login namen toevoegen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »
Rene janssen

rene janssen

25/10/2014 16:09:36
Quote Anchor link
ik had van joran de wit een leuk login formuliertje gezien.
nu wil ik meerdere gebruikersnamen en wachtwoorden toevoegen.
ik heb al de or of xor gebruik en || maar dan werkt het niet optimaal.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?php
// We gaan sessies gebruiken
session_start();

// Gebruikersnaam en wachtwoord instellen
$sGebruikerControle = 'admin'||'user';
$sWachtwoordControle = 'voor'||'hallo';

// Controle of het formulier verzonden is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // Controle of benodigde velden wel ingevuld zijn
    if(isset($_POST['user'], $_POST['pass']))
    {
    
        // Overbodige spaties verwijderen
        $sGebruiker = trim($_POST['user']);
        $sWachtwoord = trim($_POST['pass']);
        
        // Gebruikersnaam en wachtwoord controleren
        if($sGebruiker == $sGebruikerControle && $sWachtwoord == $sWachtwoordControle)
        {

            // Juiste gebruikersnaam en wachtwoord: inloggen!
            $_SESSION['logged_in'] = true;
            $_SESSION['gebruiker'] = $sGebruiker;
            
            // Doorsturen en melding geven
            header('Refresh: 3; url=beveiligd.php');
            echo 'Je bent succesvol ingelogd. Je wordt doorgestuurd.';
        }

        else
        {
            // Terugsturen en foutmelding geven
            header('Refresh: 3; url=login_form.php');
            echo 'Deze combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord is niet juist!';
        }
    }

    else
    {
        header('Refresh: 3; url=login_form.php');
        echo 'Een vereist veld bestaat niet!';
    }
}

else
{
    // Terug naar het formulier
    header('Location: login_form.php');
    exit();
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 12:39:26
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

25/10/2014 17:24:27
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
// Gebruikersnaam en wachtwoord instellen
$sGebruikerControle = 'admin'||'user';
$sWachtwoordControle = 'voor'||'hallo';
?>


Dit gaat niet goed. de variabelen krijgen hier de waarde TRUE.
Waarschijnlijk zoek je een mogelijkheid met arrays:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
// Gebruikersnaam en wachtwoord instellen
$sGebruikers = array(
    array(
        'username' => 'admin',
        'password' => 'voor'
    ),
    array(
        'username' => 'user',
        'password' => 'hallo'
    )
)


echo $gebruikers[0]['username'];
echo $gebruikers[0]['password'];

// Gebruikersnaam en wachtwoord controleren
foreach($gebruikers as $gebruiker)
{

        if($gebruiker['username'] == $sGebruiker && $gebruiker['password'] == $sWachtwoord)
        {

            // Juiste gebruikersnaam en wachtwoord: inloggen!
            $_SESSION['logged_in'] = true;
            $_SESSION['gebruiker'] = $sGebruiker;
            
            // Doorsturen en melding geven
            header('Refresh: 3; url=beveiligd.php');
            echo 'Je bent succesvol ingelogd. Je wordt doorgestuurd.';
            exit;
        }
}

?>
Gewijzigd op 25/10/2014 17:25:20 door Frank Nietbelangrijk
 
Rene janssen

rene janssen

25/10/2014 18:32:05
Quote Anchor link
Hoe kan het dat het dan niet goed gaat.
Ik gebruik het or teken of als ik xor in vul dan gaat het ook niet goed.
Dan zou het toch ook moeten werken. of zie ik dat helemaal verkeerd?
Of beter nog waarom zie ik dat verkeerd..



Toevoeging op 25/10/2014 21:42:06:

ik krijg het maar niet aan de praat...


