laatste berichten ipv laatste onderwerpen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »
Danny A-noniem

Danny A-noniem

02/08/2012 10:00:21
Quote Anchor link
Hallo mensen.
ik heb dit stukje gevonden op internet.
Werkt prima, maar hij geeft de laatste 5 forumonderwerpen weer.
Ik heb er zelf al een beetje mee gestoeid, maar krijg het niet voor elkaar.
(ben nog niet zon kei in mysql.)
dit is wat ik heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
<?php

// Freeware by Scriptol.com

// User configuration: update these data according to your own website


$site = "http://www.xxxxxxxxxxxxxx.nl/";
$forumdir = "xxxxxxxxxx/";
$formatflag = false;

// End of user configuration

$cvt = array(
   "(´)"=>"'",
   "(à)"=>"&agrave;",
   "(â)"=>"&acirc;",
   "(ä)"=>"&auml;",
   "(ç)"=>"&ccedil;",
   "(è)"=>"&egrave;",
   "(é)"=>"&eacute;",
   "(ê)"=>"&ecirc;",
   "(ë)"=>"&euml;",
   "(î)"=>"&icirc;",
   "(ï)"=>"&iuml;",
   "(ô)"=>"&ocirc;",
   "(ö)"=>"&ouml;",
   "(ù)"=>"&ugrave;",
   "(ü)"=>"&uuml;",
   "(û)"=>"&ucirc;",
   "(«)"=>"&laquo;",
   "(»)"=>"&raquo;",
   "(©)"=>"&copy;",
   "(§)"=>"&para;",
);
  
  

// Use this function only if the format differs

function convert($content)
{

    $len = count($cvt);
    while($htmlchar = current($cvt))
    {

      $letter = key($cvt);
      preg_replace($letter, $htmlchar, $content);
      next($cvt);
    }

    return $content;
}
  

// Use  to convert to UTF-8

function makeUTF($desc)
{
  
  $desc = UTF8_encode($desc);
  $desc = stripslashes($desc);
  return($desc);
}  



function
display($host, $dbname, $dbuser, $password, $size)
{

    global $site;
    global $forum;
    global $topiclist;
    global $table_prefix;    

    $db = @mysql_connect($host, $dbuser,$password);
    mysql_select_db($dbname);
 
    $posts = $table_prefix."posts";
    $users = $table_prefix."users";
    $top = $table_prefix."topics";
  
/*    
    $sql = "SELECT REF.post_id, TOP.topic_id, TXT.post_subject, REF.post_time, USER.username, TOP.topic_first_post_id
     FROM $posts REF, $texts TXT, $users USER, $top TOP
     WHERE REF.post_id = TOP.topic_first_post_id
     AND REF.post_id = TXT.post_id
     AND USER.user_id = TOP.topic_poster
     ORDER BY post_time DESC LIMIT $size";
 */
  
  
      $sql = "SELECT TOP.topic_id, TOP.topic_title, TOP.topic_time, USER.username
     FROM $posts REF, $users USER, $top TOP
     WHERE REF.post_id = TOP.topic_first_post_id    
     AND TOP.topic_poster = USER.user_id
     ORDER BY REF.post_time DESC LIMIT $size"
;







  
     // optionally:  AND TOP.forum_id IN (1,2,4,5, ...)  
    
    $results = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
    
    // Extracting and displaying titles
      
    while($line = mysql_fetch_assoc($results))
    {

       $title = $line['topic_title'];
       //$title = $line['post_subject'];
       $url = $forum . "viewtopic.php?t=" . $line['topic_id'];
      
       if($formatflag) $title = convert($title);

       $username = $line['username'];
       $date = strftime("%A %B %e, %Y %H:%M", $line['topic_time']+(0));
    
       echo "<span class=style2><a target=k href='$url'>*$title*</a><hr></span><br>\n";
    }
    
}


if(substr($site, -1, 1) != "/") $site = $site. "/";
$forum = $site . $forumdir;
if(substr($forum,-1, 1) != "/") $forum = $forum. "/";

include($forumdir."config.php");

if (! PHPBB_INSTALLED) die("phpBB not installed in $forumdir");

display($dbhost, $dbname , $dbuser, $dbpasswd , 5);    

