Like

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »
Koshi koshi

Koshi koshi

24/02/2015 13:19:38
Quote Anchor link
Hoe kan ik via een like functie ervoor zorgen dat ik alles waar "houtem" in voorkomt in een andere kleur komt te staan. Nu geef ik alle mogelijke vormen die in de db voorkomen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
echo "<td>";
    if ($row[4] == 'VV.Houtem ' OR $row[4] == 'VV.Houtem A' OR $row[4] == 'VV.Houtem B' OR $row[4] == 'VV.Houtem C') // hier de naam van de vet af te drukken club invullen
    {
    echo '<b><font color="#CC85D5">' . $row[4] . '</b>';
    }
else {
    echo $row[4];
    }

    echo "</td>";
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 14:07:50
 
Aad B

Aad B

24/02/2015 14:48:45
Quote Anchor link
De code inclusief color meteen al in je SQL statement genereren. Met een Case in de select wissel je tussen de colors. Veel efficienter en kost dan in php geen process time. Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT CASE WHEN ColumnName LIKE '%Hout%' THEN CONCAT('<b><font color="#CC85D5">','answer1')
            WHEN ColumnName LIKE '%value2%' THEN 'answer2'
            WHEN ColumnName LIKE '%TEST%'   THEN 'answer3'
ELSE 'not like any of them' END [Answer]
FROM TableName
Gewijzigd op 24/02/2015 14:53:40 door Aad B
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/02/2015 15:26:34
Quote Anchor link
In zekere zin wil je (bepaalde) inhoud anders weergeven. Dit is een bewerking die ik zo lang mogelijk uit zou stellen.

Dit (de uiteindelijke vorm waarin je gegevens afdrukt) zou ik ook zoveel mogelijk loskoppelen van hoe je deze gegevens ophaalt. Het lijkt mij onhandig dat als je iets op een andere manier wilt weergeven, je daarvoor een query zou moet aanpassen.

Wat ik zou doen is een functie / bewerking toepassen op je uitvoer voor / bij het afdrukken. Bijvoorbeeld een str_replace() (of andere str_ functie) of een preg_replace(). Mogelijk niet de meest efficiente oplossing, maar wel eentje met een duidelijke scheiding van verantwoordelijkheden (ophalen gegevens - formatteren gegevens - afdrukken gegegevens).

Je zou bijvoorbeeld een stukje code kunnen schrijven die controleert of een stuk tekst begint met een bepaalde passage, en als dit generiek moet, dan kun je dit in een functie gieten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function startsWith($input, $start, $replaceWith) {
    if (substr($input, 0, strlen($start)) == $start) {
        $input = str_replace('[input]', $input, $replaceWith);
    }

    return $input;
}


echo startsWith('VV.Houtem C', 'VV.Houtem', '<b style="color: #CC85D5;">[input]</b>').'<br />';
echo startsWith('doet niets VV.Houtem', 'VV.Houtem', '<b style="color: #CC85D5;">[input]</b>').'<br />';
?>

Bovenstaande code is equivalent met LIKE '<zoekterm>%'

Je zou dit ook met een preg_replace() kunnen doen natuurlijk.
 
Aad B

Aad B

24/02/2015 15:31:59
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
echo startsWith('VV.Houtem C', 'VV.Houtem', '<b style="color: #CC85D5;">[input]</b>').'<br />';
echo startsWith('doet niets VV.Houtem', 'VV.Houtem', '<b style="color: #CC85D5;">[input]</b>').'<br />';
?>

@Thomas: In principe wel met je eens echter het hard coderen van 'VV.Houtem' en dergelijke is ook niet echt de oplossing. Misschien een code (attribuut) in de database opnemen voor kleur? In php bepaal je dan welke kleur bij welk attribuut. Komt wel weer neer op de php code zoals in de vraag van TS maar in ieder geval heb je dan geen hardgecodeerde namen zoals 'VV.Houtem' in je code en zit je niet elke keer je scripts te wijzigen wanneer er een Houtem club bijkomt of afvalt.
Gewijzigd op 24/02/2015 15:32:36 door Aad B
 
Eddy E

Eddy E

24/02/2015 15:51:20
Quote Anchor link
Het idee van Aad lijkt mij niet meer dan logisch.
VV.Houtem is misschien de thuis-partij en zal dus niet wijzigen, maar geef dan gewoon aan dat VV.Houtem de thuisspeler is, en als het de thuisspeler is, een andere kleur ;).

Wil je echt makkelijk werken: gewoon een str_replace("VV.Houtem", '<b class="thuispartij">VV.Houtem</b>', $row[4]);
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/02/2015 15:56:52
Quote Anchor link
Dat is in zekere zin nog steeds hardcoding in je database, als ik het goed begrijp, maar dan in je data :).

Maar misschien verschilt de favoriete club ook per gebruiker (de tweede parameter van de functie wordt op een of andere manier ingevuld, bijvoorbeeld aan de hand van een profiel). Met andere woorden: het staat dan niet op voorhand vast welke clubnaam je in moet kleuren - dit wordt dan dynamisch bepaald.

In mijn voorbeeld vul ik een vaste waarde in om te illustreren hoe deze functie werkt maar ik doe verder geen aannames over de herkomst van deze waarde.

In zijn algemeenheid is het volgens mij handiger om data rauw / onbewerkt op te slaan. Hoe je iets afdrukt bepaal je ergens anders, en misschien is dat proces zelf ook dynamisch.
 
Aad B

Aad B

24/02/2015 16:06:28
Quote Anchor link
--> Dat is in zekere zin nog steeds hardcoding in je database, als ik het goed begrijp, maar dan in je data
Nee, een attribuut met een bepaalde betekenis opnemen in je database/record is nooit hardcoding. Je hoeft namelijk geen code te wijzigen wanneer de kleur van de club veranderd. Attribuutje bij de club aanpassen in de database (beheerscherm clubs) en klaar. Ergo, niet hard gecodeerd.
Gewijzigd op 24/02/2015 16:11:01 door Aad B
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/02/2015 16:13:21
Quote Anchor link
Ah okee, dat kan inderdaad.

Een hele andere aanpak kan de volgende zijn: overal waar je een club / groep aan wilt duiden zet je zoiets neer:

[club]1[/club] (club 1)
[club]2,3[/club] (club 2 groep 3)

Dan kun je altijd nog besluiten hoe en wat je weergeeft, eventueel met hyperlink en al.
 
Koshi koshi

Koshi koshi

24/02/2015 16:46:04
Quote Anchor link
thx, het wordt mij duidelijk. Ik ga dit uitproberen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.