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
// We gaan sessies gebruiken
session_start();

$sGebruikers = array(
    array(
        'username' => 'admin',
        'password' => 'voor'
    ),
    array(
        'username' => 'user',
        'password' => 'hallo'
    )
)


echo $gebruikers[0]['username'];
echo $gebruikers[0]['password'];

// Gebruikersnaam en wachtwoord controleren
foreach($gebruikers as $gebruiker)
{

        if($gebruiker['username'] == $sGebruiker && $gebruiker['password'] == $sWachtwoord)
        {

            // Juiste gebruikersnaam en wachtwoord: inloggen!
            $_SESSION['logged_in'] = true;
            $_SESSION['gebruiker'] = $sGebruiker;
            
            // Doorsturen en melding geven
            header('Refresh: 3; url=beveiligd.php');
            echo 'Je bent succesvol ingelogd. Je wordt doorgestuurd.';  }
        else
        {
            // Terugsturen en foutmelding geven
            header('Refresh: 3; url=17.php');
            echo 'Deze combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord is niet juist!';
        }
    }

    else
    {
        header('Refresh: 3; url=17.php');
        echo 'Een vereist veld bestaat niet!';
    }
}

else
{
    // Terug naar het formulier
    header('Location: 17.php');
    exit();
}

?>
 
Willem vp

Willem vp

25/10/2014 23:09:07
Quote Anchor link
sGebruiker en sWachtwoord krijgen geen waarde...
 
Rene janssen

rene janssen

26/10/2014 00:13:04
Quote Anchor link
$sWachtwoord = $sGebruikers ['password'];
$sGebruiker = $sGebruikers
 
Willem vp

Willem vp

26/10/2014 00:24:37
Quote Anchor link
Kijk eens naar regel 13-17 van je openingspost, dat heeft meer kans van slagen.
 
G P

G P

26/10/2014 00:34:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
// We gaan sessies gebruiken
session_start();

$sGebruikers = array(
    array(
        'username' => 'admin',
        'password' => 'voor'
    ),
    array(
        'username' => 'user',
        'password' => 'hallo'
    )
)


echo $gebruikers[0]['username'];
echo $gebruikers[0]['password'];
?>
Je gebruikt $sGebruikers als array maar je toont $gebruikers
Bij $gebruikers is de s weg en hoofdletter G word een kleine letter
Ter informatie:
$HOOFDLETTERS is niet gelijk aan $hoofdletters
 
Rene janssen

rene janssen

26/10/2014 08:45:51
Quote Anchor link
Idd de variable heb ik aangepast.

Wat betekend de as in regel 21? foreach($gebruikers as $gebruiker)

Alleen de openings posten van regel 13- 17 klopt toch.
Het is een array in een array.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
// We gaan sessies gebruiken
session_start();

$sGebruikers = array(
    array(
        'username' => 'admin',
        'password' => 'voor'
    ),
    array(
        'username' => 'user',
        'password' => 'hallo'
    )
)


echo $sGebruikers[0]['username'];
echo $sGebruikers[0]['password'];

// Gebruikersnaam en wachtwoord controleren
foreach($sGebruikers as $gebruiker)
{

        if($sGebruikers['username'] == $sGebruikers && $sGebruikers['password'] == $sWachtwoord)
        {

            // Juiste gebruikersnaam en wachtwoord: inloggen!
            $_SESSION['logged_in'] = true;
            $_SESSION['sGebruikers'] = $sGebruikers;
            
            // Doorsturen en melding geven
            header('Refresh: 3; url=beveiligd.php');
            echo 'Je bent succesvol ingelogd. Je wordt doorgestuurd.';  }
        else
        {
            // Terugsturen en foutmelding geven
            header('Refresh: 3; url=17.php');
            echo 'Deze combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord is niet juist!';
        }
    }

    else
    {
        header('Refresh: 3; url=17.php');
        echo 'Een vereist veld bestaat niet!';
    }
}

else
{
    // Terug naar het formulier
    header('Location: 17.php');
    exit();
}

?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

26/10/2014 09:13:33
Quote Anchor link
as betekend als en het hoort onvoorwaardelijk bij het woord foreach, dus vrij vertaald krijg je voor ieder als.

De foreach is een lus die alle elementen in een array afloopt. Het element dat aan de beurt is wordt in de variabele geplaatst dat achter as staat.

