laatste berichten ipv laatste onderwerpen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »
Danny A-noniem

Danny A-noniem

02/08/2012 10:00:21
Quote Anchor link
Hallo mensen.
ik heb dit stukje gevonden op internet.
Werkt prima, maar hij geeft de laatste 5 forumonderwerpen weer.
Ik heb er zelf al een beetje mee gestoeid, maar krijg het niet voor elkaar.
(ben nog niet zon kei in mysql.)
dit is wat ik heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
<?php

// Freeware by Scriptol.com

// User configuration: update these data according to your own website


$site = "http://www.xxxxxxxxxxxxxx.nl/";
$forumdir = "xxxxxxxxxx/";
$formatflag = false;

// End of user configuration

$cvt = array(
   "(´)"=>"'",
   "(à)"=>"&agrave;",
   "(â)"=>"&acirc;",
   "(ä)"=>"&auml;",
   "(ç)"=>"&ccedil;",
   "(è)"=>"&egrave;",
   "(é)"=>"&eacute;",
   "(ê)"=>"&ecirc;",
   "(ë)"=>"&euml;",
   "(î)"=>"&icirc;",
   "(ï)"=>"&iuml;",
   "(ô)"=>"&ocirc;",
   "(ö)"=>"&ouml;",
   "(ù)"=>"&ugrave;",
   "(ü)"=>"&uuml;",
   "(û)"=>"&ucirc;",
   "(«)"=>"&laquo;",
   "(»)"=>"&raquo;",
   "(©)"=>"&copy;",
   "(§)"=>"&para;",
);
  
  

// Use this function only if the format differs

function convert($content)
{

    $len = count($cvt);
    while($htmlchar = current($cvt))
    {

      $letter = key($cvt);
      preg_replace($letter, $htmlchar, $content);
      next($cvt);
    }

    return $content;
}
  

// Use  to convert to UTF-8

function makeUTF($desc)
{
  
  $desc = UTF8_encode($desc);
  $desc = stripslashes($desc);
  return($desc);
}  



function
display($host, $dbname, $dbuser, $password, $size)
{

    global $site;
    global $forum;
    global $topiclist;
    global $table_prefix;    

    $db = @mysql_connect($host, $dbuser,$password);
    mysql_select_db($dbname);
 
    $posts = $table_prefix."posts";
    $users = $table_prefix."users";
    $top = $table_prefix."topics";
  
/*    
    $sql = "SELECT REF.post_id, TOP.topic_id, TXT.post_subject, REF.post_time, USER.username, TOP.topic_first_post_id
     FROM $posts REF, $texts TXT, $users USER, $top TOP
     WHERE REF.post_id = TOP.topic_first_post_id
     AND REF.post_id = TXT.post_id
     AND USER.user_id = TOP.topic_poster
     ORDER BY post_time DESC LIMIT $size";
 */
  
  
      $sql = "SELECT TOP.topic_id, TOP.topic_title, TOP.topic_time, USER.username
     FROM $posts REF, $users USER, $top TOP
     WHERE REF.post_id = TOP.topic_first_post_id    
     AND TOP.topic_poster = USER.user_id
     ORDER BY REF.post_time DESC LIMIT $size"
;







  
     // optionally:  AND TOP.forum_id IN (1,2,4,5, ...)  
    
    $results = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
    
    // Extracting and displaying titles
      
    while($line = mysql_fetch_assoc($results))
    {

       $title = $line['topic_title'];
       //$title = $line['post_subject'];
       $url = $forum . "viewtopic.php?t=" . $line['topic_id'];
      
       if($formatflag) $title = convert($title);

       $username = $line['username'];
       $date = strftime("%A %B %e, %Y %H:%M", $line['topic_time']+(0));
    
       echo "<span class=style2><a target=k href='$url'>*$title*</a><hr></span><br>\n";
    }
    
}


if(substr($site, -1, 1) != "/") $site = $site. "/";
$forum = $site . $forumdir;
if(substr($forum,-1, 1) != "/") $forum = $forum. "/";

include($forumdir."config.php");

if (! PHPBB_INSTALLED) die("phpBB not installed in $forumdir");

display($dbhost, $dbname , $dbuser, $dbpasswd , 5);    

