Layout mooier maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »
Andy V

Andy V

24/10/2012 20:00:22
Quote Anchor link
Hallo,

Zoals sommigen hier vast al wel weten ben ik zelf een layout in elkaar aan het steken voor mijn site waar ik ondertussen ook aan het werken ben maar ik ben natuurlijk niet de beste designer dus wou ik even vragen wat jullie ondertussen van mijn eerste layout vinden en natuurlijk met jullie tips hoe ik deze mooier kan maken.

http://layout.site11.com/
Gewijzigd op 24/10/2012 20:00:56 door Andy V
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 13:08:34
 
Flip --

Flip --

24/10/2012 20:09:27
Quote Anchor link
vind em best nice
alleen die knoppen links die van grijs naar groen overgaan vind ik wat minder. Wordt een beetje te grijzig zo die knoppen. Op zich wel leuk effect maar zo verdwijnt je knop veel in de achtergrond, te veel naar mijn mening
 
Andy V

Andy V

24/10/2012 20:18:41
Quote Anchor link
misschien is het beter als ik de tekst wat naar rechts uitlijn?
 
Flip --

Flip --

24/10/2012 20:54:20
Quote Anchor link
vind het helemaal prima zo.
Misschien als je verteld wat je wilt dat je site uitstraald en waar je site over gaat kunnen we daar ons advies nog op aanpassen. Maar het design is verder oké naar mijn mening.
 
Bart V B

Bart V B

24/10/2012 20:59:21
Quote Anchor link
Ben ik nou de enige die zegt dat de knop 'contact' op de verkeerde plek staat.
Die knopjes aan de linker kant bevallen mij wel. Misschien dat je die nog een beetje fade kan meegeven?
Want ik vind die overgang een beetje hard gaan. Of het misschien omdraaien, het verloop naar vol vlak laten lopen?
 
Andy V

Andy V

24/10/2012 21:19:32
Quote Anchor link
Het zou een spel worden waar ik al een tijdje mee bezig ben.
Ik ben helemaal van 0 eraan begonnen dus dan kan ik er alles mee doen wat ik wil, en ondertussen leer ik er best veel uit.

De bovenste knopjes zijn eigenlijk alleen voor als je nog niet ingelogd bent dan krijg je dus alleen de bovenste knopjes te zien als je wel ingelogd bent krijg je alleen het linkermenu te zien.

Ik ben het ermee eens dat sommige knopjes er niet thuishoren, die heb ik er eigenlijk gewoon gezet om een voorbeeld te hebben.

Ik ga misschien ook wel de knopjes aan de linkerkant verwijderen of gewoon in verschillende Menu's steken die je dan kan uit of inklappen.
 
Wouter J

Wouter J

25/10/2012 00:40:01
Quote Anchor link
Vat alle tekst hieronder niet persoonlijk op, ik ken jou niet en alle kritiek is op het design/de code.


Het is duidelijk dat je nog aan het begin van een mooie ladder zit. Maar iedereen moet ergens beginnen, zelfs grote schilder maken eerst hark poppetjes.

Ik vertel hieronder gewoon verhalen wat ik onlogisch vind, wat niet hoort en wat gewoon echt niet kan :)

Kleur
Phoef, daar is de website dan. Meteen straalt er zo'n felle kleur naar me toe. Dat hoort niet echt op het web thuis. Waar we in de print sector juist om felle kleuren springen gaat het op het web juist om de wat doffere kleuren.
Ook houden we van natuurlijke kleuren. De kleur die je nu hebt ziet er zo chemisch uit.

Gewoon even snel een kleur pakkend is bijv #44A51E een veel mooiere groen.

Web 1.0
In het algemeen kunnen we de huidige webdesign geschiedenis opdelen in 3 perioden, respectievelijk Web 1.0, 2.0 en 3.0. Web 1.0 is de tijd van het begin van het internet, alles heeft een tabel look en effecten zijn erg overdreven. Web 2.0 is van rond 2010. De effecten zijn minder, code schoner en alles heeft een veel mooiere look. Web 3.0 is nog behoorlijk jong en is juist weer minimalistisch, weinig effecten en alles draait om de content.