Een heel simpel voorbeeldje zal het verklaren denk ik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$etenswaar
= array('appel','kers','peer','annanas');

foreach($etenswaar as $fruit)
{

    echo $fruit.'<br>';
}

?>


Bij jou is het echter een array in een array. Dat heb je heel goed opgemerkt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php foreach($sGebruikers as $gebruiker) ?>

$gebruiker is nu telkens een element uit (de buitenste / hoofd-) array en zal dus telkens alsnog een array zijn, maar dan een gewone enkelvoudige associatieve array. associatief wil zeggen dat we namen gebruiken in plaats van nummers zoals ik hier gedaan heb met 'username' en 'password'. De opbouw van deze array is overigens exact zoals je hem uit de database zou halen met de mysqli_fetch_assoc() functie. (merk op dat assoc ook voor associatief staat). Later kun je de code dus hergebruiken als je met een database wilt gaan werken
 
Rene janssen

rene janssen

26/10/2014 09:30:43
Quote Anchor link
oke dus de () zitten goed.
kun je een hint geven waar ik nu moet kijken (teveel bomen in dit bos
op dit moment)
 
Jan R

Jan R

26/10/2014 09:34:40
Quote Anchor link
Rene janssen op 25/10/2014 16:09:36:
echo 'Een vereist veld bestaat niet!';


Ik heb hier een probleem mee. Als het veld niet bestaat is dit de programmeur zijn schuld, niet de gebruiker. Juister is niet ingevuld.

Jan
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

26/10/2014 09:37:49
Quote Anchor link
Rene janssen op 25/10/2014 18:32:05:
Hoe kan het dat het dan niet goed gaat.
Ik gebruik het or teken of als ik xor in vul dan gaat het ook niet goed.
Dan zou het toch ook moeten werken. of zie ik dat helemaal verkeerd?
Of beter nog waarom zie ik dat verkeerd..


&& is het zelfde ala AND.
|| is het zelfde als OR.

Dit zijn beiden vergelijkings operatoren. Ze worden gebruikt als twee vergelijkingen met elkaar gecombineerd moeten worden. Als een vergelijking klopt dan geeft de operator TRUE terug. als een vergelijking niet klopt dan geeft ie FALSE terug. Je gebruikt deze operatoren voornamelijk in de if(..) statements.

$resultA = ( 1 == 2 && 4 == 4)
$resultB = ( 1 == 2 || 4 == 4)

1 == 2 is niet waar dus FALSE
4 == 4 is waar dus TRUE

Dat vullen we in:
$resultA = ( FALSE && TRUE )
$resultB = ( FALSE || TRUE )

Dan komen de AND en OR operatoren aan de beurt:
FALSE AND TRUE wordt FALSE. Immers a EN b moeten beiden waar zijn
FALSE OR TRUE wordt TRUE. Immers a OF b moet waar zijn.

$resultA krijgt dus de waarde FALSE en $resultB krijgt dus de waarde TRUE.
Gewijzigd op 26/10/2014 09:41:25 door Frank Nietbelangrijk
 
Rene janssen

rene janssen

26/10/2014 10:03:24
Quote Anchor link
en daar is geen if statement...
werkte het daarom niet..
 
Willem vp

Willem vp

26/10/2014 12:58:24
Quote Anchor link
Het gaat op meerdere punten mis...

In je post van vanmorgen 08:45 zie ik bijvoorbeeld staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($sGebruikers['username'] == $sGebruikers

Dit gaat nooit true opleveren: je vergelijkt een gehele array met een element van zichzelf. Is per definitie nooit gelijk. Bovendien bestaat $sGebruikers['username'] niet eens. Wat je hier ruwweg bedoelt, is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($gebruiker['username'] == $_POST['user']

En dat is wat ik met mijn eerdere posts bedoelde: in je openingspost deed je dat gedeelte goed (de POST-variabelen ophalen en gebruiken in je vergelijkingen) maar bij het herschrijven van je code is de gehele verwerking van je POST-variabelen eruit gevallen. Je hebt dus niets meer om mee te vergelijken.