?>


Nu wil ik dus ipv de onderwerpen, gewoon de laatste 5 forum berichten van het hele forum weergeven.
dit dacht ik op deze manier te doen ( volgends de phpmyadmin)
echter herkent hij de opdracht niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT `GPF_posts`.`post_text`
FROM GPF_posts
ORDER BY `GPF_posts`.`post_time` DESC, `GPF_posts`.`post_text` DESC



hoor het graag
Gewijzigd op 02/08/2012 10:04:31 door Danny A-noniem
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 09:49:45
 
Erwin H

Erwin H

02/08/2012 10:40:35
Quote Anchor link
Danny A-noniem op 02/08/2012 10:00:21:
.
dit dacht ik op deze manier te doen ( volgends de phpmyadmin)
echter herkent hij de opdracht niet.

Hij 'herkent de opdracht niet'. Probeer je daarmee te zeggen dat je een foutmelding krijgt? Waarom plaats je die dan niet? Dat zal een hoop helpen om de fout te vinden.
 
Eddy E

Eddy E

02/08/2012 10:50:45
Quote Anchor link
Haal ook de backticks (de `) weg.
Maar de php-code die je plaatst is niet direct verwant aan de sql-query die je plaatst.
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

02/08/2012 11:11:07
Quote Anchor link
ja hij geeft aan dat hij de opdracht niet herkend. terwijl ik de code uit de database haal met de query opbouwen die in de phpmyadmin zit.
@ eddy
dit is wat ik gedaan heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php

  $db
= @mysql_connect($host, $dbuser,$password);
    mysql_select_db($dbname);
 
    $posts = $table_prefix."posts";
    $users = $table_prefix."users";
    $top = $table_prefix."topics";
  
/*    
    $sql = "SELECT REF.post_id, TOP.topic_id, TXT.post_subject, REF.post_time, USER.username, TOP.topic_first_post_id
     FROM $posts REF, $texts TXT, $users USER, $top TOP
     WHERE REF.post_id = TOP.topic_first_post_id
     AND REF.post_id = TXT.post_id
     AND USER.user_id = TOP.topic_poster
     ORDER BY post_time DESC LIMIT $size";
 */  
//dit stukje heb ik dus aangepast

      $sql = "
SELECT `GPF_posts`.`post_text`
FROM GPF_posts
ORDER BY `GPF_posts`.`post_time` DESC, `GPF_posts`.`post_text` DESC"
;
// einde aanpassing







  
     // optionally:  AND TOP.forum_id IN (1,2,4,5, ...)  

    
    $results = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
?>




is dus even een stukje uit de code.
ik ga nu even de backticks weghalen om te testen.

oke nu heb ik geen foutmelding meer, maar ook geen text....
de steeretjes staan er wel...
balen hihi..

hoe ka ik nu dan een stukje tekst laten weergeven?
zoiets als bv de eerste 25 karaters van de laatste 5 berichten op het hele forum?
LEt op het gaat dus om een stukje buiten het forum te plaatsen.

of de sql voor phpbb3 om de laatste 5 berichten uit te lezen is ook welkom.
de rest kan ik er zelf wel weer omheen zetten.
Gewijzigd op 02/08/2012 11:24:46 door Danny A-noniem
 
Erwin H

Erwin H

02/08/2012 12:31:52
Quote Anchor link
Danny A-noniem op 02/08/2012 11:11:07:
ja hij geeft aan dat hij de opdracht niet herkend.

Misschien ben ik gek, maar ik maak me sterk dat phpmyadmin dat niet zegt. Die geeft ongetwijfeld een serieuze foutmelding, dus misschien wordt het tijd voor je om die gewoon even te copieren en hier te plaatsen. Als je geholpen wilt worden tenminste.
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

02/08/2012 13:40:00
Quote Anchor link
hey, zoals al genoemd de foutmelding is nu weg, nadat ik de backticks heb verwijderd.
dit was de melding:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /home/vhosts/xxxxxx.nl/httpdocs/phpbb-home.php on line 104



echter krijg ik nu geen output dan de ** sterretjes die om de berichten heen staan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<span class=style2><a target=k href='$url'>*$title*</a><hr></span><br>\n";
   ?>

dus de sterretjes staan er nu wel, echter geen berichten of andere text
Gewijzigd op 02/08/2012 13:45:19 door Danny A-noniem
 
Erwin H

Erwin H

02/08/2012 14:41:45
Quote Anchor link
En hoe kom je aan $title dan?