?>


Nu wil ik dus ipv de onderwerpen, gewoon de laatste 5 forum berichten van het hele forum weergeven.
dit dacht ik op deze manier te doen ( volgends de phpmyadmin)
echter herkent hij de opdracht niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT `GPF_posts`.`post_text`
FROM GPF_posts
ORDER BY `GPF_posts`.`post_time` DESC, `GPF_posts`.`post_text` DESC



hoor het graag
Gewijzigd op 02/08/2012 10:04:31 door Danny A-noniem
 
PHP hulp

PHP hulp

22/05/2024 12:06:04
 
Erwin H

Erwin H

02/08/2012 10:40:35
Quote Anchor link
Danny A-noniem op 02/08/2012 10:00:21:
.
dit dacht ik op deze manier te doen ( volgends de phpmyadmin)
echter herkent hij de opdracht niet.

Hij 'herkent de opdracht niet'. Probeer je daarmee te zeggen dat je een foutmelding krijgt? Waarom plaats je die dan niet? Dat zal een hoop helpen om de fout te vinden.
 
Eddy E

Eddy E

02/08/2012 10:50:45
Quote Anchor link
Haal ook de backticks (de `) weg.
Maar de php-code die je plaatst is niet direct verwant aan de sql-query die je plaatst.
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

02/08/2012 11:11:07
Quote Anchor link
ja hij geeft aan dat hij de opdracht niet herkend. terwijl ik de code uit de database haal met de query opbouwen die in de phpmyadmin zit.
@ eddy
dit is wat ik gedaan heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php

  $db
= @mysql_connect($host, $dbuser,$password);
    mysql_select_db($dbname);
 
    $posts = $table_prefix."posts";
    $users = $table_prefix."users";
    $top = $table_prefix."topics";
  
/*    
    $sql = "SELECT REF.post_id, TOP.topic_id, TXT.post_subject, REF.post_time, USER.username, TOP.topic_first_post_id
     FROM $posts REF, $texts TXT, $users USER, $top TOP
     WHERE REF.post_id = TOP.topic_first_post_id
     AND REF.post_id = TXT.post_id
     AND USER.user_id = TOP.topic_poster
     ORDER BY post_time DESC LIMIT $size";
 */  
//dit stukje heb ik dus aangepast

      $sql = "
SELECT `GPF_posts`.`post_text`
FROM GPF_posts
ORDER BY `GPF_posts`.`post_time` DESC, `GPF_posts`.`post_text` DESC"
;
// einde aanpassing







  
     // optionally:  AND TOP.forum_id IN (1,2,4,5, ...)  

    
    $results = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
?>




is dus even een stukje uit de code.
ik ga nu even de backticks weghalen om te testen.

oke nu heb ik geen foutmelding meer, maar ook geen text....
de steeretjes staan er wel...
balen hihi..

hoe ka ik nu dan een stukje tekst laten weergeven?
zoiets als bv de eerste 25 karaters van de laatste 5 berichten op het hele forum?
LEt op het gaat dus om een stukje buiten het forum te plaatsen.

of de sql voor phpbb3 om de laatste 5 berichten uit te lezen is ook welkom.
de rest kan ik er zelf wel weer omheen zetten.
Gewijzigd op 02/08/2012 11:24:46 door Danny A-noniem
 
Erwin H

Erwin H

02/08/2012 12:31:52
Quote Anchor link
Danny A-noniem op 02/08/2012 11:11:07:
ja hij geeft aan dat hij de opdracht niet herkend.

Misschien ben ik gek, maar ik maak me sterk dat phpmyadmin dat niet zegt. Die geeft ongetwijfeld een serieuze foutmelding, dus misschien wordt het tijd voor je om die gewoon even te copieren en hier te plaatsen. Als je geholpen wilt worden tenminste.
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

02/08/2012 13:40:00
Quote Anchor link
hey, zoals al genoemd de foutmelding is nu weg, nadat ik de backticks heb verwijderd.
dit was de melding:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /home/vhosts/xxxxxx.nl/httpdocs/phpbb-home.php on line 104



echter krijg ik nu geen output dan de ** sterretjes die om de berichten heen staan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<span class=style2><a target=k href='$url'>*$title*</a><hr></span><br>\n";
   ?>

dus de sterretjes staan er nu wel, echter geen berichten of andere text
Gewijzigd op 02/08/2012 13:45:19 door Danny A-noniem
 
Erwin H

Erwin H

02/08/2012 14:41:45
Quote Anchor link
En hoe kom je aan $title dan?

