

maar ik ehb allemaal verschillende vars


Toevoeging op 13/10/2011 20:31:18:

toch?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 20:31:34
Quote Anchor link
Dat is wel zo...

Nee, in zo'n geval heb je er niks aan.
Gewijzigd op 13/10/2011 20:33:19 door - Ariën -
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 20:32:51
Quote Anchor link
ik kom er echt niet uit.. ik ben steeds aan het kijken.
 

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.