Danny, vriendelijk verzoek, probeer duidelijk te zijn en relevante info te geven. Op deze manier gaat het maanden duren voor iemand je een antwoord kan geven.
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

02/08/2012 14:55:18
Quote Anchor link
Oke, ik probeer het even opnieuw..
ik heb dus onderstaand script gevonden.
deze geeft mij de laatste 5 forumonderwerpen weer op mn frontpage van mijn 18+ website.
dat is deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
<?php

// Freeware by Scriptol.com

// User configuration: update these data according to your own website


$site = "http://www.xxxxxxxxxxxxxx.nl/";
$forumdir = "xxxxxxxxxx/";
$formatflag = false;

// End of user configuration

$cvt = array(
   "(´)"=>"'",
   "(à)"=>"&agrave;",
   "(â)"=>"&acirc;",
   "(ä)"=>"&auml;",
   "(ç)"=>"&ccedil;",
   "(è)"=>"&egrave;",
   "(é)"=>"&eacute;",
   "(ê)"=>"&ecirc;",
   "(ë)"=>"&euml;",
   "(î)"=>"&icirc;",
   "(ï)"=>"&iuml;",
   "(ô)"=>"&ocirc;",
   "(ö)"=>"&ouml;",
   "(ù)"=>"&ugrave;",
   "(ü)"=>"&uuml;",
   "(û)"=>"&ucirc;",
   "(«)"=>"&laquo;",
   "(»)"=>"&raquo;",
   "(©)"=>"&copy;",
   "(§)"=>"&para;",
);
  
  

// Use this function only if the format differs

function convert($content)
{

    $len = count($cvt);
    while($htmlchar = current($cvt))
    {

      $letter = key($cvt);
      preg_replace($letter, $htmlchar, $content);
      next($cvt);
    }

    return $content;
}
  

// Use  to convert to UTF-8

function makeUTF($desc)
{
  
  $desc = UTF8_encode($desc);
  $desc = stripslashes($desc);
  return($desc);
}  



function
display($host, $dbname, $dbuser, $password, $size)
{

    global $site;
    global $forum;
    global $topiclist;
    global $table_prefix;    

    $db = @mysql_connect($host, $dbuser,$password);
    mysql_select_db($dbname);
 
    $posts = $table_prefix."posts";
    $users = $table_prefix."users";
    $top = $table_prefix."topics";
  
/*    
    $sql = "SELECT REF.post_id, TOP.topic_id, TXT.post_subject, REF.post_time, USER.username, TOP.topic_first_post_id
     FROM $posts REF, $texts TXT, $users USER, $top TOP
     WHERE REF.post_id = TOP.topic_first_post_id
     AND REF.post_id = TXT.post_id
     AND USER.user_id = TOP.topic_poster
     ORDER BY post_time DESC LIMIT $size";
 */
  
  
      $sql = "SELECT TOP.topic_id, TOP.topic_title, TOP.topic_time, USER.username
     FROM $posts REF, $users USER, $top TOP
     WHERE REF.post_id = TOP.topic_first_post_id    
     AND TOP.topic_poster = USER.user_id
     ORDER BY REF.post_time DESC LIMIT $size"
;







  
     // optionally:  AND TOP.forum_id IN (1,2,4,5, ...)  
    
    $results = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
    
    // Extracting and displaying titles
      
    while($line = mysql_fetch_assoc($results))
    {

       $title = $line['topic_title'];
       //$title = $line['post_subject'];
       $url = $forum . "viewtopic.php?t=" . $line['topic_id'];
      
       if($formatflag) $title = convert($title);

       $username = $line['username'];
       $date = strftime("%A %B %e, %Y %H:%M", $line['topic_time']+(0));
    
       echo "<span class=style2><a target=k href='$url'>*$title*</a><hr></span><br>\n";
    }
    
}


if(substr($site, -1, 1) != "/") $site = $site. "/";
$forum = $site . $forumdir;
if(substr($forum,-1, 1) != "/") $forum = $forum. "/";

include($forumdir."config.php");

if (! PHPBB_INSTALLED) die("phpBB not installed in $forumdir");

display($dbhost, $dbname , $dbuser, $dbpasswd , 5);    