Verder lijkt het erop dat je probeert een soort Hongaarse notatie te gebruiken voor de naamgeving van je variabelen. sGebruikers suggereert dan dat je met een string te namen hebt. Het is echter een array. Hiermee ga je jezelf ontzettend in de vingers snijden (en dat is ook meteen een van de punten waarom ik tegen Hongaarse notatie ben). Wat mij betreft hernoem je sGebruikers per direct in gebruikers of gebruikerslijst of wat dan ook, maar in ieder geval iets waarmee je jezelf en anderen niet op het verkeerde been zet.
Gewijzigd op 26/10/2014 13:00:10 door Willem vp
 
Rene janssen

rene janssen

26/10/2014 13:11:35
Quote Anchor link
Hoi Willem,
De hongaarse notatie kende ik tot nu toe nog niet.
Ik heb steeds meer het gevoel dat ik niet meer weet waar ik mee bezig ben.
hier onder heb ik het nu gemaakt zoals ik dacht dat het wel zou moeten werken..
Maar helaas...


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
// We gaan sessies gebruiken
session_start();

// Gebruikersnaam en wachtwoord instellen
$sGebruikerControle = array(
    array(
        'gebruikersnaam' => 'admin',
        'wachtwoord' => 'voor'
    )
    array(
        'gebruikersnaam' => 'user',
        'wachtwoord' => 'hallo'
    )
)


// Controle of het formulier verzonden is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // Controle of benodigde velden wel ingevuld zijn
    if(isset($_POST['user'], $_POST['pass']))
    {
    
        // Overbodige spaties verwijderen
        $sGebruiker = trim($_POST['user']);
        $sWachtwoord = trim($_POST['pass']);
        
        // Gebruikersnaam en wachtwoord controleren
        if($sGebruiker == $sGebruikerControle && $sWachtwoord == $sGebruikerControle)
        {

            // Juiste gebruikersnaam en wachtwoord: inloggen!
            $_SESSION['logged_in'] = true;
            $_SESSION['gebruiker'] = $sGebruiker;
            
            // Doorsturen en melding geven
            header('Refresh: 3; url=beveiligd.php');
            echo 'Je bent succesvol ingelogd. Je wordt doorgestuurd.';
        }

        else
        {
            // Terugsturen en foutmelding geven
            header('Refresh: 3; url=login_form.php');
            echo 'Deze combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord is niet juist!';
        }
    }

    else
    {
        header('Refresh: 3; url=login_form.php');
        echo 'Een vereist veld bestaat niet!';
    }
}

else
{
    // Terug naar het formulier
    header('Location: login_form.php');
    exit();
}

?>
 
Willem vp

Willem vp

26/10/2014 15:04:13
Quote Anchor link
Nu mis ik de foreach weer. ;-)

$sGebruikerControle is een array met daarin meerdere gebruikers. Je kan niet zomaar een string vergelijken met een array; dat is ongeveer hetzelfde als een banaan vergelijken met een hele tros. Je moet dus eerst de array opdelen in stukjes en die losse stukjes afzonderlijk vergelijken. En dat is dus waar je die foreach voor gebruikt.

In dit geval moet je die if-then-else-constructie (regel 28-43 van je laatste script) nog in een foreach-loop zetten. En dan krijg je ongeveer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
foreach ($sGebruikerControle as $gebruiker)
{

   if ($gebruiker['gebruikersnaam'] == $sGebruiker && $gebruiker['wachtwoord'] == $sWachtwoord)
   {

      // Juiste gebruikersnaam en wachtwoord: inloggen!
   }
   else
   {
      // Terugsturen en foutmelding geven
   }
}

?>

De foreach knipt $sGebruikerControle (de tros) op in losse stukjes $gebruiker (de bananen). Elke $gebruiker is zelf ook weer een array met elementen 'gebruikersnaam' en 'wachtwoord'. Omdat $gebruiker een array is, kun je die dus niet rechtstreeks vergelijken met $sGebruiker en $sWachtwoord. Om te kunnen vergelijken zul je daarom de losse elementen uit die array moeten pakken: $gebruiker['gebruikersnaam'] kun je vergelijken met $sGebruiker en $gebruiker['wachtwoord'] met $sWachtwoord.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.