Laatste gewijzigd record.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

02/10/2008 14:04:00
Quote Anchor link
Ik probeer uit een phpbb database de laatste gewijzigde post te pakken.
Kom er alleen niet uit.

Ik heb de velden post_time en post_edit_time. Als een bericht niet gewijzigd is, is post_edit_time gewoon 0.

Het zijn varchar velden met een unix timestamp (Tja, ik heb de DB niet gemaakt).

Hoe krijg ik nou de record waar of post_edit_time of post_time 't hoogst is?
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 16:41:49
 
- SanThe -

- SanThe -

02/10/2008 14:18:00
Quote Anchor link
veld > time()
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

02/10/2008 14:26:00
Quote Anchor link
post_time en post_edit_time zijn altijd datums in 't verleden.
Het zijn forumposts..

Als ik post_edit_time en post_time kan samenvoegen in één 'veld' dan kan ik makkelijk een MAX aanroepen.. maar zover ik weet kan dat niet..

Ben al beetje aan 't kijken naar de CONCAT functie, maar dat wil ook nog niet lukken..
 
- SanThe -

- SanThe -

02/10/2008 14:31:00
Quote Anchor link
Let maar niet op mijn vorige antwoord. Ik had de vraag niet goed begrepen.

Is het niet gewoon ORDER BY ......
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

02/10/2008 14:40:00
Quote Anchor link
Ik kan wel ORDER BY post_time_edit doen, maar als er dan bijvoorbeeld een nieuwe post komt, die niet gewijzigd word, dan zie ik nog steeds een oude datum..
 
Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

02/10/2008 14:44:00
Quote Anchor link
kun je geen "als de post edit time ouder is dan de post time pak dan post time als edit time" achtige query maken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nils Kuijpers
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

02/10/2008 14:47:00
Quote Anchor link
Nouja, dat moet ik dus hebben, maar ik weet niet hoe...
 
- SanThe -

- SanThe -

02/10/2008 14:48:00
Quote Anchor link
Nils schreef op 02.10.2008 14:44:
kun je geen "als de post edit time ouder is dan de post time pak dan post time als edit time" achtige query maken.

@Nils: Daar zat ik dus ook net aan te denken. Dit moet volgens mij het probleem oplossen.
 
Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

02/10/2008 14:49:00
Quote Anchor link
$query = select post_time, post_edit_time from table;

$result = mysql_fetch_assoc($query) etc etc

if $result['post_edit_time'] < $result['post_time']
{
doe bepaalde query
}
else
{
doe deze query
}


wellicht ietwat omslachtig maar zou moeten kunne toch
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nils Kuijpers
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

02/10/2008 14:53:00
Quote Anchor link
Nouja, zoiets heb ik dus al, alleen 't moet denk ik ook met SQL kunnen..

Dit heb ik nu
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    public function getLastModByForumId($id) {
        $topic = $this->getTopicsByForumId($id);
        $post = $this->getPostById($topic[0]["topic_first_post_id"]);
        $edit_time = ($post["post_edit_time"]) ? $post["post_edit_time"] : $post["post_time"];
        return date("c", $edit_time);
    }

?>


Hij sorteert ze nu bij post_time. Dus de laatste geposte krijg ik terug, maar de laatst gepost is niet altijd (eigenlijk nooit) de laatste gewijzigde..
 
Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

02/10/2008 14:55:00
Quote Anchor link
Waarom is dat eigenlijk nooit de laatst gewijzigde, beetje raar, of zie ik hier iets over het hoofd.
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

02/10/2008 15:02:00
Quote Anchor link
Omdat je soms oudere posts gaat wijzigen. Dus die hebben een oudere post_time dan 't laatste bericht, maar omdat ze gewijzigd zijn is hun post_edit_time weer 't hoogst.

Dus nog een keertje wat ik zeg maar nodig heb is; Record waar post_time of post_edit_time het hoogst is. De hoogste waarde uit de gehele tabel..
 
Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

02/10/2008 15:05:00
Quote Anchor link
Sorry daar kan ik je verder dan niet mee helpen, kan me een paar methodes bedenken maar bij die methodes zul je toch echt PHP moeten gebruiken.

Het zal vast mogelijk zijn maar niet met mijn kennis ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nils Kuijpers
 
- SanThe -

- SanThe -

02/10/2008 15:13:00
Quote Anchor link
Ik heb hetzelfde als Nils. Net iets te weinig kennis van sql. Misschien moet je even geduld hebben en wachten totdat pgFrank weer online is. Die weet de juiste query te maken.
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

05/10/2008 12:18:00
Quote Anchor link
Iemand met SQL kennis die hier misschien een oplossing voor heeft?
 
Martijn B

Martijn B

05/10/2008 12:34:00
Quote Anchor link
Ik heb net dit geprobeerd op MySQL5:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT *
FROM p_products
ORDER BY p_created + p_modified DESC


Het zijn wel beide INT kolommen.

Dit werkt ook:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT product_id, p_created, p_modified
FROM p_products
ORDER BY IF(p_modified,p_modified,p_created) DESC
LIMIT 10
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Frank -

Frank -

05/10/2008 12:36:00
Quote Anchor link
Quote:
Het zijn varchar velden met een unix timestamp (Tja, ik heb de DB niet gemaakt).

Prutsers. Dat je hem niet hebt gemaakt, dat is 1 ding, je kunt hem wel weggooien: DROP DATABASE bagger;

Maar goed, met MAX() moet het toch kunnen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT MAX(veldnaam) FROM tabelnaam;


Of wellicht zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
  CASE
    WHEN MAX(kolomnaam) > MAX(kolom_2) THEN MAX(kolomnaam)
    ELSE MAX(kolom_2)
  END
    AS hoogste_datum
FROM
  tabelnaam;

Niet getest...
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

05/10/2008 12:51:00
Quote Anchor link
@Martijn: Die oplossingen werken niet.

@Frank: Ik heb de max van tweevelden nodig en bij die CASE krijg ik deze error

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
SELECT *
FROM topics
CASE
WHEN MAX( topic_last_post_time ) > MAX( topic_time )
THEN MAX( topic_last_post_time )
ELSE MAX( topic_time )
END AS edit_time
WHERE forum_id =19;

MySQL retourneerde: Documentatie
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'CASE
    WHEN MAX(topic_last_post_time) > MAX(topic_time) THEN MAX(topic_last_p' at line 2
 
Martijn B

Martijn B

05/10/2008 12:54:00
Quote Anchor link
Quote:
@Martijn: Die oplossingen werken niet.


Omdat het varchar velden zijn, denk ik.


Moet de CASE niet in de SELECT, net zoals pgFrank dat heeft gedaan.
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

05/10/2008 12:56:00
Quote Anchor link
Het zijn int(11) velden.. en die zit er in.. toch?

edit: Oja, ik zie wat je bedoeld.. ff kieken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gerben Jacobs
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

05/10/2008 13:00:00
Quote Anchor link
Gerben Jacobs schreef op 05.10.2008 12:51:
@Martijn: Die oplossingen werken niet.

@Frank: Ik heb de max van tweevelden nodig en bij die CASE krijg ik deze error

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
SELECT *
FROM topics
CASE
WHEN MAX( topic_last_post_time ) > MAX( topic_time )
THEN MAX( topic_last_post_time )
ELSE MAX( topic_time )
END AS edit_time
WHERE forum_id =19;

MySQL retourneerde: Documentatie
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'CASE
    WHEN MAX(topic_last_post_time) > MAX(topic_time) THEN MAX(topic_last_p' at line 2


Je case hoort bij de velden die je wil selecteren dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
     *,
     CASE
         WHEN MAX( topic_last_post_time ) > MAX( topic_time )
         THEN MAX( topic_last_post_time )
     ELSE MAX( topic_time )
     END AS edit_time
FROM topics
;
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.