Layout problemen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »
D B

D B

17/10/2014 07:24:52
Quote Anchor link
Ik heb de volgende code:

http://codepen.io/anon/pen/DiCwA

Nu zijn er 2 dingen die ik niet zo goed begrijp.

1) Waarom moet ik bij de linkse en rechtse kolom (div links en div rechts) een margin van -10px geven om ze op dezelfde hoogte te krijgen als mijn middelste div? (Als ik een border gebruik doen ze het wel gewoon goed....)
2) Bij de div helemaal links onder krijg ik de zwarte div niet in beeld. Hoe kan dit?
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 20:03:15
 
Stefan Fransen

Stefan Fransen

17/10/2014 08:26:22
Quote Anchor link
Ik raad je aan om bootstrap te gebruiken.
http://getbootstrap.com/
voordelen:
responsive
minder css werk
bovenstaande problemen opgelost

nadelen:
Geen
 
D B

D B

17/10/2014 10:08:48
Quote Anchor link
Dit is inderdaad misschien een oplossing, maar dit lijkt me niet zo ingewikkeld dat dit niet zonder extern programma op te lossen is. Hij doet het namelijk in de rechtse kolom wel goed.

Hopelijk komen er nog wat reacties,maar ik ga ook zeker dit programmatje bekijken.
 

17/10/2014 10:41:11
Quote Anchor link
** Bootstrap is geen programma maar een CSS "framework" met al een heleboel dingen erin die je meteen kunt gebruiken.

De layout die jij op aan het zetten bent kan met Bootstrap binnen 5 min werken **
 
D B

D B

17/10/2014 15:18:21
Quote Anchor link
Ok. Maar buiten dat ben ik toch erg benieuwd naar een verklaring voor bovenstaande.

Is er iemand die mij uit kan leggen waarom dit zo niet werkt, en waarom ik hier met margin -10 moet werken?

Alvast bedankt voor het meedenken!
 
Henk de Vriep

Henk de Vriep

17/10/2014 15:50:45
Quote Anchor link
Zo kan het ook: http://codepen.io/anon/pen/wneip

zie dat ik de -10px heb weggehaald. Heb de bovenste header een bot margin gegeven van 10 px en elke content tabje ook een bottom margin van 10px. Alleen op een of andere manier heeft BBBB geen header maar dat zou die in de browser wel moeten hebben.
 
D B

D B

17/10/2014 17:07:53
Quote Anchor link
Dat is dus inderdaad ook het probleem. In de browser krijgen alle divs onder menu geen header terwijl het in het midden en rechts wel goed gaat.

Toevoeging op 17/10/2014 17:43:37:

Na nog wat CSS stoeien is het me uiteindelijk gelukt!

Bedankt voor het meedenken!

Bij mijn linkercontent_div had ik een float: left; meegegeven deze zat nog in de weg.

Dit is een werkend voorbeeld:

http://codepen.io/anon/pen/poFgz
 
Stefan Fransen

Stefan Fransen

23/10/2014 08:55:00
Quote Anchor link
Wellicht heb je hier iets aan:
dit is jou code maar dan geoptimaliseerd en responsive
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<div id="totaal">
    <div id="header">
        <div id="headerleft">
        </div>
    </div>
    <div id="under">
        <div id="links">
            <div class="header_div">
            </div>
            <div class="linkscontent_div">
                AAAAA
            </div>
            <div class="header_div">
            </div>
            <div class="linkscontent_div">
                BBBBBB
            </div>
        </div>
        <div id="rechts">
            <div class="header_div">
            </div>
            <div class="rechtscontent_div">
                CCCCCCC
            </div>
            <div class="header_div">
            </div>
            <div class="rechtscontent_div" id="kalender">
                DDDDDDD
            </div>
        </div>
        <div id="content">
            <div class="header_div">
            </div>
            <div class="middencontent_div">
                EEEEEEEE
            </div>
            <div class="header_div">
            </div>
            <div class="middencontent_div">
                FFFFFFF
            </div>
            <div class="header_div">
            </div>
            <div class="middencontent_div">
                GGGGGG
            </div>
        </div>
    </div>
</div>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
    body {
        overflow:auto;
        text-align:center;
        margin:0;
        padding:0;
        background-color:#222222;
        font-family:verdana;
        font-size:12px;
    }
    #totaal {
        border:0 solid red;
        margin-left:auto;
        margin-right:auto;
        margin-top:10px;
        padding:0;
        width:80%;
        vertical-align:top;
    }
    #header {
        margin-top:0;
        margin-bottom:10px;
        padding:0;
        width: 100%;
        height:121px;
        vertical-align:top;
        background-color:#FFFFFF;
        background-image:url('../images/zscheader.jpg');
        top:0;
        border:0 solid red;
        border-top-left-radius:10px;
        border-top-right-radius:10px;
        border-bottom-left-radius:10px;
        border-bottom-right-radius:10px;
    }
    div.header_div {
        border: 0 solid green;
        background-color:#000000;
        border-top-left-radius:10px;
        border-top-right-radius:10px;
        height:18px;
        z-index:3;
    }
    #under {
        border: 0 solid red;
        width: 100%;
        position: relative;
    }
    #links {
        border: 0 solid green;
        text-align: left;
        vertical-align:top;
        float:left;
        width:20%;
        margin-right: 5%;
    }
    #content {
        border: 0 solid red;
        vertical-align:top;
        margin-top: 0;
        width:50%;
        float: left;
    }
    #rechts {
        border: 0 solid green;
        text-align: left;
        vertical-align:top;
        float:right;
        width:20%;
    }
    .rechtscontent_div {
        border:0 solid green;
        border-bottom-left-radius:10px;
        border-bottom-right-radius:10px;
        background-color: #E5E5E5;
        padding:3px 0 18px 0;
        width:100%;
        margin-bottom:10px;
    }
    .linkscontent_div {
        border: 0 solid green;
        background-color: #E5E5E5;
        width:100%;
        padding:3px 0 18px 0;
        border-bottom-left-radius:10px;
        border-bottom-right-radius:10px;
        margin-bottom:10px;
    }
    div.middencontent_div {
        background-color: #E5E5E5;
        padding:3px 0 18px 0;
        text-align:left;
        width:100%;
        border-bottom-left-radius:10px;
        border-bottom-right-radius:10px;
        margin-bottom:10px;
    }
Gewijzigd op 23/10/2014 08:55:49 door Stefan Fransen
 
D B

D B

23/10/2014 10:13:32
Quote Anchor link
Hallo Stefan,

Bedankt voor deze aanvulling. Wat me zo opvalt is dat je de width gewijzigd hebt naar %.
Heb je verder nog iets gedaan?

Ik heb nog een ander topic lopen waar ik een probleempje in mijn lay-out heb, misschien dat je hier ook een oplossing voor weet?

Toevoeging op 23/10/2014 10:14:03:

http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/nieuwssysteem-layout-probleem-chrome/96201/


Toevoeging op 23/10/2014 10:16:20:

Ook zie ik dat mijn padding bij het middenstuk weg kan.

Bij rechts heb je geen margin van 5%, is dit omdat het totaal toch op 100% uitkomt, of is het beter om die ook toe te voegen?

Toevoeging op 23/10/2014 10:19:04:

http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/nieuwssysteem-layout-probleem-chrome/96201/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.