Met alle respect, maar jou website heeft een Web 1.0 look. Dat is normaal, een webdesigner gaat vaak dezelfde weg als de webdesign wereld van 1 naar 2 naar 3.
Wat kan je nou doen om naar 2.0 te komen? De eerste stap is al de kleuren. Vervolgens komt er nog de gradients bij. Een gradient van een kleur naar een totaal andere kleur komt nauwelijks voor. We zijn meer van de gradients binnen een kleur, van licht naar donker bijv. En het liefst zo klein mogelijk dat je net denk "zit daar een gradient?".

Ook de ronde hoeken mogen wat minder veel. Er zijn nog wel veel meer punten, eigenlijk zijn alle punten hier een stap in de 2.0 richting.

Typografie
Dan je lettertype. Dat is vreselijk, maar voel je daar niet alleen in 70% is vreselijk en ook deze website heeft dat nog niet door.

Allereerst is het beter en makkelijker om donkere tekst op een lichte achtergrond te lezen. Ik zou dus die zwarte achtergrond weghalen.

Daarnaast moet je veel effecten creëren. Je moet de ogen naar korte stukjes tekst leiden door een opvallende kleur en verschillende contrasten in de vorm van groottes. Ik zeg altijd gekstekend 'een lezer wil niet lezen, hij wil lezen wat hij zou kunnen lezen'.

En ik raad je aan een ander lettertype te kiezen. Verdana, Helvetica, Arial ze zijn allemaal vreselijke lettertypes die je website echt niet mooier maken. Blader eens door http://google.com/webfonts en kies een leuk leesbaar lettertype uit.

Tevens moet je je kopjes beter indelen. H1 is een hoofdtitel en H6 kan je geen titel meer noemen. Een kopje van een artikel op een pagina heeft doorgaans in HTML4 een H3 of H2.

Maak je alinea's wat kleiner, voeg afbeeldingen toe en laat je tekst ademen. Gebruik regellengtes van 40 - 70 tekens lang en maak de regel afstand groter als de font size of regel lengte groter worden.

Code
Nog wat andere code tips:
- Maak je scrollbar over de hele pagina, dat willen mensen veel liever dan een scrollbar in een klein stukje;
- Je laadt nu 2x jQuery in, dat is 1 keer te veel. Ik raad je aan in productie omgeving de minified (.min.js) te laden. Ook raad ik je heel erg aan om een versie op te geven. jQuery is straks helaas niet maar backwards-comptable en sommige plugins werken niet op alle versies;
- Je kan de helft van je divjes verwijderen, die zijn nergens voor nodig;
- Gebruik geen inline style;
- Gebruik geen tabellen;
- Het font element is zeer ouderwets, los dit op met CSS;
- Plaats je script tags vlak boven </body>, dan laad je pagina sneller;
- Gebruik naast de prefixes (-webkit-, -moz-, -o-, -ms-, -khtml-) ook altijd de officiële variant. Haal je code ook eens door http://prefixr.com/ je mist namelijk nog wat prefixes;
- Plaats officiële property altijd na de prefixes.
 
Machiel K

Machiel K

25/10/2012 12:28:09
Quote Anchor link
Netjes. Alleen het lettertype van "Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit" is zwaar irritant om te lezen. Verder zie ik dat je veel verschillende lettertypes gebruikt, dat maakt het druk en vind ik zelf nooit echt mooi.
 
Wouter J

Wouter J

25/10/2012 12:31:21
Quote Anchor link
Machiel, dan zie jij wat anders dan ik, volgens mij (en volgens WhatFont?) is het allemaal Verdana.
 
Rick van Riel

Rick van Riel

25/10/2012 15:09:18
Quote Anchor link
Andy kijk is op deze website https://kuler.adobe.com/ voor mooie kleur combinaties. De kleuren die je nu gebruikt passen namelijk totaal niet bij elkaar.
 
Wouter J

Wouter J

25/10/2012 15:27:30
Quote Anchor link
Rick, groen en zwart? Alles past bij zwart/wit/grijs...
 
