Like

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »
Koshi koshi

Koshi koshi

24/02/2015 13:19:38
Quote Anchor link
Hoe kan ik via een like functie ervoor zorgen dat ik alles waar "houtem" in voorkomt in een andere kleur komt te staan. Nu geef ik alle mogelijke vormen die in de db voorkomen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
echo "<td>";
    if ($row[4] == 'VV.Houtem ' OR $row[4] == 'VV.Houtem A' OR $row[4] == 'VV.Houtem B' OR $row[4] == 'VV.Houtem C') // hier de naam van de vet af te drukken club invullen
    {
    echo '<b><font color="#CC85D5">' . $row[4] . '</b>';
    }
else {
    echo $row[4];
    }

    echo "</td>";
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 16:29:00
 
Aad B

Aad B

24/02/2015 14:48:45
Quote Anchor link
De code inclusief color meteen al in je SQL statement genereren. Met een Case in de select wissel je tussen de colors. Veel efficienter en kost dan in php geen process time. Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT CASE WHEN ColumnName LIKE '%Hout%' THEN CONCAT('<b><font color="#CC85D5">','answer1')
            WHEN ColumnName LIKE '%value2%' THEN 'answer2'
            WHEN ColumnName LIKE '%TEST%'   THEN 'answer3'
ELSE 'not like any of them' END [Answer]
FROM TableName
Gewijzigd op 24/02/2015 14:53:40 door Aad B
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/02/2015 15:26:34
Quote Anchor link
In zekere zin wil je (bepaalde) inhoud anders weergeven. Dit is een bewerking die ik zo lang mogelijk uit zou stellen.

Dit (de uiteindelijke vorm waarin je gegevens afdrukt) zou ik ook zoveel mogelijk loskoppelen van hoe je deze gegevens ophaalt. Het lijkt mij onhandig dat als je iets op een andere manier wilt weergeven, je daarvoor een query zou moet aanpassen.

Wat ik zou doen is een functie / bewerking toepassen op je uitvoer voor / bij het afdrukken. Bijvoorbeeld een str_replace() (of andere str_ functie) of een preg_replace(). Mogelijk niet de meest efficiente oplossing, maar wel eentje met een duidelijke scheiding van verantwoordelijkheden (ophalen gegevens - formatteren gegevens - afdrukken gegegevens).

Je zou bijvoorbeeld een stukje code kunnen schrijven die controleert of een stuk tekst begint met een bepaalde passage, en als dit generiek moet, dan kun je dit in een functie gieten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function startsWith($input, $start, $replaceWith) {
    if (substr($input, 0, strlen($start)) == $start) {
        $input = str_replace('[input]', $input, $replaceWith);
    }

    return $input;
}


echo startsWith('VV.Houtem C', 'VV.Houtem', '<b style="color: #CC85D5;">[input]</b>').'<br />';
echo startsWith('doet niets VV.Houtem', 'VV.Houtem', '<b style="color: #CC85D5;">[input]</b>').'<br />';
?>

Bovenstaande code is equivalent met LIKE '<zoekterm>%'

Je zou dit ook met een preg_replace() kunnen doen natuurlijk.
 
Aad B

Aad B

24/02/2015 15:31:59
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
echo startsWith('VV.Houtem C', 'VV.Houtem', '<b style="color: #CC85D5;">[input]</b>').'<br />';
echo startsWith('doet niets VV.Houtem', 'VV.Houtem', '<b style="color: #CC85D5;">[input]</b>').'<br />';
?>

@Thomas: In principe wel met je eens echter het hard coderen van 'VV.Houtem' en dergelijke is ook niet echt de oplossing. Misschien een code (attribuut) in de database opnemen voor kleur? In php bepaal je dan welke kleur bij welk attribuut. Komt wel weer neer op de php code zoals in de vraag van TS maar in ieder geval heb je dan geen hardgecodeerde namen zoals 'VV.Houtem' in je code en zit je niet elke keer je scripts te wijzigen wanneer er een Houtem club bijkomt of afvalt.
Gewijzigd op 24/02/2015 15:32:36 door Aad B
 
Eddy E

Eddy E

24/02/2015 15:51:20
Quote Anchor link
Het idee van Aad lijkt mij niet meer dan logisch.
VV.Houtem is misschien de thuis-partij en zal dus niet wijzigen, maar geef dan gewoon aan dat VV.Houtem de thuisspeler is, en als het de thuisspeler is, een andere kleur ;).

Wil je echt makkelijk werken: gewoon een str_replace("VV.Houtem", '<b class="thuispartij">VV.Houtem</b>', $row[4]);
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/02/2015 15:56:52
Quote Anchor link
Dat is in zekere zin nog steeds hardcoding in je database, als ik het goed begrijp, maar dan in je data :).

Maar misschien verschilt de favoriete club ook per gebruiker (de tweede parameter van de functie wordt op een of andere manier ingevuld, bijvoorbeeld aan de hand van een profiel). Met andere woorden: het staat dan niet op voorhand vast welke clubnaam je in moet kleuren - dit wordt dan dynamisch bepaald.

In mijn voorbeeld vul ik een vaste waarde in om te illustreren hoe deze functie werkt maar ik doe verder geen aannames over de herkomst van deze waarde.

In zijn algemeenheid is het volgens mij handiger om data rauw / onbewerkt op te slaan. Hoe je iets afdrukt bepaal je ergens anders, en misschien is dat proces zelf ook dynamisch.
 
Aad B

Aad B

24/02/2015 16:06:28
Quote Anchor link
--> Dat is in zekere zin nog steeds hardcoding in je database, als ik het goed begrijp, maar dan in je data
Nee, een attribuut met een bepaalde betekenis opnemen in je database/record is nooit hardcoding. Je hoeft namelijk geen code te wijzigen wanneer de kleur van de club veranderd. Attribuutje bij de club aanpassen in de database (beheerscherm clubs) en klaar. Ergo, niet hard gecodeerd.
Gewijzigd op 24/02/2015 16:11:01 door Aad B
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/02/2015 16:13:21
Quote Anchor link
Ah okee, dat kan inderdaad.

Een hele andere aanpak kan de volgende zijn: overal waar je een club / groep aan wilt duiden zet je zoiets neer:

[club]1[/club] (club 1)
[club]2,3[/club] (club 2 groep 3)

Dan kun je altijd nog besluiten hoe en wat je weergeeft, eventueel met hyperlink en al.
 
Koshi koshi

Koshi koshi

24/02/2015 16:46:04
Quote Anchor link
thx, het wordt mij duidelijk. Ik ga dit uitproberen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.