Danny, vriendelijk verzoek, probeer duidelijk te zijn en relevante info te geven. Op deze manier gaat het maanden duren voor iemand je een antwoord kan geven.
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

02/08/2012 14:55:18
Quote Anchor link
Oke, ik probeer het even opnieuw..
ik heb dus onderstaand script gevonden.
deze geeft mij de laatste 5 forumonderwerpen weer op mn frontpage van mijn 18+ website.
dat is deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
<?php

// Freeware by Scriptol.com

// User configuration: update these data according to your own website


$site = "http://www.xxxxxxxxxxxxxx.nl/";
$forumdir = "xxxxxxxxxx/";
$formatflag = false;

// End of user configuration

$cvt = array(
   "(´)"=>"'",
   "(à)"=>"&agrave;",
   "(â)"=>"&acirc;",
   "(ä)"=>"&auml;",
   "(ç)"=>"&ccedil;",
   "(è)"=>"&egrave;",
   "(é)"=>"&eacute;",
   "(ê)"=>"&ecirc;",
   "(ë)"=>"&euml;",
   "(î)"=>"&icirc;",
   "(ï)"=>"&iuml;",
   "(ô)"=>"&ocirc;",
   "(ö)"=>"&ouml;",
   "(ù)"=>"&ugrave;",
   "(ü)"=>"&uuml;",
   "(û)"=>"&ucirc;",
   "(«)"=>"&laquo;",
   "(»)"=>"&raquo;",
   "(©)"=>"&copy;",
   "(§)"=>"&para;",
);
  
  

// Use this function only if the format differs

function convert($content)
{

    $len = count($cvt);
    while($htmlchar = current($cvt))
    {

      $letter = key($cvt);
      preg_replace($letter, $htmlchar, $content);
      next($cvt);
    }

    return $content;
}
  

// Use  to convert to UTF-8

function makeUTF($desc)
{
  
  $desc = UTF8_encode($desc);
  $desc = stripslashes($desc);
  return($desc);
}  



function
display($host, $dbname, $dbuser, $password, $size)
{

    global $site;
    global $forum;
    global $topiclist;
    global $table_prefix;    

    $db = @mysql_connect($host, $dbuser,$password);
    mysql_select_db($dbname);
 
    $posts = $table_prefix."posts";
    $users = $table_prefix."users";
    $top = $table_prefix."topics";
  
/*    
    $sql = "SELECT REF.post_id, TOP.topic_id, TXT.post_subject, REF.post_time, USER.username, TOP.topic_first_post_id
     FROM $posts REF, $texts TXT, $users USER, $top TOP
     WHERE REF.post_id = TOP.topic_first_post_id
     AND REF.post_id = TXT.post_id
     AND USER.user_id = TOP.topic_poster
     ORDER BY post_time DESC LIMIT $size";
 */
  
  
      $sql = "SELECT TOP.topic_id, TOP.topic_title, TOP.topic_time, USER.username
     FROM $posts REF, $users USER, $top TOP
     WHERE REF.post_id = TOP.topic_first_post_id    
     AND TOP.topic_poster = USER.user_id
     ORDER BY REF.post_time DESC LIMIT $size"
;







  
     // optionally:  AND TOP.forum_id IN (1,2,4,5, ...)  
    
    $results = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
    
    // Extracting and displaying titles
      
    while($line = mysql_fetch_assoc($results))
    {

       $title = $line['topic_title'];
       //$title = $line['post_subject'];
       $url = $forum . "viewtopic.php?t=" . $line['topic_id'];
      
       if($formatflag) $title = convert($title);

       $username = $line['username'];
       $date = strftime("%A %B %e, %Y %H:%M", $line['topic_time']+(0));
    
       echo "<span class=style2><a target=k href='$url'>*$title*</a><hr></span><br>\n";
    }
    