Rick van Riel

Rick van Riel

25/10/2012 15:30:53
Quote Anchor link
Dat heb je toch echt verkeerd Wouter. Natuurlijk passen de standaard kleuren bij zwart, wit en grijs. Maar de groen die hier word gebruikt is geen standaard kleur en past totaal niet bij de grijs die word gebruikt. Dat de kleur er niet bij past is mijn mening en hij hoeft er niks mee te doen.
 
Tim S

Tim S

25/10/2012 16:12:06
Quote Anchor link
Ik heb je layout bekeken en ik vindt het een leuk idee. Ik zelf ook geprobeerd te werken met deze kleuren maar kreeg het niet mooi. Ik denk dat als je de kleuren een beetje aanpast dat het wel heel mooi kan worden. Ik kwam zojuist dit tegen http://freeajaxscripts.net/tutorials/sort/5/limit/10/start/10.html misschien heb je hier wat aan!
 
Q S

Q S

25/10/2012 16:24:05
Quote Anchor link
Andy, bij mij klopt het menu aan de bovenkant niet helemaal. De knop Contact staat op een nieuwe regel.
Tevens als ik mijn browser op volledig scherm zet dan krijg ik links een groot zwart vlak en de website staat helemaal rechts. Dit is op een 27" met een resolutie van 2560 x 1440 en de browser is Firefox. Andere dingen die ik zo op het eerste oog zie zijn inmiddels al genoemd.
 
Andy V

Andy V

25/10/2012 18:28:24
Quote Anchor link
Q S op 25/10/2012 16:24:05:
Andy, bij mij klopt het menu aan de bovenkant niet helemaal. De knop Contact staat op een nieuwe regel.
Tevens als ik mijn browser op volledig scherm zet dan krijg ik links een groot zwart vlak en de website staat helemaal rechts. Dit is op een 27" met een resolutie van 2560 x 1440 en de browser is Firefox. Andere dingen die ik zo op het eerste oog zie zijn inmiddels al genoemd.


Ik denk dat het komt doordat je uitzoomt en inzoomt op de website dan krijg ik dat ook, iemand hier een idee hoe ik dat probleem kan verhelpen?

De kleuren was ik ook nog niet helemaal uit maar ik ga ze wel veranderen als ik een idee erover heb


Toevoeging op 25/10/2012 19:32:18:

als ik mijn overflow weghaal uit de content div dan gaat hij over de footer heen, hoe kan ik er voor zorgen dat de footer daaronder blijft staan?
 
Albert de Wit

Albert de Wit

25/10/2012 19:34:48
Quote Anchor link
waarom zo enorm breed? als ik deze site op mijn mini laptop wil bekijken, zal er een stukje zijn die niet in mijn scherm terecht komt.
 
Tim S

Tim S

25/10/2012 21:03:07
Quote Anchor link
Ik heb deze code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
#footer, .push
{
  height: 0px;
  clear: both;
}


Bij mij blijft de footer dan altijd gewoon onderaan
 
Andy V

Andy V

25/10/2012 21:31:00
Quote Anchor link
Albert de Wit op 25/10/2012 19:34:48:
waarom zo enorm breed? als ik deze site op mijn mini laptop wil bekijken, zal er een stukje zijn die niet in mijn scherm terecht komt.


die layout is zo gemaakt dat hij zich aanpast aan de breedte van het scherm..

Maar ik heb net een versie met fixed breedte gemaakt en ik heb ook de kleuren wat aangepast etc kijk maar eens naar Layout 2.. dat zou misschien het op heel grote schermen ook wel eens kunnen oplossen
 
- Raoul -

- Raoul -

25/10/2012 21:35:53
Quote Anchor link
Uhhh...
Afbeelding
 
Andy V

Andy V

25/10/2012 21:42:15
Quote Anchor link
- Raoul - op 25/10/2012 21:35:53:
Uhhh...
Afbeelding


lees me vorige post dan eens..
 
Eddy E

Eddy E

25/10/2012 22:08:51
Quote Anchor link
Kijk eens naar max-width en max-device-width of zo?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.