?>

dit scriptje werkt perfect, en geeft netjes de laatste 5 forumonderwerpen weer.

nu dacht ik als n00b, als ik de sql verwijder uit het orgineel en mijn sql neerzet dan zou die dus ipv de laatste 5 forum onderwerpen, de laatste 5 forumberichten weergeven.
Maar daar zit ik dus fout.
ik heb nog weinig kaas gegeten van mysql, maar wilde dus graag de laatste 5 berichten uit het hele forum weergeven.
Maar ik denk dat ik beter kan kijken dat ik de database rechtstreeks uitlees met een sql.
wanner ik kijk op mijn host in de database kan ik een querery opbouwen met wat ik wil
deze brengt mij volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
SELECT `GPF_posts`.`post_text`
FROM GPF_posts
ORDER BY `GPF_posts`.`post_time` DESC, `GPF_posts`.`post_text` DESC";
?>


dit gaf helaas de foutmelding die ik aangaf.
Daarna heb ik de tick verwijderd zoals wer aangegeven in een eerdere post.
Dat leverde geen foutmeldingen meer op, maar ook geen output ( met uitzondering van de **)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<span class=style2><a target=k href='$url'>*$title*</a><hr></span><br>\n";
   ?>


maar nu ben ik er nog niet uit hoe ik dan de laatste 5 berichten uit het hele forum kan weergeven.
en dan slechts bv 10 karaters van elk bericht.

Waar de $title vandaan komt, dit is orgineel van het orginele script zoals bovenaan staat.
en die gaf wel de forumonderwerpen weer.
maar dat doet die nu dus niet met de berichten.

ik zie ergens iets over het hoofd van instelling, maar kan het zelf niet vinden, met mijn weinige kennis hiervan.

Ik zoek dus de manier om de laatste 5 berichten te tonen buiten het forum om op de frontpage.


ik hoop dat dit iets duidelijk is.
 
Erwin H

Erwin H

02/08/2012 15:04:22
Quote Anchor link
Nee, je ziet niet 'iets' over het hoofd.... je ziet heel veel over het hoofd. Zo te zien begrijp je nog niet genoeg van php en mysql om dit soort scripts te bouwen. Variabelen komen namelijk niet zomaar uit de lucht vallen. Zo maar even een sql query veranderen en dan denken dat alles wel goed komt gaat niet werken.

$title in het originele script komt namelijk uit $line['topic_title'] (regel 106). $line is weer de rij uit de database die wordt uitgelezen (regel 104) en dus is 'topic_title' een kolom in de database. Aangezien jij in je nieuwe query die kolom niet eens selecteert zal je inderdaad ook niets op je pagina zien.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

02/08/2012 15:16:06
Quote Anchor link
Ervan uit gaande dat de beginpost ook in de posts tabel staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
SELECT
    p.topic_id,
    t.title
FROM
    (
    SELECT DISTINCT
        topic_id
    FROM
        posts
    ORDER BY
        post_date DESC
    LIMIT 5
    ) AS p
JOIN
    topics AS t
    USING topic_id

Edit:

Oops: fout aliasje
Gewijzigd op 02/08/2012 15:19:59 door Ger van Steenderen
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

02/08/2012 15:19:19
Quote Anchor link
Ja daar heb je gelijk in ben helaas nog geen kei met mysql nee, maar leer langzaam maar zeker van de fouten...

Toevoeging op 02/08/2012 16:29:24:

Maar.. de aanhouder wint...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?
    mysql_connect( ******, ******, ******);
 mysql_select_db(****);



$res = mysql_query("



SELECT * FROM GPF_posts ORDER BY
        post_time DESC
    LIMIT 100








"
) or die (mysql_error());
while ($arr = mysql_fetch_array($res))
{



$aWoorden = explode(' ', $arr['post_text'], 5);
array_pop($aWoorden);
echo implode(' ', $aWoorden).'...';



 
echo "<hr><br/>";

}


?>


eventjes de tut doorlezen, en daar is die dan.
de laatste 100 berichten , en slacht 5 woorden lang.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.