}


if(substr($site, -1, 1) != "/") $site = $site. "/";
$forum = $site . $forumdir;
if(substr($forum,-1, 1) != "/") $forum = $forum. "/";

include($forumdir."config.php");

if (! PHPBB_INSTALLED) die("phpBB not installed in $forumdir");

display($dbhost, $dbname , $dbuser, $dbpasswd , 5);    

?>

dit scriptje werkt perfect, en geeft netjes de laatste 5 forumonderwerpen weer.

nu dacht ik als n00b, als ik de sql verwijder uit het orgineel en mijn sql neerzet dan zou die dus ipv de laatste 5 forum onderwerpen, de laatste 5 forumberichten weergeven.
Maar daar zit ik dus fout.
ik heb nog weinig kaas gegeten van mysql, maar wilde dus graag de laatste 5 berichten uit het hele forum weergeven.
Maar ik denk dat ik beter kan kijken dat ik de database rechtstreeks uitlees met een sql.
wanner ik kijk op mijn host in de database kan ik een querery opbouwen met wat ik wil
deze brengt mij volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
SELECT `GPF_posts`.`post_text`
FROM GPF_posts
ORDER BY `GPF_posts`.`post_time` DESC, `GPF_posts`.`post_text` DESC";
?>


dit gaf helaas de foutmelding die ik aangaf.
Daarna heb ik de tick verwijderd zoals wer aangegeven in een eerdere post.
Dat leverde geen foutmeldingen meer op, maar ook geen output ( met uitzondering van de **)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<span class=style2><a target=k href='$url'>*$title*</a><hr></span><br>\n";
   ?>


maar nu ben ik er nog niet uit hoe ik dan de laatste 5 berichten uit het hele forum kan weergeven.
en dan slechts bv 10 karaters van elk bericht.

Waar de $title vandaan komt, dit is orgineel van het orginele script zoals bovenaan staat.
en die gaf wel de forumonderwerpen weer.
maar dat doet die nu dus niet met de berichten.

ik zie ergens iets over het hoofd van instelling, maar kan het zelf niet vinden, met mijn weinige kennis hiervan.

Ik zoek dus de manier om de laatste 5 berichten te tonen buiten het forum om op de frontpage.


ik hoop dat dit iets duidelijk is.
 
Erwin H

Erwin H

02/08/2012 15:04:22
Quote Anchor link
Nee, je ziet niet 'iets' over het hoofd.... je ziet heel veel over het hoofd. Zo te zien begrijp je nog niet genoeg van php en mysql om dit soort scripts te bouwen. Variabelen komen namelijk niet zomaar uit de lucht vallen. Zo maar even een sql query veranderen en dan denken dat alles wel goed komt gaat niet werken.

$title in het originele script komt namelijk uit $line['topic_title'] (regel 106). $line is weer de rij uit de database die wordt uitgelezen (regel 104) en dus is 'topic_title' een kolom in de database. Aangezien jij in je nieuwe query die kolom niet eens selecteert zal je inderdaad ook niets op je pagina zien.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

02/08/2012 15:16:06
Quote Anchor link
Ervan uit gaande dat de beginpost ook in de posts tabel staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
SELECT
    p.topic_id,
    t.title
FROM
    (
    SELECT DISTINCT
        topic_id
    FROM
        posts
    ORDER BY
        post_date DESC
    LIMIT 5
    ) AS p
JOIN
    topics AS t
    USING topic_id

Edit:

Oops: fout aliasje
Gewijzigd op 02/08/2012 15:19:59 door Ger van Steenderen
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

02/08/2012 15:19:19
Quote Anchor link
Ja daar heb je gelijk in ben helaas nog geen kei met mysql nee, maar leer langzaam maar zeker van de fouten...

Toevoeging op 02/08/2012 16:29:24:

Maar.. de aanhouder wint...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?
    mysql_connect( ******, ******, ******);
 mysql_select_db(****);



$res = mysql_query("



SELECT * FROM GPF_posts ORDER BY
        post_time DESC
    LIMIT 100








"
) or die (mysql_error());
while ($arr = mysql_fetch_array($res))
{



$aWoorden = explode(' ', $arr['post_text'], 5);
array_pop($aWoorden);
echo implode(' ', $aWoorden).'...';



 
echo "<hr><br/>";

}


?>


eventjes de tut doorlezen, en daar is die dan.
de laatste 100 berichten , en slacht 5 woorden lang.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.